agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler
  • 7 Gönderen Kadim

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-03-2015, 13:44   #1
Ağaçsever
 
Kadim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-11-2006
Şehir: Zonguldak
Mesajlar: 63
Topraktaki Antidepresan Mikroplar: Toprağın kiri sizi nasıl mutlu eder?

Discovery Magazin dergisinde okuduğum bir yazıdır. Kısa sürede çevirdim kusuruma bakmayın.

Name:  toprak.jpg
Views: 1623
Size:  28.3 KB

Topraktaki Antidepresan Mikroplar: Toprağın kiri sizi nasıl mutlu eder?

By Bonnie L. Grant

Ciddi bunalımlarınızdan kurtulmanın tek yolu Prozac değildir. Toprak mikroplarının yan etki olmaksızın ve kimyasal gelişim potansiyelleriyle beyinde Prozac’la benzer etki yaptığı keşfedildi.Topraktaki depresanı nasıl kullanacağınızı öğrenin, kendinizi mutlu ve sağlıklı yapın.
Doğal tedavi yöntemleri nedenleri bilinmeksizin yüzyıllardır işe yarıyor ve hayatımızdalar. Bu tedavi yolları fiziksel hastalıklar için olduğu kadar, zihinsel ve duygusal sağlığımızda da kullanılıyorlar. Kadim sağlıkçılar nasıl işe yaradığını bilmeseler de işe yaradığını biliyorlardı. Modern bilim adamları birçok medikal bitkinin ve uygulamanın nasıl işe yaradığını aydınlatsalar da, yine de hala, daha önce nedeni keşfedilmemiş ancak işe yarayan yöntemlerin nedenlerini keşfedebiliyorlar. Toprak mikropları ve insan sağlığı arasında doğrulanabilir bir pozitif bağlantı olduğu sonunda anlaşıldı.

Toprak Mikropları ve İnsan Sağlığı

Toprakta doğal bir antidepresan olduğunu biliyor muydunuz? Bu doğru. Mycobacterium vaccae incelemede olan ve Prozac adlı ilacın nöronlar üzerinde verdiği etkinin benzerini verdiği keşfedilen bir bakteri. Topraktaki bu bakteri serotonin üretimini tetikliyor ve bu durum rahatlamış ve mutlu hissetmenizi sağlıyor. Kanser hastaları üzerinde yapılan araştırmalar da hastaların daha kaliteli bir yaşam ve daha az stres yaşadıklarını gösteriyor.

Serotonin depresyon(bunalım), anksiyete(endişe, iç sıkıntısı), obsesif kompulsif bozukluk ve manik-depresiflikle bağıntılı bir madde. Toprakta doğal antidepresan olarak görünen bakteri yan etkiye de sahip değil. Bu bakterilerden yararlanmak için sadece toprağın kirine bulanacak şekilde toprakla uğraşmanız yeterli.

Göreceksiniz ki bir çok istekli bahçe sahibinin, bahçelerinin onlar için “mutluluk köşesi” olduğunu söylediğini duymuşsunuzdur. Bunun ardından artık bilim de duruyor. Bu fenomene tanık olanlar için bu gelişme pek de sıra dışı değil. Ötesinde onlar için savunduklarını kanıtlayıcı olduğu için gurur verici ancak olağandışı bir durum değil.

Topraktaki mikro-bakteri antidepresanlar, ayrıca; bilişsel fonksiyonlar, Crohn’s hastalığı ve hatta romatizma rahatsızlıkları açısından da araştırılıyorlar.

Toprak Sizi Nasıl Mutlu Ediyor?

Topraktaki antidepresan mikropları sitokin seviyesinin yükselmesine ve bu da serotonin seviyesinin zirve yapmasına neden oluyor. Bakteriler farelerde hem enjeksiyonla hem de sindirim yoluyla test edildi ve sonuç olarak bilişsel seviye artışı, daha az stres ve göreve daha iyi odaklanabilme yetisi gibi olumlu sonuçlarının olduğu tespit edildi.

Bakteriyle aynı ortamdaki bahçe sahipleri, bakteriyle sıcak bir temas kuruyorlar ve mikroplar herhangi bir kesik, delikten kan dolaşımına geçiyorlar. Fareler üzerindeki deneyler gösteriyor ki antidepresan toprak bakterilerinin doğal etkileri 3 haftaya kadar hissedilebiliyor.

Kadim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
toprak antidepresan


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024