agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   gökhan07 chandler ceviz bahçesi / Tokat (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/33977.htm)

gökhan07 31-05-2014 23:35

3 Eklenti(ler)
10 cm'den yapılan aşının son hali, aşının tuttuğu kırmızı renginden anlaşılıyor.
Altta ki göz de patlamış.


Eklenti 498438



Chandler olarak değiştirilen aşılardan. ( Fernor aşıları kadar kırmızı )


Eklenti 498439


Bugün yarım saat kadar fındık büyüklüğünde ara ara erik büyüklüğünde dolu yağdı.


Eklenti 498440

ncp1963 01-06-2014 06:45

umarım bir zarar yoktur, geçmiş olsun.

aşılarda harika görünüyor.

gökhan07 01-06-2014 11:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 (Mesaj 1290757)
umarım bir zarar yoktur, geçmiş olsun.

aşılarda harika görünüyor.

Necip bey, teşekkür ederim.
Her hangi bir zarar yok.

gökhan07 01-06-2014 20:48

1 Eklenti(ler)
Bahçenin üst sırasın da bulunan fernor aşıları.


Eklenti 498615

gökhan07 01-06-2014 20:56

Üst sırada 5 adet fernor, onun bir alt sırasında ise 4 ağaç chandler, bir ağaç ronde de montignac aşıladım.

Chandler aşıları daha geç aşılandığı için sürgünleri daha küçük.

gökhan07 01-06-2014 21:57

4 Eklenti(ler)
Bugün kene, gübre ve yumurtaları için 7 tane köy tavuğu, 1 tane de horoz aldık.


Eklenti 498635


Eklenti 498638

Kümesin horozu, aldığımız yerde biraz strese girmiş. ( Tüyleri dökülmüş, böyle durduğuna bakmayın çok sert bir horoz, ligorin cinsi )
Yeni yerlerini çok sevdiler, ilerleyen zamanlar da sayılarını arttırmayı düşünüyoruz.

Eklenti 498639


Eklenti 498640

barba1981 01-06-2014 22:34

Bu tavuk ve horozlar ağaçların yeni sürgünlerini didiklemezler mi?

gökhan07 01-06-2014 22:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi barba1981 (Mesaj 1291023)
Bu tavuk ve horozlar ağaçların yeni sürgünlerini didiklemezler mi?

Sayın barba1981, tavuklar yiyecekleri otların kokusunu alıyorlar ve cevizi sevmiyorlar.
Sanmıyorum ama en fazla 1 ya da 2 kez tadına bakarlar diye düşünüyorum.

barba1981 01-06-2014 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07 (Mesaj 1291031)
Sayın barba1981, tavuklar yiyecekleri otların kokusunu alıyorlar ve cevizi sevmiyorlar.

Peki cevizlerin arasında bulunan arıcan97 cins kestane kabakları nı severler mi?))

gökhan07 01-06-2014 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi barba1981 (Mesaj 1291032)
Peki cevizlerin arasında bulunan arıcan97 cins kestane kabakları nı severler mi?))

Hiç denemedim :) Yaprağı acı olmayan bitkileri yiyorlar sanırım.
Tahminimce severler:)

hdoğan 02-06-2014 07:42

[QUOTE=gökhan07;1291005]Bugün kene, gübre ve yumurtaları için 7 tane köy tavuğu, 1 tane de horoz aldık.

Kümesin horozu, aldığımız yerde biraz strese girmiş. ( Tüyleri dökülmüş, böyle durduğuna bakmayın çok sert bir horoz, ligorin cinsi )
Yeni yerlerini çok sevdiler, ilerleyen zamanlar da sayılarını arttırmayı düşünüyoruz.


Aslında karizmatik horoza benziyor ama tüylerinin dökülmesi az bir şey karizmasını çizmiş:) Ayrıca tavukların ceviz fidanı ile hiç işi olmaz.

ermana 02-06-2014 09:07

benim bahçemde ki tavuklarda ceviz ile hiç ilgilenmiyorlar. gönül rahatlığı ile tavuklarınızı cevizlerin yanına salabilirsiniz.

ncp1963 02-06-2014 11:56

horoz evlenmiş ondan bu halde, bekarkenki hali böyle değildir bunun :)

karabuz 03-06-2014 11:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz (Mesaj 1289418)
.

Kullanımı:
Oluşan gübrenin suyunu dekara ilk verişte 5-10 kg sonraki verişlerde 1-5 kg oranıyla başlarda yüksek doz sonra düşük doz oranıyla verilirse çok gfüzel oluyor ancak her zaman yüksek dozda verilmesi aşırı koku nedeniyle sineklenme yapabiliyor o nedenle sonraki dozlar düşük olmalı. Damlamadan her sulamada düşük doz olatakta veriyoruz. Yapraktan püskürtülecekse 100 litre suya 1 kg iyice süzülmüş halde veriyoruz.


Not: Doğal, organik ya da permakültür yetiştiricilik yapanlar gübreyi hazırladıklarında ayrı bir varilde ya da bu gübreyi hazırladığımız varile çevrede hızlı büyüyen yeşil otlardan katılıp sulandırıldığında bu otların suyla muhataplığından dolayı organik azot da elde etmiş olacaklarından azot ihtiyacını bu yolla karşılayabilirler. Ayrı varilde hazırlanan ot iki günde azotunu syya veriyor bu azotlu su 1/10 veya 1/100 oranında sulandırılarak kullanılabilir.

Hocam birkaç sorum olacak izninizle

1. doğal azot elde etmek amaçlı en uygun yoncadır diye düşünüyorum en fazla azot iceren yeşil yonca sanırım, dogrumudur

2. yapılışından sonra kaç zamanımız var kulanabilmek için, yani fazlacana hazırlanıp beklese olur mu, yoksa hazırlayıp hemen mi kullanıyoruz.

3.fermenteyi hızlandırma ve bakteri miktarını artırmak amaclı az miktar "maya" bildigimiz ekmek mayası ve "arpa" eklersek nasıl olur (bizim burada yasal olarak herkezin rakı uretme hakkı var 30 litre yıllık ve dogal meyva fermentesını hızlandırsın ve fermente tam olsun diye arpa ekliyor dedeler çok fark oluyor.

4. yaptıgımız enzimin suyunu fidanlara verdikten sonra tavuk gübresı çuvalını ve kül çuvalını tekrar kullanıyormuyüz yoksa yenilerine mi ihtiac var, eger yeni koyulacaksa hiz süzmeden her fidana kova ile versek tüm besinler topraga gitsin nasıl olur ?

çok teşekürler paylaşımlarınız için

bu başlık altında paylaşıldığından burada sordum Gökhanın affına sıgınarak.

Selahattin Yılmaz 03-06-2014 12:06

Sevgili karabuz:

1. doğal azot elde etmek amaçlı en uygun yoncadır diye düşünüyorum en fazla azot iceren yeşil yonca sanırım, dogrumudur

Yanlıştır. Yonca köklerindeki nodozite bakterileri aracılığı ile toprağa azot bağlar o ayrı bir olay. Bizim yaptığımız herhangi bir otu suda bekletip içindeki organik azotun suya geçmesini sağlamak, ot olarak farketmiyor.

2. yapılışından sonra kaç zamanımız var kulanabilmek için, yani fazlacana hazırlanıp beklese olur mu, yoksa hazırlayıp hemen mi kullanıyoruz.

Bu gübreyi hazırlayanlar hep aynı soruyu soruyor. Uzun süre beklemişinde sorun olmuyor ama içerisinde azotda eksilmeler, çökelmeler ve hatta bakteri ölümleri olacağından etkisi azalacaktır hazırladığınız gübreye bekleme süresi olarak 1 ay öngörüde bulunabiliyorum belki bu bile çok.

3.fermenteyi hızlandırma ve bakteri miktarını artırmak amaclı az miktar "maya" bildigimiz ekmek mayası ve "arpa" eklersek nasıl olur (bizim burada yasal olarak herkezin rakı uretme hakkı var 30 litre yıllık ve dogal meyva fermentesını hızlandırsın ve fermente tam olsun diye arpa ekliyor dedeler çok fark oluyor.

Gübre içerisine katacağınız her türlü fermente ürün maya, peynir altı suyu, şarap, bira, kombu çayı, kefir vs artı bir değer katacaktır. Ancak bunlar fermenteyi hızlandırmaz sadece içerikteki faydalı canlı sayısını artırır fermenteyi artırmak için içerisine melas, pekmez, meyve suyu gibi bakterilerin hızlı çoğalabildiği ortamlar katmak gereklidir.

4. yaptıgımız enzimin suyunu fidanlara verdikten sonra tavuk gübresı çuvalını ve kül çuvalını tekrar kullanıyormuyüz yoksa yenilerine mi ihtiac var, eger yeni koyulacaksa hiz süzmeden her fidana kova ile versek tüm besinler topraga gitsin nasıl olur ?

Bu doğal gübre enzim değil maalesef ancak enzimde ayrı yapılırsa katılabilir çünki repellent yani kaçırıcı etki ve humik asit etkisinden dolayı süper bir durum yaratacaktır.

Yinede oluşan sıvıyı sulama suyuyla en az bire on sulandırmak gereklidir daha az sulandırmanız aşırı koku, sineklenme ve belkide fitotoksititte oluşturabilecektir, ben ideal sulandırmayı 1/10-1/100 oranında gayet güzel yakalıyorum.

karabuz 03-06-2014 13:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz (Mesaj 1291618)
4. yaptıgımız enzimin suyunu fidanlara verdikten sonra tavuk gübresı çuvalını ve kül çuvalını tekrar kullanıyormuyüz yoksa yenilerine mi ihtiac var, eger yeni koyulacaksa hiz süzmeden her fidana kova ile versek tüm besinler topraga gitsin nasıl olur ?

Bu doğal gübre enzim değil maalesef ancak enzimde ayrı yapılırsa katılabilir çünki repellent yani kaçırıcı etki ve humik asit etkisinden dolayı süper bir durum yaratacaktır.

Yinede oluşan sıvıyı sulama suyuyla en az bire on sulandırmak gereklidir daha az sulandırmanız aşırı koku, sineklenme ve belkide fitotoksititte oluşturabilecektir, ben ideal sulandırmayı 1/10-1/100 oranında gayet güzel yakalıyorum.


Sulandırmayı 1/50 şeklinde yaptık örnegin , gübrenin katısını ayırıp yalnız suyü vermek yerine tüm karışımı bir tanker suyla karıştırıp hepsini fidanların köküne salma sulama şeklinde versek bir faydası olur mu, yoksa faydalı ne vasa zaten suyuna cıkmışmıdır.

enzım yapılımını ögrenebilecegimiz yer önerirmisiniz
(sonuncusuna yüzsüzlük derler bizde :D )

saygılar

gökhan07 03-06-2014 20:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karabuz (Mesaj 1291654)
Sulandırmayı 1/50 şeklinde yaptık örnegin , gübrenin katısını ayırıp yalnız suyü vermek yerine tüm karışımı bir tanker suyla karıştırıp hepsini fidanların köküne salma sulama şeklinde versek bir faydası olur mu, yoksa faydalı ne vasa zaten suyuna cıkmışmıdır.

enzım yapılımını ögrenebilecegimiz yer önerirmisiniz
(sonuncusuna yüzsüzlük derler bizde :D )

saygılar

Değerli kardeşim,
Gübre içerisinde ki besinlerin hepsi suya karışıyor.
Ayrıca deneme amaçlı odun külünü, yarısı su dolu pet şişeye atıp 24 saat bekletirsen açık sarı renkte oluşan potasyumu görebilirsin. ( Hafif yağlı bir sıvı )

Ayrıca bu sıvıyı cilasız ahşaplarınızın ömrünü uzatmak içinde kullanabilirsiniz.
( Uygulandığı ağaçların damar yapılarını da ortaya çıkartarak hoş bir görünüm verir, cilalama işleminden önce de kullanılabilir )

Enzim ile ilgili bilgi için, enzim başlığına bakabilirsin.

Selahattin Yılmaz 04-06-2014 07:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karabuz (Mesaj 1291654)
Sulandırmayı 1/50 şeklinde yaptık örnegin , gübrenin katısını ayırıp yalnız suyü vermek yerine tüm karışımı bir tanker suyla karıştırıp hepsini fidanların köküne salma sulama şeklinde versek bir faydası olur mu, yoksa faydalı ne vasa zaten suyuna cıkmışmıdır.

enzım yapılımını ögrenebilecegimiz yer önerirmisiniz
(sonuncusuna yüzsüzlük derler bizde :D )

saygılar


Salma sulama yapıldığında elbette süzmeye gerek yok zaten çuval ile ön süzme yapmış oluruz, kaldı ki hiç çuvala bile koymayabilirsiniz. Süzmede amaç iğrenç kokan ancak meyve ve sebzelere inanılmaz bir lezzet veren bu gübreyle bizimde kokmamamız için olabildiğince az muhatap olmak. Zaten gübreyi bir defa yapsanız dediklerime geleceksiniz.

Enzim konusunda ise kanımca bir enzim toplantısı veya Enzim yapım atölyesi ile bu sorunu aşarız veya irtibatta kalırsak zaman zaman Bulgaristan'a geliyorum yerinde gösteririm :D

karabuz 04-06-2014 08:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz (Mesaj 1291947)
Enzim konusunda ise kanımca bir enzim toplantısı veya Enzim yapım atölyesi ile bu sorunu aşarız veya irtibatta kalırsak zaman zaman Bulgaristan'a geliyorum yerinde gösteririm :D

Süper olur :)

gökhan07 04-06-2014 20:55

1 Eklenti(ler)
Uzun zamandır manep atmak için yağmurların kesilmesini bekliyordum.
Nihayet bugün ilaçlamayı gerçekleştirebildim.

Eklenti 499579

gökhan07 04-06-2014 22:14

Bu gün bahçede ilaçlama yaparken 3 tane fidanın antraknoz ve bakteriyel yanıklıktan oldukça etkilendiğini gördüm,

En kısa zaman da bu fidanları söküp yenisini dikmeyi düşünüyorum.
Diğer fidanlar şuan için sağlıklı görünüyor.

barba1981 05-06-2014 01:46

Merhabalar,dün bahçemi incelediğimde bazı fidanların yapraklarında kahverengi nokta nokta çil çil lekeler olduğunu fark ettim.Bu bir hastalık belirtisi midir?Yoksa element eksikliği ya da fazlalığı mıdır?Yapılması gereken işlem nedir?

gökhan07 05-06-2014 14:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi barba1981 (Mesaj 1292355)
Merhabalar,dün bahçemi incelediğimde bazı fidanların yapraklarında kahverengi nokta nokta çil çil lekeler olduğunu fark ettim.Bu bir hastalık belirtisi midir?Yoksa element eksikliği ya da fazlalığı mıdır?Yapılması gereken işlem nedir?

Sayın barba1981, fotoğraflarını çekip ceviz hastalıkları sayfasında paylaşırsanız daha yararlı olur.

gökhan07 07-06-2014 01:20

2 Eklenti(ler)
Bu ağaç ölü uğraşma, bu aşı tutmaz dedikleri ağaca 10 cm'den yapılan aşı.
Gayet sağlıklı büyüyor ve anaç da sağlıklı. Ben aşıyı yaparken aşının tutacağından emindim.

Aşıyı yaptıktan sonra da yüzde yüz tutacak diye de paylaşmıştım.
Ne yaptığını, nasıl yapacağını ve püf noktaları bilinirse olmaz diye bir şey yok.


Eklenti 500295



Eklenti 500296

Lilium 07-06-2014 15:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07 (Mesaj 1293109)
Bu ağaç ölü uğraşma, bu aşı tutmaz

Eline sağlık sevgili gökhan07, idealistlik budur işte, emin olduğun fakat deneyimin olmadığı için alçak gönüllülükle cevap verip, inandığın yolda çalışıp başarıya ulaşmak, cevap çok güzel , bir kez daha kutlarım.

Başarıyı yakalayamayabilirdin ama mutlaka bir şeyler yakalardın. Sen ne dediğimi anladın.

Hiçbir deneyimi tecrübesi olmayanlar gibi ahkam kesmek yerine başarıp da göstermek.
O kişilere iyi cevap olmuş, anlarlar mııı, hiç sanmıyorum.

ahmettugrul55 07-06-2014 20:32

tebrik ederim Gökhan bey,
artık aşılarınızda karton kullanma sebebinizi açıklama zamanı geldi sanırım:))))

gökhan07 07-06-2014 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmettugrul55 (Mesaj 1293316)
tebrik ederim Gökhan bey,
artık aşılarınızda karton kullanma sebebinizi açıklama zamanı geldi sanırım:))))

Ahmet bey, karton uygulaması kolay ve sağlam. ( Toprak sağa,sola dağılmıyor ve doğal bir malzeme )
Aşı yerini yazın serin kışın ise sıcak tutuyor. Aşı sulandığı zaman karton da suyu emdiği için aşı kalemine ihtiyacı olan nem'i sağlıyor.

Ayrıca bir püf nokta daha paylaşmak istiyorum, aşı yeri her zaman oksijen ister, çamur ve karton kullanmam da ki amaçlardan biri de bu.

gökhan07 07-06-2014 22:29

Ceviz hastalıkları başlığında hikaye hoşuma gittiği için çömlekçi ustası hikayesini paylaşmıştım.
( İşin püf noktası )
Anladığım kadarıyla hikaye çok ta beğenilmemiş ama ne hikmetse insanlar da hep püf noktaları soruyor ve istiyorlar :)

ahmettugrul55 07-06-2014 23:05

Gökhan bey,
ben bu sene de bayağı çömlek kırdım :((((((
artık seneye

gökhan07 07-06-2014 23:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmettugrul55 (Mesaj 1293388)
Gökhan bey,
ben bu sene de bayağı çömlek kırdım :((((((
artık seneye

Bu sene geçti ama püf noktalarını sizinle elimden geldiğince paylaştım.
Sağlık olsun, seneye daha güzel olur inşallah.
Bundan sonrasının daha iyi olacağından eminim ve bildiğiniz gibi her zaman desteğe hazırım.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025