![]() |
Bu cevizin bu kadar meyve vermesi biraz anormal bi durum inşallah (GDO)'lu falan değildir.
|
Sayın forum üyeleri,
Altay ceviz kesinlikle GDO' lu değildir. Yüksek verimli bir ceviz dir. Salkım şeklinde meyve tutkunluğu vardır. Erkek çiçekle dişi çiçekleri aynı dönemde çıkar, kendi kendini tozlaya bilmektedir.(Homogamy) 21 hazirana kadar çiçeklenme devam eder. Kıraç bölgelere uygundur. 4 yaşından sonra kendi suyunu temin eder. Kök gelişimi çok güçlüdür. https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater |
benimde kafam karıştı
değerli dostlar
altay cevizi yazısını okuyunca meraktan okudum. adı geçen sitedeki resimleri görünce içim gitti ama kafamda karıştı. Altay Ceviz bu linkteki cevizlerle Galeri - Kategori: Kaman 1 Ceviz Resimleri - Resim: img_1940 ikinci verdiğim linkteki cevizleri karşılaştırın. birinci linkte altay cevizi veya gerçek adı herneyse ikinci linkte kaman 1 denilen cevizler aynı ağacın dalları. aynı resimler çoğunluğu. acaba hangisi doğru. sayın Arif GÖÇMEN bey img_1954 Tanım: Kaman 1 Ceviz Ağaçları açıklaması üstteki gibi olan resimlerinizdeki cevizler gerçekten kaman 1 çeşidimi sayın Altayceviz KjgymPaLMA8OBxtcCtj2RQRh8eZbxCnbRwr2OXERmNDznBxxEs pMnNyMOOexnjFYa kodlu resimdeki cevizle Galeri - Kategori: Kaman 1 Ceviz Resimleri - Resim: img_1919 linkindeki img_1919 kodlu resim aynı ağacın aynı dalı değilmi yayınlanan resimlerde ki ağaçlar iki sitedede değişik adla yayınlanmış. acaba hangisi doğru. birden fazla resimde benzerlik var. iki arkadaşta fidancı şuan benim gözümde ikiside aynı durumda doğru söyleyen hangisi. bence doğru iş yapan diğerini mahkemeye vermeli. bir örnek resim daha http://cevizfidani.net/ceviz-resimle...=detail&id=285 verilen linkteki img_1940 kodlu resimle http://altayceviz.com/ linkindeki Xkt1jGyWRGbBThMwXGL248rXbPPMRNZH5sw1EfnQ1Hyxq8qp5D HRqHmABA6e2OgfC kodlu resim aynı. bir ayrıntı daha 1940 kodlu resim açıklaması img_1940_20120306_124692569.jpg. boyut 28.3 KB diğerinin açıklaması resim alındığı tarih 06.09.2010 14:25 kamera modeli canon HF100 tür JPEG resmi boyut 142 KB elektronikten anlayan arkadaşlar bakarsa kim kimin resmini kopyalamış belli olacak. evin yanında bir ceviz ağacı var her iki sitedede aynı resimler aynı ağaç. biri bizi işletiyor ama kim bilmiyorum. |
Sayın forum üyeleri
Cevizden biraz anlayan insanların o resimlerdeki ceviz ağacının Kaman 1 olmadıgını anlar. Sayın Arif Göçmen'le telefonda irtibat kurulmuş ve kendisi gereğini yapacagını belirtmesi üzerine konu kapatılmıştır. Altay cevizin yüksek verimli yan dallarından dolayı göze hoş gelen bir görüntüsü vardır. Bu yüzden bazı fidancilar ilan verdiklerinde altay cevizin resimlerini kullanmayı tercih etmektedirler. Resimlerimiz noterden tasdikli ve onaylıdir. Saygılarımızla |
Alıntı:
|
Arkadaşlar bu altay ceviz konusunu bende dikkatlice takip ediyorum aklıma başımdan geçen bir olat geldi yazmak istedim Dacia arabalarda kampanya varmış bende kredi ile alım araba arabadır bineriz dedim kredi işlemleri için evrak felan koştururken parka biraz oturum dedim orda tesadüf arabalardan konuşan üç kişi kulak misafiri oldum adam diyorki dacia diye bir araba çıkmış çok ucuza satıyorlarmış uygun krediler veriyorlarmış diğeride diyorki plastiktir o araba yolda kalır bir diğeri çinliler üretmiş parçası bulunmaz felan arabayı yerden yere vuruyorlar duyunca vaz geçtim almaktan kalkım gidim dedim giderken yanlarına vardım dedimki bahsettiğiniz arabadan alacaktım kulak misafiri oldum elinizdemi patladı dedim öyleyse bende almayım öğrendimki araba hakkında hiç bilgileri yok iki sinin hiç arabası olmamış diğerininde ehliyeti bile yok hayretler içinde kaldım konuşulanlara şimdi bu ceviz ile konuşulanlarıda hayretler içinde okuyorum altay ceviz sahibi biraz abartmış gibi bu tartışılmaz ama burda yerden yere vuranlarda neye dayanarak yere vuruyor diktinmi denedinmi gittin gördünmü yok yok arkadaşlar internette artık bilgi öğrenmek zorlaştı çünkü %90 artık kirli bilgi isim bende ceviz dikmek istiyorum araştırıyorum bu konuda ünlü olan bazı kişilere email telefon felan görüştüm birisi diyorki 7x3.5 kadar dikilir diğeri olmaz en az 10x10 diğeri 12x12xbirisi 8x8 biri kaman1 dik diğeri maraş 18 dik bunlar daha aralarında dahi dikim mesafesi **** çeşit hakkında ortak fikir sunamıyorlar içler acısı artık kime nasıl inanacağımı şaşırdım bir arkadaş tarım müdürlüğünden destek almış proje tanıtımı için tarım müdürlüğü gelmiş cinsini seçmiş kendi dikmiş sordum arkadaşa ne oldu kışın hepsini don vurdu dedi tarım mühendisleri kitabtan öğrenme ile ancak bu kadar yapar gelde burdan yak bu konuya gelelim şahsi düşüncem araştırıyorum gerekirse gider görürüm ama altay ceviz bilgiler abartılmakla beraber herşey olabilir diye düşünüyorum bakıp göreceğiz
|
Arkadaşlar ben altay cevizinden 10 adet aldım aralık ayı gibiydi bir fikre bir şeye karar vermeden önce denemek lazım özellikle ceviz de deneme sonuçlarını gormeden bir karar vermeyelim belkide abuzer beyin savundugu doru olur.ozaman mahcup oluruz.
|
Arif Göçmen'in bilerek böyle bir şey yapacağını ben sanmıyorum.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Nokta, virgül olmayan, paragraf boşlukları verilmemiş bir yazıyı nasıl okuyup, anlayacağız da üstüne cevap yazacağız? Not: Düzelt özelliğinden yararlanırsanız seviniriz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu iş ne karmaşık yaa bence devlet el atmalı bu işe
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sizin adiniza yapilmis bir sitenin yayinlanmadan once A- dan Z- ye sizin kontrolunuzden gecmesi gerekirdi ve ben boyle'de olduguna inaniyorum ! |
Alıntı:
sizin adiniza yapilmis bir sitenin yayinlanmadan once A- dan z- ye sizin kontrolunuzden gecmesi gerekirdi ve ben boylede olduguna inaniyorum ! |
Sayın forum üyeleri,
TRT ekibi son zamanlarda ilgi odağı olan Altay Ceviz fidanlığını ziyaret etmiştir. Saygılarımızla http://i43.tinypic.com/i4l0zm.jpg http://i42.tinypic.com/2yvqas5.jpg http://i39.tinypic.com/1z3xu1d.jpg http://i42.tinypic.com/2e657ar.jpg |
Sayın altaycevizi programın ne zaman yayınlanacağını yazarsanız sevinirim.
|
Altay cevizine ilgi TRT yayınından sonra dahada artar.Ben bu çeşit gibi daha bir çok çeşitlerin çıkacağına inanıyorum.Tohumdan yetişen bir ağaçta dörtlü, beşli, altılı, yedili ceviz meyvesi gördüm.Sadece üç beş dalda değil, ağacın tümü böyle.Yalnız meyvesi çok iri değil.İçi beyaz ve lezzetliymiş.Kesin görüşümü ekimde yazarım.Ama görselliği insanı etkiliyor.
|
Sayın forum üyeleri,
TRT yayının tarihi tarafımıza bildirildiği anda forumda duyuracağız. Saygılarımızla |
Alıntı:
Ben şunu mu anlamalıyım, şimdiye kadar sitenizi izleyenleri ya da alış veriş yapanları kandırmış mı oluyorsunuz, nasıl oluyor adını ne koyacağız. Sizlerin ismi altında böyle bir hatanın olacağına ihtimal dahi etmiyordum, bir vepmaster firması haberiniz bilginiz olmadan bu resimleri nasıl koyabilir, ya da şimdiye kadar hiç mi fark etmediniz, üstelikte kaç gün geçmesine rahmen resimler hala duruyor. İzninizle bir sorum daha olacak, bu fotoğrafların size ait olmadığını sağolsun bir arkadaşımız sayesinde öğrendik. Diğerlerinde de, gerek görsel, gerek video, gerek yazımlarınızda da vepmaster firmasının haberiniz olmadan kullandığı başka şeyler olasılığı kuşkusu yaratmıştır, bunlarada bir açıklık getirmeniz herkesin yaranıza olur diye düşünmekteyim. Saygılar. |
Sayın Lilium'a kesinlikle katılıyorum. Belki bu resimlerdeki verime inanarak birçok kişi Kaman cevizine yöneldi.Gözden kaçmış küçük bir yanlış değil bu.
|
Sıradan bir ağaç sever olarak, Sayın Aksazli'nin dikkate sunduğu
bilgiler ışığında sayın Lilium ve sayın eko_ nun çekincelerine katılmamak mümkün değil. Bir DEYİM ve bir NESNE adı ile konu hakkında düşüncelerimi belirteyim. DEYİM; ''Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak'' Anlamı; Daha iyisini elde etmek uğruna çalışırken elindekilerini de yitirmek. E be iki gözüm, değermiydi. Bunca uğraşınız bunca emeğiniz, bunca çabanız, cevizseverler arasında bunca tanınmış ve marka olmuş değerleriniz, bir NESNE adıyla anılan oyunun bir parçası olmak ve daha çok kazanmak uğruna yok olmak üzere. Belki de yok oldu. Nesne; KUMPAS Anlamı; 1-Tornacıların işledikleri parçaları ölçmek için kullandıkları ölçü aleti. 2-Alavera dalevera ile iş yapanların, hedef kişiyi kandırmak için kurdukları tuzağın argodaki anlamı. Diğer kişilere söyleyecek sözüm yok. Onca beklentiye rağmen bilgi paylaşmak yerine reklamlar devam ediyor. TRT gelmiş çekim yapmış yakında yayın yapacakmış. TRT'nin şimdilerde üç maymunu oynadığını bilmeyen mi var. Bizim paralarımızla bizi avutan bir kurum. İzleyen dostlara sevgi ve saygılar. |
selamlar.
Alıntı:
benim gibi bu işleri bilmeyenler veya ceviz çeşitlerini yeni tanımaya başlayanlar maalesef anlamıyor. bende bu konuyu okumasam iki siteyide incelememiş olsam allah bilir ne kadar kişi yanlış yönlenecekti. kısaca diyeyim ki ben ucuz kurtardım kargo işi yok olunca fidan alımı hazirana kalmıştı kısaca yırttık abicim yırttık :) altay ceviz fidanını mutlaka dikeceğim yeri ayarlayamazsam 5 10 fidan alıp evin yanına dikeceğim. sayın altay cevizi biraz daha detaylı araştırma yapın değişik rakımlarda bahçeler kurun tecrübelerinizi payalşıp ona göre çiftçiler bahçe kursun yıl kaybetmeye gerek yok. herkese çok teşekkürler. kiraz sezonu açıldı köydeyim yağmur var işçi yok kiraz bol bir hafta daha rahat yok bana. herkese bereketli bir sezon dilerim. |
sayın altay ceviz 1 yıl önce dikilmiş 50 tane cevizim var. altay ile aşı yapılabilir mi. Ben mersin de yaşıyorum.saygılar
|
Alıntı:
|
Alıntı:
telefonla arif göçmeni aradım tüplü fidan sordum. fidan olduğunu ama kargo ile anlaşmaları olmadığı için kendimin almam gerektiğini söyledi. eğer kargo işi olsaydı ben o tarihte siparişleri verecektim ödemeyide yapacaktım. haziran ayında tekrar ara belki anlaşma yapabiliriz kargo şirketiyle dedi. bende zaten haziranda dikmeyi düşündüğüm için cepteki parayıda harcamadan kiraz parasıyla fidan alırım diye öylece bıraktım. altay cevizi ortaya çıkınca yani ben konuyu okuyunca altay cevizi sitesini inceledim. resimler tanıdık geldi. diğer sitede kaman 1 olarak gösterilen resimler orada altay cevizi olarak gösteriliyordu. resimleri kopyalayıp özelliklerine bakınca resimlerin asıl sahibinin altay cevizi sitesi olduğunu anladım diğer site kopyalamış ve kaman 1 çeşidi demiş. bu arada başka kaman ceviziyle ilgili siteleride incelemiş orada ki resimlerle diğer sitedeki resimlerdeki kaman 1 uyuşmuyordu. huylandım vazgeçtim. ucuz yırttık hesabına gelince. ben ödemeyi yaptıktan sonra bu olay meydana gelmiş olsa yani fidanları almış olsam paramı geri isterdim. ödeme yapılmazsa tüketici hakları mahkemesinde dava açardım. bu iş her ne kadar site sahibi haberim yok diyorsada size özelden yazdım onu burdan yazmak istemiyorum. bu olay nitelikli dolandırıcılığa girer. bu resimlere kanıp kaman 1 alan varsa site sahibinden bence paralarının iadesini istesinler ödeme olmazsa dava açsınlar. kimseyi rencide etmek istemediğim için daha açık yazamıyorum. her kişi kendi hakkını aramasını ve savunmasını bilmeli öğrenmeli ben sadece küçük bir yol gösterdim gerisi kişilerin inisiyatifine kalmış. herkese iyi günler. bu arada kiraz sezonu kötü geçti sayılır. rusyaya ihracat kısıtlanınca fiyatlar düştü. fabrikaya konservelik almasalar 1 liraya kiraz satacaktık. 1.7 liraya fabrikaya verdik ayıklamadan ne varsa. |
Sayın Altay cevizi
Üretim bahçenizin yanında tüplü fidanlarınızı göstermişsiniz. Ama benim anlayamadığım yan taraftaki bahçede ve fidanların arasında yapraklı fidanlar olmasına rağmen yüzlerce fidan hala çöyür halinde. Cevabınızı bekliyorum. Saygılar |
Sayın Murat Sarı,
Altay cevizi ile kendi cevizlerinize aşı yapabilirsiniz. Fakat altay cevizin, salkım şeklinde yüksek veriminden dolayı bahçenizdeki anacın güçlü olmamasından içini dolduramama gibi bir sorun ile karşı karşıya kalmanız söz konusu olabilecektir. |
Sayın Aksazlı,
Türkiye'nin her bölgesinde farklı rakım aralıklarında deneme amaçlı çok sayıda bahçe kurduk. Hemen hemen ülkemizin her bölgesinden de müşterilerimiz oldu. Yaşanan tecrübeler, bilgi birikimleri zaman içerisinde ilgili internet sitesi ve forumlarda paylaşılacaktır. Bu konuda Orman Bakanlığımızın ağaçlandırma daire başkanlığı ile de çalışmalarımız devam etmektedir. |
Sayın Doga64,
Hem tüplü hem açık kök fidanımız bulunmaktadır. Bildiğiniz gibi tüplü fidanlar her mevsim dikilebilmekteyken açık kök fidanlar ekim ayından sonra mart ayının sonuna kadar dikilebilmektedir. Fidanların arası boş kalmasın diye böyle bir tasarrufta bulunduk. |
Alıntı:
Benim öğrenmek istediğim boş kalmasın diye tasarrufta bulunduğunuz yerdeki fidanların yaprak oluşumu gerçekleşmişken, tüplenmiş olan fidanlarınız neden yapraklanmamış? Bunları öğrenmek istememin sebebi Sizin Altay ceviz türünden dikmek istememdir. Bu çeşit yeni bir tür olduğu için benim gibi düşünen ve çekinceleri olan birçok kişinin bu konuda soruları olacaktır. Bir sorum da şu olacak ; bu fidanlara garanti veriyoruz demişsiniz. Bu garantinin kapsamı ne? Sadece tutmayan fidanlar için mi yoksa 5 yılın sononda fidanlar adına doğru meyve vermezse çiftçinin zararını karşılama yönündemi. (Sizin bütün tavsiyelerinizi uygulamak kaydıyla. Ne bir eksik ne bir fazla... Gübreleme sulama vs.) Saygılarımla... |
Bende resimlere bakarak kaman1 ekecektim iyiki var bu form şimdi altay ekeceğim 20 dönüm inşallah
|
Yukarıda ata tuta Altay cevizini eleştirenlerin sesi kesildi eğer sizde cevizden anlıyorsanız vay memleketimin çiftcilerine yazık günah
|
Sayın atmel siz gördünüzmü altay cevizi dene türü ?
|
Sn atmel
Altay ceviz fidanlarının olduğu yere gidenlerle görüşün. (Ama mutlaka görüşün) Sonra dikip dikmeyeceğinize karar verin. Ben görüştüm kararım tamamen değişti. |
Alıntı:
|
sesimizin kesilmesi söz konusu değil
Alıntı:
cevap alamadım ? sayın altay ceviz aşağıdaki bilgileri öğrenmemiz mümkünmü? 1: Cevizinizin cinsi : Altay 1 2: Bölgeniz ve rakım : 3: Cevizinizin yaşı : 4: Gözlerin uyanma zamanı: 5: Yapraklanma zamanı : 6: Dişi çiçek açma zamanı : 7: Erkek çiçek açma zamanı: 8: Bir ağaçtan alınan meyva miktarı: 9: Yaprak döküm zamanı : 1: Cevizinizin cinsi : Altay 2 videoda hocam dediğiniz kişi geç uyanana 2 diyor 2: Bölgeniz ve rakım : 3: Cevizinizin yaşı : 4: Gözlerin uyanma zamanı: 5: Yapraklanma zamanı : 6: Dişi çiçek açma zamanı : 7: Erkek çiçek açma zamanı: 8: Bir ağaçtan alınan meyva miktarı: 9: Yaprak döküm zamanı : okudukça birde üçüncü bir çeşitten bahsedildiğini öğrendim. cevizinizi bir kenara bırakalım onun artılarını eksilerini zaman gösterecek, bu ülkede neler olmuyorki? ankara tavşanı, sanen keçisi, rus koyunu, paulownia ağacı, enson bilmemne üretme çiftliği, aklıma gelmeyen bir sürü kolay kazanç teklifleri ve onların peşinden giden binler. sayın çamtepe sonsuz haklı türkiye coğrafyasının tek bir noktasında ürettiğiniz ve henüz sadece üç yaşında olan fidanlar hakkında bu kadar şişirme bir tablo çizmeniz çok yanlış. bu ülkenin kendi cinsleri farklı coğrafyalarımızda farklı tepkiler verirken sizin orta asyadan getirdiğinizi iddia ettiğiniz bir cinsin tüm coğrafyalarımıza uyum sağlama şansı ne kadardır ? bakın bu formda en çok tartışılan konulardan biri hangi bölgede hangi cins daha yüksek uyum kabiliyetine sahiptir konusudur. uyum olacakki verim olsun. chandler çok verimli bir cins ama bazı bölgelerde dikim yapan kişiler memnun değil bazı bölgediki kişilerde çok memnun. bakın koskaca ülkenin bakanlığı karar almış, tubitak desteklemiş, onlarca bilim adamının katılımı ile bu ülkenin 14 ayrı bölgesine deneme fidanlıkları kurulmuş, beşinci yıla girmişler bu fidanlıklarda verimli olarak bilinen tüm cinslerden dikimler yapılmış. neden 14 ayrı bölge?? neden 14 ayrı bahçe?? sayın çamtepenin teklifine bende varım, verin banka teminat mektubunu elli dönümlük masraflarıda ben karşılayayım yüz dönüm yapalım masrafları düşürürüz. |
Altay ceviz bahçesine gidip orada ağaçların durumunu gören arkadaşlar şunu söylüyorlar ;
Dikilen ağaç sayısı 100 ise bunun var **** yok içinden 10 tanesi adına doğru. Yani söyledikleri gibi salkım diğerlerinde doğru dürüst meyve yok. Yayınlanan videolarda benimde dikkatimi çekmişti bu. Neden 1 ağacın başında durup çekim yapmışlar gezerek her ağacın başına gidip görüntü almıyorlar diye. |
Arkadaşım bende gittim gördüm cevizleri, ceviz meyveden dolayı büyüyemiyordur o yüzden cevzi ağacı kendine gelsin büyüsün kuvvetlensin diye meyveleri toplamış olamazlarmı? O kadar meyveyi görmüşlerde o kişilerin o meyveli ağaçtan çoğaltabileceklerini mi düşünemişler. Lütfen biraz emeğe saygı bu ceviz türünü çoğaltıp yurt içine yayılmasını sağlarsak ülkemize katkısını düşünelim çamur atmayalım lütfen
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025