agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Kapama ceviz bahçesi (Kırşehir, Mucur) (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/27196.htm)

ladikli 02-01-2013 12:08

necip abi, lider dal bırakılarak oluşturacak ağaçlarda katlar oluşturulması gerekmiyor mu(1.kat,2.kat ve 3.kat diye) katlar arasında da boşluklar bırakarak..
köy tv de ceviz budaması diye proğram vardı orada gördüm, sanırım s.bayrak ın kitabında da öyle yazıyor..

ncp1963 02-01-2013 12:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ladikli (Mesaj 1079141)
necip abi, lider dal bırakılarak oluşturacak ağaçlarda katlar oluşturulması gerekmiyor mu(1.kat,2.kat ve 3.kat diye) katlar arasında da boşluklar bırakarak..
köy tv de ceviz budaması diye proğram vardı orada gördüm, sanırım s.bayrak ın kitabında da öyle yazıyor..

burada gördüğün her ikili görünen katı 120 derece açı ile üç daldan oluştuğunu düşün ( çizimde iki görünüyor) tabi çizimdeki gibi net olmayacak katlarda dallar birbirinden açağıda yukarıda olacak açılar tam istediğimiz gibi olmayacak bazı değişkenler olacak :)

geniş bir vaktimde bunu 3D çizeyim daha kolay anlaşılır olacaktır

ladikli 02-01-2013 16:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 (Mesaj 1079155)
burada gördüğün her ikili görünen katı 120 derece açı ile üç daldan oluştuğunu düşün ( çizimde iki görünüyor) tabi çizimdeki gibi net olmayacak katlarda dallar birbirinden açağıda yukarıda olacak açılar tam istediğimiz gibi olmayacak bazı değişkenler olacak :)

geniş bir vaktimde bunu 3D çizeyim daha kolay anlaşılır olacaktır

ben de daha açık yazayım demek istediğimi:):)

1.katta, farklı yönlere bakan aralarında 20-30cm olan 3 veya 4 dal,2 katla arasında 50-60 cm olacak, yine 2. katta aynı şekilde farklı yönlere bakan 3-4 dal 50-60 cm boşluk 3.kat yine aynı...

yani katlardaki dallar arasındaki boşlukların kat aralarında iki katı ya da daha fazla olması böylece güneş ışınlarının ve rüzgarın içlere kadar her bölgeye rahatlıkla girmesi sağlanacak (tabi ki her ağaç her dal istediğimiz gibi gelişmeyeceği için farklılıklar olacaktır)

ncp1963 02-01-2013 17:00

3d

inşallah beğnirsiniz hata var dediğiniz yer varsa yazarsanız düzeltirim

http://www.youtube.com/watch?v=SMaMt8BVl64

Burhaniyeli 03-01-2013 16:58

Değerli büyüklerim ön araştırma olarak internette dolasırken rastgeldim.. 1300 kuyuluk bahce cok hosuma gitti ALLAH bereketinide verir ins.. benm sizlere sorum olacaktıı... Yalova Burhaniye Köyünde 6 dönüm arazi için nasıl bir bahce kurma yoluna basvurmalıyım ön hazırlıklar fidan ve ceviz tercihini hangi yönde yapmalıyım.. nelere dikkat etmeliyim ve bahcem bu tür ziraat'e uygnmudur..
ilgilenen degerleri forum üyelerine smdiden tskrlerimi arz edermm..

ncp1963 03-01-2013 17:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Burhaniyeli (Mesaj 1079867)
Değerli büyüklerim ön araştırma olarak internette dolasırken rastgeldim.. 1300 kuyuluk bahce cok hosuma gitti ALLAH bereketinide verir ins.. benm sizlere sorum olacaktıı... Yalova Burhaniye Köyünde 6 dönüm arazi için nasıl bir bahce kurma yoluna basvurmalıyım ön hazırlıklar fidan ve ceviz tercihini hangi yönde yapmalıyım.. nelere dikkat etmeliyim ve bahcem bu tür ziraat'e uygnmudur..
ilgilenen degerleri forum üyelerine smdiden tskrlerimi arz edermm..

iyi niyet dilekleriniz için çok teşekkürler allah inşallah sizlerede daha iyisini nasip eder

önceliğiniz toprak analizi yaptırmak olsun ama mutlaka ne dikeceğinizi söyleyin

sizin orada araştırma merkezi var sizler bir çok bölgedeki çiftçi kardeşlerimizden çok daha şanslısınız araştırma merkezi sizi yönlendirecektir

yanlışım yoksa sayın safranlı (form üyesi arkadaşımız) oda sizin oradandı sayın safranlı okuyunca mutlaka size yazacaktır ve değerli bilgilerini sizinle paylaşacaktır.

Burhaniyeli 03-01-2013 17:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 (Mesaj 1079885)
iyi niyet dilekleriniz için çok teşekkürler allah inşallah sizlerede daha iyisini nasip eder

önceliğiniz toprak analizi yaptırmak olsun ama mutlaka ne dikeceğinizi söyleyin

sizin orada araştırma merkezi var sizler bir çok bölgedeki çiftçi kardeşlerimizden çok daha şanslısınız araştırma merkezi sizi yönlendirecektir

yanlışım yoksa sayın safranlı (form üyesi arkadaşımız) oda sizin oradandı sayın safranlı okuyunca mutlaka size yazacaktır ve değerli bilgilerini sizinle paylaşacaktır.

Kendisini görünce dogrusu Yalovalı bir hemseriminde burda oldguna sevindimm.. evet söylediginiz gibi arastırma merkezimiz varr.. bahsi gecen 6 dönümlük bir arazi var ve su anda ekim alanı olusturmak için açılacakk..

sedatkso 14-01-2013 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bozy (Mesaj 1006862)
Sayın duyon bence aşılama işini kendiniz yapın ben ufak ufak başladım...İnternette yeteri kadar bilgi var bu konuda forumda da özellikle lilium un paylaşımları var sagolsun... kaybınız ne olacakki sonucta bence hazır çögurlerınızde deneyıp bakın... ben fernoru yenı dıktım deneme asamasındayım ancak chandlerı mutlaka deneyın bizim yerli çeşitlerle arasında daglar kadar fark var ...
Sayın bilbara bence once yakınlarınızda 40-50 dekar bir arazıye gidip etrafını bır dolasın ve kendınız karar verin ....

hocam ankarada chandler olur mu sızınkıler soguktan zarar gormedımı hıc fernor mu chandler mı.sızın bulundugunuz yerde sıcaklık degerlerı nedır.ben cubukta fernor dusunuyorum ama hala karar veremöedım deneyımlere dayanarak karar verecegım.saygılar aslında bızım ora<ya en yakın ıklım sızınkı sızın sonuclarınız cok onemlı ***

sedatkso 14-01-2013 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mehmetalp (Mesaj 1019744)
50 dönüm arazimiz var ceviz için uygun diyorlar su problemi yok
50 dönüm bir araziye ceviz dikmek için uygun mu avantajları dezavantajları ne olur
içine evde yapacağız depo falanda girersek bu işe lütfen yardımcı olun

hocam saygılar ankaranın neresıne dusunuyorsunuz. ve hangı cıns dusunuyorsunuz yerlı mı yabancı mı ve neden.***

m.gökhan 11-02-2013 11:49

ncp1963 bey ve diğer arkadaşlar verdiğiniz güzel bilgiler için teşekkürler.

ncp1963 11-02-2013 13:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi m.gökhan (Mesaj 1099789)
ncp1963 bey ve diğer arkadaşlar verdiğiniz güzel bilgiler için teşekkürler.

Rica ederim

Aramıza hoş geldiniz, bizlerde bu işin eğitimini almış kişiler değiliz deneyip yanılarak başarılarımızı ve başarısızlıklarımızı paylaşarak bilgimizi artırmaya çalışıyoruz

m.gökhan 11-02-2013 16:14

Necip bey sizinle özel mesaj üzerinden görüştük ancak konuya not düşmek ve güncellemek adına burayada ekliyim yazdıklarımı.

1400 rakım'lı bir yere 3.5 dönüm kadar ceviz bahçesi dikmeyi düşünüyoruz. Burda amaç ticari değil hobi amaçlı vakit geçirmek , boş olan bir araziyi değerlendirmiş olmak , bu konuda deneyim kazanmak ...vs denilebilir.

Öncelikle bu konuya benim gibi sonradan ilgi duyan insanlar için internet üzerinde araştırmalarda ve fidancılara danışıldığında büyük bir bilgi kirliliği var. Her çeşidi ve yöntemi öneren veya kötülüyen mevcut.

Herşeyden önce dikilmesi gereken cins önemliydi . Yalova doğumlu olduğumdan Yalovada bulunan birkaç tanıdık vasıtası ile ziraatçilere danıştığımızda rakımdan dolayı bilecik , şebin ve fenor önerdiler. Hatta geçtiğimiz yaz ayı sonunda 5*7 çukurları kazdırdım. Sonbaharda düğün telaşı yüzünden bu konu ile ilgilenemedim. Son 1.5 aydır baharda dikelim diye düşünürken bahçe oluşturmak için çok farklı etkenleri, farklı ceviz türleri ...vs gibi konuları daha derinlemesine araştırma şansım oldu.

Son düşüncelerime gelince aralıkları 5*7 belirlemekle hata yaptım sanırım. Chadler için uygun densede çoğu kaynakta 7*7 veya 8*8 olarak geçiyor. Bu noktada yerler hazırlandığından dolayı birer atlıyarak ekebilir 10*7 olarak aralıkları elde edebilirim. Belki normal eker daha sonra aradakileri alabilirim . Şu an karar veremedim.

Ekmeyi düşündündüğüm cinslere gelince bölge rakımını düşünerek fenor ve maraş18 ekebilirim . Bununda yanında denemek için chadler da düşünüyorum . Zira orta anadolu kadar ağır olmuyor kış ayları.

Halen tam olarak emin olabilmiş değilim. Bu ay sonuna kadar netleştirmeyi umuyorum :).

ncp1963 11-02-2013 18:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi m.gökhan (Mesaj 1099916)
Necip bey sizinle özel mesaj üzerinden görüştük ancak konuya not düşmek ve güncellemek adına burayada ekliyim yazdıklarımı.

1400 rakım'lı bir yere 3.5 dönüm kadar ceviz bahçesi dikmeyi düşünüyoruz. Burda amaç ticari değil hobi amaçlı vakit geçirmek , boş olan bir araziyi değerlendirmiş olmak , bu konuda deneyim kazanmak ...vs denilebilir.

Öncelikle bu konuya benim gibi sonradan ilgi duyan insanlar için internet üzerinde araştırmalarda ve fidancılara danışıldığında büyük bir bilgi kirliliği var. Her çeşidi ve yöntemi öneren veya kötülüyen mevcut.

[COLOR="black"]bilgi kirliliği konusunda sonsuz haklısınız Altay Ceviz şu link e bakarsanız nedemek istediğimi anlarsınız unutmadan birde sattıkları fidanlar aşısızmış, aşısız fidanın yani çöğürden yetişen fidanın meyvasının ne olacağını allahtan başka kimse bilmez çok verimli harika bir çeşitte olabilir hiç verimsiz tatsız tuzsuz birşeyde olabilir. tüm kaynaklar bas bas bağırıp bu böyledir derken bu arkadaşların aşısız fidan satmaya çalışmaları bence biraz abesle iştigal oluyor. /COLOR]

Herşeyden önce dikilmesi gereken cins önemliydi . Yalova doğumlu olduğumdan Yalovada bulunan birkaç tanıdık vasıtası ile ziraatçilere danıştığımızda rakımdan dolayı bilecik , şebin ve fenor önerdiler. Hatta geçtiğimiz yaz ayı sonunda 5*7 çukurları kazdırdım. Sonbaharda düğün telaşı yüzünden bu konu ile ilgilenemedim. Son 1.5 aydır baharda dikelim diye düşünürken bahçe oluşturmak için çok farklı etkenleri, farklı ceviz türleri ...vs gibi konuları daha derinlemesine araştırma şansım oldu.

formda ejder01 arkadaşımız da sizinkine benzer bir yerde dikim yapmış chandler hakkında çok olumlu konuşmuyordu isterseniz ejder01 in yazılarını tekrardan gözden geçirin

Son düşüncelerime gelince aralıkları 5*7 belirlemekle hata yaptım sanırım. Chadler için uygun densede çoğu kaynakta 7*7 veya 8*8 olarak geçiyor. Bu noktada yerler hazırlandığından dolayı birer atlıyarak ekebilir 10*7 olarak aralıkları elde edebilirim. Belki normal eker daha sonra aradakileri alabilirim . Şu an karar veremedim.

arazi çok büyük olmadığı için rakamsal büyüklük pek dişe dokunacak bir şey oluşturmayacaktır madem hazır çukurlarda kazılmış bence dikim yapın toplamda 30 fidan fazla dikmiş olursunuz 30X10=300 TL yapar ilerde gerekirse kesersiniz

Ekmeyi düşündündüğüm cinslere gelince bölge rakımını düşünerek fenor ve maraş18 ekebilirim . Bununda yanında denemek için chadler da düşünüyorum . Zira orta anadolu kadar ağır olmuyor kış ayları.

Halen tam olarak emin olabilmiş değilim. Bu ay sonuna kadar netleştirmeyi umuyorum :).

şimdiden herşeyin gönlünüzce olması dileklerimle

agacarkadas 11-02-2013 23:13

Değerli ceviz dostları, merhabalar
Forumu yaklaşık iki aydır izliyorum gerçekten çok değerli bilgiler, paylaşımlar mevcut.Ben de 2012 aralık ayında düzcede 5 dönüm araziye 130 adet chandler tozlayıcı olarak 10 ar adet fernor ve franquette diktim.Fidan çukurlarını 1*1*1 m olarak açtırmıştım.Fidanlar acemilikten olsa gerek biraz derine dikilmiş, biraz da fidan çukurunun çökmesinden dolayı iyiden iyiye derinde kalmış (aşı yeri yaklaşık 15-20 cm toprak altında).Danıştığımız fidancı ağaç köklerinin kış suyundan boğulacağını fidanların önümüzdeki sonbaharda %99 kuruyabileceğini acilen fidanların bir miktar geri çekilerek aşı yerlerinin toprak yüzeyinde kalmasını ve fidan çukurunun bir miktar daha çökme ihtimaline karşşı bu işlemi mutlaka yapmamız gerektiğini tembihledi.Biz de kararsız da olsak fidancımıza güvendiğimizden fidanları yaklaşık 30-35 cm daha toprak yüzeyine çekerek diplerini tekrar doldurduk.Ama doğru mu yaptık bilemiyorum.Bu geri çekme işlemi fidan köklerine zarar verir mi,köklerin altında boşluk yaparak donmalarına sebep olur mu (çekme işleminden sonra tekrar toprağı sıkıştırma işlemi de yaptık)bu işlemler bu ayın ilk günlerinde yapıldı.
Belirttiğim hususlarda değerli görüşlerinize ihtyacım var.Katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla

Safranlı 12-02-2013 07:57

gayet dogru yapmışsınız
hiç bir sıkıntı yok...sorunu çözmüşsünüz

ncp1963 12-02-2013 08:24

yeni dikim yapıyormuş gibi düşünüp birazda su verirseniz köklerin çevresinde kalacak hava boşluklarınıda gidermiş olursunuz

ncp1963 13-02-2013 09:42

cevizde gübreleme

1 Eklenti(ler)
arkadaşlar bazı yazılarda şöyle yapsam olurmu böyle yapsam olurmu soruları var. ezbere yaparak olmaz.

mutlaka ve mutlaka toprak analizi yaptırmak zorundayız ve hatta bazı analizler görüyorum uyduruk gübreleme önerileri var eklerinde acaba diyorum analizi isteyen arkadaşımızmı ne dikeceğini söylemedide böyle bir programmı önerdiler.

toprak analizi yaptırırken mutlaka ne dikeceğimizi belirtmeliyiz ve uygun gübreleme programını talep etmeliyiz..

arkadaşlar aman yanıltıcı olmasın bu benim toprağımın analizine göre önerilmiş gübreleme programıdır sizin bahçenize uyacak diye hiç bir gerçekliği yok mutlaka kendi toprağınızı analiz ettiriniz.. önerilen gübreleme programına örnek olsun diye yükledim

agacarkadas 13-02-2013 10:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı (Mesaj 1100223)
gayet dogru yapmışsınız
hiç bir sıkıntı yok...sorunu çözmüşsünüz

Sayın safranlı
teşekkür ederim

agacarkadas 13-02-2013 16:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 (Mesaj 1100238)
yeni dikim yapıyormuş gibi düşünüp birazda su verirseniz köklerin çevresinde kalacak hava boşluklarınıda gidermiş olursunuz

sayın ncp1963,
teşekkür ederim

arif göçmen 15-02-2013 08:33

Hemşerim fidanlarnda ki naylon ipleri almalsn onun yerine pamuklu veya yünlü iple bağlaman tavsiye ederim.

sedatkso 15-02-2013 09:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 (Mesaj 1076746)
bu sorularınızın engüzel cevabını mayısta verebilirim şu an tamamen uyumuş çıplak dallar var bahçede :)

hocam peki chandler ile fernorun yaprak dokum tarıhlerı aynı mı sız sadece fernoru 1-2 hafta daha chandlerden sonra yaprak actıgı ıcın mı sectınız.ben chandlerın de kasım sonu gıbı yaprak doktugunu bılıyorum.tek fark yaprak acma zamanı mı saygılar

ncp1963 15-02-2013 10:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arif göçmen (Mesaj 1101798)
Hemşerim fidanlarnda ki naylon ipleri almalsn onun yerine pamuklu veya yünlü iple bağlaman tavsiye ederim.

arif bey selamlar renkli naylon gibi görünen ip. 4mm kalınlığında, aynı serum hortumu gibi içi boş, ve serum hortumu gibi esneye bilen, güneşin uv uşınlarına dayanıklı, fidan bağlama ipi diye satılıyor şu anda piyasada bildiğimiz naylon ip değil.

resimde yanıltıcı çıkmış haklısınız bakınca naylon iple bağlanmış gibi duruyor

uyarın için teşekkür ederim hemşerim. ankara tarafına gidecek olursam mutlaka kamana sapacağım eğer ikram edersen bir çayını içip yola devam edeceğim

ncp1963 15-02-2013 10:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sedatkso (Mesaj 1101826)
hocam peki chandler ile fernorun yaprak dokum tarıhlerı aynı mı sız sadece fernoru 1-2 hafta daha chandlerden sonra yaprak actıgı ıcın mı sectınız.ben chandlerın de kasım sonu gıbı yaprak doktugunu bılıyorum.tek fark yaprak acma zamanı mı saygılar

sayın sedatkso bende sadece fernor ve fernette var chandler hakkında yorum yapamam.. ama bu sene iki üç adet chandler ve kaman1 kaman5 alıp dikeceğim neden olmasın bir kenarda o da bulunsun bölgemizde soranlara fikir veririz en azından
http://www.agaclar.net/forum/1054673-post5.htm linke bakın sayın bozy de varmış yazmış tarihleri sağolsun

sedatkso 15-02-2013 18:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi formullaone (Mesaj 1101863)
Sayın sedatkso,2.yaşında ki fernor ve chandler bahçelerimden gözlemlediğim kadarıyla,fernor 10 gün kadar daha geç yaprak döküp kışa girdi. Tabi ki bu toprak yapısı ve sulamayla da bağlantılı olarak değişkenlik gösterebilir. Ayrıca,fernor'un lider dal eğilimi daha fazla. Chandler ise gövdenin üzerinde birçok yerden dal çıkarıyor ama bu durum budamayla şekillendirilicek birşey.

hocam o zaman belkı sız bılırsınız fernorun verımı ve meyve yapısıyla chandlerın verım ve meyve yapısaı nasıl gordunuz mu **** anlatılanlardan hangısının daha ıyı oldugunu soyleyebılırız aynı bakım ve sartlarda.saygılar

formullaone 15-02-2013 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sedatkso (Mesaj 1102095)
hocam o zaman belkı sız bılırsınız fernorun verımı ve meyve yapısıyla chandlerın verım ve meyve yapısaı nasıl gordunuz mu **** anlatılanlardan hangısının daha ıyı oldugunu soyleyebılırız aynı bakım ve sartlarda.saygılar

Sayın sedatkso,fernor ve chandler'ı meyve verimliliği açısından değerlendirmem ve ya kıyaslamam için henüz çok erken ama izlenimlerimi yansıtayım..İlk yaz üzerlerinde oluşan meyveleri,ağaçların gücünü almaması için koparıp attık.Zaten çoğu biz koparmadan önce yeterli dozlama yapıcak yaşa gelmedikleri için kendiliğinden döküldü.Dökülen meyveler nohut büyüklüğündeydi ve gözlemlediğim kadarıyla chandler'ın meyve tutumu 10 tane iken,fernorun ki 7 taneydi diyebilirim.Bazı ağaçlarda tek tük de olsa dökülmeyip gelişenler oldu.Meyvelerin dış kabuk görüntüsü,chandler daha pürüzsüz ve oval,fernor delikli ve oval'di diyebilirim.Diğer taraftan,chandler daha hassas ve tutunmada zorluk yaşarken,fernor daha iştahlı ve güçlü gelişim gösteren bir izlenim bıraktı bende.

goksal 15-02-2013 23:13

Sayın formullaone ağaçlarınızın budamalarını ne zaman yapacaksınız

formullaone 15-02-2013 23:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi goksal (Mesaj 1102238)
Sayın formullaone ağaçlarınızın budamalarını ne zaman yapacaksınız

Budamaları 15 mart gibi yapmayı düşünüyorum.Fidanların hepsi aynı boyda ve şekilde gelişmediği için,bazılarına lider bırakma,bazılarına liderde tepe vurma,bazılarına da dal seyretme yaparak 2.baharlarına düzgün bir şekilde budanmış olarak girmelerini sağlamaya çalışıcaz.

sedatkso 16-02-2013 12:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi formullaone (Mesaj 1102219)
Sayın sedatkso,fernor ve chandler'ı meyve verimliliği açısından değerlendirmem ve ya kıyaslamam için henüz çok erken ama izlenimlerimi yansıtayım..İlk yaz üzerlerinde oluşan meyveleri,ağaçların gücünü almaması için koparıp attık.Zaten çoğu biz koparmadan önce yeterli dozlama yapıcak yaşa gelmedikleri için kendiliğinden döküldü.Dökülen meyveler nohut büyüklüğündeydi ve gözlemlediğim kadarıyla chandler'ın meyve tutumu 10 tane iken,fernorun ki 7 taneydi diyebilirim.Bazı ağaçlarda tek tük de olsa dökülmeyip gelişenler oldu.Meyvelerin dış kabuk görüntüsü,chandler daha pürüzsüz ve oval,fernor delikli ve oval'di diyebilirim.Diğer taraftan,chandler daha hassas ve tutunmada zorluk yaşarken,fernor daha iştahlı ve güçlü gelişim gösteren bir izlenim bıraktı bende.

hocam kış şartlarına dayanma acısından degerlendırır mısınız saygılar.

formullaone 16-02-2013 14:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sedatkso (Mesaj 1102381)
hocam kış şartlarına dayanma acısından degerlendırır mısınız saygılar.

Sayın sedatkso,bahçelerin bulunduğu bölgenin rakımı 50,denize uzaklığı 90 km,hafif eğimli ve güneye bakar durumdalar.Bugün 16 şubat ve kasım ayından bu yana termometre ile yaptığım ölçümlerde,en düşük -7,en yüksek de +16 olarak kaydettim.Bulunduğum bölgenin 5 yıllık hava sıcaklıklarına baktığımda kışın -12 yi,yaz aylarında da +39 u geçmediğini gördüm.Geçen kışın sununda bir soğuklama zararı görmedim çünkü fidanlar yeni dikilmişti.Bu 2.kışları ve mayıs başı gibi yeşermeye başladıklarında,soğuklama zararı olmuş mu,olduysa hangi çeşitte ve ne yoğunlukta olmuş daha net olarak görücem ve sizlerle de paylaşıcam.Bu arada,bahçelerin birini fernor,diğerini chandler dikme sebebimiz yumurtaların hepsini aynı sepete koymama düşüncesiydi. ( malumunuz trakya karasal iklim )

sedatkso 16-02-2013 20:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi formullaone (Mesaj 1102442)
Sayın sedatkso,bahçelerin bulunduğu bölgenin rakımı 50,denize uzaklığı 90 km,hafif eğimli ve güneye bakar durumdalar.Bugün 16 şubat ve kasım ayından bu yana termometre ile yaptığım ölçümlerde,en düşük -7,en yüksek de +16 olarak kaydettim.Bulunduğum bölgenin 5 yıllık hava sıcaklıklarına baktığımda kışın -12 yi,yaz aylarında da +39 u geçmediğini gördüm.Geçen kışın sununda bir soğuklama zararı görmedim çünkü fidanlar yeni dikilmişti.Bu 2.kışları ve mayıs başı gibi yeşermeye başladıklarında,soğuklama zararı olmuş mu,olduysa hangi çeşitte ve ne yoğunlukta olmuş daha net olarak görücem ve sizlerle de paylaşıcam.Bu arada,bahçelerin birini fernor,diğerini chandler dikme sebebimiz yumurtaların hepsini aynı sepete koymama düşüncesiydi. ( malumunuz trakya karasal iklim )

HOCAM BILGILER ICIN COK TŞK.BİZİMDE BURDA BİR IKI KERE -15 GORDU ONDAN SONRA HIC -10 U GECMEDI HEP -10 ALTINDA SEYRETTİ. SICAKLIKTA 10 CIVARLARAI BI ASAGI BI YOKARI OYNADI.EGER BOYLE OLSA OLUR DEGILMI CHANDLER.BEN DE BI BAHCEDE Chandler bır bahceyede kaman 1 dusunuytorum aceba dogru bı secım mı yapıyorum.bızım burda yavuz 1 cesıdı var kapama bahce onlar hıc don gormedı yanı onlar etkılenmedıyse kaman ve chandler de gormez dıyebılırmıyız. bırde sız aralık mesafeyı ne yaptınız hocam.hanı destekleme almak ıcın kac kac olması gerekıyor yabancılar ıcın 7*7 olur mu yoksa 7*3.5 mı yoksa 8*4 mu ektınız.saygılar

m.gökhan 19-02-2013 13:01

Pazar günü fidanlarımı beğendim , chadler , kaman1 , şebin , bilecik cinslerinden yaptım tercihimi. Daha sonra başka bir fidancıdan maraş 18 ve fernor cinslerini de eklicem aralarına. Adet olarak chadler 10 , kama1 10 , bilecik 10 , şebin 30 olarak düşündüm ancak kaman1 i mi daha fazla tercih etmeliyim bilemiyorum verim olarak. Azar azar alma sebebim cinslerin bölgedeki gelişimini görmek , uzun vadede daha profesyonel bir bahçe düşünürsem( veya başkaları düşünürse ) tecrübe olması. Yinede bir cinsi daha fazla dikmek istiyorum . Kaman1 'imi yoksa şebinimi fazla seçmeliyim yorum yapabilicek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

juglandales 19-02-2013 16:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi m.gökhan (Mesaj 1104334)
Pazar günü fidanlarımı beğendim , chadler , kaman1 , şebin , bilecik cinslerinden yaptım tercihimi. Daha sonra başka bir fidancıdan maraş 18 ve fernor cinslerini de eklicem aralarına. Adet olarak chadler 10 , kama1 10 , bilecik 10 , şebin 30 olarak düşündüm ancak kaman1 i mi daha fazla tercih etmeliyim bilemiyorum verim olarak. Azar azar alma sebebim cinslerin bölgedeki gelişimini görmek , uzun vadede daha profesyonel bir bahçe düşünürsem( veya başkaları düşünürse ) tecrübe olması. Yinede bir cinsi daha fazla dikmek istiyorum . Kaman1 'imi yoksa şebinimi fazla seçmeliyim yorum yapabilicek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Bilecik çeşidini sadece tozlayıcı olarak 5 adet kullanın (Şebin fazla tozlanmayı sevmez). Onun yerine Şebin, bulabilirseniz Fernor-Fernette denemenizi tavsiye ederim. Chandler'ın 1400 rakımda riskli olacağını düşünüyorum.

m.gökhan 19-02-2013 16:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi juglandales (Mesaj 1104465)
Bilecik çeşidini sadece tozlayıcı olarak 5 adet kullanın (Şebin fazla tozlanmayı sevmez). Onun yerine Şebin, bulabilirseniz Fernor-Fernette denemenizi tavsiye ederim. Chandler'ın 1400 rakımda riskli olacağını düşünüyorum.

Chandler ekmemde ki amaç sadece deneme . Zira 1400 mt de olsa yeri itibari ile ılıman bir yapıya sahip.

ncp1963 19-02-2013 17:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi m.gökhan (Mesaj 1104334)

harika bir iş yapıyorsunuz.. sizden sonra bu işe başlayacaklar için bölgenizde öncü oluyorsunuz.. tebrikler

sizden ricam dikimden itibaren ekteki linkteki sayfada, deneyimlerinizi paylaşarak bölgenizde yaptığınız öncülüğü tüm türkiye ilede paylaşmanız..

herşeyin gönlünüzce olması dileklerimle..

http://www.agaclar.net/forum/ceviz/29022.htm

ncp1963 21-02-2013 12:56

Pruning Walnut Trees - Plants Chataigniers Noyers Coulié

http://www.l-q-p.com/2008/gb/noix/Fo...pe%20prune.pdf

http://www.extension.purdue.edu/extm...NR/FNR-76.html

cetiner 27-02-2013 20:58

sn.ncp1963 cevizlerinize bu sene gübreleme yapmayı düşünüyor musunuz düşünüyorsanız hangi gübreleri ne zaman ve ne şekilde vereceksiniz kolay gelsin

ncp1963 28-02-2013 08:13

Gürültüye gitti :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cetiner (Mesaj 1110441)
sn.ncp1963 cevizlerinize bu sene gübreleme yapmayı düşünüyor musunuz düşünüyorsanız hangi gübreleri ne zaman ve ne şekilde vereceksiniz kolay gelsin

sayın çetiner evet gübreleme programı uygulayacağım

toprak analizime göre önerilmiş olan gübreleme programını uygulayacağım

ekteki linkte bunu paylaşmıştım örnek olsun diye

linkteki tabloda bir kısmını paylaştığım şekliyle gübreleme programı uygulayacağım..

http://www.agaclar.net/forum/1100772-post299.htm

ncp1963 21-03-2013 09:37

Ceviz Yetiştiriciliği Konuk Mehmet SÜTYEMEZ K.S.Ü.Ziraat Fak. Yrd.Doç.Dr - YouTube

ncp1963 21-03-2013 18:34

Ceviz Aşısı - YouTube
Ceviz - YouTube

apranax 22-03-2013 12:27

Çok açıklayıcı konu anlatımı yapmışsınız.Çok güzel bir site.Daha önceden nasıl bulamamışım bu siteyi acaba çok merak ediyorum.:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025