|
05-04-2012, 00:07 | #1 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
Nerede hangi bilim adamının yazısında okumuştum, bir türlü hatırlayamıyorum.. Kanserden korunmak için aynı gıdaları sürekli almaktan kaçınmalı, gıda çeşitliliğine dikkat edilmeli deniyordu..Aldığımız gıdaların renk çeşitliliğinin önemli olduğunu belirtiyordu.. |
15-05-2012, 23:04 | #2 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
Alıntı:
...KANSERDEN koruyucu bir beslenme planı söz konusu olduğunda ilk sırada yine ’sağlıklı beslenme’ prensiplerine uymak gelir. Proteini, karbonhidratı, yağı dengeli, kalorisi yeterli bir beslenme planı oluşturabilirseniz işiniz kolaylaşıyor. Tabii ki çeşitlilik de çok önemli. Farklı besinlerde farklı kanser koruyucuları var. Bu nedenle hep aynı şeyleri yemek yerine besin seçimlerinizi mümkün olduğu kadar değiştirmeniz gerekiyor. Kanserden korunmak için yapabileceğiniz pek çok şey var. | Kefir tanesi Kefir ile ilgili bilmek istediğiniz her şey burada. |
|
16-05-2012, 09:09 | #3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-05-2011
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 83
|
sayın pria verdiğiniz bilgiler çok iyi ama, mesele sadece gıda çeşitliliği veya eksikliği değil, mesele tükettiğimiz gıdaların ya hammaddesi bozuk veya bilimsel ad altında katkı maddeleriyle desteklenmesidir. yani sebze meyvenin yetiştirmesi bozuk tohumlarla ve kimyasallarla gerçekleşmişse, hazır gıdalarda gereğinden fazla katkı maddesi varsa çeşitli beslenmek ve beslenme piramidi oluşturmak tek başına yeterli olmuyor sanırım... ülkemizde tüketilen gıdaların yeterli derecede denetlenmediği görsel ve yazılı basın aracılığıyla ve kimi zaman kendimizinde şahit olduğu bir üretimden sağlıklı besin beklemek çok zor olsa gerek... tüketttiğimiz gıdaları kendimiz yetiştirip, kendi otokontrolümüzü kendimiz yaparsak sanırım sağlıklı bir beslenme gerçekleşir diye düşünüyorum... |
|
|