![]() |
Sn ncp1963,
çok teşekkür ederim yaz sonu mahsülü toplayıp, kışın ilaçlama yapacağım. |
2 Eklenti(ler)
selam arkadaşlar fotolardaki 450 ağacın tümünde yeni sürgünlerde tuhaflık var ziraatçılar baktılar demir eksikliği dediler %7lik demir ile micro element uyguladım yaprak bitide vardı şuanda yaprak biti kalmadı acaba azot fazlalığımı yardımcı olurmusunuz
|
3 Eklenti(ler)
arkadaşlar bazı ağaçların gövdelerinde kahverengi akıntı var bu nedir bilgisi olan varmı
|
Alıntı:
Emin olmak için bir yaprak analizi yaptırsanız en güzeli.. Ama işin ehli bir laboratuvara yaptırmak lazım.. |
Alıntı:
Sıcak havalarda su verdiyseniz ve bilhassa salma sulamalar hastalığa davetiyedir, salma sulamalar daima uzaktan verilmelidir. Akıntı olan yerleri (kabuğu) bıçak yardımıyla temizle temizlediğin yerlere bordo bulamacı sürürünüz. Alıntı:
Alıntı:
Sulama konusu başlı başına bir sorun farklı topraklarda farklı su isteğinden dolayı en güzeli bir nem ölçer bulundurmak ve buna göre sulama programı uygulamak. |
Babam Sıcak havada yağmurlama yapmış
|
Neden kuruyor? Büyümüyor?
1 Eklenti(ler)
Cevizin çekirdeğinden büyüme olan bu ağaç büyümüyor ve kuruyor. Bu elimde kalan son ceviz. Acaba neden kuruyor ne yapmam lazim?
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yıl güz vakti dikilen chandler cins ağaçların aşılarının bulunduğu bölgelerde sararma, kahverengileşme ve kuruma meydana geldi.Sizce bu hastalık nedir?
|
toprağınız çatlamış, çapa yapmamışsınız, kökler hava aldığı için fidanlarınız kuruyor gibi duruyor. Sorun hastalık değil bakımsızlık bence
|
Alıntı:
|
Alıntı:
sanırım sıcak havada souk su ile salma sulanmış, suyun dolduğu yere kadar zarar görmüş |
arkadaşlar bu güneş yanığı benim ağaçlardada oldu bidahiki seneye ağaç biraz gelişip sonra o kahverengi yerden ağaç kırılıyo ben ağaçların gövdelerine su bazlı pilastik boya sürüyorum güneşten koruyo
|
Bu sene yöremizde çok fare var etrafımızdaki buğdaylar hasat edilince cevizlere saldırmaya başladılar. Toprak seviyesinden fidanların kabuklarını kemirmeye başladılar,fidanın kabuğunu yüzük gibi tamamen (toprak seviyesinden 4-5 cm) kemirmişler.Ne yapabilirim? Bu fidanlar kurur mu?
|
Baharda ben de tavşan zararı yaşadım, 1-2 hafta böyle oluyormuş sonra yemiyorlarmış dedi köylüler. Ben yedikleri yerleri aşı macunuyla kapattım, çoğu kurtuldu ama bir tanesi kurudu.
şöyle birşey buldum, burgu plastik. Eğer sorun devam etseydi her fidana bir tane alacaktırm Fikap - GittiGidiyor |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ceviz ağacında gövde zedelenmeleri
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Merhaba,
5 ağacım mart ayında çapalama sırasında zedenlendi, ağaçların gelişimi gayet normal devam etti. Ekteki resimde örnek olarak gövde üzerindeki yaranın son halini görebilirsiniz. Bu açıklıkların ağaca ilerleyen yıllarda nasıl bir etkisi olur, kendilindiğinden kapanırmı yoksa ilerleyen yıllarda ağacın kuruma riski varmıdır? Açıklıktan su kaybı yaşamaması adına gelecek hafta su tut ile kapatacağım, başka bir önerisini olan varmıdır? teşekkürler |
Alıntı:
|
Alıntı:
Başka bir daldan o bölgeye uyacak ölçülerde kabuk alıp yama aşı gibi yapabilirseniz kurtulma şansı artar. Bunu yaparken de kesimleri iyi kesen bir bıçaklar kabuğu zedelemeyecek anacın sağlam kabuk dokusuna kadar düzgün kesip aynı keza yamayı da düzgün kesip koyup hava almayacak şekilde sarabilirseniz ve su iletişimini sağlayabilirseniz fidanlarınız kurtulur, tabi bu kemirilme zaman kısalığıyla uzunluğuyla ilgilidir görüldüğü en kısa sürede yapılması başarı oranını arttırır. Ve bunu yaparken kemirilen yerin tamamı kapatılması şart değil, boylamasına bir taraf kapansa olur. |
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.incitelorme.com.tr/wp-con...a%20filesi.jpg şerit halinde kesip fidanı dolaylayıp stapler ile tutturuyorum http://www.wheelermachines.com/PIX/B4_Blue.jpg |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Fidancıların az bir alanda çok fazla fidan üretmelerinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu zararı en fazla göz aşılı fidanlarda gözlemledim, dilcikli aşılı fidanlarda bu zararı gözlemlemedim. Ayrıca dikilen fidanın ( Aşı yerinin ) yönünün çok önemli olduğunu düşünüyorum. |
Arkadaslar merhaba bu sene tuplu olarak diktigim 200 cevizimin oldugu bahcemde yaklasik 15 fidanimin kurudugunu gordum. Fidanlarin gelisimleri sezon boyunca cok iyiydi fakat neden birden bire bu hale geldi anlayamiyorum. Fotolari elimde ancak yukleyemiyorum. Bana yardimci olabilirnisiniz fotolari yukleme konusunda.?
|
Alıntı:
Ceviz hastalıkları sayfasına gelip en altta gelişmiş moda tıklayın, yukarıda gülen güzün yanında ki atach'a tıklayın, yeni pencerede açılan yerde dosya seçte fotoğrafları nereye kaydettiyseniz o klasörü bulun ve fotografı yükleyin. Yükleme tamamlandıktan sonra atach'a tekrar tıklayın ve en altta çıkan ınsert'e tıklayıp fotoğrafı yükleyin. Fotografın altına veya üzerine mesajınızı yazın ve ön izleme yapın, eğer doğruysa mesajınızı gönderebilirsiniz. |
5 Eklenti(ler)
Sonunda oldu galiba dunyanin en zor isiymis foruma resim yuklemek :) canim fotograflar ne hale geldi :)
|
Cok tesekkur ederim gokhan07 :)
|
Cok moral bozucu bir durum fotolar farkli agaclardan alindi yaklasik 15 fidanim boyle. Kurumalar ve dokulmeler oluyor 1-2 haftalik surede oldu bu.
|
Alıntı:
bu olayı gördüğünüzde kaç gün önce su vermiştiniz? toprak yapınız kumlumu?? görünen fidanlarınız susuz kalmış.. kısa sürelerle az az su verin kurtulan kurtulur kurtulmayanı değiştirirsiniz.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025