![]() |
"Uluslararası piyasalarda 1kg chandler cevizin 6,25Euro yani 19TL olduğunu belirtti."
bu fiyat sanırım. perakende satış fiyatı. "Dünyada dönümde 6. Yıldan itibaren yılda 650kg ile 700kg arasında ürün alınırken" 6. yılda 650-700 kg ürün alanın bir dünya bilen varmı? o dünyadan bizde istiyoruz. bu kadar büyük bir işletme dahi bu gibi hayallerle bu işe başlıyorsa bizim gibi 8-10 dönümlük yeri olanlar nasıl hayellere kapılmasın? uzun köprüdeki bu ceviz bahçesinin sahibine biraz daha gerçeklerle yüzleşerek bu işe devam etmesini öneriyorum. yoksa kendi kendine stres yapar üzülür. kazanamaz demiyorum tabiiki kazanacaktır ama bu hayaller ile başlarsa kazandığından çok kaybettiklerine üzülür. |
Ben haberin tamamını alıntılamadım, daha detaylı bilgi için link veriyorum.
www.ceviz.biz-- Haberler - Ceviz Bahçesinde İnceleme Yapıldı |
Alıntı:
Benim burada vurgulamak istediğim, özellikle kapalı ceviz bahçesi kuracaklara yönelik. Haberdeki bilgiler,teknik bilgi konusunda yardımcı olur zira yatırımcının, gerek ziraat mühendisi gerekse İspanyol danışman çalıştırması bu işi bilerek yaptığı intibası bende oluştu. Modern bir kapalı ceviz bahçesi nasıl olmalı, hangi cins ceviz daha verimli olur, dikim aralıkları, fidanlara herek bağlanması,damlama sulama gibi konular ilgimi çekiyor ve bence yeni bahçe kuracaklara örnek bir bahçe olduğudur. |
Konya'da büyük bir marketin şubesinde 1 kilo ceviz 40 TL'den satılıyormuş. Merak ettim cinsini. Gidip bakacağım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben Almanyada yasiyorum bu yil burdaki fransiz cevizlerinin parakende satis fiyatlari yükseldi büyük zincirleri olan marketlerde fransiz cinsi cevizlerin kg fiyati 4,99 € ile 5,99 € arasinda degismektedir.
|
Fransada yaşayan bir yakın dostumdan bilgi orada perakende fiat 5 euro.
Bulgaristanda perakende satış - Yok, genelde herkezin bir iki agacı var satın alınmıyor pek. tek bir defa gecen yıl KAUFLAND"ta görmüştüm 2,99 euro fiat vardı. |
http://chataigniers-noyers.com/img/c...alnut-tree.jpgArkadaslar sizden ögrenmek istedigim yukaridaki resimde gördügünüz acaglarin uyanma ve ciceklenme tarihleri ülkemiz iklimleri ile ayni mi? Bu resim Fransa iklim kosullarina göre uyanma periodudur.
|
merhabalar,
Sizlere bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim.Geçen sene 1 yaşında ceviz diktim ve hepsi tuttu fakat bu yıl mart ayı içinde ceviz bahçeme gittiğimde ceviz ağaçlarının üst kısımlarından 30-40 cm kurumuş olduğunu gördüm.Kuruyan bölgelerinin budamasını yaptım ama neden böyle bir şey olduğunu sizlere sormak istiyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sonbahar erken donlarından zarar görmüş olabilir. (Kuruyan yerleri yeşil olan yere kadar kesip, sutut ile kapatın) |
merhaba ben sizden üretilen cevizlerin pazarlanma sürecini öğrenmek istiyordum arakadaşlar
|
chandler mi ? Kaman 1 mi ?
Arkadaslar aklima takilan bir konu var.
Bir cok yerden arastirma yapiyorum ancak nedendir her yerde chandler den bahsediliyor. Acaba ithal oldugu icin ve ülkemizde yeni oldugu icinmidir bu kadar övme yoksa gercekten cok verimli bir agacmidir? bahce kurma asamasindayim hala cesit arastirmasi yapiyorum. özellikler : -1170m rakim -yozgat ili -arazi egimli ve su sikintisi yok. (damla sulama sistemi kurulacak) Bir kac yerde kaman 1 ve tozlayicisi kaman 5 olarak tavsiye ediyolar bazi yerlerdede chandler. Chandlerin 1200metreye kadar dikimi uygun görülüyor. düzgün bakim yapilmasi ve düzgün budanmasi halinde; hangi cesit daha cok verim saglayacaktir ? |
ben kamanlıyım bütün ailenin ceviz ağaçları var , chandler cevizini pazardan aldım merak ettim chandler çok verimli olabilir dayanıklı olabilir ama tat olarak asla ama asla kaman cevizinin yerini tutmuyor , çok yavan geliyo bana hep
|
Alıntı:
|
Merhaba fidan yetiştiricisi bir arkadaşım Yozgat a chandler fidanı sattığını ve iklime, yöreye uyumda problemler olduğunu söyledi.
|
Daha önce aile büyükleri tarafından çekirdekten veya aşılı olarak ekilen yerli ceviz bahçemiz var ve aynı şekilde 10 dönüm kapama chandler ceviz bahçesi ektim..
Hafta sonu cevizlerin bazılarını budadım budadığım dallardan bir kaç tanesini daha önce ekili olan yalova ,kaman vb. daha bir çok yerli ceviz fidanlarından bir kaçına aşı yapmak istedim DİKATİMİ ÇEKEN BİRŞEY OLDU : YERLİ FİDANLARIN SÜRGÜLERİNİN RENKLERİ AÇIK KAHVE RENGİ İKEN ,CHANDLER FİDANIN RENGİ DAHA KOYU VE DAHA CANLI OLDUĞUNU FARK ETTİM .... BİRDE YERLİ FİDANLAR UYANDIKTAN 15-20 GÜN SONRA UYANMAYA BAŞLIYORLAR. |
aldığiniz ürünün pazarlama konusunu ne şekilde hallettiğinizi sormak istiyorum bu konuda bir fikir alabilirmiyim rica etsem
Alıntı:
|
sayın çamtepe sıralamış olduğunuz konular ******* işin özünü oluşturmakta fakat bir kaç aydır formu satır satır incelememe rağmen herhangi bir arkadaşın pazarlama ve hasat konusunda ne şekilde bir yol izleyeceklerini çözemedim ben niğde ili bor ilçesi kemerhisar kasabasında almış olduğum 58 dönüm arazi üzerine bu işi yapmak istiyorum lakin en çok çekindiğim konulardan bir tanesi pazarlama ve bakım konusu adanada devlet memuru olarak çalıştığım için sanırım bahçeme bir aile bulmak zorundayım ve buda takdir edersiniz 5 yıllık süreçte maliyetleri baya bir şekilde arttıracak bahçe kurulumunda ise bir firma ile anlaşıp 5 yıllık profösyonel bir destek almak mantıklı geliyor ama bu kadar yatırımın sonucunda ucu açık bir pazarlama sıkıntısı olması beni korkutuyor
Alıntı:
|
Syn ysnkizilay Anlattığınız şartlarda Chandler ceviz olur arazinizin meyilli oluşu dolayısı ile don çukurunda olmaması, sulama imkanınız olması iyi olan yönler. 1200 rakımda araziniz ovada/çukurda olsaydı ceviz dikmeyin derdim.
Birşey daha paylaşmak isterim, geçende katalogda kullanmak üzere Kaman-1 fotoğrafı çekeyim dedim 10-12 kadar ceviz kırdım ve 1 tane dahi kelebek çıkaramadım. Kaman-1 dikmeyi düşünenlerin dikkatine... Ticari anlamda kelebek olan iç cevizler ile kırık cevizler arasındaki fiyat farkına bir bakmanızda fayda var. |
Yeni
Konya'da bulunan buğday tarlamı cevize dönüştürmek istiyorum. rakım 1000mt.tarla 90 dekar yaklasik 40 dönüm. kendim şehirde yasıyorum yaz ve bahar aylarında gidip geliyorum.sizce yapabilirmiyim bu işi ve böyle bi işe girişebilmek için kaç calısanımız olması gerekir.saygılarımla
|
Alıntı:
|
Çok *** ederim verdiğiniz cevap için.Bizim oralarda pek ağaç yetiştirilmediğinden bilgi birikimimizde yok.ama öğreniriz diye umut ediyorum.ayrıca bu tarlaya ne kadar ağaç dikilebilir ? ve ceviz yetiştirenlerin yaşadığı en büyük sorun nedir mesela nasıl mücadele edilir sorunlarla.
|
Alıntı:
Sorunlar ise karaleke ve iç kurdu baş çekiyor, sanıyorum. |
merhabalar.2012 ekim ayına ekilmiş ceviz fidanlarının dibi nasıl çapalanmalı ? ben ağaca 0 şekilde üst düzeyden çapa yapıyorum koku derine salmış otlarıda derine girerek çıkarıyorum.ancak araştırdığım kadarıyla 50 cmden fazla yaklaşmamak gerekiyormuş ağacın çapası nasıl yapılmalı ?
|
Alıntı:
|
SAYIN AĞAÇLAR NET OKURLARI MERHABA...
Siteye daha yeni üye oldum Kastamonu Azdavay ilçesinde 6 dönümlük arazim var Ceviz fidanı dikmek istiyorum.Bana tavsiyeleriniz nelerdir Lütfen bilgilerinizi aktarır iseniz çok sevinir ve memnun olurum.. |
Alıntı:
|
Bende Bafra fidancılıktan aldım gerçekten bu kadar güzel bir paketleme kargo gönderirken gösterdikleri titizlik gerçekten muhteşem tavsiye ederim fidanları almak önemli değil bütün sorunlarınızda muhatap bulmak çok önemli bunun için Bafra fidancılığı günün her saatinde arayıp bilgi alabilirsiniz fidancılıktan ziyade işlerinde ehil oldukları kanısına vardım şiddetle tavsiye ederim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025