![]() |
yaklaşık 3 haftadan beri ısı yalıtımlı boya ile boyadığım evimde kesinlikle eskiye göre bir fark olduğunu belirtmeliyim.
Üretici firma tüm duvarları boyamamı önermesine rağmen ben sadece dışarı açık olan duvarları iki kat olarak boyadım.Boyanmış duvar ile boyanmamış duvar arasında gerçekten bir fark var.termal kameram olmadığı için sadece elimle hissetmeme göre söylüyorum.Bu günlerde tavan için sipariş vereceğim.Yapınca ne değiştiğini buradan yazarım. Bu konu ile ilgili tüm yazıları okudum.sader-5 arkadaş önemli bilgiler vermiş.Evim en üst kat ve kuzeye bakıyor.Güneş hiç almıyor.Buna rağmen çok pahalı olmayan ama yoğuşmalı bir kombi ile bir hafta önceki -4 derecelerde evimde 48 derecelik ısıtma suyu sıcaklığı ile 20.4 derece ortalama sıcaklık elde ettim.çevremdeki diğer apt.sakinleri ile karşılaştırdığımda şu an itibariyle onlar 300 tl doğal gaz parasına ulaşmışken ben 200 ü bile bulamdım.Ama peteklerimin dışa bakan duvarlarında hazır alüminyumlu cam yünü plakalar var.Kombi yi hiç kapatmıyorum sadece geceleri (dış haca sıcaklığına bağlı olarak) 40-43 dereceye düşürüyorum. Sn.sader-5 arkadaşa bir sorum olacak.Bu termal boyaların üstüne tekrar başka renk termal boya yapılabilirmi. |
yardiiim
*herkese merhabalar. benim dairemle ilgili problemlerim var. önce durumu anlatmak istiyorum. benim dairem 2010 yılında yapıldı yani yeni bina. 4 katlı bir bina ve 3. katında oturuyorum. ısıtma sistemi bireysel kombi. Binamızda yalıtım olarak sadece tuğla arası yalıtım malzemesi var ve dairemde yoğuşma oluyor. araştırdığım kadarıyla tuğla arası sistemde kirişler boşta olduğu için yalıtım açısında tam anlamıyla faydalı olmuyor. buda evde rutubete ve yoğuşmaya sebep oluyor. nem cihazında evdeki nem oranı 65-70 arasında. bu yalıtım boyalarını araştırdım. ve mantıklı geldi. sorularım...
1- yalıtım boyası kullanırsam içeridenmi yoksa dışarıdanmı uygulamalıyım. 2-içeriden uygulandığında sadece dış duvarlara uygularsam faydası olurmu ? 3- yalıtım boyası için kat sayısı 2 diye söylendi yeterli mi? |
Alıntı:
acaba hangi marka thermal boyayı kullandınız |
Alıntı:
Evet üzerine uygulama yapabilirsiniz fakat performans´ta az miktarda azalma olacaktır. Bunun sebebi ise, ürünün içerisindeki reflekte hammadde ısıya ne kadar direkt temas ederse performansının o derece yuksek olmasındandır. |
Alıntı:
Yalıtım boyasını içeriden uygularsanız kışın daha fazla faydasını görürsünüz. Dışarıdan uygularsanız ise yazın daha fazla fayda sağlarsınız. Ürünü iki kat uygulamanız yeterli olacaktır. Sadece dışa bakan duvarları boyarsanız da faydalı olur ama bütün duvarları ve tavanı yaparsanız ısıyı en iyi şekilde izole etmiş olursunuz. |
Alıntı:
Tünel kalıp sistemi ile yapılmış bir sitede son katta,güney cephede oturuyorum. Bu yapı sistemi depreme karşı dirençli olup ne yazık ki isi yalıtımı içermiyor (tuğlasız dört duvarın beton olduğunu düşünün) ve tabi bundan dolayı yazın sıcak, kışın ise soğuk oluyor. Dışarıdan mantolama kararı çıkmadı... İçeriden mantolama ise masraflı ve zorlu.. Bunlar ışığında; *bana yalıtım için öneriniz nedir? *yalıtımlı boyalar sorunuma çözüm olur mu? *yalıtımlı (reflektif) boyalar ile yaz /kış aylarında daha ortalama bir sıcaklık değeri edinebilir miyim? *eğer ısı yalıtımlı boya yapmaya karar verirsem boya&tadilat işi ile birlikte aradan çıkarmak istiyorum. tadilat, astar, renkli boya, ısı yalıtımlı boya hangi sıra ile yapılmalı? teşekkür ederim |
Konuyu hortlatalimmi nede olsa kış kapıda
Kullanan arkadaslar Hangi marka onerirsiniz |
ısı yalıtımlı boyalar da son durum nedir ? formu okuduktan sonra bende araştırdım yeterince. fiziksel olarak test etme şansım da oldu...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Binanınızın yeni boyası da hayırlı olsun. Boyanın toplam kalınlığı kaç santimdir? Bahsettiğiniz boyanın web sitesinde ısı iletkenlik direncinin 0,022 W/mK olduğu belirtilmiş. Taş yününün ısı iletkenlik direnci ise 0,035 W/mK. Buna göre boyanın değeri hayli iyi. Fakat, kalınlıklarının da aynı ya da yakın olması durumunda elbette. Yani, boyanın kalınlığı 4-5 santim değil de 1-2 mm ise elde edilecek yalıtım değeri taş yününün en az yirmide biri kadardır. Binalarda ısı yalıtımı TS 825'de tarif edilmekte, buna göre de R değeri hesaplanmaktadır. 1 mm kalınlığındaki boyanın R değeri 4-5 santim kalınlığındaki taş yününün R değerinin ancak yirmide biri kadardır. |
Bir de şunu ilave edeyim. Sattığınız ürünün reklamını satıcı olarak değil de sanki bir kullanıcıymış gibi, kullanıcı ağzından anlatıyormuş gibi yapıyor olmanız hiç hoş değil.
|
"Şimdi Apatmanımız hem Isı Yalıtımlı (B Sınıfı Enerji Kimlik Belgesi aldık)," Bu çok büyük bir değer. Bu sözde ısı yalıtım boyalarıyla hiç bir yere varamazsınız. Aslında siz mantolama yaptıktan sonra bu malzemeyi boya olarak kullansaydınız çok daha iyi olurdu. Ayrıca; B sınıfı eneji kimlik belgesi alma konusunda da o belgenin ne derece doğru olduğu ve binanızın bütün değerlerinin tam olarak girildiğini bir araştırın derim. Kullandığınız ürünün internet sitesine baktığımda m2 de 1 litre kullandığınızda 1 mm lik bir kalınlığa ulaştığını belirtmiş ama (ısı iletkenlik direnci 0,022 W/mK ) bu dirence hangi kalınlıkta ulaştığını belirtmemiş.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025