![]() |
tarım bakanlığı bildiğim kadarı ile çit dikim 8*4 ü kabul ediyor.
|
Alıntı:
ben orman bakanlığından destekleme aldım sertifika evraklarını teslim ettim yani istediler.. tarım bakanlığı dekara destek veriyor dekara ne kadar diktiğinle uğraşmıyor... bu ortalama 30 kg verimi hangi yıl alıyoruz???? kaç yıl sonra alıcaz 30 kg ağaç başı kuru kabuklu cevizi.. kuru kabuklu diyorum bahsettiğiniz fiyattan kuru kabuklu ceviz satılıyor çünki. sizin söyleminizle nasıl olsa acıkacaksın neden yemek yiyorsun söylemi arasında ne fark var???? sık dikimi orman bakanlığıda, tarım bakanlığıda kabul ediyor kimseyi yanıltmayalım lütfen 7X3,5- 8X4-8X8-7X7 v.s ölçüler her iki bakanlık tarafındanda kabul görüyor.. sayın altay cevizi önceki yazılarımızda biz çöğürden dikilen anasının özelliğini taşımaz derken sizler taşıdığını iddia ediyordunuz, şimdi aşılama yapmaya başlamışınız... önce tek bir cinsle yola çıktınız yolda cinsler çoğaldı, hangisi nedir hala bir muamma. çöğürden diktiğiniz yani 100 tanesi 10 tl olan cevizden (10 krş adet) diktiğiniz bir fidanı 25 tl ye satarken ne hissediyorsunuz?? toparağa 10 kuruş koyduk 10 krş de işçilik 10 krş bakım aşı zaten yok hadi tüplerkende 20 krş harcadık toplam maliyeti 1 tl bile olmayan bir fidanı 25 tl ye sata bilme adına yapmadığınız kalmadı işin başından beri bir sürü aslı olmayan rakamlar yazıldı çizildi, bir sürü insanın umudu, iyi niyeti kullanıldı, lütfen yeter artık şu işi tekrardan bir gözden geçirin eksiklerinizi ve fazlalarınızı düzenleyin, şimdiye kadar yanıltarak fidan verdiğiniz insanlarla birşekilde helalleşin, yeni bir sayfa açın temiz şefaf herşeyin dürüstlükle söylendiği bir ortam yaratın ve yolunuza devam edin. belki o zaman bizlerde size hayırlı olsun deriz. uçuk, afaki, gerçekle alakasız rakamlardan ,dolambaçlı söylemlerden vazgeçin lütfen... devletin verdiği parayı kim neden almasın? sonrasında ürün olarak alınacakmış! fidanı sizden almadığımda ürün olarak almayacakmıyım o parayı geri??? birde o yatırımın paraları yuttuğu dönemde elime devletten dekar başına 430 tl geçse kötümü olur??? bizim buralarda bir laf vardır beni delimi kovaladı ?? neden vaz geçeyim o paradan ???? |
Sayın Altaycevizi tohum ceviz olarak gönderme imkanınız var mı .kazık kök gelişimi açısından direk tarlaya dikmek istiyorum.
|
Bana bu altay ceviz olayı yalan gibi geldi...
|
şöyle yalan gelmiş olabilir!
adamlar fidancılık daki dengeleri bozacak gibi,satış üretim pazarına girdiler ve bu bir kesimi inanılmaz rahatsız etmişe benziyor.Ben bu forumdan bunu anladım. 41 yaşındayım yaklaşık 16-17 yıldır internet kullanıcısıyım,bu kadar senedir çeşitli forumları takip ederim hiç bir zaman bukadar yoğun bir baskı vede rencide edici şekilde eleştiri yapıladığını görmedim. Sürekli bir tahrik vede uslup var.Hadi şuna cevap ver buna cevap ver.Öyle olmaz ,yalanc söylüyorsun,sahtekarlık v.s. bunlar sizce doğrumu? Adamlar fidanı üretmiş fidanlarda 3-4 yaşında üzüm gibi meyvayı veriyor.Uzaktan davulun sesini darbuka gibi duymayın, gidin inceleyin. Merak ediyorum her ağır eleştiriyi yapan ziraat mühendisimi !!! Ben 3 tane güzel yurdumun ziraat mühendisinden olumlu görüşler aldım.Hatta bana ilk öneren abimiz çanakkale bigada 2 tane büyük bahcenin yapımına ön ayak olmuş. Şimdi söylüyorum ,bence uslup açısından rencide edici olmayalım.Sonçta ortada sahtekarlık veya başka bir kandırma durumu var, diyen olabilirmi? Devlet izni ile yapılan bir faliyet var .Yoksa ben mi öyle düşünüyorum. Bu duruma inanmayanlar veya forumun abisi pozisyonuna girmek isteyenler neden bu havayı estiriyorlar anlayamadım .Chandler veya başka markalardan uzaklaşmayı veya ceviz fidanı pazarına ALtayı sokmamayımı düşünüyorlar, acaba. Benimde aklıma şimdi bukadar yoğun eleştiriden bu geldi. Bırakın efendim artık isteyen istediğini diksin.Sonuçta bu işi yapan herkez belli bir yaşta getirisini götürüsünü hesaplar. Birsi bana chandler ceviz türünün ,genetiği ile oynanmadığını doğal yöntemler ile üretilen bir tür olduğunu ispatlasın belgesini göstersin o zaman hadi buyrun bakalım.Bu işlerin sonu yok. Veya chandelercılar la altaycılar maç yapalım. Kuzguna yavrusu şahin gibi görünür derler ya :Bırakın,herkez kandi şahinini büyütsün. Günümüzde artık insanın bile genetiği ile oynanıp çeşitli hastalıkların oluşumu engelleniyor .Gelecekte belki mükemmel insan olacak.Bence mükemmellik sadece sağlık sınırlerı içerisinde kalmalı. Dünya artık genetik mühendisliği devrimi yaşıyor.Bu bir gerçektir. |
Alıntı:
bana gelince, tek bir fidan bile satmamış, işin sadece üretim kısmında 1300 kusur fidanı olan bir bahçenin sahibiyim. yani maddi hiç bir bağlantısı olmayan fidan üretimi ve fidan satışıyla işi olmayan, kısaca maç yaptığınızda sahada olmayacak birisiyim.. bizim en azından benim bu arkadaşlara karşı duruşum. işin ilk başından beri afaki, uçuk rakamlara piyasaya çıkmaları ve aşısız fidan ürettiklerini ve ürettikleri fidanın anacının 100/% özelliklerini taşıdığını iddia etmeleridir. bizler olmaz tohumdan diktiğiniz fidan anacının yüzde yüz aynısı olamaz aşı yapılmak zorunda dedikçe bin bir argüman ile aynısı olduğunu iddia ettiler, sonra aşı yapmaya başladılar vede aşı önermeye başladılar. ne oldu aşılamayınca olmuyormuymuş??? soru: bu güne kadar sattığınız aşısız fidan sahiplerinin durumu ne olacak? bu kişilerin maduriyetini giderecekmisiniz?? veya o kişilerin yüzüne nasıl bakacaksınız???? çünki o fidanları satarken aşı gerekmediğini söyleyerek yalanla sattınız... dikilen altay fidanlarının ilk yıldan sonra su istemediğini lanse ettiniz... ama kazık kökü kesilmiş fidan sattığınızı unuttunuz.. yerinde çöğür dikseniz, hadi bir nebze inanalım bu duruma ama yerinde büyümüş ağaç bile sulayınca daha iyi verim veriyor (tecrübe ile sabittir.) devletin hangi iznini amacı dışında kullanarak bu işin yapıldığını sizde biliyorsunuz... sizdeki devlet izni altay ceviz fidanı üretesiniz diye değil.... sertifikalı fidan için önce tescilli anaç bahçesi sahibi olacaksınız.. varmı altay cevizinin devlet tarafından tescillenmiş anaç bahçesi ???? baştan beri cinsin resimlerine bakınca verimli bir cins olabileceğeni acele edip verimli bir ırkın adını karalamamak gerektiğini ısrarla bende formda yazan arkadaşlarda yazdık. bu işin belli yollarının kat edilip, tescillenip, hertürlü evrakı tamamlandıktan sonra satışa başlanmış olsa şu anda burada bu yazıları kimsenin yazacak durumuda hakkıda olmaz, olamazdı.. biz destekleme ve hibeler için gerekli evrakı nasıl veriyorsunuz diye sorunca, cevaben sık dikip verimle kazanacaksınız dediniz. cevabınız bu olamamalı ,bunu dedinizmi bu iş olmaz... ne zaman uyanıyor? ne zaman çiçekleniyor? ne zaman hasat ediliyor? ne zaman yaprak döküyor? bu sorular hep cevapsız bırakıldı. verim olarak yeşil kabuklu yaş cevizin tartıldığını sizden öğrendik.. kabuklu kuru meyva olarak hangi yaşta ne kadar ürün veriyor?? fidanı satan sizlersiniz, alan burada sorular soran insanlar, bir mal alırken en ince detayına kadar bilmek isteyeceklerdir, en doğal haklarıdır. alıcının sorduğu soruya; net, anlaşılır, tatmin edici cevaplar vermekte satıcının yükümlülüğüdür. kızmadan sabırla cevap vereceksiniz. biz ne kadar abuk sabuk sorular sorsakta bizi ikna etmek sizin işiniz olmalı. |
sayın ncp1963 kazık kökler kesilmiyor zaaten kazık kökü tavsiye eden altay ceviz dir saptırma konuyu eleştiri yapıyorsan yalan söylemeeden sağlam kanıtlarla yap 2 yıllık çöğürden yetişme fidanlar sen nerden duydun gördün kazık kökün kesilip fidan satıldığını ..bu arada 1300 fidanım var demişin senin fidanlar hangi cins 4ya da5 yaşında fidanların varmı varsa üstünde meyveli halkiyle resim varsa göstere bilirmisin
sayın ömür uşak benim ceviz bahcesi kurcama inanmıyordun hatta kurarsam ilk mangallar sendendi unutmadım o verdiğin sözü. önümüzdeki bahar beklerim mangal yapmaya bakalım kim sözünün eriymiş :)) ve diğer konu sayın altay cevizi diyorki çöğürden yetiştirdiğimiz cevizlerin kökü ileriki yıllarda kazık kökü toprağın derinlerine iner30 metrelere su ihtiyacını karşılar .. birileride diyorki nerden biliyosun indindemi baktın dozerlemi kazdırdın biraz muhalefetlik birazda dalga tadında yazıyorlar bende diyorum sen nerden biliyorsun cevizin kökü o kadar derine inmediğini sen inipde baktınmı ve diğer gün ben kazık kökün gücünü video yükleyerek kanıtladım eleştiriyi yapan arkadaşlar sus pus oldular ce bile diyemediler mertlik yapıp arkadaş sen doğru söyloyormusun haklıymışın diyemediler burda üç beş kişi var hep aynı kafadanlar mesajlarada bakın hep bir birlerini beğenirler herkesi fırsatcı sahtekar görürler kendileri en dürüstlerdir diğer sayfalardada aynısını yapıyorlar .... |
Alıntı:
sayın nevşehirli.... çöğürü toprağa diktiğiniz zaman ilk yıl üste büyüdüğünün yaklaşık olarak iki katı toprak alıtında büyür. siz bu fidanı buradan alıp bir tüpe (poşet saksı v.s) koymayacakmısınız?? bu işlemi yaparken kökler kopmayacakmı? kopacak.. ee ne oluyormuş kazık kök zarar görüyormuş sonradan fidan gittiği yerde kazık kök yapar ama her şeyde olduğu gibi orjinalinin aynısı olmaz :) tüm dünyada çöğür toprağa dikilir, kimisi yerinde aşılar sonra poşetler, kimisi fidanı yaklaşık 20 cm alttan keser alır aşısını yapar tüpe koyar aşı tutumundan bir süre sonra sevkiyatını yapar.. yani kimse işin aslı olan koca koca poşetlerde tüpte fidan yetiştirip aşılamaz... ziraat mühendisi değilim, ama bu işe 2009 sonlarında karar verdim, o günden bu güne ceviz konusunda iki kitap hatmettim, internet sitelerinde yalan yanlış doğru veya gereksiz ne kadar bilgi varsa okudum süzdüm... bitki besleme konusunda sanırım bir ziraat mühendisinin fakültede okuduğunun üç katı döküman okudum, bitki koruma konusundada bir o kadar döküman okudum, toprak ıslahı konsunda dökümanlar okudum, kısaca fakültede bir öğrencinin 4 yılda okuyacağından fazla okudum. ziraat mühendisi olmadım merak etmeyin ama bilgimi geliştirdim. onlarda yetmedi geldim iki yıldan fazladır asıl olan uygulamadır deyip bu formu devamlı takip ediyorum. şundanda emin olun bir çok kitaptan alamayacağınız kadar pratik ve doğru bilgiyide bu formdan edindim. çünki biz burada yaşanmışlıkları tecrübelerimizi paylaşıyoruz. tahmini şeylerle konuşurken tahminen diyoruz. ekteki link sizin facebook sayfanızda bir resmin linki. görüldüğü üzre fidanlar toprakta kazık köke zarar vermeden buradan fidan çıkıyorsa o zaman sizin fidanlar sizin söylediğiniz kadar kazık kök yapmıyor demekki. altay cevizi le bahçe kuracağınızı yazmışınız sizden ricam gelen fidanlardan birinin toprağını döküp kök sistemini incelemeniz, göreceksinizki kazık kök denilen kalınca bir kök kesilmiş... bakın yine kendi söyleminizle ters düştünüz herzaman aynısı olduğu sürece azıcık bu işten anlayan kişiler size inanmakta güçlük çekerler. Bu firmanın en yetkilisinden bir ricam var.. lütfen elemanlarınıza söyleyin bilmedikleri konu hakkında en azından bir ön araştırma yapmadan yazı yazmasınlar. fidandan, fidancılıktan zerre anlamayan insanlar sizi savunacak olunca böyle komik durumlar ortaya çıkıyor. baştan beri söylüyorum görsellere bakınca cins hakkaten iyi gibi duruyor. gerekli seçimler yapılıp cins ıslahı tamamlanıp gerekli kurumlardan gerekli belgeleri alıp cinsi ortaya koyarsanız bu iş olur. https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater |
Herkese Merhaba,
Ceviz yetiştirmeye karar verdim ve internet üzerinde bir buçuk aydır yaptığım araştırma bilgi edinme çabam bu siteyi görmeme neden oldu ve o kadar yazı içerisinde en faydalı bilgileri buradan edindim en azından sorular direkt cevaplar seyrek geliyor olsa da. Altay cevizi gördüğümde yaşımında genç olması hızlı ve seri üretimden gelecek yüksek gelir ilgimi çekti ve altay cevizi aradım Ankara Sıhıye de ofisleri olduğunu söyledi ve davet etti, yorumlarda baktığımda oranın gerçek altay ceviz ofisi olmadığını öğrendim. Daha tecrübeli olduğunuzu görerek ve iyi niyetinize sığınarak hepinize bir kaç sorum olacak. 1. Çorum'da arazimiz var ve bir kısmında yoğun bir şekilde "kil" çıkmakta, kil ceviz için avantaj mı değil mi? 2. Kışın -15 -20 derecelerin görüldüğü bir yerde ceviz yetiştirebilir miyim? 3. Bu işi detaylı öğrenebileceğim (en azından teorisini) bir kitap önerebilir misiniz? 40 dönüm arazi genç yaşta yaptığım birikimim boşa gitmesin. Yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim. İyi forumlar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
sayın ncp ilk önce kazık kökleri kestiğimizi söyledin sonra fidanların iyi kök yapmadığını söylüyorsun sonrada biz cahil insanlar altay cevizi küçük duruma düşürdüğümüz söylüyorsun yani bir yerden bişeyler buluyorsun üste çıkmak için arkadaşım açık kök fidanlar cöğür olarak dikilen bahceden direkt sökülüp satışa çıkıyor kazık kök kesilmiyor sen inanmak ya da anlamak istemiyorsan ayrı bi konu buna bak bakalım bide https://www.facebook.com/photo.php?fbid=167944620078757&set=pcb.16794505674 5380&type=1&theater |
Alıntı:
evet bir 5 yıl gözden çıkardım hemen geri dönüş beklemiyorum. ancak o 5 yılın sonunda en iyi geri dönüşü nasıl elde ederim, ne kadar sıklıkla ilgilenmem gerek istanbul da yaşıyorum ve çalışıyorum ayda 2 kere gidebilirim en iyi şartlarda oda hafta sonları bu ilgi yeter mi? yani kısacası size soracağım çok soru olacak :) umut etmeye gelirsek de umut fakirin ekmeği diyelim :) |
Sayın site yöneticilerine,
Bu sayfa ilgi çekiyor ve tartışmalar ne kadar sert olsa da, eleştirilerden öğrenilecek şeyler çıkıyor. Ama bir fidancının adını koyduğu, başka hiçbir kaynakta adı geçmeyen, sertifikası olmayan, varsayılan bir çeşidin, sözkonusu fidancının tekelinde olan satış reklamı mahiyetindeki bu konu başlığı garip bir örnek yaratıyor. |
Alıntı:
bakın daha net yazayım bu işle uğraşan fidancı arkadaşlarda sanırım yanlışım varsa düzeltirler. çöğürü toprağa diktik, minumum bir yıl tarlada büyüdü. bu fidanı şimdi yerinden söküp, tüpe alacağız veya açık kök olarak sevk edeceğiz değilmi?? kökle ilgili hani bir video yayınlayıp herkesi susturduğunuzu yazmıştınız. köklerin çok derine gittiğini anlatan bir videoydu. söylediğinizin hangisi doğru şimdi siz bana söyleyin. tarladaki fidanların kökleri çok derine gittimi gitmedimi ? 1: çok derine giden kökü zarar vermeden yerinden nasıl söktünüz. 2: hadi diyelimki üşenmediniz çok dikkatlice ve derince etrafını kazdınız vede söktünüz o kadar uzun kökü fidan poşetine nasıl sığdırıyorsunuz? 3: yoksa tarlaya dikildiğinde kökler çok uzamıyorda çok rahat sökülebiliyormu? ben kendi cevabımı daha öncede söyledim birkezdaha söyleyeyim. köklere zarar vermeden yerinden fidan sökmek mümkün değildir. bu zarar fidanı öldürmez. fidan tekrardan toprakla buluştuğunda yeni kazık ve kılcal kökler yapmaya başlar. bunun içinde yerinden sökülüp aşılanıp tekrardan tüpe konularak sevk edilen fidanlar gittikleri yerde ilk yazlarını neredeyse uyuyarak geçirir sonraki yıl büyümeye başlarlar. sebep? fidan kökmü yapsın zarar görmüş köklerle yukarıyımı beslesin? önce kök yapacak sonra yarasını (aşısını) tedavi edecek sonra büyüyecek. baharda tarlada aşılanıp sonbaharda açık kök olarak sevk edilen fidanların dikim yıllarında tüplü fidana nazaran daha hızlı büyümelerinin sebeplerinden biride aşı zamanı sağlam kök sistemi ile aşı noktasını hızlıca iyileştirebilmesinden kaynaklıdır. sevk edildiği tarlada, baharla birlikte sadece yeni kök yapmakla uğraşır ve yazın ilk günleri ile birlikte büyümede başlar. ben bir öyle bir böyle söylemiyorum hep aynı şeyi söylüyorum siz anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz. son kez: tarladan sökerken kök sistemi mutlaka zarar görür. http://www.youtube.com/watch?v=ZrJt3AEbF3g video kökleri göresiniz diye.. |
Alıntı:
lütfen düşünmeyı yazmadan once yapın, önce yazıp sonra yazılan düşünülürse faydası olmuyor |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu başlığa girmeden önce mutlaka kola ve cips hazırlıyorum. Koca koca adamlar ne güzel kavga ediyorlar :) bence altay ceviz üreticileri kabul etsin açık köklü fidan, söküm esnasında kılcal da olsa köklerini kaybedebilir. Kesinlikle birşey olmaz demek doğru değil. Diğer fidancı reyizler de kabul etsin ki ; kök zedelenmesine rağmen altay cevizi diğer cevizlerden üstün olabilir.
|
Geçenlerde TRT Belgesel kanalında tanıtımı yapılıyordu bu altay cevizinin.
|
Benim için ceviz çeşitlerinin pek önemi yok, sadece her çeşit bahçemde bulunsun yeter.Çok şükür az çok her çeşitten ceviz hasadı yaptım, benim için önemli olan sadece ceviz türleri değil her çeşit meyve ağaçlarından bahçeme dikmek. Esas önemli olan şu bölgemde aşı ihtiyacı bulunan insanlara bahçemi gezdirip ceviz türlerini gösterip kuracakları bahçeler için ön ayak olmak dikecekleri beğendikleri türleri göstermek bence bundan önemli sizce ne olabilir.
|
Alıntı:
|
selamlar
arkadaşlar
bırakın kazık kökü saçak kökü esas meseleyi pas geçmeyelim. haziranda bu çeşit çöğürden yetişiyor ve anaçla aynı verimi veriyordu. eylülde aşılamadan olmuyor illaki aşılamak gerekiyormuş. bir yazda çeşit mutasyona uğradı. bu çeşit üzerinden insanlar dolandırılıyor. yaz boyu üç beş adette olsa bu cevizden alanlar ve bahçe kuranlar dolandırılmıştır. yok öyle şey diyenler ve ya bahçe kuranlar söylesinler bahçelerini aşı cevizden mi yoksa çöğürden mi kurdular. her iki şıktada birileri mutlaka dolandırıldı. diyelim ki satılan fidanların hepsi aşılanmış o zaman niye burada çöğürden de aynı yetişiyor diye milleti kandırdınız. ben fidancı filan değilim. istanbulda ikamet eden bir devlet memuruyum. fidancı ve ya değil yanlış yapanları teşhir edelim. burda benim görüşüm nitelikli dolandırıcılık var. not: site yöneticileri lütfen bu konudaki altay ceviziyle ilgili yazıları yedekleyiniz. ne olur ne olmaz lazım olur mahkemede. saygılar. |
Sayın altaycevizi'in daha önceki yanlış söylemleri şu ve buradaki düzeltmesinden sonra küçük bir kaç şeyin dışında çok fazla tartışılacak bir şey göremiyorum. burada da kendisine teşekkür edilmiştir.
Sayın aksazli düşüncelerini yazmış. Alıntı:
Alıntı:
Burada yazanların çoğu hiç bir beklentisi hiç bir çıkarı olmayan kişiler, sadece foruma katkı olsun, yardım isteyenlere doğru bilgi isteyenlere yardım etmek dışında başka amacı olmayan kişiler bu kişilerin ne boynunun borcu yazışmak ya da bildiği bilgiyi vermek. Yanlış bir şeylere yanlıştır demek karşımı olunuyor? yanlış bir şeyi aydınlatmak bilgilendirmek hatamı oluyor? 8 yaşında ağaç 150 kg ceviz vermez demek ve sonuçta bunun yeşil kabuklu olduğunu ısrarlarımız sonucu doğruyu öğrenmemiz öğrenmeniz hakaretmi oluyor? Ceviz Tohumdan aynı cins olmaz deyişimizini ha oluyormuş dememiz mi doğru olurdu da hakaret olmazdı. İnanın ben artık kime yaranacağımı (böyle bir derdimiz yok) şaşırmış durumdayım hiç bir beklentimiz olmadan paylaşımlarda bulunuyoruz fidancıda olduk çıkarcı da olduk. Konuyla ilgili bilgisi birikimi olmayanların konuyla ilgili bilgilerini ya da mesajlarına sadece gülüyorum onlara söyleyecek öğretecek bir şeyim olamaz zaten bu mümkün değil haddim değil, onlar bildikleri gibi yapsın kimsenin ne yapacağına ne ekeceğine karışmak kimin haddi. Ama lütfen, öğrenmek bilgilenmek doğru bilgiye ulaşmak isteyenlere de mani olmayınız, verilen bilgide yanlışlık varsa ve bundan eminseniz doğrusunu söyleyerek doğrultunuz. Afaki bilgilerle görmeden yaşamadan yetiştirmeden tecrübe etmeden bir şeyleri doğruymuş gibi söylemek söylediğinizin doğru olduğunun kanıtı değildir ve sayfa kirliliğinden başka bir işe yaramaz. Bakınız üstte sayın altaycevizi bazı yanlışları düzelterek cevap vermiş, avukatlar hala konuşuyor ne konuşuyorlar anlamıyorum, bırakın da kendisi cevap versin. |
sayın lilium nekadar alıngan sınız? yoksa sizin le aynı fikirde olmayan birileri doğrunun aydınlanması için bir orta yol aradığı için mi rahatsız oldunuz?
Direk size atfen yazılmış bir eleştiri olmadan neden bir anda savunmaya geçip alınganlık yaptınız anlayamadım.... Bize avukatlık rolu yüklerken sizde savcı veya hakimlik mi rolü mü üslendiniz. Yazık ...Sanırım amaç ne fidan ne fidancılık ben o nu görüyorum kendi düşüncelerinize uygun eleştiriler yapmayan kişileri yakalayınca yok etmeye çalışan bir ortam. Hadi bakalım bir orta daha geldi bu yazı üzerine kimler vole vuracak,kimler rovaşata çok merak ediyorum.... |
Alıntı:
kafayı takmışlar 8.yaşta 150 kg miktar ne olursa olsun Altay kesinlikle diğer bütün cinsler ile karşılaştırıldığında daha verimli bir cinstir. Kabul etmeyenler etmesede artık Türkiye pazarına girmiştir. Hayırlı uğurlu olsun. Ben bahçeye ve fidanlığı ziyaret ettim anlatılanlardan değil gördüklerimden tatmin oldum burada üç beş kişi eleştirirken bu yazın abartısız 1000 dönümün üzerinde bahçeler kurulmuş bile bir kaç kuran bahçe sahibleri ilede görüştüm fidanın şuanakadar gelişmesi donlardan kurtulması vs konulardan memnun olduklarını söylediler. Bende arazi çalışmalarım bitmek üzere inşallah bu ay içinde ekimi yapıp burda resimleri paylaşırım saygılar. |
yazmıcaktım ama tutamadım kendimi herkes savunduğu bişeyin avukatı oluyorsa sizde bişeyin ya da birilerinin avukatısınız sayın lilium
takmışsınız kafayı 150 kgma benim diktiğim altay ceviz 150 kg değilde 80 kilo versin o zaman ne oluyor zararmı etmiş oluyorum yani 150 kg bu rakam yurt dışındaki yetişkin ağaçlarda görülen meyve tutumuna göre verilmiş bi rakam türkiyedede 3 aşağı 5 yukarı oynama ola bilir burda türün özellikleri verimi vs... gibi konular dışında sürekli sahtekarlık dolandırıcılık gibi kelimeler kullanılarak karşı taraftakileri suçlu duruma düşürülmeye çalışılmaktadır sayın atmelinde söylediği gibi ceviz daha araştırması bitmemiş bi meyvedir ben 21 dönüm altay ceviz dikcem mesela gelişmeleri sizlerle paylaşcam hep birlikte takip etmiş olcaz insallah saygılarr |
şimdi altay ceviziyle tanışmam gözümün önünden geçti.bahçeme chandler dikmek istiyordum ama rakım uymuyordu.şebini daha önce denemiştim kamandan komşum henüz verim alamamıştı maraş 18 sabır gerektiriyordu.tüm bunların arasında dolanıp dururken internette altay karşıma çıktı.aradığım tüm özellikler ondaydı.bir çırpıda özelliklerini okudum.aynen şöyleydi
1.birinci yılda meyve verir:bence diktiğim ağacın meyve kalitesini en kısa sürede öğrenmek üstün bir özellikti. 2.yüksek rakımlarda yetişir:diğer verimli çeşitlerinin en fazla dikilebileceği yükseklikler belliydi. 3.geç uyanır donlara aşırı sıcaklara dayanıklıdır:bölgemde geç ve erken donlar yaşanması ve yaz aylarında aşırı sıcakların görülmesi beni bu çeşide hayran bırakmaya başladı. 4.aşı istemez:melezleme yöntemiyle üretilen tohumlardan yetiştirilmiş fidan olması bir çok sorunuda beraberinde götürmüştü.aşılı ağaçlar dikim hatası kabul etmez.üstelik aşı yeri olmadığı için güneş falanda yakmazdı. 5.boyunun iki katı kazık kök oluşturur:iyi bir ağaçta aranan en önemli özellik toprağa iyi saplanmasıdır.gelişimi topraktaki besinleri bünyesine alması ancak iyi bir kök sistemiyle olurdu. 6.su istemez:ilk 3 yıl iyi bakılıp sulanırsa kökü 35 metre derinlere kadar inip kendi suyunu bulacak ve beni sulama sistemi masrafından kurtaracaktı. 7.dördüncü yaşında 25 kilo meyve verir:(ileriki yılları yazmıyorum) bügünkü piyasa şartlarına sıradan cevizin kilosu 8-10 tl arasında.basit bir hesap yaptım 10x25=250 tl ağaç başı verim bahçeme 300 ağaç sığıyordu.250x300=75000 tl gelir elde edecektim. hemen altayı aradım.bilgileri doğrulattım.deneme amaçlı 10 adet getirtip diktim.sonradan o firmanın doğru adres olmadığını öğrendim.diğer firmayı aryıp 10 adette ondan getirtip diktim.her ne kadar gelen fidanlar beni hayal kırıklığına uğratsada ümdimi yitirmedim.bu zamana kadar sorun yoktu ama bu forumda doğru ve mantıklı olan sorulara şimdiye kadar altay cevizi doğru cevaplar veremediği gibi tohumdan yetişen fidanlar aşı ister 4 yaşındaki verim yeşil kabukludur gibi yan çizmeler başladı.kusura bakmayın ama güvenirliğiniz kalmadı.lütfen gerçekleri söyleyin daha fazla insanları aldatmayın.bakın çeşide itirazımız yok verimli görünüyor.ama gerçek veriler neyse onu söyleyin bakın o zaman altay cevizinin en iyi savunucusu ben olurum. |
Ametarasu'nun başlığa girmeden kola cips hazırlıyorum lafına çok güldüm. Tartışmalar bir yana, şu işi anlayıp öğrenmeye çalışıyorum: ifadeye göre yurtdışından verimli bir ağaç bulunmuş ve hayırsever vatandaşlar tarafından ülkemize altay ismiyle getirilmiş. Yurtdışındakiler cevizden anlamadıkları için bu türe isim takmayı düşünememişler. Yoksa yurtdışında başka bir ismi var mı? Böyle bir durum mümkün mü, içtenlikle soruyorum? Eğer yurtdışında başka isimle biliniyorsa, sanki yeni bir çeşitmiş muamelesi yapmak riskli değil mi fidancı şahıs için? Mesela başka biri de chandler cinsini getirip 'göztepe' diye isim takıp satabilir mi?
|
iyi akşamlar
birinci mesajdaki ikinci resimdeki ağaçtan çoğaltılmıştır bu altay cevizi denen tür.
aynı ağacın değişik resimleri vardı bir evin yanında kalın bir gövdeye yukardan aşılanmış ve oradan çoğaltılmış yurtdışı filan hikaye. daha öncede yazmıştım bu çeşidi 90 larda duymuştum diye. şimdi bu işi savunan arkadaşlar işin mokunu çıkarıyorsunuz iyice. ipe sapa gelmez polemik yaratacak kaba gürültüden başka bir şey yazmıyorsunuz. çeşidin sahibi sustu siz başladınız. ben bu çeşidi dikermiyim ? dikerim ama her şey tutarlı olunca sabah söylediğini akşam yalanlayan akşam dediğini sabah unutan bir tarz devam ettikçe yok ben almıyayım. köyde bir kaç arkadaşa bahsetmiştim bu çeşitten hala köye gittikçe soruyorlar ne oldu bizim ceviz diye bende beklemelerini işin içinde iş çıktığını durumun karışık olduğunu söylüyorum şimdi ben ilk zamanki yazılanlara körükörüne inansaydım benimle bir likte en az beş kişi daha kandırılmış olacaktı. adam gibi bir iş yapsalardı garantili gerçekleri söyleyen bu yıl ve önümüzdeki iki yıl içinde en az 10 bin fidan satarlardı bizim köyde. bir teklifte daha bulundum bu çeşitle ilgili cevizlerine mi güvenmediler yoksa bana mı güvenmediler ses çıkmadı. bu çeşitle ilgili ekonomik çıkarınız yoksa savunmayın. size güvenip her fidan alanın günahına girmeyin. en büyük günah kul hakkı yemektir. iyi akşamlar. |
5 Eklenti(ler)
Altay ceviz bahçesi, ağaçlar yapraklarını döktü.
Meyve gözleri seneye verim konusunda ipucu veriyor.... Eklenti 451218 Eklenti 451219 Eklenti 451220 Eklenti 451221 Eklenti 451222 |
altaycevizi , bize bu senenin mahsulunden elde edilen cevizlerin içininin fotoğraflarını paylaşır mısınız ?
|
Sayın altaycevizi,
sahibinden.com adresinde satışa sunduğunuz fidanlara baktığımda aşılığı olduklarını gördüm ancak bana gönderdiğiniz fidanlar çöğür, aşısız olarak gönderildi. Bana gönderilen fidanlardan aşılı fidanlar gibi ben aynı verimi alabilecek miyim ? Kısacası ben bu işten birşey anlamadım. Aşılı cevizimiz yok dediniz satarken, şimdi gördüğüm fidanlarınız aşılı. Neden aşısız fidan satıldı onu anlamadım. ALTAY CEVİZ FİDANI YÜKSEK VERİMLİ SERTİFİKALI - Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da - 84011313 |
4 Eklenti(ler)
Altay bosfor şirketinden aldığım Altay cinsi fidanların kök yapısı
|
Sayın atmel fidanlarınız hayırlı uğurlu olsun.Allah emeklerinizi boşa çıkartmasın,bol bereket dillerim.
Gelişmeleri dikim anından itibaren bizimle paylaşır iseniz,bizim için büyük tecrübe olur... Kolay gelsin |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
altay ceviz fidanı
Herkese merhabalar aranıza yeni katıldım. altay ceviz siparişi verdim. çok mantıklı gelmese de video görüntülerinden etkilendim.bahçeme 10 adet dikip gözlemleyeceğim.Benim gibi deneyecek arkadaşlarda fidanların gelişmelerini paylaşırlarsa sevinirim.selamlar.
|
Arkadaşlar yanlış anlamaz iseniz bir gözlemimi paylaşacağım.
Genelde altay cevizi alan arkadaşların çoğu ya yeni üye ya da ceviz konusuna yeni girmiş kişiler. İnsan şüphelenmiyor değil yani acaba bütün bu isimler aynı kişi tarafından açılıp şişirilme mi yapılıyor. Özellikle belirteyim kimseyi zan altında bırakmak istemem sadece ve sadece bir gözlemi paylaşmak istedim |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025