![]() |
Alıntı:
|
sulama nasıl yapılacak? damlama falansa üzerine 1 hafta ekleyin. imkan varsa elle hortumla sulayın
|
Acil bilgi
Arkadaşlar Merhaba,
Daha önce hem damlama hemde minispring kullanan arkadaşlar, ceviz sulamada minispring tavsiye ederlermi. Ben daha önce çember damlama kullandım, fakat kuşlar sürekli deliyorlar. Sistemi yenilemeyi düşünüyorum önümüzdeki hafta acaba minispringmi kullansam. Su göllenmesi yapabiliyormuş minispring sanırım, birde ağacın gövdesine sürekli su değecek. Zararı olurmu sizce. Başka yönlerden kıyaslayabilecekler var ise eğer, bugün cevaplarınıza ihityacım var. teşekkürler |
2 Eklenti(ler)
İlk moral meyvemizi gördük.1,5 yıllık yorgunluğumuzu bir anda aldı gitti.
Ne güzel mutlulukmuş. Allah herkese emeğinin karşılığını fazlasıyla versin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Balıkesir merkezde 20 Mayıs 2015 saat 17 30 ile 18 45 arasında yağmur şeklinde başlayan yağış ceviz büyüklüğünde dolu şeklinde yağmıştır.Başta ceviz olmak üzere tüm meyve çeşitlerinin çok zarar görme olasığı yüksektir.Başta ben olmak üzere tüm alın teri sahiplerine büyük geçmiş olsun.Kendimi bildim bileli böyle dolu yağışı görmedim.2 yıldır güzel ülkemde bir bereketsizlik bulutları dolaşıyor.Allah hayreyler inşallah...
|
Alıntı:
|
Yetiştiricilikte biraz yol almış abilerim, ilk yıllarda herek seçimi ile ilgili tecrübelerinizi paylaşır mısınız.
Boyu ne kadar olmalı, kalınlığı ne kadar olmalı, hangi ağaçtan olursa daha uzun süre dayanır v.b. tavsiyeleriniz nelerdir. |
Sn. musculus ve Sn. cnrtkt çok geçmiş olsun. Emeklerin hiç bir zaman boşa olmadığına inanıyorum. Elbet bir şekilde değerini bulurlar.
Ne gibi bir önlem alınabilir, bilemedim. Tekrar geçmiş olsun. |
Alıntı:
|
Evet balıkesir E yumurta büyüklüğünde dolu yağdı ama her yerine yağmadı benim oturduğum muhite hiç yağmadı bazı arkadaşların bahçeleri zarar gördü çok geçmiş olsun
|
Alıntı:
3-4 cm kalınlığında 120-140 cm aralığında alırsanız senelerce kullanırsınız. |
15.12.2013 ekimi
17.05.2015 tarihi itibari ile durumları http://fs2.directupload.net/images/150521/kw5cr3t8.jpg http://fs1.directupload.net/images/150521/rh8w5dca.jpg |
Maşallah.Çok güzel büyümüşler.
|
Ben Sakarya dayım sana tecrübelerimi ve arkadaşlarımı tanıştırabilirim. Gerisi sana kalmış zahmetli, masraflı iş küçük düşünme hobi olarak yapılacak bir işte sanma zira alet edavat vb olmadan masrafın katlanır, kendin çalışmayacaksan zaten işçi vb çalıştırmak daha zor bunu bil
|
3 Eklenti(ler)
19 mayıs itibari ile bahçemden görüntüler
ot mücadelesi sulama ve çapalamaları yapıldı. |
Alıntı:
20 cm kalın boruların ucuna musluk takılarak sulanacak. Hortum kullanma imkanı da yok. Dün hafif yagmur ciselemiş. |
3 Eklenti(ler)
6. yaş Chandler meyve tutumu.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Fidanlarınızın anadal belirlemelerini yapmamışsınız gördüğüm kadarı ile. Bunu çok zaman kaybetmeden yaparsanız fidanınızdan daha az enerji çalmış olacaksınız. |
Arkadaşlar ben ilk defa denemek istiyorum . Chandler cevizin verimi nasıl ? Tavsiye eder misiniz ? Birde Yalova bodur dediler ama ben bilmediğimden karar veremedim.(satıcıların söyledikleri cevizler ,farklı satıcılar)
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Şöyle ki; fotoğrafları fidanların alttan gelen sürgünlerini kesmeden önce çekmiştim. 100-120 cm'den alttan çıkan sürgünleri kestim. mevcut fotoğraflardaki sık görülen dallar 100-120 cm üstteki bu yıl süren sürgünleri de nail beyin forumda yazdıklarından esinlenerek bilerek kesmedim ağacın kök gelişimine katkısı olur diye düşündüm :eek: alt dalları aldıktan sonraki fotoğrafları da ekledim. |
yanlış anladığınız bir nokta var sanırım. fidanlarınızın ilk katını oluşturuyorsunuz artık ve süren sürgünlerindan ana dal yapacaklarınızı seçip diğerlerini çıkartmanız gerekiyor.
ben fidanlarınızda ikinci kat için bir çok sürgünün liderlik için yarıştığınıda görüyorum. bırakacağınız sürgün sayısı ile zaten köke çalışacaktır. |
agacarkadas resimde gördüm öyle bir araca ihtiyacım var markası nedir römorkla birlikte söylebilirmisniz..ve kaça mal oldu size..
|
Alıntı:
Fikrinize saygı duymakla birlikte ben bu aşamada bu dallara ve sürgünlere bu yıl daha fazla dokunmama taraftarıyım zaten zorlukla tutturduğumuz fidanlara daha fazla yara açılmamasını düşünüyorum. Önümüzdeki yıl fidanların durumuna göre 1. ya da 2. ana yan dalları oluşturacağım. Tabi forum üyelerinin değerli görüşlerine de açık olduğumu belirtmek isterim. Saygılarımla, |
Alıntı:
özelinize mesaj attım |
Alıntı:
|
Sayın formullance
ağaçlar çok güzel olmuş maaşallah, bizim meyveleri 22 mayıs itibari ile hepsini kopardım. Ancak büyüklükleri seninkinden çok küçük sizin bölgenin uyanma zamanı çok erken galiba. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025