![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
|
Büyükanne ve torun çay bahçesine gelmişlerdi. Babaanne çantasından torunu için aldığı balonu çıkardı ve şişirdi ama balon biraz sonra söndü. Bunu gören çocuk balonu, çay bahçesinin biraz ilerisindeki çimenlik alana götürdü ve balonu çimenlerin üzerine özenle yerleştirip babaannesinin yanına geldi. Babaanne - balonu neden oraya bıraktın evladım Çocuk - orada daha çok hava var, çabucak şişer dedi. çocuk aklı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Delikanlı Maymun Maymun kurmus çilingir sofrasini ormanin orta yerine, kulhanbeyligi yapiyor. O sirada zurafa ordan geciyormus, sormus: - "Vay maymun Kardes, nasilsin?" - "İyiyim be anam, iciyorum iciyorum aslani dovuyorum." Zürafa tirsmis ve uzaklasmis. Derken Zebra gecmis, o da sormus: - "Selam maymun abi, ne var ne yok?" - "N'olsun be gulum hep ayni; iciyorum iciyorum aslani marizliyorum." Zebra da uzaklasmis ordan. Bu kez kostebek, gecerken sormus: - "Maymun ya naber?" - "Iyilik kocum iciyorum iciyorum Allah ne verdiyse girisiyorum aslana!" Kostebek de sivismis. Ancak boyle boyle derken, olanlar aslanin kulagina gitmis ve aslan o tarafa dogru yola koyulmus. Cikmis maymunun karsisina: - "Eee anlat bakalim maymun efendi, ne var ne yok?" Maymun hemen kendine ceki duzen vererek yanitlamis: - "N'olsun be abi, içiyorum içiyorum abuk subuk konusuyorum." |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
|
Meraklı Deve Genç deve annesine sormuş: - Anne niye bizim ayaklarımız bu kadar büyük? Anne cevap vermiş: - Çölde kuma batmamak için. Genç deve tekrar sormuş: - Peki kirpiklerimiz niye bu kadar gür? Anne tekrar cevap vermiş: - Çölde kum fırtınalarında kum kaçmasın diye. Merakı yatışmamış olan genç deve bir soru daha sormuş: - Bizim niye hörgüçlerimiz var? Anne deve sabırla yanıtlamış: - Çölde çok uzun süre susuz idare edebilmek için suyu hörgüçlerimizde depolarız. Sonunda dayanamayan genç deve sormuş: - Peki bizim bu hayvanat bahçesinde ne işimiz var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|