agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Ceviz çimlendirme, ceviz fidanı yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/9897.htm)

habiş 16-12-2013 19:41

Ceviz Çimlendirme

3 Eklenti(ler)
Merhaba çekirdekten fidan yetiştirme meraklısıyım bir ay (Kasım 10) önce Martta ve Nisanda çimleneceklerini düşünerek küçük saksı ve bardaklara 5 tane ceviz ekmiştim. Ama Maşallah benim cevizlerden 3 ü kendini gösterdi çok erken olmadı mı demekten kendimi alamadım.. Şimdi ne yapacağımı şaşırdım bitkiler doğal olarak martta nisanda havaların düzelmesi akabinde canlanıyor onları çürütmekten korkuyorum açıkcası ne yapılabilir öneri ve fikirleriniz.. şimdiden teşekkürler

Uygulama : Ben ikisini bir gün suda bekleterek ektim. Yine ikisinin kabuğunu çatlatarak ektim. Kabuğunu çatlatarak ektiğimin biri kendini gösterdi. Üçünü de normal kuru olarak ektim toplamda 5 tane ekmiştim.. Etiket yapmayı unutmuşum acemilik işte :)

habiş 19-12-2013 13:12

erken filizlenen cevizlerim hiç gelişmiyor yok mu bi öneriniz :(:(

Selahattin Yılmaz 20-12-2013 08:24

Sevgili habiş, havalar soğuk, ne kadar yavaş gelişirse o kadar iyidir. Işığı direkt tepeden alabileceği yere koymalısınız ve oda sıcaklığında bekletiniz özellikle kök ortamı sıcak üst kısmı daha soğuk bir yerde beklerse iyi kök yapar hemde toprak üstü az gelişir baharda da (acemiliğinize ve erkenciliğinize rağmen) ölmez sağ kalırsa esas yerine dikersiniz.

habiş 20-12-2013 10:12

Sayın Selahattin bey Şimdi tavsiyenize mütakıben perde arkasında sehpa üzerinde duran fidecikleri direk pencere kenarına aldım, şimdilik çimlenme nemiyle duruyorlar sulamadım İnşallah bahara çıkarlar çok teşekkür ederim.

hdoğan 20-12-2013 19:44

5 Eklenti(ler)
Geçen sene şubatta 3 gün suda bekletip diktiğim ve kaloriferli odada beklettiğim cevizlerin gelişimleri... Nisan gibi şüphelendiğim bir kaç nedenden birinden dolayı hepsi kurudu. Bu sene tekrar 05 Aralık 2013 te yine beş saksıya 3 er adet ektim. Nasip bakalım..

habiş 20-12-2013 20:16

Aslında çok güzel büyümüşlermiş
İnşallah bende bu hallerini görürüm benim cevizlerde erkenden çimlendiler sonrada durdu gelişimleri bakalım akıbetleri ne olacak

Sayın hdoğan aşı da yapmayı düşünüyormusunuz ceviz fidanlarına
ben tohumları iyi cinslerden seçmiştim kimisi aşı gerekir kimiside gerekmez diyor :o

hdoğan 21-12-2013 15:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habiş (Mesaj 1231495)
Aslında çok güzel büyümüşlermiş
İnşallah bende bu hallerini görürüm benim cevizlerde erkenden çimlendiler sonrada durdu gelişimleri bakalım akıbetleri ne olacak

Sayın hdoğan aşı da yapmayı düşünüyormusunuz ceviz fidanlarına
ben tohumları iyi cinslerden seçmiştim kimisi aşı gerekir kimiside gerekmez diyor :o

Sayın Habiş, Sizin cevizler kaloriferli ortamdamı? diğer türlü havalar soğuk zaten kurumaya mahkum, havalar ısındıktan sonra açık havaya alırkende alıştırarak kademeli olarak alındığında bir sorun olmayabilir. Ben geçen sene direk arazideki yerine ektiğim cevizlerden çoğunu aşıladım, bazıları sürdü bazıları tuttu ama sürmedi. Aşının gerekliliği tartışmasız mutlaka aşılanmalı, ektiğimiz ceviz ne kadar kaliteli olursa olsun. Çünkü aynısı olmayacak.
Yerine ektiğim ve aşıladığım ceviz http://www.agaclar.net/forum/ceviz/32075-2.htm sayfamdaki 48 nolu gönderide mevcut.

habiş 21-12-2013 17:34

Sayın hdoğan cevizlerimi ilk olarak petek üzerinde çimlendirdim sonrada Sn Selahattin beyin tavsiyesiyle aynı peteğin pencere kenarına aldım gelişimleri şu an için durdu.
O zaman baharla birlikte balkona yavaş yavaş alıştırmam gerekecek.
Aşılama konusunda tecrübem yok yeterlii boya geldiklerinde bi yerlerden kalem bulup aşılatmam gerekecek galiba :)
Sizin cevizleriniz baya baya Ceviz ağacı olmuşlar Maşallah ne mutlu size
Benimde bir bahçem olsa iyiydi sağlık olsun.

hdoğan 21-12-2013 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habiş (Mesaj 1231686)
Sayın hdoğan cevizlerimi ilk olarak petek üzerinde çimlendirdim sonrada Sn Selahattin beyin tavsiyesiyle aynı peteğin pencere kenarına aldım gelişimleri şu an için durdu.
O zaman baharla birlikte balkona yavaş yavaş alıştırmam gerekecek.
Aşılama konusunda tecrübem yok yeterlii boya geldiklerinde bi yerlerden kalem bulup aşılatmam gerekecek galiba :)
Sizin cevizleriniz baya baya Ceviz ağacı olmuşlar Maşallah ne mutlu size
Benimde bir bahçem olsa iyiydi sağlık olsun.

Sayın Habiş, daha güzeli size nasip olur inşalah. Selamlar

habiş 04-02-2014 00:22

benim cevizler bir gövde yaptılar ki elimle tutuyorum sanki ağaç 2 -3 çeşit ceviz ekmiştim ikisi tek daldan büyümeye ve yapraklanmaya devam ederken size şikayet ettiğim cevizin biri 3-4 dalla birlikte gelişim gösterdi diğerleri yapraklanıp boy atarken o sadece topraktan kafasını çıkarıp aylarca durmuştu sonradan diğerlerini bastırdı ve dallandı birde gövdeleri öyle sağlamki Maşallah kalın bir dal gibi bi ara fotoğraflayıp koyayım :) :) bundan sonraki meselem onlara nasıl aşı yapmam gerektiği foruma yazdım bi kaç kez ama pek aydınlatıcı bilgi alamadım acemi aşısı nasıl olur acep :p

dadaşım 12-03-2014 13:01

SAYIN HABİŞ
Öncelikle fidanlarınız hayırlı olsun. Aşı konusunda sizin gibiyim. Görüştüğüm aşı uzmanları bu mevsimde dilcikli aşıyı tavsiye ediyorlar. Kolay gelsin.

ahmettugrul55 12-03-2014 18:34

dilcikli aşıdada aşı ağlama yapması için önceden kesilir mi?

limon_sever 12-03-2014 21:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmettugrul55 (Mesaj 1258768)
dilcikli aşıdada aşı ağlama yapması için önceden kesilir mi?

Evet.

güldeste- 24-05-2014 23:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dadaşım (Mesaj 1076963)
sayın güldeste kitaplar ne yazıyor bilmiyorum ama hiç felç olan duyulmamıştır.

Bu yaz ceviz ağacının altında oturan annem maalesef oturduğu sırada yana devrilerek düşüp kolunu kırdı :( tesadüf mü diyelim ?

seccomann01 25-05-2014 15:42

Bende de şu anda 2 adet ceviz mevcut saksı dalar bonsai adayı yapmayı düşünüyorum tabi zamana ihtiyaçları var.

En yakın zamanda fotoğraflarını yüklerim ve aramızda kalsın daha koca cevizin altında 12 **** 13 adet fidan bulunmakta :)))

ekskiz 10-09-2014 21:50

Fide olarak mı diktiniz yoksa kabuklu olarak mı

Fide olarak mı diktiniz yoksa kabuklu olarak mı kabuklu dikim için hangi ay ve kabuğu çatlatarak mı gömdünüz kaç santim topraga gömmeliyim

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lilium (Mesaj 982485)
bunlarda benim çüğürlerim.

Eklenti 306826

Eklenti 306827

ekskiz 10-09-2014 23:41

göl kenarı

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 44baba (Mesaj 1211261)
sayın ilsa44 bahçenin özelliklerinden biraz bahsedersen yani rakımı kaç güneydemi kuzeydemi göl kenarındamı sulama imkanı varmı toprak analizi yaptırdınmı.
fernoru bilmem ama 2009 da 30 adet kaman 30 adet şebin fıdanı dikmiştim.kamanlarda henüz meyve yok şebinlerde 5-10 meyve vardı.Eklenti 449476
benim bahçenin rakımı 1100 geç ve erken don ihtimali var.bahçe kuzey yönünde.ancak bu iki çeşit kesinlikle soğuklardan etkilenmedi.ancak hastalıklara çok dayanıklı değiller.

acaba göl kenarlarında ceviz yetiştirilir mi ve hangi tür daha uygun olur

Lilium 11-09-2014 00:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ekskiz (Mesaj 1318584)
Fide olarak mı diktiniz yoksa kabuklu olarak mı kabuklu dikim için hangi ay ve kabuğu çatlatarak mı gömdünüz kaç santim topraga gömmeliyim

Kabuklu olarak ve kasım ayında ektim, çatlatmanıza gerek yok,

Profesyonel ceviz yetiştiricileri cevizi önce kum yastıklarında çimlendirirler sonra toprağa ekerler, bu ayrı ilgi alaka takip zaman ister,

Direk toprağa ekmek arasında çok bir fark yok kasım ayında ekin üstüne beş santim toprak gelecek şekilde kapatın.

cevahirabi 30-09-2014 09:58

cevizleri toprağa akmeye karar verdim yeşil kabuğu ile mi eklmeliyim yoksa sert kabuğu ile mi? bugunler ekim için uygun mudur?

eneskrky 30-09-2014 15:44

merhabalar ben dikilen cevizin aldığımız ağacınkiyle aynısımı çıkar yoksa farklı bir cevizmi çıkar ? teşekkürler

gökhan07 30-09-2014 19:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cevahirabi (Mesaj 1322246)
cevizleri toprağa akmeye karar verdim yeşil kabuğu ile mi eklmeliyim yoksa sert kabuğu ile mi? bugunler ekim için uygun mudur?

Sayın cevahirabi yeşil kabuğunu çıkartırsanız daha iyi olur. Yeşil kabuk azda olsa çimlenme engeli oluşturabilir.

gökhan07 30-09-2014 19:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1322305)
merhabalar ben dikilen cevizin aldığımız ağacınkiyle aynısımı çıkar yoksa farklı bir cevizmi çıkar ? teşekkürler

Sayın eneskrky, Apomiksiz meyve değilse, anaca benzer özellikler gösterebilir ama aynısı olmaz.

eneskrky 30-09-2014 19:06

hım tamam dır teşekkürler. peki bi sorum daha olacak izninizle çimlendirmek amaçlı dikeceğimiz cevizi çatlatmak zorundamıyız çünkü aşırıya kaçıra bilirimde ?

gökhan07 30-09-2014 19:10

Sayın Lilium üst mesajda belirtmiş, çatlatmanıza gerek yok.

eneskrky 30-09-2014 19:39

hımm peki yine teşekkürler gökhan abicim.

mmanager 18-02-2015 18:06

pikan cevizi

Arkadaşlar pikan ceviz aldım cevizciden acaba bunu eksem bahar geldiğinde yeşerir fidan olur mu.cevizi biz önceden toprağa dikerdik çıkardı aynı şekilde çıkması mümkün mü.Özel bir dikm metodu var mı.Bilgileri olan arkadaşlar paylaşırsa çok teşekkür ederim.

gökhan07 02-04-2015 12:19

Cevize hiç benzemiyor, yani bu ceviz değil. Yakında çiçekte açar.

Abies e.trojana 02-04-2015 15:38

Ceviz ektin biber çıktı heralde?

Murat Kayadelen 02-04-2015 16:05

sağlıklı , nur topu gibi bir biberiniz olmuş.
Allah uzun ömür versin..

Tavsin 19-04-2015 21:54

Gercekten mi!!!

Merhabalar tekrar, yazdiklarinizi simdi okuyabildim. Gercekten bu ceviz degil mi????? inanilmaz kalin govdesi filan, biber gibi bir bitkinin govdesi boyle mi olur??? isin komigi, saksiya daha once hic birsek ekilmedi, toprak yeni paketten acildi, 4 tane ceviz diktim.... Biber tohumu nasil girer?? Aman tanrim :D gozum gibi bakiyordum, hayallerim yikildi!!! Dediginiz gibi beyaz bir de cicek verdi :D ben de sasirdim ceviz cicek mi acarmis diye

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025