agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-02-2011, 10:57   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 481
Artık egzoz gazları ve benzin için belirli standartlar var, ülkemizde de uygulanmaya çalışılıyor, her yerde geçerli olmadığını düşünsem de emisyon ölçümleri yapılıyor. Egzoz gazının büyük bir bölümü hava kirliliğine sebep olacak bileşikler içerir, yani soluduğumuzda bize zararlı olacak malzemeler. Gaz halindeki bu bileşikler (CO2, NO2 gibi) bitki ve topraktaki organizmalar tarafından büyük ölçüde dönüştürülür ve besin olarak kullanılabilir. Egzozun küçük bir kısmını oluşturan partikül malzemelerin içinde bulunan kurşun vb. bileşikleri ise toprakta birikim yapar. Ağır metaller (kurşun, kadmiyum, civa, bakır, krom vb.) topraktan yetişen bitkiye, yediğimizde de bizde birikim yaptığında zararlıdır.

Yol kenarındaki toprakta kirlilik yaratacak esas unsur balata tozlarıdır. Dünyada ve ülkemizde yakın zamana kadar balata üretiminde kullanılacak malzemeler için kısıtlamalar bulunmuyordu. OE firmalarının da zorlamasıyla bazı kurallar yeni yeni oturmaya başladı ancak belli başlı firmalar buna uyuyor. Çin-Hindistan vb. ülkelerden yapılan ithalatlar kontrol altında değil ve tahmin edebileceğiniz gibi bu ithal malzemeler ucuz olduğundan kullanımı maalesef oldukça yaygın. Sürekli trafiğin olduğu bölgelerde topraktaki ağır metal birikimi oldukça ciddi seviyelerde olabiliyor.

Özetle toprağınızı ağır metaller için analize gönderip gelecek sonuca göre değerlendirme yapabilirsiniz. Kirlenme varsa temizlemek maalesef zor, ama yine de araziyi boş bırakmayın, en azından süs bitkileri vs. ekin ki hava temizliğine katkınız olsun

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025