![]() |
necip abi, lider dal bırakılarak oluşturacak ağaçlarda katlar oluşturulması gerekmiyor mu(1.kat,2.kat ve 3.kat diye) katlar arasında da boşluklar bırakarak..
köy tv de ceviz budaması diye proğram vardı orada gördüm, sanırım s.bayrak ın kitabında da öyle yazıyor.. |
Alıntı:
geniş bir vaktimde bunu 3D çizeyim daha kolay anlaşılır olacaktır |
Alıntı:
1.katta, farklı yönlere bakan aralarında 20-30cm olan 3 veya 4 dal,2 katla arasında 50-60 cm olacak, yine 2. katta aynı şekilde farklı yönlere bakan 3-4 dal 50-60 cm boşluk 3.kat yine aynı... yani katlardaki dallar arasındaki boşlukların kat aralarında iki katı ya da daha fazla olması böylece güneş ışınlarının ve rüzgarın içlere kadar her bölgeye rahatlıkla girmesi sağlanacak (tabi ki her ağaç her dal istediğimiz gibi gelişmeyeceği için farklılıklar olacaktır) |
3d
inşallah beğnirsiniz hata var dediğiniz yer varsa yazarsanız düzeltirim
http://www.youtube.com/watch?v=SMaMt8BVl64 |
Değerli büyüklerim ön araştırma olarak internette dolasırken rastgeldim.. 1300 kuyuluk bahce cok hosuma gitti ALLAH bereketinide verir ins.. benm sizlere sorum olacaktıı... Yalova Burhaniye Köyünde 6 dönüm arazi için nasıl bir bahce kurma yoluna basvurmalıyım ön hazırlıklar fidan ve ceviz tercihini hangi yönde yapmalıyım.. nelere dikkat etmeliyim ve bahcem bu tür ziraat'e uygnmudur..
ilgilenen degerleri forum üyelerine smdiden tskrlerimi arz edermm.. |
Alıntı:
önceliğiniz toprak analizi yaptırmak olsun ama mutlaka ne dikeceğinizi söyleyin sizin orada araştırma merkezi var sizler bir çok bölgedeki çiftçi kardeşlerimizden çok daha şanslısınız araştırma merkezi sizi yönlendirecektir yanlışım yoksa sayın safranlı (form üyesi arkadaşımız) oda sizin oradandı sayın safranlı okuyunca mutlaka size yazacaktır ve değerli bilgilerini sizinle paylaşacaktır. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ncp1963 bey ve diğer arkadaşlar verdiğiniz güzel bilgiler için teşekkürler.
|
Alıntı:
Rica ederim Aramıza hoş geldiniz, bizlerde bu işin eğitimini almış kişiler değiliz deneyip yanılarak başarılarımızı ve başarısızlıklarımızı paylaşarak bilgimizi artırmaya çalışıyoruz |
Necip bey sizinle özel mesaj üzerinden görüştük ancak konuya not düşmek ve güncellemek adına burayada ekliyim yazdıklarımı.
1400 rakım'lı bir yere 3.5 dönüm kadar ceviz bahçesi dikmeyi düşünüyoruz. Burda amaç ticari değil hobi amaçlı vakit geçirmek , boş olan bir araziyi değerlendirmiş olmak , bu konuda deneyim kazanmak ...vs denilebilir. Öncelikle bu konuya benim gibi sonradan ilgi duyan insanlar için internet üzerinde araştırmalarda ve fidancılara danışıldığında büyük bir bilgi kirliliği var. Her çeşidi ve yöntemi öneren veya kötülüyen mevcut. Herşeyden önce dikilmesi gereken cins önemliydi . Yalova doğumlu olduğumdan Yalovada bulunan birkaç tanıdık vasıtası ile ziraatçilere danıştığımızda rakımdan dolayı bilecik , şebin ve fenor önerdiler. Hatta geçtiğimiz yaz ayı sonunda 5*7 çukurları kazdırdım. Sonbaharda düğün telaşı yüzünden bu konu ile ilgilenemedim. Son 1.5 aydır baharda dikelim diye düşünürken bahçe oluşturmak için çok farklı etkenleri, farklı ceviz türleri ...vs gibi konuları daha derinlemesine araştırma şansım oldu. Son düşüncelerime gelince aralıkları 5*7 belirlemekle hata yaptım sanırım. Chadler için uygun densede çoğu kaynakta 7*7 veya 8*8 olarak geçiyor. Bu noktada yerler hazırlandığından dolayı birer atlıyarak ekebilir 10*7 olarak aralıkları elde edebilirim. Belki normal eker daha sonra aradakileri alabilirim . Şu an karar veremedim. Ekmeyi düşündündüğüm cinslere gelince bölge rakımını düşünerek fenor ve maraş18 ekebilirim . Bununda yanında denemek için chadler da düşünüyorum . Zira orta anadolu kadar ağır olmuyor kış ayları. Halen tam olarak emin olabilmiş değilim. Bu ay sonuna kadar netleştirmeyi umuyorum :). |
Alıntı:
şimdiden herşeyin gönlünüzce olması dileklerimle |
Değerli ceviz dostları, merhabalar
Forumu yaklaşık iki aydır izliyorum gerçekten çok değerli bilgiler, paylaşımlar mevcut.Ben de 2012 aralık ayında düzcede 5 dönüm araziye 130 adet chandler tozlayıcı olarak 10 ar adet fernor ve franquette diktim.Fidan çukurlarını 1*1*1 m olarak açtırmıştım.Fidanlar acemilikten olsa gerek biraz derine dikilmiş, biraz da fidan çukurunun çökmesinden dolayı iyiden iyiye derinde kalmış (aşı yeri yaklaşık 15-20 cm toprak altında).Danıştığımız fidancı ağaç köklerinin kış suyundan boğulacağını fidanların önümüzdeki sonbaharda %99 kuruyabileceğini acilen fidanların bir miktar geri çekilerek aşı yerlerinin toprak yüzeyinde kalmasını ve fidan çukurunun bir miktar daha çökme ihtimaline karşşı bu işlemi mutlaka yapmamız gerektiğini tembihledi.Biz de kararsız da olsak fidancımıza güvendiğimizden fidanları yaklaşık 30-35 cm daha toprak yüzeyine çekerek diplerini tekrar doldurduk.Ama doğru mu yaptık bilemiyorum.Bu geri çekme işlemi fidan köklerine zarar verir mi,köklerin altında boşluk yaparak donmalarına sebep olur mu (çekme işleminden sonra tekrar toprağı sıkıştırma işlemi de yaptık)bu işlemler bu ayın ilk günlerinde yapıldı. Belirttiğim hususlarda değerli görüşlerinize ihtyacım var.Katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla |
gayet dogru yapmışsınız
hiç bir sıkıntı yok...sorunu çözmüşsünüz |
yeni dikim yapıyormuş gibi düşünüp birazda su verirseniz köklerin çevresinde kalacak hava boşluklarınıda gidermiş olursunuz
|
cevizde gübreleme
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar bazı yazılarda şöyle yapsam olurmu böyle yapsam olurmu soruları var. ezbere yaparak olmaz.
mutlaka ve mutlaka toprak analizi yaptırmak zorundayız ve hatta bazı analizler görüyorum uyduruk gübreleme önerileri var eklerinde acaba diyorum analizi isteyen arkadaşımızmı ne dikeceğini söylemedide böyle bir programmı önerdiler. toprak analizi yaptırırken mutlaka ne dikeceğimizi belirtmeliyiz ve uygun gübreleme programını talep etmeliyiz.. arkadaşlar aman yanıltıcı olmasın bu benim toprağımın analizine göre önerilmiş gübreleme programıdır sizin bahçenize uyacak diye hiç bir gerçekliği yok mutlaka kendi toprağınızı analiz ettiriniz.. önerilen gübreleme programına örnek olsun diye yükledim |
Alıntı:
teşekkür ederim |
Alıntı:
teşekkür ederim |
Hemşerim fidanlarnda ki naylon ipleri almalsn onun yerine pamuklu veya yünlü iple bağlaman tavsiye ederim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
resimde yanıltıcı çıkmış haklısınız bakınca naylon iple bağlanmış gibi duruyor uyarın için teşekkür ederim hemşerim. ankara tarafına gidecek olursam mutlaka kamana sapacağım eğer ikram edersen bir çayını içip yola devam edeceğim |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1054673-post5.htm linke bakın sayın bozy de varmış yazmış tarihleri sağolsun |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın formullaone ağaçlarınızın budamalarını ne zaman yapacaksınız
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Pazar günü fidanlarımı beğendim , chadler , kaman1 , şebin , bilecik cinslerinden yaptım tercihimi. Daha sonra başka bir fidancıdan maraş 18 ve fernor cinslerini de eklicem aralarına. Adet olarak chadler 10 , kama1 10 , bilecik 10 , şebin 30 olarak düşündüm ancak kaman1 i mi daha fazla tercih etmeliyim bilemiyorum verim olarak. Azar azar alma sebebim cinslerin bölgedeki gelişimini görmek , uzun vadede daha profesyonel bir bahçe düşünürsem( veya başkaları düşünürse ) tecrübe olması. Yinede bir cinsi daha fazla dikmek istiyorum . Kaman1 'imi yoksa şebinimi fazla seçmeliyim yorum yapabilicek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
sizden ricam dikimden itibaren ekteki linkteki sayfada, deneyimlerinizi paylaşarak bölgenizde yaptığınız öncülüğü tüm türkiye ilede paylaşmanız.. herşeyin gönlünüzce olması dileklerimle.. http://www.agaclar.net/forum/ceviz/29022.htm |
|
sn.ncp1963 cevizlerinize bu sene gübreleme yapmayı düşünüyor musunuz düşünüyorsanız hangi gübreleri ne zaman ve ne şekilde vereceksiniz kolay gelsin
|
Gürültüye gitti :)
Alıntı:
sayın çetiner evet gübreleme programı uygulayacağım toprak analizime göre önerilmiş olan gübreleme programını uygulayacağım ekteki linkte bunu paylaşmıştım örnek olsun diye linkteki tabloda bir kısmını paylaştığım şekliyle gübreleme programı uygulayacağım.. http://www.agaclar.net/forum/1100772-post299.htm |
|
|
Çok açıklayıcı konu anlatımı yapmışsınız.Çok güzel bir site.Daha önceden nasıl bulamamışım bu siteyi acaba çok merak ediyorum.:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025