![]() |
Alıntı:
Sizin bahçe Elazığ'da yalova, şebin, kaman, hekimhan türlerinden oluşuyordu sanırım.- Bir mesajınızda bahsetmiştiniz.- Bu yıl verimleri nasıldı? |
Sayın ilsa44,
Yalova ve Şebin dikimi kesinlikle bir hataydı benim için. Hiç memnun değilim. Bizim bölgelerimiz için oldukça elverişsiz çeşitler. Birçok ağacım aşı yerinden dondan etkilendiği için alttan aşısız sürgünler verdi. Nisan ayında hepsini aşılatacağım. Bahçemde yeni dikimlerimi maraş 18 çeşidi ile zenginleştireceğim. Bütçem yettikçe tüplü olarak kalan 50 60 tane boş yeri dolduracağım. Ben senin yerinizde olsam fernor kaman ve maraş 18 üzerinde dururdum ve mutlaka ama mutlaka bunlardan bir tanesini dikerdim. Ne kadar fazla çeşit o kadar çok sorun. Tek çeşit her zaman ideal olanıdır. En iyi çeşidi belirlemek koşuluyla ******. |
Sayın Adalet,
Önerileriiniz ve paylaştığınız tecrübeleriniz için teşekkür ediyorum. Umarım bir daha şanssızlık yaşamazsınız. Ben de bahçeyi tek çeşit düşünüyorum. Diğer çeşitlerden de merakımdan birer ikişer dikmeyi düşünüyorum. Boş yerleri maraş18 le dolduracağınızı yazmışsınız. Maraş 18'in verimi nasıl? Yan dallarda da meyve veriyor mu? |
Sayın ilsa44;
Aşağıdaki linkteki tabloları incelemenizi öneririm. Bilimsel bir araştırmadır. http://jes.ksu.edu.tr/public/journal...51.148-158.pdf |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ceviz..tohumu tüp toprak ?
Alıntı:
rakımı yüksek olan köyümdeki 10 dönüm tek parça halinde olan tarlama ceviz dikmeyi düşünüyorum. Yalnız... sürekli istediğim an elimin altında olabilecek Çekirdek ( tohum ) yoluyla fidan yetiştirmek istiyorum. ..... farklı bir mekanda. Aşı boyuna eriştiğinde tarlaya istenilen ölcülerde mesafe aralığyla tüpleri transfer etmeyi düşünüyorum. Sonrasında taransfer ettiğim tüpler tarlada tutmuş ise aşıyı tarlada yapmak istyorum. Bu tarz tüp poşet vs. yoluyla yakın işlemler yapan arkadaşlar bana nasıl yapmam gerektiğini öncelikle bu şekilde yaparsan daha sağlıklı olur diyerekten bilgi verirlerse çok m.olurum. yanmış gübre toprak kum ağaç fosili ne tür harmanlama yapmam gerkiyor. tüp içi toprak katkısı için...? Saygılarımla... |
Alıntı:
Bahçenin rakımı 1750 metre. Ağaçlar bu sene aşılandı. 10-12 yaşında olan ağaçlara çeşit değiştirme aşısı yapıldı. |
[QUOTE=gökhan07;1211721]Sayın 44baba,
Bahçenin rakımı 1750 metre. Ağaçlar bu sene aşılandı. 10-12 yaşında olan ağaçlara çeşit değiştirme aşısı yapıldı.[/QUOTE sayın gökhan bey aşı işini profosyonel olarakmı yapıyorsunuz. |
Alıntı:
Profesyonellikten kastettiğiniz mesleki anlamda ise mesleğim bu değil. Hobi amaçlı ilgileniyorum. |
Bilgilendirici bir konu teşekkürler ... :=)
|
Arkadaşlar formda yeniyim, ama ceviz yetişdirmede 3 yıllık bir uğraşım var
benim 10 dönüm tarla da cevizler,im var fakat cevizlerimi dağ keçisi kemiriyor ve fidanlarım oralardan kuruyor ardından karda yağınca ceviz fidanlarım oralardan kırılıyor benim ne yapmam lazım.cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu yıl tanesi 24 gram gelen cevizlerden beş adedini 3 gün suda ıslattıktan sonra 13 Ekim'de saksıya gömmüştüm bir tanesi bugün itibariyle (24 günde) filizlendi,bakalım diğerleri de çimlenecek mi...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
şimdilerde yeni bir aşı şekli dikkatimi çekiyor.bu aşıda toprak kullanılmıyor.yapması son derece basit.önümüzdeki sezon bu aşıyı deneyeceğim. |
sayın 44baba,
Topraksız aşı dediğiniz, toprak yerine sadece aşı macunu sürülerek yapılan aşı mı? |
[QUOTE=gökhan07;1218425]sayın 44baba,
Topraksız aşı dediğiniz, toprak yerine sadece aşı macunu sürülerek yapılan aşı mı?[/QUOTE evet kabuk aşıdan farkı toprak kullanılmıyor kalemlerin tek yüzü yerine çift tarafı alınacak ölçüye göre gövdede açılan kabuğun içine yerleştirilip çiviyle sabitledikten sonra kalemin ucuna ve açılan yaralara sutut sürülüyor kaleme ise su bazlı pilastik boya sürülüp aşı bitiriliyor. |
[QUOTE=44baba;1218710]
Alıntı:
Ben bu yıl topraksız olarak,aşı macunu kullanarak bu aşı metodunu denedim fakat sağlıklı bir sonuç alamadım. Topraklı yapılan aşıların daha sağlıklı ve tutma oranının daha yüksek olduğunu gördüm. |
tüplü ceviz fidanı dikimi
5 Eklenti(ler)
Eklenti 454879 önce dikim toprağına yanmış hayvan gübresi biraz kükürt (ph 7.30) birazda 3x15 gübresi ekleyip karıştırdım.
Eklenti 454880 20x30 cm ebatlarında poşetlere toprağı sıkıştırarak doldurdum Eklenti 454881 Eklenti 454882 seçme yerli cevizleri bir gün önceden suyun içinde beklettim Eklenti 454883 poşetlerii sulama gübreleme aşılama gibi işlemleri rahat yapabilmek için arasında rahat dolaşabileceğim şekilde düzüp her poşete 1 adet ceviz olacak şekilde dağıttım.her cevizin kendi büyüklüğünün iki katı derinliğe gelecek şekilde dikimi gerçekleştirdim. bahardaki gelişmeleri kısmet olursa paylaşmayı isterim. |
Sayın 44baba,
Cevizleri dikerken tohumların yan kısmının toprağa, yani toprak yüzeyine gelmesine dikkat edin. (en son fotoğrafta ki en solda olan tohum gibi) |
Sayın 44baba cevizleri nereden aldınız acaba Kırşehir/Kaman cevizine benziyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sayın 44baba yeni fidanlarınız hayırlı olsun
siz o cevizleri bu mevsimde suya koymasanız da olurdu emin olun baharın şayet tohum fire vermezse (içi boş **** çürük olabilir ki sizin tohumlarınız öğle görünmüyor) bütün poşetlerde fidanlarınız olacak başarınızın devamını dilerim ot la mücadelede gölgeleme yapmanızı haddim olmayarak tavsiye ederim çünkü karışımınız güçlü yabani ot sıkıntı verecektir. |
ayrıca o tohumlardan bende biraz istiyorum
|
ayrıca poşetlerin altına da yabancı ot istilasına karşı önlem almayı unutmayın derim sağlıcakla kalın
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025