![]() |
3 Eklenti(ler)
10 cm'den yapılan aşının son hali, aşının tuttuğu kırmızı renginden anlaşılıyor.
Altta ki göz de patlamış. Eklenti 498438 Chandler olarak değiştirilen aşılardan. ( Fernor aşıları kadar kırmızı ) Eklenti 498439 Bugün yarım saat kadar fındık büyüklüğünde ara ara erik büyüklüğünde dolu yağdı. Eklenti 498440 |
umarım bir zarar yoktur, geçmiş olsun.
aşılarda harika görünüyor. |
Alıntı:
Her hangi bir zarar yok. |
1 Eklenti(ler)
|
Üst sırada 5 adet fernor, onun bir alt sırasında ise 4 ağaç chandler, bir ağaç ronde de montignac aşıladım.
Chandler aşıları daha geç aşılandığı için sürgünleri daha küçük. |
4 Eklenti(ler)
Bugün kene, gübre ve yumurtaları için 7 tane köy tavuğu, 1 tane de horoz aldık.
Eklenti 498635 Eklenti 498638 Kümesin horozu, aldığımız yerde biraz strese girmiş. ( Tüyleri dökülmüş, böyle durduğuna bakmayın çok sert bir horoz, ligorin cinsi ) Yeni yerlerini çok sevdiler, ilerleyen zamanlar da sayılarını arttırmayı düşünüyoruz. Eklenti 498639 Eklenti 498640 |
Bu tavuk ve horozlar ağaçların yeni sürgünlerini didiklemezler mi?
|
Alıntı:
Sanmıyorum ama en fazla 1 ya da 2 kez tadına bakarlar diye düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Tahminimce severler:) |
[QUOTE=gökhan07;1291005]Bugün kene, gübre ve yumurtaları için 7 tane köy tavuğu, 1 tane de horoz aldık.
Kümesin horozu, aldığımız yerde biraz strese girmiş. ( Tüyleri dökülmüş, böyle durduğuna bakmayın çok sert bir horoz, ligorin cinsi ) Yeni yerlerini çok sevdiler, ilerleyen zamanlar da sayılarını arttırmayı düşünüyoruz. Aslında karizmatik horoza benziyor ama tüylerinin dökülmesi az bir şey karizmasını çizmiş:) Ayrıca tavukların ceviz fidanı ile hiç işi olmaz. |
benim bahçemde ki tavuklarda ceviz ile hiç ilgilenmiyorlar. gönül rahatlığı ile tavuklarınızı cevizlerin yanına salabilirsiniz.
|
horoz evlenmiş ondan bu halde, bekarkenki hali böyle değildir bunun :)
|
Alıntı:
1. doğal azot elde etmek amaçlı en uygun yoncadır diye düşünüyorum en fazla azot iceren yeşil yonca sanırım, dogrumudur 2. yapılışından sonra kaç zamanımız var kulanabilmek için, yani fazlacana hazırlanıp beklese olur mu, yoksa hazırlayıp hemen mi kullanıyoruz. 3.fermenteyi hızlandırma ve bakteri miktarını artırmak amaclı az miktar "maya" bildigimiz ekmek mayası ve "arpa" eklersek nasıl olur (bizim burada yasal olarak herkezin rakı uretme hakkı var 30 litre yıllık ve dogal meyva fermentesını hızlandırsın ve fermente tam olsun diye arpa ekliyor dedeler çok fark oluyor. 4. yaptıgımız enzimin suyunu fidanlara verdikten sonra tavuk gübresı çuvalını ve kül çuvalını tekrar kullanıyormuyüz yoksa yenilerine mi ihtiac var, eger yeni koyulacaksa hiz süzmeden her fidana kova ile versek tüm besinler topraga gitsin nasıl olur ? çok teşekürler paylaşımlarınız için bu başlık altında paylaşıldığından burada sordum Gökhanın affına sıgınarak. |
Sevgili karabuz:
1. doğal azot elde etmek amaçlı en uygun yoncadır diye düşünüyorum en fazla azot iceren yeşil yonca sanırım, dogrumudur Yanlıştır. Yonca köklerindeki nodozite bakterileri aracılığı ile toprağa azot bağlar o ayrı bir olay. Bizim yaptığımız herhangi bir otu suda bekletip içindeki organik azotun suya geçmesini sağlamak, ot olarak farketmiyor. 2. yapılışından sonra kaç zamanımız var kulanabilmek için, yani fazlacana hazırlanıp beklese olur mu, yoksa hazırlayıp hemen mi kullanıyoruz. Bu gübreyi hazırlayanlar hep aynı soruyu soruyor. Uzun süre beklemişinde sorun olmuyor ama içerisinde azotda eksilmeler, çökelmeler ve hatta bakteri ölümleri olacağından etkisi azalacaktır hazırladığınız gübreye bekleme süresi olarak 1 ay öngörüde bulunabiliyorum belki bu bile çok. 3.fermenteyi hızlandırma ve bakteri miktarını artırmak amaclı az miktar "maya" bildigimiz ekmek mayası ve "arpa" eklersek nasıl olur (bizim burada yasal olarak herkezin rakı uretme hakkı var 30 litre yıllık ve dogal meyva fermentesını hızlandırsın ve fermente tam olsun diye arpa ekliyor dedeler çok fark oluyor. Gübre içerisine katacağınız her türlü fermente ürün maya, peynir altı suyu, şarap, bira, kombu çayı, kefir vs artı bir değer katacaktır. Ancak bunlar fermenteyi hızlandırmaz sadece içerikteki faydalı canlı sayısını artırır fermenteyi artırmak için içerisine melas, pekmez, meyve suyu gibi bakterilerin hızlı çoğalabildiği ortamlar katmak gereklidir. 4. yaptıgımız enzimin suyunu fidanlara verdikten sonra tavuk gübresı çuvalını ve kül çuvalını tekrar kullanıyormuyüz yoksa yenilerine mi ihtiac var, eger yeni koyulacaksa hiz süzmeden her fidana kova ile versek tüm besinler topraga gitsin nasıl olur ? Bu doğal gübre enzim değil maalesef ancak enzimde ayrı yapılırsa katılabilir çünki repellent yani kaçırıcı etki ve humik asit etkisinden dolayı süper bir durum yaratacaktır. Yinede oluşan sıvıyı sulama suyuyla en az bire on sulandırmak gereklidir daha az sulandırmanız aşırı koku, sineklenme ve belkide fitotoksititte oluşturabilecektir, ben ideal sulandırmayı 1/10-1/100 oranında gayet güzel yakalıyorum. |
Alıntı:
Sulandırmayı 1/50 şeklinde yaptık örnegin , gübrenin katısını ayırıp yalnız suyü vermek yerine tüm karışımı bir tanker suyla karıştırıp hepsini fidanların köküne salma sulama şeklinde versek bir faydası olur mu, yoksa faydalı ne vasa zaten suyuna cıkmışmıdır. enzım yapılımını ögrenebilecegimiz yer önerirmisiniz (sonuncusuna yüzsüzlük derler bizde :D ) saygılar |
Alıntı:
Gübre içerisinde ki besinlerin hepsi suya karışıyor. Ayrıca deneme amaçlı odun külünü, yarısı su dolu pet şişeye atıp 24 saat bekletirsen açık sarı renkte oluşan potasyumu görebilirsin. ( Hafif yağlı bir sıvı ) Ayrıca bu sıvıyı cilasız ahşaplarınızın ömrünü uzatmak içinde kullanabilirsiniz. ( Uygulandığı ağaçların damar yapılarını da ortaya çıkartarak hoş bir görünüm verir, cilalama işleminden önce de kullanılabilir ) Enzim ile ilgili bilgi için, enzim başlığına bakabilirsin. |
Alıntı:
Salma sulama yapıldığında elbette süzmeye gerek yok zaten çuval ile ön süzme yapmış oluruz, kaldı ki hiç çuvala bile koymayabilirsiniz. Süzmede amaç iğrenç kokan ancak meyve ve sebzelere inanılmaz bir lezzet veren bu gübreyle bizimde kokmamamız için olabildiğince az muhatap olmak. Zaten gübreyi bir defa yapsanız dediklerime geleceksiniz. Enzim konusunda ise kanımca bir enzim toplantısı veya Enzim yapım atölyesi ile bu sorunu aşarız veya irtibatta kalırsak zaman zaman Bulgaristan'a geliyorum yerinde gösteririm :D |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Uzun zamandır manep atmak için yağmurların kesilmesini bekliyordum.
Nihayet bugün ilaçlamayı gerçekleştirebildim. Eklenti 499579 |
Bu gün bahçede ilaçlama yaparken 3 tane fidanın antraknoz ve bakteriyel yanıklıktan oldukça etkilendiğini gördüm,
En kısa zaman da bu fidanları söküp yenisini dikmeyi düşünüyorum. Diğer fidanlar şuan için sağlıklı görünüyor. |
Merhabalar,dün bahçemi incelediğimde bazı fidanların yapraklarında kahverengi nokta nokta çil çil lekeler olduğunu fark ettim.Bu bir hastalık belirtisi midir?Yoksa element eksikliği ya da fazlalığı mıdır?Yapılması gereken işlem nedir?
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu ağaç ölü uğraşma, bu aşı tutmaz dedikleri ağaca 10 cm'den yapılan aşı.
Gayet sağlıklı büyüyor ve anaç da sağlıklı. Ben aşıyı yaparken aşının tutacağından emindim. Aşıyı yaptıktan sonra da yüzde yüz tutacak diye de paylaşmıştım. Ne yaptığını, nasıl yapacağını ve püf noktaları bilinirse olmaz diye bir şey yok. Eklenti 500295 Eklenti 500296 |
Alıntı:
Başarıyı yakalayamayabilirdin ama mutlaka bir şeyler yakalardın. Sen ne dediğimi anladın. Hiçbir deneyimi tecrübesi olmayanlar gibi ahkam kesmek yerine başarıp da göstermek. O kişilere iyi cevap olmuş, anlarlar mııı, hiç sanmıyorum. |
tebrik ederim Gökhan bey,
artık aşılarınızda karton kullanma sebebinizi açıklama zamanı geldi sanırım:)))) |
Alıntı:
Aşı yerini yazın serin kışın ise sıcak tutuyor. Aşı sulandığı zaman karton da suyu emdiği için aşı kalemine ihtiyacı olan nem'i sağlıyor. Ayrıca bir püf nokta daha paylaşmak istiyorum, aşı yeri her zaman oksijen ister, çamur ve karton kullanmam da ki amaçlardan biri de bu. |
Ceviz hastalıkları başlığında hikaye hoşuma gittiği için çömlekçi ustası hikayesini paylaşmıştım.
( İşin püf noktası ) Anladığım kadarıyla hikaye çok ta beğenilmemiş ama ne hikmetse insanlar da hep püf noktaları soruyor ve istiyorlar :) |
Gökhan bey,
ben bu sene de bayağı çömlek kırdım :(((((( artık seneye |
Alıntı:
Sağlık olsun, seneye daha güzel olur inşallah. Bundan sonrasının daha iyi olacağından eminim ve bildiğiniz gibi her zaman desteğe hazırım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025