agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Ceviz Hastalıkları (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/8634.htm)

maxipedia 01-08-2014 14:38

Sn ncp1963,
çok teşekkür ederim
yaz sonu mahsülü toplayıp, kışın ilaçlama yapacağım.

karaçepiş 03-08-2014 18:39

2 Eklenti(ler)
selam arkadaşlar fotolardaki 450 ağacın tümünde yeni sürgünlerde tuhaflık var ziraatçılar baktılar demir eksikliği dediler %7lik demir ile micro element uyguladım yaprak bitide vardı şuanda yaprak biti kalmadı acaba azot fazlalığımı yardımcı olurmusunuz

karaçepiş 03-08-2014 18:50

3 Eklenti(ler)
arkadaşlar bazı ağaçların gövdelerinde kahverengi akıntı var bu nedir bilgisi olan varmı

Çamtepe 03-08-2014 19:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karaçepiş (Mesaj 1310472)
selam arkadaşlar fotolardaki 450 ağacın tümünde yeni sürgünlerde tuhaflık var ziraatçılar baktılar demir eksikliği dediler %7lik demir ile micro element uyguladım yaprak bitide vardı şuanda yaprak biti kalmadı acaba azot fazlalığımı yardımcı olurmusunuz

Bana azot fazlalığı gibi geldi. Yonca fazla kaçmış olabilir mi? :)

Emin olmak için bir yaprak analizi yaptırsanız en güzeli.. Ama işin ehli bir laboratuvara yaptırmak lazım..

Lilium 03-08-2014 23:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karaçepiş (Mesaj 1310475)
arkadaşlar bazı ağaçların gövdelerinde kahverengi akıntı var bu nedir bilgisi olan varmı

Kök kanseri belirtisi olabilir,

Sıcak havalarda su verdiyseniz ve bilhassa salma sulamalar hastalığa davetiyedir, salma sulamalar daima uzaktan verilmelidir.

Akıntı olan yerleri (kabuğu) bıçak yardımıyla temizle temizlediğin yerlere bordo bulamacı sürürünüz.

Alıntı:

ekim ayının ilk haftasına kadar sulama yapıyorum sn doğa64
Bu da bir etken olabilir.

Alıntı:

Bana azot fazlalığı gibi geldi. Yonca fazla kaçmış olabilir mi?
Azot fazlalığı böyle bir etki göstermez, bu tuhaflık köklerde bir rahatsızlık belirtisidir, micro element uygulamanız iyi olmuş.

Sulama konusu başlı başına bir sorun farklı topraklarda farklı su isteğinden dolayı en güzeli bir nem ölçer bulundurmak ve buna göre sulama programı uygulamak.

karaçepiş 04-08-2014 09:08

Babam Sıcak havada yağmurlama yapmış

hacksaw3 05-08-2014 17:45

Neden kuruyor? Büyümüyor?

1 Eklenti(ler)
Cevizin çekirdeğinden büyüme olan bu ağaç büyümüyor ve kuruyor. Bu elimde kalan son ceviz. Acaba neden kuruyor ne yapmam lazim?

ms200 09-08-2014 19:40

2 Eklenti(ler)
Geçen yıl güz vakti dikilen chandler cins ağaçların aşılarının bulunduğu bölgelerde sararma, kahverengileşme ve kuruma meydana geldi.Sizce bu hastalık nedir?

tiryaki 10-08-2014 07:23

toprağınız çatlamış, çapa yapmamışsınız, kökler hava aldığı için fidanlarınız kuruyor gibi duruyor. Sorun hastalık değil bakımsızlık bence

ms200 10-08-2014 08:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki (Mesaj 1311906)
toprağınız çatlamış, çapa yapmamışsınız, kökler hava aldığı için fidanlarınız kuruyor gibi duruyor. Sorun hastalık değil bakımsızlık bence

Fidanlar bir tanıdığımın fidanları. Fidanlara pek bakamıyor. Ama ağaçlarda bazılarında kuruma olduğunu gösterince şaşırdım. Tam aşı yerlerinden kurumalar başlıyor sanırım. Dediğiniz gibi hastalıktan ziyade bakımsızlıktan kuruyor. Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

karabuz 10-08-2014 17:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ms200 (Mesaj 1311839)
Geçen yıl güz vakti dikilen chandler cins ağaçların aşılarının bulunduğu bölgelerde sararma, kahverengileşme ve kuruma meydana geldi.Sizce bu hastalık nedir?

sanırım sıcak havada souk su ile salma sulanmış, suyun dolduğu yere kadar zarar görmüş

karaçepiş 10-08-2014 21:08

arkadaşlar bu güneş yanığı benim ağaçlardada oldu bidahiki seneye ağaç biraz gelişip sonra o kahverengi yerden ağaç kırılıyo ben ağaçların gövdelerine su bazlı pilastik boya sürüyorum güneşten koruyo

cetiner 17-08-2014 19:13

Bu sene yöremizde çok fare var etrafımızdaki buğdaylar hasat edilince cevizlere saldırmaya başladılar. Toprak seviyesinden fidanların kabuklarını kemirmeye başladılar,fidanın kabuğunu yüzük gibi tamamen (toprak seviyesinden 4-5 cm) kemirmişler.Ne yapabilirim? Bu fidanlar kurur mu?

tiryaki 17-08-2014 21:07

Baharda ben de tavşan zararı yaşadım, 1-2 hafta böyle oluyormuş sonra yemiyorlarmış dedi köylüler. Ben yedikleri yerleri aşı macunuyla kapattım, çoğu kurtuldu ama bir tanesi kurudu.
şöyle birşey buldum, burgu plastik. Eğer sorun devam etseydi her fidana bir tane alacaktırm
Fikap - GittiGidiyor

cetiner 17-08-2014 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki (Mesaj 1313589)
Baharda ben de tavşan zararı yaşadım, 1-2 hafta böyle oluyormuş sonra yemiyorlarmış dedi köylüler. Ben yedikleri yerleri aşı macunuyla kapattım, çoğu kurtuldu ama bir tanesi kurudu.
şöyle birşey buldum, burgu plastik. Eğer sorun devam etseydi her fidana bir tane alacaktırm
Fikap - GittiGidiyor

Aşı macunu bende sürdüm ,fakat her hafta sonu gittiğimde birkaç fidanı kemirilmiş görmek moralimi bozuyor.Önümüzdeki sene tepe vurumu yapıp yan dal oluşturmayı düşündüğüm fidanlar belkide kuruyacak.

Lilium 17-08-2014 23:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetiner (Mesaj 1313593)
Önümüzdeki sene tepe vurumu yapıp yan dal oluşturmayı düşündüğüm fidanlar belkide kuruyacak.

Kabuk fır dolay kemirilmemişse fidan kurumaz fakat yara yeri iyileşene kadar fidanın gelişimi yavaş olur.

permakültür 18-08-2014 11:29

Ceviz ağacında gövde zedelenmeleri

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Merhaba,

5 ağacım mart ayında çapalama sırasında zedenlendi, ağaçların gelişimi gayet normal devam etti. Ekteki resimde örnek olarak gövde üzerindeki yaranın son halini görebilirsiniz. Bu açıklıkların ağaca ilerleyen yıllarda nasıl bir etkisi olur, kendilindiğinden kapanırmı yoksa ilerleyen yıllarda ağacın kuruma riski varmıdır?

Açıklıktan su kaybı yaşamaması adına gelecek hafta su tut ile kapatacağım, başka bir önerisini olan varmıdır?

teşekkürler

cetiner 18-08-2014 21:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1313652)
Kabuk fır dolay kemirilmemişse fidan kurumaz fakat yara yeri iyileşene kadar fidanın gelişimi yavaş olur.

Malesef 5-6 tane fidanı fır dolay kemirmiş.:(

Lilium 19-08-2014 03:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetiner (Mesaj 1313834)
Malesef 5-6 tane fidanı fır dolay kemirmiş.:(

Fır dolay kemirilmişse kurur,

Başka bir daldan o bölgeye uyacak ölçülerde kabuk alıp yama aşı gibi yapabilirseniz kurtulma şansı artar.
Bunu yaparken de kesimleri iyi kesen bir bıçaklar kabuğu zedelemeyecek anacın sağlam kabuk dokusuna kadar düzgün kesip aynı keza yamayı da düzgün kesip koyup hava almayacak şekilde sarabilirseniz ve su iletişimini sağlayabilirseniz fidanlarınız kurtulur, tabi bu kemirilme zaman kısalığıyla uzunluğuyla ilgilidir görüldüğü en kısa sürede yapılması başarı oranını arttırır.

Ve bunu yaparken kemirilen yerin tamamı kapatılması şart değil, boylamasına bir taraf kapansa olur.

Lilium 19-08-2014 03:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi permakültür (Mesaj 1313722)
Bu açıklıkların ağaca ilerleyen yıllarda nasıl bir etkisi olur, kendilindiğinden kapanırmı yoksa ilerleyen yıllarda ağacın kuruma riski varmıdır?

Bu yaralar kapanır, aşı macunu ya da sutut sürerseniz daha iyi olur haşere girmelerini önler.

karabuz 19-08-2014 09:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki (Mesaj 1313589)
Fikap - GittiGidiyor

tavşan zararlarına karşı en ekonomik cözüm sıva filesi,

http://www.incitelorme.com.tr/wp-con...a%20filesi.jpg

şerit halinde kesip fidanı dolaylayıp stapler ile tutturuyorum

http://www.wheelermachines.com/PIX/B4_Blue.jpg

syarikan 19-08-2014 15:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Avanos (Mesaj 761058)
Ardıç katranını ağacın bir karış yukarısına sürmeniz yeterli oluyor.Pahalı bir şeyde değil Bizim burda satılıyor.1 şişesi 25 TL 1000 ağaca yeter.keskin bir kokusu olduğu için kemirgenler özellikle tavşan bu yıl zarar vermedi.Ben uyguladım.

sayın karabuz ardıç katranı kullanabilirsiniz Sn Avanos un mesajlarını bulup inceleyebilirsiniz

cetiner 19-08-2014 21:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 1313864)
Fır dolay kemirilmişse kurur,

Başka bir daldan o bölgeye uyacak ölçülerde kabuk alıp yama aşı gibi yapabilirseniz kurtulma şansı artar.
Bunu yaparken de kesimleri iyi kesen bir bıçaklar kabuğu zedelemeyecek anacın sağlam kabuk dokusuna kadar düzgün kesip aynı keza yamayı da düzgün kesip koyup hava almayacak şekilde sarabilirseniz ve su iletişimini sağlayabilirseniz fidanlarınız kurtulur, tabi bu kemirilme zaman kısalığıyla uzunluğuyla ilgilidir görüldüğü en kısa sürede yapılması başarı oranını arttırır.

Ve bunu yaparken kemirilen yerin tamamı kapatılması şart değil, boylamasına bir taraf kapansa olur.

Sn. Lilium, bilgi için teşekkür ederim . Bahsettiğiniz şekilde 3-4 ağaca uyguladım yaklaşık üç hafta oldu fidanlar hala yeşil inşaallah kurumazlar ,her hafta gittiğimde başka fidanların da kemirildiğini görmek moralimi bozuyor.Bu hafta yarım litrelik pet şişeleri kesip kemirilmeyen fidanlara bağlamayı düşünüyorum.

gökhan07 20-08-2014 20:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ms200 (Mesaj 1311839)

Aşı bölgesinde olan bu kahverengi lekeler güneş yanıklığından kaynaklanıyor. Genellikle aşı bölgesinde oluşuyor ve fidanlar aşılanırken çok sık mesafelerde aşılanıp yeterince fidan pişmediği için, dikilen ilk yıl bu güneş zararı çok fazla oluyor.

Fidancıların az bir alanda çok fazla fidan üretmelerinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Bu zararı en fazla göz aşılı fidanlarda gözlemledim, dilcikli aşılı fidanlarda bu zararı gözlemlemedim.

Ayrıca dikilen fidanın ( Aşı yerinin ) yönünün çok önemli olduğunu düşünüyorum.

htoztokat 21-08-2014 13:57

Arkadaslar merhaba bu sene tuplu olarak diktigim 200 cevizimin oldugu bahcemde yaklasik 15 fidanimin kurudugunu gordum. Fidanlarin gelisimleri sezon boyunca cok iyiydi fakat neden birden bire bu hale geldi anlayamiyorum. Fotolari elimde ancak yukleyemiyorum. Bana yardimci olabilirnisiniz fotolari yukleme konusunda.?

gökhan07 21-08-2014 14:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi htoztokat (Mesaj 1314292)
Arkadaslar merhaba bu sene tuplu olarak diktigim 200 cevizimin oldugu bahcemde yaklasik 15 fidanimin kurudugunu gordum. Fidanlarin gelisimleri sezon boyunca cok iyiydi fakat neden birden bire bu hale geldi anlayamiyorum. Fotolari elimde ancak yukleyemiyorum. Bana yardimci olabilirnisiniz fotolari yukleme konusunda.?

Sayın htoztokat, fotoğrafları microsoft office picture manager'e atın, fotografların hepsini seçip ctrl s' ye basın daha sonra üstte resimleri yeniden boyutlandıra tıklayın, sağ tarafa boyut olarak 600 yazın ve ctrl s'ye basın.

Ceviz hastalıkları sayfasına gelip en altta gelişmiş moda tıklayın, yukarıda gülen güzün yanında ki atach'a tıklayın, yeni pencerede açılan yerde dosya seçte fotoğrafları nereye kaydettiyseniz o klasörü bulun ve fotografı yükleyin.

Yükleme tamamlandıktan sonra atach'a tekrar tıklayın ve en altta çıkan ınsert'e tıklayıp fotoğrafı yükleyin.
Fotografın altına veya üzerine mesajınızı yazın ve ön izleme yapın, eğer doğruysa mesajınızı gönderebilirsiniz.

htoztokat 21-08-2014 15:09

5 Eklenti(ler)
Sonunda oldu galiba dunyanin en zor isiymis foruma resim yuklemek :) canim fotograflar ne hale geldi :)

htoztokat 21-08-2014 15:10

Cok tesekkur ederim gokhan07 :)

htoztokat 21-08-2014 15:12

Cok moral bozucu bir durum fotolar farkli agaclardan alindi yaklasik 15 fidanim boyle. Kurumalar ve dokulmeler oluyor 1-2 haftalik surede oldu bu.

ncp1963 21-08-2014 16:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi htoztokat (Mesaj 1314310)
Cok moral bozucu bir durum fotolar farkli agaclardan alindi yaklasik 15 fidanim boyle. Kurumalar ve dokulmeler oluyor 1-2 haftalik surede oldu bu.

merhaba

bu olayı gördüğünüzde kaç gün önce su vermiştiniz? toprak yapınız kumlumu??

görünen fidanlarınız susuz kalmış.. kısa sürelerle az az su verin kurtulan kurtulur kurtulmayanı değiştirirsiniz..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025