![]() |
2 Eklenti(ler)
tutan göz aşılarını kışın soğuktan korumak için nasıl bir önlem almalıyım
|
Merhaba,
Ceviz ve badem için aşı kalemi nereden temin edebilirim.Forumda bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaş var mıdır? Yardımcı olabilirseniz sevinirim... |
gnc.ali istediğin miktarı bilmiyorum ama bir kısım ben yardımcı olabilirim.
|
Bunlarda benim denemelerim
3 Eklenti(ler)
bunlarda benim nisan sonu gibi yapmış olduğum kabuk altı aşılarım.Sadece evin bahçesinde verimsiz olan ceviz ağaçlarında denedim. Aşı yapmadan yaklaşık 10 gün önce ağaçlar kesildi. 2 tanesi tuttu yalnız iki tanesinin ortasından siyah bir akıntı oluştu aşılarım tutmadı.sebepleri nelerdir. Eklenti 586688 Eklenti 586689 Eklenti 586690
|
aşı yerinin alt tarafından acı su tahliye yeri açmanız gerekiyordu.suyunu aşıların yanın
dan akıttığından aşılar etkilenmiş. |
Yarma aşı veya kabuk altı kalem
|
Üstadlar 3 yıllık bir ceviz ağacından aşı kalemi alıp aşı yapmak doğru mudur?( bakın aşının tutma ihtimalini sormuyorum denedim aşı tutuyor ama verimi Nasıl olur onu merak ediyorum . Aşı kalemlerini 15 20 ilk verime yatmış anaç ağaçlardan mı almak lazım ) Nail abinin bu konuda görüşünü merak ediyorum.
|
Cevizde yıllık pişkin sürgünlerden alınan kalemler en sağlıklısı, iki yıllık sürgünlerin tutma oranı çok düşük olur, verimde değişen bir şey olmaz, ağaç gelişimini tamamlayıncaya kadar çok bir verim beklemek hayal olur, illa ilk yıl meyva görmek istiyorsanız bunu yabancı ırklarda görebilirsiniz (chandler, fernette, fernor, pedro) gibi ırklar daha ilk yıl patlayan gözlerde meyvasını gösterirler, dinç iyi gelişen fidanlarda meyvalarını dökebilirler bu normaldir, aynı keza yaşlı ağaçlara yapılan aşılarda da döküm görmek gayet doğaldır.
Yani kısacası kalemi genç ağaçtanda alsanız yaşlı ağaçtanda alsanız hiç bir şey fark etmeyecektir, fidan ya da aşı bebeliğini,gençliğini diriliğini atlatmalı olgunluk döneminde meyvaya durur. |
Arkadaşlar,
Ağustos sonunda yaptığım göz aşılarında ekim başına kadar herhangi bir patlama olmadı sonrada ağaç kış uykusuna geçti. Mart ayında patlama olasılığı varmıdır yoksa aşı kesin tutmamışmıdır? teşekkürler |
kalemleri keç derecede buzdolabında bekleticez...
|
Geçen sene aşı yaptığım agaclardan bu sene aşı kalemi alabilirmiyim
|
chandler ceviz aşı kalemi gönderebilecek olan varsa benimle iletişime geçebilir mi ?
|
soruma cevap veren olmadı öğrenebildiğim kadarıyla bademler çiçek açınca kalem alınacak kalemler suyunu kaybetmeycek şekilde +4 ile +10 derece arasında muhafaza edilerek elmalar çiçek açınca aşılar yapılacak...
|
Ceviz göz aşıcısı ve aşı kalemi ihtiyacı İZMİR
İzmirde Aralık 2015 de diktigim 755 adet cevize Haziranda CHANDLER göz aşısı yaptırmak istiyorum.aşıcı ve aşı kalemine ihtiyacım var.Arkadaşlardan yardım ve önerilerinizi bekliyorum. okyanusdizayn@gmail.com 0 535 466 77 87.şimdiden herkese teşekürler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
fernor aşı kalemine ihtiyacım var, numaram 05063161484, budama yapıp elinde olan yahut para ile satmak isteyen arkadaşlar iletişime geçebilirler şimdiden *** ederim.
|
iyi aksamlar ,, kendi meyvesinden büyümüs bir ceviz fidem var..ana agac cok büyük ve yasli..cevizleride bu güne Kadar görmedigim irilikde sorunum fidemi asilamam gerekiyormu ana agac evime yakin bu tozlasmasi icin yeterli olurmu .bahcemde birde 2 tane chandler türü . birde bilmedigim bir cesit ceviz var.asi gerekiyorsa ne Zaman ve hangi asiyi yapmaliyim ...
simdiden tesekkürler |
1 Eklenti(ler)
Bu sene yaptığım yarma aşı çalışması
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene yaptığım kabuk aşı çalışması
|
1 Eklenti(ler)
geçen sene ağustos 1 de yaptığım göz aşıları
|
1 Eklenti(ler)
Göz aşısı
|
Merhaba, karışık cinslerden oluşmuş 9 senelik bir ceviz tarlası mı yoksa sıfırdan kurulacak bir tarlayı mı tercih etmeliyim?
Tüm ağaçlar gerekirse chandler a aşılanabilir mi ve bir chandler doğmuş ağacın verimine ulaşabilir mi? Selamlar |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Aksine kuvvetli kökleri sayesinde daha hızlı büyür. aşı tutma oranında değişiklik olmaz, Tabi ki, bu birazda aşı ustasının becerisine bağlı.
|
Konya'nın Kulu ilçesinde 11 yaşında olan şebin (tozlayıcı bilecik) ceviz bahçem var (120 adet ). Ağaçlarımın yeni açan yaprakları 22 Nisan gecesi oluşan soğuklardan dolayı tamamen karardı.Son üç senedir bu olayla karşılaşıyorum.
Ağaçlarıma fernor cinsi ceviz kalemleriyle çeşit değiştirme aşıları yapmak istiyorum. Bu tarihten sonra yapılacak çeşit değiştirme aşılarının tutma şansı var mı? Yoksa geç mi kaldım? |
Kalem bulursanız aşı yapılabilir zamanı geçmedi . Ben geçen yıl 17 haziranda yarma aşı yaptım şimdi 1metre oldu.
|
Merhaba arkadaşlar
Foruma yeni üye oldum.Uzun zamandır takip ediyorum.Çok güzel bilgiler ediniyoruz sizlerin sayesinde.Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Çal Belevi köyünde 54 yaşında 2 adet ceviz ağacım var.Yıllardır ilkbahar geç donlarından hiç meyve alamıyoruz.Rakım 1063.Buyıl 20 şubatta 1,2dal nefes dalı bırakarak dallarını kestim.1 martta dalların çoğunluğu 20 -25 cm çapında olduğu için yarma aşı yapamadım.Kabuk kalınlığı 1,5-2 cm olduğu için kabuk altı aşı yapmayıda düşünmedim.Farklı metod kullanarak oyma aşı yaptım(V) gibi.Bu hafta sonu aşıları kontrol ettim hepsi canlı idi.Bu zamana kadar ağaçlarda hiç ağlama olmadı.Ayrıca 6-7 yaşlarında 2 ağaç daha aynı gün kestim yarma aşı yaptım biri biraz sıcak bölgede olduğu için sürmüş diğeride kalemler canlı.Mayıs başlarında uyanacağını tahmin ediyordum galiba öyle olacak.Bu arada aşılar Chandler,Fernor ve Ronde de montiqnac. benimde ilk ceviz aşım.Daha önce çeşitli aşı çalışmalarım olmuştu.İlerleyen zamanda durumları sizinle olumlu olumsuz paylaşırım.Sayın arkadaşlar bu arada pc kullanmayı beceremiyorum,teknoloji özürlüyüm bu mesajı 1 saatte yazabildim. Hepinize iyi çalışmalar,selamlar |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar tam iki hafta önce yaptığım aşılar sizce tutmuş mu?
Yarma aşı |
1 Eklenti(ler)
Dilcikli aşı
|
1 Eklenti(ler)
Yarma aşı
|
Bizim yaptığımız aşı da iki haftayı geçti. Ancak hala daha tutup tutmadığına emin olamıyoruz. Çok fazla acale etmeyin isterseniz.
|
Sayın dursunbeyli, kalemleri uzun koymuşsun saydım da görünür de beş göz var toprak altında olan var mı bilmiyorum. 5 göz de olsa çok göz, bu kadar gözü aşı bakamayabilir iki göz en sağlıklısı, kalemi oynatmadan iki göze düşürmeni öneririm. 15 günde tutup tutmadıkları beli olmaz bir ay bi olsun.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025