![]() |
Alıntı:
bu yıl zaten aşırı yağışlar oldu birde siz suyu fazla kaçırdıysanız ayrıca diktiğiniz fidanlarda kök sorunuda olabilir. |
Mantar ve bakteri için ayrı ayrı ilaçlar varmış. Aynı zamanda kökleri çalıştıracak ilaçlar varmış. Bu ilaçlardan kullanmalı mıyım. Sulamayı azaltacağım fakat suyla beraber bu ilaçları da vereyim mi.
|
Alıntı:
sıvı bakırlar iyi iş yapıyor. köklere giberallik ve naftalin asid uygulayın. hatta 3-4 asidi içeren bitki kök gelişim düzenleyicileri var . kullanabilirsiniz. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Pikan cevizi fidanımda, görüldüğü gibi yaprak uçlarında kahverengi kararmalar ve bazı sürgünlerde yaprak kıvrılması, dalın bütünüyle kuruması oldu. Fotoğraf bir hafta önceye ait, 4-5 günde bir fazla doyurmadan su veriyorum ama üst yapraklarda da görülmeye başladı. Burada 2 haftadır ara ara şiddetli rüzgar da var. Teşhis ve tedavi ile ilgili fikirlerinizi rica ediyorum. |
ilaç
sn formula one
bu yıl hangı marka antraknoz ve ıckurdu ılacı kullandınız . **** baska ne ılacları kullandınız. kullanım zamanı ve peryodu hakkında bılgı verırımısn Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 564525
Eklenti 564526 Sevgili arkadaşlar; Bu yıl oluşturduğum bahçemde 10 adet fidanda resimlerdeki yaprak kenarlarından kuruma 3 tanesinde ise bu kurumanın nokta nokta (benek benek) şeklinde olduğunu üzülerek tespit ettim. Ancak yaprakların geri kalanı sarı değil koyu yeşil. Acaba bu hastalık mıdır? Eğer hastalık ise adı nedir? Hangi ilacı ne zaman kullanmalıyım? Bu ağaçların tümü aynı bölgede olanlar! Ve bu bölge arazinin en kıraç ve rüzgar alan bölümü. çok yağış oldu diye 40 gündür sulama yapmadım, kuruma olabilir mi? diyede aklıma geliyor...Teşekkürler. |
40 gün iyi dayanmış, biz kumlu toprakta 7 günde bir sulama yapıyoruz
|
Tarla Faresi
Arkadaşlar ceviz fidanlarımın içinde çok sayıda delikler oluştu. Çok sayıda tarla faresi Var. Fidan diplerinde sıkıntılar olmaya başladı. Lütfen Yardım edin. Nasıl yok edebilirim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Merhabalar,tarla farelerinin ve buna benzer köstebek gibi zararlıların en doğru çözümü toprağınıza toz kükürt uygulaması yapmanız olacaktır.Bu uygulama sayesinde hem kısmen bu zararlılar bahçenizi terk edecek hem de toprağınızın eğer normal sınırların üzerindeyse PH değerinin düşmesine yardımcı olacaktır.Uygulamada dikkat etmeniz gereken nokta korunaklı kıyafetler giyerek vücutla kükürtün temasını engellemektir. |
!!Yardım!!
1 Eklenti(ler)
Forumdaki herkese selam...
Resimde gözüken gövdedeki siyahlık ne olabilir? Tedavisi varmıdır? Varsa uygulama zamanı ve kullanılacak ilaçlar neledir? |
Başka bir konu altında da tartışıldı bu konu, bence bu odunlaşma dediğimiz doğal bir olgu. O dal sonsuza dek yeşil kalmayacak, odunlaşması lazım ki üst katlardan gelen ağırlığı kaldırabilsin. göreceksiniz ki bir süre sonra tamamen kahverengi olacak
|
3 Eklenti(ler)
selamlar. aşağıdaki ağaçlarda antraknoz mu var? müdahale etmek gerekir mi? nasıl müdahale etmeliyim? saygılar.
|
Alıntı:
Birde ilk fotoda 2 sürgün birden büyümüş. birisinin ucunu kopartırsanız. diğeri lider olarak büyür ve enerjisini dek sürgüne verdiğinden daha fazla büyür kanaatindeyim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Şu anda sadece en üst yapraklar kaldı, onların da yarısı kurumuş durumda. Bu geçen zamanda 3 günde bir suladım ama düzelme bir yana tamamen kötü durumda :( . |
Alıntı:
Uzman arkadaşlar düşüncelerini yazarsa daha yönlendirici olur kanaatindeyim. Saygılar. |
Lütfen yardım
Arkadaslar 2 yaşındaki ceviz agaclarinda alt yapraklarinda kuruma bazilarinda ise sararma ve sonbahar gelmiş gibi yapraklari dökülüyor acaba nedendir . Soylenilen olculerde 20 20 20 gubresi humik asit ve amino asit bunlari karistirarakta verdim sulama suyunu haftada bir en az 35 lt veriyorum ama yinede bu sorunla karsilasiyorum ve ağaçlar kuruyor lutfen yardim edin acaba ne yapmaliyim
|
merhaba arkadaşlar ceviz yapraklarında büyük ölçüde sararma ve yaprağın uçtan kuruması problemi neden olur.nasıl bir önlem alınmalıdır.
|
|
bunun için köklerine demir verdik ancak yeterli sonucu alamadık.acaba nasıl bir önlem alabılıriz.
|
Güneş enerjisi -solar- ile çalışan fare, köstepek kovucular var.
gündüz şarj oluyor, 24 saat bu zararlıların duyabilecekleri frekansta, onları rahatsız edici ses yayıyor. böylece bu zararlılar başka bölgeye taşınıyorlar. ! |
2 Eklenti(ler)
Bahçe de , yaprakları yenmiş bir -chandler cinsi ceviz- ağaç gördüm.
Çevresindeki ağaçlarda benzer bir durum yok. Ekli resimlerde görülen, yaprakları yiyen, dalları çıplak bırakan, ve duruma sebeb olan canlı nedir ve bunun için ne yapılmalıdır. |
2 Eklenti(ler)
Öncelikle herkese teşekkürler böyle bir forum oluşturulup bilgi alışverişinde bulunulduğu için. Bu sene diktiğimiz ceviz fidanlarından birisi yemyeşil yaprakları varken birden bu hale geldi. Sizce sebebi ne olabilir?
|
Bende katılıyorum plastik su bazlı boya ile boyansa idi güneş yanığı olmazdı gibi geliyor budaması iyi sorunsuz gibi geliyor bana
Alıntı:
|
sayın lilium
tüm forumu bir kez daha okudum kafama birsey takıldı. kaolin kullandıktan sonra yine gerekırse fungusıt kullanılırmı? kaolınden dolayı etkısı azalırmı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Hasar azsa fidan yapraklarını döker fakat tekrar patlar ve kurtulur. Önerim işaretlediğim yerlerden kesiniz patlayıp sürgün çalışması olursa fidan kurtulmuş demektir. Eklenti 570717 |
Merhabalar. Afyonkarahisar, Dazkırı ilçesine bağlı İdris köyünde babamdan kalma 32 ceviz ağacı var. Bu güzün 3 yaşına girecekler. Ekli resimde görüleceği üzere ağaçların yarısına yakınını böcek sarmış durumda. Konuya vakıf olan arkadaşlar bunun hangi böcek olduğunu ve mücadelesini nasıl yapabileceğimiz konusunda yardımcı olabilirler mi. İlginiz için şimdiden teşekkürler. http://www.infazrehberi.com/wp-conte...oads/ceviz.jpg
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025