agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Ceviz (Juglans) Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/5289.htm)

ncp1963 14-03-2012 09:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ercan332 (Mesaj 925177)
Arkadaşlar resimler altta ki linkte mevcuttur...
http://www.agaclar.net/forum/ceviz/26613.htm

ercan bey hayırlı olsun inşaallah umduğunuzu bulursunuz..

tarimbilisim 14-03-2012 16:48

ercan bey tozlayıcı ne diktimniz kac oranında?chandler ve fernora tozlayıcı ?

bozy 15-03-2012 00:16

merhabalar öncelikle,2011 yılında diktigim 1 yasında tüplü chandler fidanlarım bu sene meyve gösterdiler ancak baska bır fırmadan aldıgım acık köklü 1 yasındaki chandler fidanlarımda meyve göremedim... Bu iki firma da bu forumda da tanınan güvenilir firmalar ... bu normalmidir..ve de neden olabilir..

Safranlı 15-03-2012 08:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bozy (Mesaj 925588)
merhabalar öncelikle,2011 yılında diktigim 1 yasında tüplü chandler fidanlarım bu sene meyve gösterdiler ancak baska bır fırmadan aldıgım acık köklü 1 yasındaki chandler fidanlarımda meyve göremedim... Bu iki firma da bu forumda da tanınan güvenilir firmalar ... bu normalmidir..ve de neden olabilir..

normaldır
meyvede cokta acele etmeyın
zamanı geldımı bolca verecektır

limon_sever 15-03-2012 08:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bozy (Mesaj 925588)

Birde açık kök ile tüplü fidanlar arasında her zaman fark vardır. Toprağa adapte olmak gibi. Bu sebze fidanlarında da geçerlidir. Tüplü sebze fideleri erken meyveye yatarken açık kök sebze fideleri daha sonra meyve yatmaktadır. Sizin ceviz fidanları da aynen böyle olmuştur.

nabolant 15-03-2012 13:02

arkadaşlar foruma yeni üye oldum herkese merhaba ,bende cevize meraklıyım 5 sene önce denizlide 800metre rakımda 40 dekar chandler bahçesi kurduk fakat son 2 senedir erken güz soğuğu ve kış sogugundan ciddi etkilendiler, ocak ayındaki soguk -30c kadar düşmüş 12-13mm den küçük dallar kurumuş gördüğüm kadarıyla ancak esas bahar gelip uyanmaya başlayınca zarar belli olacak.Bu sene uzun zamandır görülmemiş soguklar oldu özellikle iç anadolu bölgesinde zarar gören bahçeler varmı?

bozy 15-03-2012 15:07

Cevaplar icin cok tesekkurler oncelikle.... problemim hemen meyve almak degil aslinda merakim ismine dogru fidan olup olmadigi.. chandlerin en onemli ozelligi ilk yilda bile meyve gostermesi oldugunu biliyorum...bu sene daha iyi gorecegiz insallah..
Bu arada bahcem Ankara Beypazarinda 14 donum 190 chandler 40 pedro ve tozlayicilar ... ve de 3 donumde sebin, bilecik,kaman1,pedro ,chandler toplam 40 adet ve de degisik meyve agaclarindan olusan bahcem var.... yakinlardaki ceviz yetistiricileriyle gorusmek isterim...

tarimbilisim 15-03-2012 19:04

Asiye Yildirim
yaklaşık bir saat önce
.
ASİYE YILDIRIM İLE TURKİYEDE TARIMDA
BU HAFTA PROGRAMIMIZDA;
BÜTÜN YÖNLERIYLE CEVİZİ ELE ALACAGIZ...
17.03.2012 10:30*11:30DA
KONUKLARIMIZ;
... PROF. DR. YASAR AKÇA GOP ÜNİ.ZİRAAT FAK.ÖGR.ÜYESİ,
NAİM BAYRAKTAROGLU CEVİZ YETİSTİRİCİSİ

TRT ANADOLU DA..
İnternet sitesinden canlı yayın linki:
TRT TELEVİZYON - TRT5 Anadolu Canlı izle
Frekans: 12.729 H 30000 5/6 cumartesi saat 10:30
TRT.ANASAYFA Haber, Televizyon, Radyo, Video, Podcast, Canlı Yayın, Spor, Finans, Hava Durumu, Dünya, Ekonomi, Sağlık, Borsa, İMKB, Döviz, Online, Köşe Yazıları, Foto Galeri, Son Dakika Haberleri
... TRT TELEVİZYON - TRT5 Anadolu Canlı izle
TRT.ANASAYFA Haber, Televizyon, Radyo, Video, Podcast, Canlı Yayın, Spor, Finans, Hava Durumu, Dünya, Ekonomi, Sağlık, Borsa, İMKB, Döviz, Online, Köşe Yazıları, Foto Galeri, Son Dakika Haberleri

ezo 16-03-2012 10:18

Ne zamandır bazı tarım kanallarını ceviz yetiştiriciliği ile ilgili bilgi bulabilmek için takip ediyorum ama rastlayamamıştım. Haber verdiğiniz için çok teşekkürler..

nabolant 16-03-2012 19:51

sabah izleyemeyeceğim yayınlanan proğramın tekrarı oluyor mu

tarimbilisim 16-03-2012 21:41

soruları gonderdim ben soracaklarmış uygun olanları.programın tekrarı yok malesef.internettende izleniyor canli yayın.

agozce 17-03-2012 00:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hatipali74 (Mesaj 921577)
Merhaba arkadaşlar,
Tohumdan kendi yetiştirdiğim hobi amaçlı dikimlerini yaptığım ceviz fidanları için (payne=midland) ( Yalova 1=yalova 4) aşı kalemlerine ihtiyacım var.Fidanların dikimini yaptığım yer 600 rakımında bir yer.Kalın fidanlara kalem, incelere de dilcikli aşı yapmayı planlıyorum.Dölleyici olarak seçtiğim çeşitler uyumlu mu?Bu tip aşı işe yarar mı? Aşı kalemi gönderebilecek olan var mı?Teşekkürler...

Merhaba, aşıları Yalova araştırma Enstitüsünden İsmail Tosun Hocadan isteyebilirsiniz. Bizde Yalova 1 ve 4 var ama bahçe çok karıştı. Ağaçları ayıramam, yokse gönderirdim. Ama siz hocayla bir konuşun. Olmassa tekrar görüşelim.

(payne=midland) bilmiyorum.

tarimbilisim 17-03-2012 11:48

Asiye Yildirim | Facebook programı kacıranlar izlemek isterse Asiye Hanımın sayfasında videoları eklendi

tarimbilisim 17-03-2012 14:47

Facebook'a Hoş Geldin - Giriş Yap, Kaydol veya Daha Fazla Bilgi Al ceviz konulu program videoları buradada var izlemek isteyenler icin

nabolant 17-03-2012 17:58

ben göremedim, henüz yok galiba?

tarimbilisim 17-03-2012 21:14

hayır yuklenmis ben izledim.facebook sayfalarından once grupaba uye olun **** arakdas oalrak ekleyin.ozaman belki gorunuz 8 adet video.

onder_yildiz 17-03-2012 21:22

Merhabalar. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Bahçede Ceviz ağaçlarının altından 30 tane ceviz fidanı Soktum. Boyları yaklasık 20-60 cm aralıgında. Ana kok boyları oldukça uzun ve bunlara zarar vermeden sökmeye çalıştım. Evimin yanında susuz kalmamaları için yer hazırlayacam. Dikerken ana kokleri kesmek gerekiyormu ? Ne sıklıkta dikersem ve gelişimlerini daha hızlı sağlayabilirim ? Tavsiyeleriniz nelerdir ?

tarimbilisim 18-03-2012 08:53

KÖKLERDE UCLARDAN BUDAMA YAPIN KIRILAN kopan varsa. yeriniz var sa7x7 uygundur .ilerki yıllarda yi cesitlerle asılarsınız.

onder_yildiz 18-03-2012 22:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarimbilisim (Mesaj 927297)
KÖKLERDE UCLARDAN BUDAMA YAPIN KIRILAN kopan varsa. yeriniz var sa7x7 uygundur .ilerki yıllarda yi cesitlerle asılarsınız.

Cevabınız için Teşekkur ederim.

barisbolat 19-03-2012 13:23

CEVİZ BAHCESİ TOPRAK ANALİZİ SONUÇLARINIZ VARSA YARDIMCI OLABİLİRİM
barisbolat@hotmail.com
şuan cevizde ağırlık sorunuyla ilgili çalışma yapmaktayım

yesavas 21-03-2012 12:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarimbilisim (Mesaj 921951)
daha önce eklemiştim yeni duznelnemis hali elma rmut ve ve ceviz icin ilaclama gubreleme takvimi.yuksek ph icin onerilir. bocek zararlıları icin ilac onerilmemisti.r
ARMUT
1-ŞUBAT :
-----HUMİK ASİT SIVI (TOPRAĞA)
2-ŞUBAT
-----ORGANİK MADDE PALETLİ (TOPRAĞA)
3-MART
-------TSP VE POTASYUM SÜLFAT
4-MART
5-GÖZLER KABARINCA
----- %80 MANEB-Trifloxystrobin%50-Thiophanate Methyl %70 (KARA LEKE)+FOSETYL-AL(ATEŞ YANIKLIĞI)+ %20 TEKNİK BORDO BULAMACI
6-YAPRAKLAR FARE KULAĞI KADAR
-------20-20-20+MİNERAL ELEMENTLİ SIVI YAPRAK GÜBRESİ
7- YAPRAKLAR FARE KULAĞI KADAR
----- %80 MANEB-Trifloxystrobin%50-Thiophanate Methyl %70 (KARA LEKE)+FOSETYL-AL(ATEŞ YANIKLIĞI)+ %20 TEKNİK BORDO BULAMACI
8-ÇİÇEKLER DÖKÜLÜNCE
9-NİSAN ----
AMONYUM SÜLFAT+++ 20-20-20+MİNERAL ELEMENTLİ SIVI YAPRAK GÜBRESİ+ HUMİK ASİT SIVI (TOPRAĞA)
10-MAYIS----
AMONYUM SÜLFAT+++20-20-20+MİNERAL ELEMENTLİ SIVI YAPRAK GÜBRESİ+ HUMİK ASİT SIVI (TOPRAĞA)
11-HASATTAN SONRA
-----20-20-20+MİNERAL ELEMENTLİ SIVI YAPRAK GÜBRESİ+ HUMİK ASİT SIVI (TOPRAĞA
12-YAPRAKLAR DÖKÜLÜNCE
----- %20 TEKNİK BORDO BULAMACI
13-GÖZLER KABARINCA
----%20 TEKNİK BORDO BULAMACI

ELMA
1-ŞUBAT :
2-ŞUBAT
3-MART
4-MART
5-GÖZLER KABARINCA
8-ÇİÇEKLER DÖKÜLÜNCE
9-NİSAN ----
AMONYUM SÜLFAT+++ 20-20-20+MİNERAL ELEMENTLİ SIVI YAPRAK GÜBRESİ+ HUMİK ASİT SIVI (TOPRAĞA)
10-MAYIS----
AMONYUM SÜLFAT+++20-20-20+MİNERAL ELEMENTLİ SIVI YAPRAK GÜBRESİ+ HUMİK ASİT SIVI (TOPRAĞA)
11-HASATTAN SONRA
12-YAPRAKLAR DÖKÜLÜNCE
13-GÖZLER KABARINCA

CEVİZ
1-ŞUBAT :
2-ŞUBAT
3-MART
4-MART-----
HUMİK ASİT SIVI (TOPRAĞA)
5-GÖZLER KABARINCA
----- %80 MANEB (ANTRAKNOZ) + %20 TEKNİK BORDO BULAMACI
-------%80 MANEB (ANTRAKNOZ)
8-ÇİÇEKLER DÖKÜLÜNCE
---------------%80 MANEB (ANTRAKNOZ)
9-NİSAN
----AMONYUM SÜLFAT+++ 20-20-20+MİNERAL ELEMENTLİ SIVI YAPRAK GÜBRESİ+ HUMİK ASİT SIVI (TOPRAĞA)
10-MAYIS
---- AMONYUM SÜLFAT+++20-20-20+MİNERAL ELEMENTLİ SIVI YAPRAK GÜBRESİ+ HUMİK ASİT SIVI (TOPRAĞA)
11-HASATTAN SONRA
12-YAPRAKLAR DÖKÜLÜNCE
13-GÖZLER KABARINCA

Sn Tarimbilisim,

Malatya bölgesinde badem bahçesi için verebileceğiniz gübreleme ve ilaç takvimi var mıdır?

Teşekkürler...

tarimbilisim 21-03-2012 18:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yesavas (Mesaj 928885)
Sn Tarimbilisim,

Malatya bölgesinde badem bahçesi için verebileceğiniz gübreleme ve ilaç takvimi var mıdır?

Teşekkürler...

toprak ph durumu hakkında bilgi verirseniz yardımcı olurum.

juglandales 22-03-2012 09:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi barisbolat (Mesaj 927881)
CEVİZ BAHCESİ TOPRAK ANALİZİ SONUÇLARINIZ VARSA YARDIMCI OLABİLİRİM
barisbolat@hotmail.com
şuan cevizde ağırlık sorunuyla ilgili çalışma yapmaktayım

Barış bey ; bahçemin toprak analizini mail adresinize yolladım. Şimdiden teşekkür ederim.

yesavas 22-03-2012 21:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarimbilisim (Mesaj 929011)
toprak ph durumu hakkında bilgi verirseniz yardımcı olurum.

Sn Tarımbilisim,

Toprağımızın ph değeri 6.7 olarak belirtilmiş tahlil neticesinde.

Teşekkür ederim...

Multipower 22-03-2012 21:41

Tarımsal gelir vergisi

Arkadaşlar merhaba,
Buradaki paylaşımlarınızı beğeniyle takip ediyorum, merak ettiğim bir konu var üretip sattığınız cevizden devlet gelir vergisi alıyor mu? Alıyorsa ne kadar alıyor? Cehaletimi mazur görüp cevaplarsanız çok memnun olurum.

alkan5 22-03-2012 21:44

Arkadaşlar bugün 15 tane ceviz fidanı aldım kaman cinsi, fidanlar başparmak kalınlığında ve boyları neredeyse 2,5-3 metre civarı. Çok uzun değil mi? Satan adam kesmeyin dedi kesmeden diktik ama benim içime sinmedi. 3 metreye yakın çubuk gibi budaksız fidan, en azından yarısına kadar kessem zararı olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim

Safranlı 23-03-2012 08:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alkan5 (Mesaj 929698)
Arkadaşlar bugün 15 tane ceviz fidanı aldım kaman cinsi, fidanlar başparmak kalınlığında ve boyları neredeyse 2,5-3 metre civarı. Çok uzun değil mi? Satan adam kesmeyin dedi kesmeden diktik ama benim içime sinmedi. 3 metreye yakın çubuk gibi budaksız fidan, en azından yarısına kadar kessem zararı olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim

mirim minnacık kökün o gövdeyı taşımasına imkan varmı hiç...
aşı yerınden ıtıbaren 80 cm den hemen kesınız
kesılen yerı egımlı yapın yara yerınede balçık çamurla kapatın su kaybı olmasın
meyveyıde sıkıca sopaya bağlayın rüzgardan sallanmasın
en ufak sallantıda kurur...
hiç düşünmeden kesın ve bağlayın yere sağlam ve kararlı tutundugunu göreceksınız......
nemını de kaybetmememsı için üzerıne çürük ot saman ve yaprak ile örtmenız ayrıca ıyı olur...
kolaylıklar...
teşke almadan önce burada yazsaydınız
orta boy fidan almanızı önerırdık....

centil07 23-03-2012 11:03

Herkese merhaba
Uzun zamandir agaclar neti takip edemiyordum.Bende 2006 yilinda Antalyanin korkuteli ilcesine bagli akyar köyünde 10 dönümlük arazimde ceviz dikimi gerceklestirdim.böylesine faydali bir forum acildigi icin ve tüm ilgili arkadaslarin ictenlikle bilgilerini paylastaiklarindan doilayi herkese cok tesekkurler ederim.

2006 yilinda dikim öncesinde arastirmalarimda tam ve net oarak hengi fidan cesidinin arazim uzerinde uyum saglayacagina karsilik bir yanit bulamayinca sebin -bilecik kaman-yavuz chandler olmak uzere karisik bir dikim gerceklestirdim su an fidanlarim 6 yasinda bulubdugu bölgenin rakimi 1050 civarinda chandler fidanlari tüpsüz ve kücük olmasindan dolayi 15 kadari kurudu yerine bilecik sebin diktim.sanirim su an 6 adet chandler var.

baslarinda yüzlerce ceviz olmasina ragmen cogu dökülmekte en iyi sonucu su an sebin ve bilecikten almaktayim.Yurt disinda oldugumdan dolayi sekil budamasini geciktirttim gecen yil yapabildim yanliz sekil budamasinin haftasinda öylesine yeni yamuk yumuk dallar olusmaya basladiki ne yapacagimi sasirdim.budamayi denizliden anlayan birisine yaptirttim budama esnasinda video kayitlarim mevcuttur isterseniz sizlerle paylasabilirim.

alkan5 23-03-2012 12:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı (Mesaj 929829)
mirim minnacık kökün o gövdeyı taşımasına imkan varmı hiç...
aşı yerınden ıtıbaren 80 cm den hemen kesınız
kesılen yerı egımlı yapın yara yerınede balçık çamurla kapatın su kaybı olmasın
meyveyıde sıkıca sopaya bağlayın rüzgardan sallanmasın
en ufak sallantıda kurur...
hiç düşünmeden kesın ve bağlayın yere sağlam ve kararlı tutundugunu göreceksınız......
nemını de kaybetmememsı için üzerıne çürük ot saman ve yaprak ile örtmenız ayrıca ıyı olur...
kolaylıklar...
teşke almadan önce burada yazsaydınız
orta boy fidan almanızı önerırdık....

teşekkür ederim. Bugün ilk iş fidanları 80 cm civarından kısaltmak olacak

Abies e.trojana 25-03-2012 14:30

Sn.centil07 video kayıtlarını koyabilirseniz, arkadaşlar daha kolay yorum yapabilirler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025