![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım bir şey olmaz. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Karlar isime yaradi,tertemiz sular oksijenli su formulunde kullanilmak uzere siselere konuldu ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
|
İllere göre yıllık yağış miktarlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabiliyor Yıllık Toplam Yağış Verileri - Meteoroloji Genel Müdürlüğü |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Çatının suyu balkona boşalıyordu.Balkondan da 50 lik boru ile 1 tonluk tanka alıyorum.<yalnız 50 lik borunun ucuna tülbent bağladım ki,balkondaki pislikler depoda toplanmasın diye.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-01-2018
|
Bir belgeselde izlemiştim, avrupa da yoğun yağış nedeni ile sel baskınlarını önlemek için yer altına büyük su göletleri yapıyorlarmış, özelliklede fransanın artık su depolamak için yeterli alanı kalmadığına ilişkin kaygıları varmış. Kuzey afrikaya boru hattı döşeyip, o birikmiş su ile mükemmel tarım ve ağaçlandırmalar yapılabilir. Uzmanlar, kuzey afrika geçmişi ile ilgili açıklamalar yaparken, geçmişte tropikal ve zengin bitki örtüsü olduğunu, her 20 bin yılda bir bunun tekrarlandığını belirtmeleri dikkat çekici. Kuzey afrikanın ağaçlandırma çalışmaları için deniz suyu arıtması, ya da kuyular açılarak tekrar hayata döndürülmesi çabaları ön planda olsada, kuyulardan çekilecek suların ancak 100 yıl gibi bir süre yetebileceği öngörülüyor. Fransa ya da avrupa bir boru hattı yapıp, kuzey afrikayı cennete çevirebilir diye düşünüyorum, çok mu hayalperestim Birileri biz yapalım dese de buna inancım zayıf, su fakiri bir ülkeyiz, kıbrısa boru hattı yapıldı, gönderdiğimiz su onların işini görmüyormuş tuhaf. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2014
|
BBC de ilginç haber Peruda Antik uygarlıklara dağdaki yağmur sularını yeraltına vermek için 30 cm genişliğinde 20 cm derinlikte kanallar yapmışlar. Su molekülleri işaretlenip izlenmiş. Bu sular 4 hafta ve maksimum 8 ay içinde nehirlere yeraltından geçerek ulaşmış. Fırat nehrinde aşırı alüvyon miktarını engellemek için fıratın geçtiği dağlık bölgede fırat etrafında dağlarda benzer su hendekleri kazılmıştı.1 metre derinlik 1 metre genişlikte hendekler . Bu sayede alüvyonlar azaltılarak barajların ömrü uzatıldı. https://www.bbc.com/future/article/2...for-slow-water |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2011
|
Herkese merhaba; Bu yıl bir dostumuzun yukarıda paylaştığı mesajı saymazsak, çok uzun süredir bu sayfalarda "Yağmur sularının toplanması ve Su tasarrufu" konularında çok fazla paylaşım yapılmamış gibi. Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu durum gözönüne alındığında sanırım, birinci öncelikli sorunumuz bu konu gibi gözüküyor. Geçtiğimiz yaklaşık 10 yılda kim, neler yaptı paylaşımları bekliyoruz ki, yeni hazırlayacağımız bahçelerde bu fikirlerden faydalanalım. Herkese kolay gelsin. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|