agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Ceviz Hastalıkları (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/8634.htm)

Köylü19 10-01-2018 07:09

Kabuklu bit mutlaka kışlık yağ at. İnci Tarım İlaçları Ankara Ulus. bordo bulamacında kampanyamiz yaptık Agrobest 10 kg 100 Tl diğer indirimlerimizde mevcut kışlık yağ 15 Tl iletisim 5336357319

ilker_eroglu 19-03-2018 10:57

3 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Erzincanda bahçemizde ki elli veya altmış yıllık ceviz ağacının meyveleri resimde görüldüğü şekilde.
Bir hastalığımı var acaba durumun düzelmesi için ne yapabiliriz ?

alperrr 20-03-2018 10:05

bu kabuklu bitle doğal bir mücadele yöntemi yok mudur acaba?

cevizhastası 21-03-2018 12:45

Merhabar ,
Ben Amasya sarayözü köyümüze 10 adet 2015 kasım ayında 10 adet ceviz fidanı diktim. Her zaman gidemediğim bakamadığım cevizlerim kurumadılar ama büyümüyorlar. Şimdi istanbulda kendim cevizden fidan yapmaya çalışıyorum geçen yıl 3 adet bahçemizde filizlendi balkonda da 5 adet şimdi bunları memlekete götürüp haziran ayında diksem yetişirmi ? bunları bu tarlaya dikiyorum çünkü başka bir yerimiz yok istanbulda kapımızın önünde bize ait olmayan boş arsaya dikiyorum ama yarın birisi ev yapsa yazık olacak e gidemiyorumda memlekete bu iş nasıl olacak bana birileri yardımcı olabilirmi ?

Saygı ve sevgilerimle.

huzen 05-04-2018 22:04

Kırlangıç Böceği

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cevizsever (Mesaj 1526520)
Merhaba arkadaşlar,

Ceviz fidanlarımda ekteki resimlerdeki gibi oluşumlar var.

Sayın cevizsever
Bu canlıyı benim ceviz bahçemde hiç görmedim ama zeytin bahçemde birkaç ağaçta var. Ciddi bir zararı yoktur. Aşağıdaki bağlantıda bu konuyla ilgili ayrıntı bulabilirsiniz.

Zeytin Krlang Bcei

suleyman_23 13-04-2018 21:47

Ceviz hastalığı

2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar ceviz ağaçlarımızda resimlerde ki gibi hastalıklar mevcut.Ziraatçi arkadaşlar bordo bulamadı önerdiler fakat hastalık devam etmektedir.Konu hakkında fikri olan varsa yardımlarını bekliyoruz.İyi forumlar.

ajmasseur 12-05-2018 14:57

Teşhis - Tanı yapmanız yardımcı olacak.

4 Eklenti(ler)
Merhabalar. İki farklı minik ceviz denemem var. Biri Sera içinde , diğeri ise açık alanda. Birine her türlü desteği veriyorum. Açıkta olan diğerine ise sulama bile yapmıyorum. Açıkta olup kendi başına olan ceviz çok keyifli ve sağlıklı. Seradaki daha avuç içi kadar.
Yapraklarında da kenarlarda yanıklar var. Açıkta olannında ise yapraklarında delikler var. Resimleri ekledim. Bana teşhis-tanı konusunda yardımcı olabilirmisiniz? Çözüm önerileriniz de benim için çok değerli. Şimdiden teşekkür ederim.

Seradaki mini ceviz:
Eklenti 673574
ve
Eklenti 673575

Dışardaki ilgilenmediğim ceviz:
Eklenti 673576
ve
Eklenti 673577

Şimdiden teşekkürler.

huzen 14-05-2018 20:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ajmasseur (Mesaj 1540155)
Bana teşhis-tanı konusunda yardımcı olabilirmisiniz? Çözüm önerileriniz de benim için çok değerli. Şimdiden teşekkür ederim.

Sayın ajmasseur
Ceviz, nemi düşük ve havadar yerleri sever. Kapalı alanlarda mantari hastalıklar hızlı gelişir.

ajmasseur 18-05-2018 22:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi huzen (Mesaj 1540384)
Sayın ajmasseur
Ceviz, nemi düşük ve havadar yerleri sever. Kapalı alanlarda mantari hastalıklar hızlı gelişir.

Teşekkürler. Hemen çıkarıyorum..

esen-akasya 06-06-2018 14:55

ceviz yaprakları.

Selam arkadaşlar altta resimde yapraklardaki buruşuklukların sebebi ne olabilir.
Geçen senede vardı. ilk yapraklar çıktığında normal sonradan bozuluyor. Temmuz ayı gibi gibi gelen yapraklar bozulmuyor. Diğer ağaçlara göre büyüme yavaş kalıyor.

esen-akasya 07-06-2018 11:48

2 Eklenti(ler)
fotoğraflar

asilonline 27-06-2018 10:33

Ceviz Yaprağındaki Siyah Lekeler ve Şişkinlikler

Arkadaşlar ceviz ağaçlarımın yapraklarının görsellerini ekliyorum. Sizce hastalık mı var acaba gübre eksikliği falan mı var. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...
http://i.hizliresim.com/4zbrQY.jpg
http://i.hizliresim.com/WD1kaE.jpg
http://i.hizliresim.com/pnBzkz.jpg

murat-16 28-06-2018 11:54

merhaba
bu lekeler antraktozdur
tedavisi manep içelikli ilaclar ve bakırlı ilaç uygulamaları ,yapraklar fare kulağı olunca başlamak gerekir 3-4 uygulama ve yağmur sonraları devam edilmeli şu an hastalık başlamış ve gün geçtikçe devam edecek geç kalınmış bakırlı ilaçlarla belki ilerlemesi durdurulabilir

asilonline 28-06-2018 15:38

Fidanlar 3 yıllık. Meyve oluşturmuyoruz. Filiz gelişimini de engeller mi bu hastalık?

Mehmet06 26-07-2018 12:06

2 Eklenti(ler)
Yapraklardaki rahatsızlık nedir acaba?

Tuna06 30-07-2018 17:27

yapraklarda kuruma.

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi patara67 (Mesaj 1514948)
Sn Ağaçlar net üyeleri. benim bahçem Ayaş/Ankara'da. Cevizler 2-4 yaş arasında 4 senedir Temmuz ayında havalar sıcaklaşınca ağaçlar fotoğraflarda olduğu gibi oluyor. Haftada bir gece sulama yapıyorum yaklaşık 70-80 Lt. Temmuz ayında 25'den sonra sulamayı 10 güne çıkarmıştım (baharda geriye doğru uç kurumaları olduğu için). Ağaçlara 2 sefer Manep + Dursban4 + Yaprak gübresini karıştırıp attım. Bu sene Haziran ayı çok yağışlı geçti yani yeni tomurcuk oluşurken Manep atamadım yapraklar çıkınca attım. Nisan sonu ve Mayıs 15 gibi 2 defa tabandan 15+15+15+Zn gübre verdim. 2 sefer de damlama gübresi verdim. Suyumuzda sorun yok tahlil yaptırdım. Ağaçların bu durumunu bir türlü çözemedim. Yardım ederseniz sevinirim. Saygılar

Ankara /Polatlı'da Aynı sıkıntı benim ağaçlarda da var 5 yıldır durum hep aynı Temmuz ve Ağustos aylarında yapraklar bu şekil oluyor gövdede ve dallarda kuruma yok ama yapraklar kurumakta. Ağaçlara sonbahar yaprak dökümü ve ilkbaharda bordo bulamacı uygulaması yapıyorum fakat sonuç hersene aynı.ilbaharda 15+15+15 me gübresi veriyorum,bu sıcak aylarda haftada 1 sulama yapmaktayım.
Hastalık Ceviz antraknozu mu yoksa başka bişeymi anlamadım,bu durumu nasıl düzetebiliriz.

ykaya194 30-07-2018 21:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mehmet06 (Mesaj 1545746)
Yapraklardaki rahatsızlık nedir acaba?

demir, çinko gibi mikro element eksikliğidir, içinde demir, çinko, magnezyum gibi elementler bulunan gübrelerden kullanın.

latif.07 30-07-2018 22:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tuna06 (Mesaj 1545967)
Ankara /Polatlı'da Aynı sıkıntı benim ağaçlarda da var 5 yıldır durum hep aynı Temmuz ve Ağustos aylarında yapraklar bu şekil oluyor gövdede ve dallarda kuruma yok ama yapraklar kurumakta. Ağaçlara sonbahar yaprak dökümü ve ilkbaharda bordo bulamacı uygulaması yapıyorum fakat sonuç hersene aynı.ilbaharda 15+15+15 me gübresi veriyorum,bu sıcak aylarda haftada 1 sulama yapmaktayım.
Hastalık Ceviz antraknozu mu yoksa başka bişeymi anlamadım,bu durumu nasıl düzetebiliriz.

Bahçenizi kurmadan önce toprak analizi yaptırdınızmı ? Bana toprak tuzluluğu gibi geldi eğer toprak tuzluluğu varsa çözüm ya lenardit ya da solucan gübresi olacaktır. Toprak tuzluluğu varsa ve siz kimyasal gübre vermeye devam ederseniz bitki kurur gider zaten şuan bile bitki çoğu kimyasalı topraktan alamıyor olarak gözüküyor bunun da nedeni toprak ph nın istenilen değerde olmaması.

thunderon 03-08-2018 08:07

5 Eklenti(ler)
Ceviz ağaçlarım sık yağmurlardan sonra aşağıdaki gibi olmaya başladı. Yapraklarda kurumalar var. Sebebi nedir acaba? Besik eksikliği mi var yoksa bir hastalık mı var?

Tuna06 03-08-2018 10:14

Toprak analizi yaptırmadım,Ph seviyesinin yüksel olduğunu tahmin ediyorum.Bunun için kükürt uygulamasını önerdiler, leonardit ve humuk asit uygulaması dada önce denedim faydası kısmen oldu gibiydi ağaçlar bu kadar bunalmadıydı gecen sene bu sene uygulamadım özelikle cevizler yaprakları temmuz ayınna geldigimizde kurumaya başladı. sıvı kükürt uygulaması yapsam nasıl olur acaba.

latif.07 03-08-2018 16:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi thunderon (Mesaj 1546114)
Ceviz ağaçlarım sık yağmurlardan sonra aşağıdaki gibi olmaya başladı. Yapraklarda kurumalar var. Sebebi nedir acaba? Besik eksikliği mi var yoksa bir hastalık mı var?

Hastalık, yaprak delen hastalığı olabilir. Durumu kötü olan yaprakları temizleyin sıvı kükürtle fidanları ilaçlayın, boşluksuz yıkacak kadar sıkın. Bu ilaçlamayı akşam üstü yapın. İlaçlamadan 48 saat sonra fidanlara su dokundurmadan sulayın.

taydin66 09-08-2018 13:53

ceviz ağacı dalları

3 Eklenti(ler)
ceviz ağacımızın dallarında fotodaki gibi çürümeler var. Bunlar nedir? Nasıl tedavi edebilirim?

civanpls 26-08-2018 20:05

İyi günler arkadaşlar,
Ağaçlar üzerinde meyve varken kurumaya başlıyor.
Bu sene 1 kere sulama yaptık.Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar görüşlerini bildirirse sevinirim.
Ağaçlar 8 yaşında sulamada amanyum nitrat suya karıştırak kullandık.
https://i.hizliresim.com/Q2G9Gk.jpg
https://i.hizliresim.com/X6p5j7.jpg
https://i.hizliresim.com/b6RWa8.jpg
https://i.hizliresim.com/5yzB3R.jpg
https://i.hizliresim.com/AzPpv0.jpg
https://i.hizliresim.com/0zAQa8.jpg

Cevizcimehmet 09-09-2018 16:03

Cevizde örümcek zararlısı

Arkadaşlar merhaba, foruma yeni üye oldum. Bundan sonra inşallah buralardayım. Bu yıl bir tarla aldım ve burasını ceviz bahçesi yapmaya karar verdim. Çevremde tanıdıklarımdan yardımla yaklaşık 230 fidan diktim. Ancak benim bahçemdeki diktiğim ceviz fidanlarında kurumalar oldu. Çok araştırdım ama sebebini bulamadım. Gittiğim ziraatçıların hiçbiri sorunu anlamadı, hepsi farklı teşhis koydu. Ne kadar ilaç kullandıysamda fayda görmedim. Tahminim Fidanların sürgünlerinde örümcek ağları görüyorum, bunlar kurutuyor olabilir, ama sorduğum ziraatçılar genelde örümcek zarar vermez diyor. Böyle bir sorunla karşılaşan arkadaş oldu mu? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

Feijoa 09-09-2018 19:54

Sayın cevizcimehmet...görmeden net bir şey demek mümkün değil...
Ama örümcek ağları gibi görünen şeyin ardında farklı bir zararlı olup sürgünleri daha patlamadan yiyor olabilir...dikim hatası olup kökler hava alıyor olabilir,taban suyu sıkıntısı olan bir yer olup kışı su içinde geçirmiş olabilir.hastalıklı fidanlar dikilmiş olabilir.kök çürüklüğü ya da ceviz gövde kurdu olabilir...vesaire....forumları iyice bir dolaşın ceviz adına ne varsa okuyun....öncelikli olarak tabip siz olmalısınız.Ülkemizde ziraatçiler genel manada bu işlerde profesyonel değil...bir değerlendirin bunları...

Cevizcimehmet 10-09-2018 01:14

Sayın Feijoa yanıtınız için teşekkür ederim, benim fidanların örümcek ağının kuruttuğuna dair kanaatim, böcek ilacı atmamın ardından ağaçlar biraz kendine geldi, sonrasında tekrar kurumalar başlamasıyla oluştu.

sinan42 10-09-2018 13:18

sayın civanpls , yaprakların kurumasının sebebi susuzluk olabilir mi?

Cevizcimehmet 12-09-2018 23:51

Cevizde örümcek zararlısı

Arkadaşlar tekrardan merhabalar, fidanların yapraklarının üstünde örümcek ağları var ve sanırım bunlar kurutuyor, (Fotoğraflarda belli olmuyor) bazılarında alttan yeni sürgünler çıktı. Ancak elliye yakın fidan tamamen kurudu, bunda benim ihmalim de var. Bu sayı beş on olabilirdi.

Cevizcimehmet 12-09-2018 23:57

1 Eklenti(ler)
Bu fotoğraf

Agrigoz 26-01-2019 18:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi taydin66 (Mesaj 1546448)
ceviz ağacımızın dallarında fotodaki gibi çürümeler var. Bunlar nedir? Nasıl tedavi edebilirim?

1-Ceviz çeşidiniz nedir 2- hastalık veya zararlı olabilir

İbrahimya 14-04-2019 08:26

Ceviz gal akarı için ilaclamayi ne zaman yapmalıyım. % 80 wp kükürt aldım, yapraklar büyüdüğünde mi yapılır

altucetin 14-04-2019 13:37

Fidanlarda acayip bir hastalık var nedenini bilen varmıdır

5 Eklenti(ler)
Bütün ağaçlar bu durumda tür fernor aşılı olanda aşısız olanlarda 1500 fidandan elimde 200 aşılı 600 aşısız kaldı yer afyon bilen varsa nedenini yardımcı olursa emeklerim boşa gitmemiş olacak. Fidanlar 1 ile 3 yaş arasında değişiyorlar

shagdiy 27-05-2019 13:24

1 Eklenti(ler)
Herkese merhaba. Bu haftasonu ceviz bahçeme gittiğimde 180 adet ceviz fidanımdan yaklaşık 10-15 kadarının bir kaç yaprağında, ekte atmış olduğum fotodakine benzer bir durumla karşılaştım. Sanki birisi özellikle çakmakla yakmış gibi bir durum vardı. Yaklaşık 10 gün önce ağaçlara üre atmıştım. Aklıma bir tek bu geldi. Üre nedeniyle cevizlerimin yaprakları yanmış olabilir mi? Eğer öyleyse ne gibi bir önlem almalıyım? Üreyi bir daha kesinlikle kullanmayacağım.

shagdiy 24-06-2019 13:11

Bakteriyel yanıklık ile mücedelede, yazın bakır oksiklorür ilacını kullanırsam yaprakları yakma ihtimalim var mı? %50 metalik bakıra eşdeğer diye yazıyor. Bakır oranı yüksek olduğu için çekindim açıkçası. Eğer yazın kullanılır ise, m22 ile karışır mı? Bunları cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Ceviz-71 29-06-2019 20:00

3 Eklenti(ler)
Merhaba herkese,

İki yaşındaki ağaçlarımın yaprakları resimde ki şekilde. Bunun nedeni acaba nedir ve nasıl bi ilaçlama baya uygulama yapmam gerekir.

Şimdiden cevaplarınız icin teşekkür ederim.

Selamlar

vosvos17 30-06-2019 19:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ceviz-71 (Mesaj 1571328)
Merhaba herkese,

İki yaşındaki ağaçlarımın yaprakları resimde ki şekilde. Bunun nedeni acaba nedir ve nasıl bi ilaçlama baya uygulama yapmam gerekir.

Şimdiden cevaplarınız icin teşekkür ederim.

Selamlar

Merhabalar sizin sorununuza benzer bir sorunlada ben karşılaştım.
Benim gördüğüm bu zararı yapan çekirgelerdi.
Muhtemelen sizinkileride ya çekirge **** yaprak kurtları yemekte.
Çekirgelerin bizzat yediklerini gördüm.Muhtemelen indisektist grubu ilaçlar işinizi görecektir.
Kolay gelsin...

tufan_ 21-07-2019 00:03

selamlar,
boluda 1000 metre rakımı olan tarlamızda ceviz ağaçları var. bir tanesinin dalı kırıldı, kırık dalı keserken fark ettim, dalların içleri boştu. yani dallar boru gibi olmuş. bir kaç dal daha kestim hepsi aynıydı.
bu ceviz ağacına has bir hastalık mı?
yoka genel bir ağaç hastalığımı?

jj21 21-05-2020 14:44

Ceviz ağaçlarımın bazılarında hastalık var

Merhabalar,
yaklaşık 50 adet ceviz ağacım var. Cevizlerimimizin bir kısmında resimlerde gözüktüğü gibi bir sorunumuz var. Bu nedir aceba yardımcı olabilirmisiniz...

jj21 21-05-2020 14:53

Ceviz ağaçlarımın bazılarında hastalık var

4 Eklenti(ler)
Merhabalar,
yaklaşık 50 adet ceviz ağacım var. Cevizlerimimizin bir kısmında resimlerde gözüktüğü gibi bir sorunumuz var. Bu nedir aceba yardımcı olabilirmisiniz...

UFUK AYDIN 26-05-2020 12:47

Antraknoz olmuş ağacınız.
İlkbahar başında yapraklar kedi kulağı kadar olduğunda antraknoz ilaçları kullanın.15 gün arayla 2 defa.Sonbaharda dökülen yaprakları toplar bahçeden uzaklaştırırsanız bu hastalığı önlersiniz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025