agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Ceviz (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/)
-   -   Chandler Ceviz Bahçemi Nasıl Oluşturdum (https://www.agaclar.net/forum/ceviz/26628.htm)

dere1974 07-06-2013 08:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi formullaone (Mesaj 1166281)
Sayın dere1974,fidanı boylandırırken,bir defada boyunu 2-3 metreye çıkarmayı geçen yıl ben de denedim.Bunu yapmak için bir lider seçip diğer filizleri tamamen kestim ya da uçlarını alıp durdurdum.

Yaz sonunda,gördüm ki lider bıraktığım dal uzamış ama solucan gibi incecik ve bir hortum gibi kıvrım kıvrım olmuş.

Bazı fidanlarda ise,lider bıraktığım dal değil,uçlarını alıp durdurduğum dal daha güçlü gelişip liderliği ele geçirmiş.

Kısacası bu deney bana,fidanları bir defada değil,her yıl kademeli olarak boylandırmam ve taçlandırmam gerektiğini öğretti.

Sonuç olarak,Sayın LİLİUM'un da dediği gibi,fidanlara fazla müdahale etmeden,kendi yapılarını oluşturmalarına yardımcı olarak ( tabi ki tamamen kendi hallerine bırakmadan) büyütmeye çalışmak en doğrusu.

2.yazının sonunda bir fidanın lideri 2-3 metreye ulaşmalı,evet doğru. Ama illa ki bunu yapıcam diye de solucan gibi bir lider meydana getirmek bir işe yaramaz.Bir yıl daha beklenir ve sağlam bir lider oluşturulur.

Herkesin tecrübesi farklı olabilir. Ben yazımda tarif ettiğim gibi yaptım, fidanlar boylandı ama hereklere güzelce bağladığım için hiç burulmadı, dengeli bir gübreleme ile yeterli kalınlığı da oldu. Mart gelincede 140-160 cm civarından tepe kesimi yapıldı, yan dalları sürdü, fidan da güçlendi. Resimlerden göreceğiniz gibi ağaçlarım solucan gibi değil.

hdoğan 08-06-2013 17:12

Sn Dere1974, Ağaçlarınız bakımlı ve sağlıklı görünüyor. Paylaşımlarınız için de teşekkürler. Bir aydır takip ediyorum. Keşke daha önceden takip etseydim. Benim yaklaşık 1100 rakımlı bir yerde ceviz ve badem ağırlıklı bahçem var. Cevizler Maraş 18 (50 adet) tozlayıcı olarak da sütyemez 1 var.(En büyüğü beşinci yılında) Geçen yıl deneme amaçlı diktiğim 1 chandler cevizin çok sağlıklı olduğunu bu yıl üzerinde 5 adet ceviz olduğunu gördüm.(kopardım) Aşılamak üzere 10 adet tohumdan ceviz dikmiştim 2 ay sonra yerinde aşılayacağım. Chandler mi? maraş 18 mi?, kaman 1 mi? aşılamam gerektiği konusunda kararsız kaldım. Bu konuda tavsiyeniz varmı, ayrıca kaman 1 in chandlerin tozlayıcısı olduğu yönünde bazı sitelerde bilgi var bu konuda bilginiz varmı. Eğer doğru ise tozlayıcı olarak da franquette yerine kaman 1 aşılamayı düşünüyorum. teşekkürler.

dere1974 09-06-2013 12:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan (Mesaj 1167313)
Sn Dere1974, Ağaçlarınızın bakımlı ve sağlıklı görünüyor. Paylaşımlarınız için de teşekkürler. Bir aydır takip ediyorum. Keşke daha önceden takip etseydim. Benim yaklaşık 1100 rakımlı bir yerde ceviz ve badem ağırlıklı bahçem var. Cevizler Maraş 18 (50 adet) tozlayıcı olarak da sütyemez 1 var.(En büyüğü beşinci yılında) Geçen yıl deneme amaçlı diktiğim 1 chandler cevizin çok sağlıklı olduğunu bu yıl üzerinde 5 adet ceviz olduğunu gördüm.(kopardım) Aşılamak üzere 10 adet tohumdan ceviz dikmiştim 2 ay sonra yerinde aşılayacağım. Chandler mi? maraş 18 mi?, kaman 1 mi? aşılamam gerektiği konusunda kararsız kaldım. Bu konuda tavsiyeniz varmı, ayrıca kaman 1 in chandlerin tozlayıcısı olduğu yönünde bazı sitelerde bilgi var bu konuda bilginiz varmı. Eğer doğru ise tozlayıcı olarak da franquette yerine kaman 1 aşılamayı düşünüyorum. teşekkürler.

1100 rakımda chandler sıkıntı yaşayabilir diye düşünüyorum. (Meyve olgunlaşması için uzun ve sıcak bir yaz mevsimine gereksinim duyuyor). Kaman ya da Şebin aşılayabilirsiniz. Bahçemde gördüğüm kadarıyla Kaman-1 son erkek püsküller chandler'a tozlanmada yardım ediyor ama yetmeyecektir. Tozlayıcı olarak hem fernette hem de Franquette bulunmalı, bir kaç da kaman iyi olur.

dere1974 09-06-2013 13:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dere1974 (Mesaj 1167554)
1100 rakımda chandler sıkıntı yaşayabilir diye düşünüyorum. (Meyve olgunlaşması için uzun ve sıcak bir yaz mevsimine gereksinim duyuyor). Kaman ya da Şebin aşılayabilirsiniz. Bahçemde gördüğüm kadarıyla Kaman-1 son erkek püsküller chandler'a tozlanmada yardım ediyor ama yetmeyecektir. Tozlayıcı olarak hem fernette hem de Franquette bulunmalı, bir kaç da kaman iyi olur.

Maraş-18 için çok güzel şeyler okuyorum. Verim ve kalite olarak Chandlerden aşağı kalmazmış. Sizde durum nasıl? Hem pazarlama açısından ürününüz standart olursa daha iyi olur. Maraş-18 ile aşılamayı neden düşünmüyorsunuz?

hdoğan 09-06-2013 15:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dere1974 (Mesaj 1167561)
Maraş-18 için çok güzel şeyler okuyorum. Verim ve kalite olarak Chandlerden aşağı kalmazmış. Sizde durum nasıl? Hem pazarlama açısından ürününüz standart olursa daha iyi olur. Maraş-18 ile aşılamayı neden düşünmüyorsunuz?

Seçeneklerin arasında maraş 18 de vardı aslında ben yazmayı atlamışım. Önceden kalan 8 yıllık aşısız bir cevize geçen ağustosta maraş 18 aşılamıştım bu sene aşıladığım 4 göz de güçlü bir şekilde sürdü. ilave cevizleri Chandler düşünmemin tek sebebi chandlerin yan dal veriminin ve toplamda kg olarak ürününün fazla olması, daha erken verime geçmesi. birde 3-4 çeşitten oluşmasının tozlayıcı etkinliği ile daha çok verim sağlayabileceği düşüncesi ile 3-4 çeşit düşünmüştüm. (ikisinide yetiştiren üreticinin bana söylediğine göre: 10 yaşındaki bir chandler, 10 yaşındaki bir maraş 18 den kg olarak fazla ürün verdiği, ancak maraş 18 in daha kaliteli ve gösterişli meyvelerinin olduğu, maraşta chandler in 12 tl civarında satılırken, maraş 18 in 15-16 civarında satıldığı) Nasipse emeklilik için hazırlıyorum bahçeyi, birazda hobi amaçlı olduğu için her farklı ağaç başka bir keyif veriyor. tabi uyumsuz bir ağaçda dikmek istemem.

hdoğan 09-06-2013 15:12

Sn Dere 1974 ayrıca maraş 18 ler üçüncü yılı ile beşinci yılı arasında. Bu seneye kadar şekil verme amaçlı kesim biraz fazla yaptığım için bu seneden sonra meyvelerini görmeye başlayacağımı düşünüyorum. Bu hafta memlekete gidebilirsem hem resimlerini hem üzerinde ne kadar meyve olduğunu belirtirim. Şunuda belirteyim chandler ve maraş 18 üreticisi maraş 18 in yetiştirilebileceği her yerde mutlaka maraş 18 öneriyor maraş 18 olmuyorsa ancak o zaman chandler düşünülmesi gerektiğini söylüyor. Tabi başka kişilerden ve yerlerden de fikir almak lağzım.

bulgur 09-06-2013 23:19

sayın metin bey gönen ceviz ve bahçe yapan Lilium bey yöreye göre pedro daha verimli diyor geçmiş mesajlarında bu konuda fikriniz nedir?

dere1974 10-06-2013 07:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bulgur (Mesaj 1167765)
sayın metin bey gönen ceviz ve bahçe yapan Lilium bey yöreye göre pedro daha verimli diyor geçmiş mesajlarında bu konuda fikriniz nedir?

Bahçemde şimdilik pedrolar daha verimli. Sonraki yıllarda aradaki farkın kapanacağını düşünüyorum.

Tuzumkaya 08-07-2013 22:01

Merhaba,

Ben ceviz konusunun en amatörlerinden birisi olarak Sayin karacepis'e sormak isterim: kullandığınız gübrenin inek olmasının özel bir sebebi var mı? Bir de 9 dekara 41 ton karıştırdınız, doğru mu? Doğruysa ve bu uygulamayı kopyalamak istersek tarla büyüklüğüne gore doğursal orantı ile bu uygulama yapılabilinir mi?

Teşekkürler.....

sinanertekin 10-07-2013 21:59

herkese merhabalar..
İzmir menderes bölgesinde orman bakanlığından yeni kiralamış olduğum 42 dönüm arazime ceviiz ekmek istiyorum fakat bölgenin ikliminin uygun olmadığını söylüyorlar
bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmasını bekliyorum

sinanertekin 10-07-2013 21:59

Chandler ceviz inin uygun olduğu bölgeler nereler acaba ege bölgesi uygun olurmu

orkide01 11-07-2013 10:22

sayın sinanertekin bende chandler diktim dahada dikeceğim nasip olursa.Ben o bölgeyi gayet iyi bilirim bende o bölgenin insanıyım.cevizle ilgili oldukça kapsamlı araştırmalarım var.O bölgede chandler olur kanısındayım.Ama bazı uygulanması gereken hususlar ve toprak yapısı,kalınlığı,tahlili,sulama şartları .....gibi daha bir çok soruya cevap bulduktan sonra ancak bir kanaat oluşturulabilir.Genel anlamda daha kapsamlı bilgi için 05382422565 telefonu ararsanız sizlere yardımcı olmaya çalışırım.

yeşilbursaahmet 15-07-2013 15:28

Benim ahmet cevizlern maşallah çok güzel.
Telefonla iletişim mümkünmü soracaklarım var.
5353706383

yeşilbursaahmet 15-07-2013 15:32

Benim ADIM ahmet cevizlern maşallah çok güzel.
Telefonla iletişim mümkünmü soracaklarım var.
5353706383

gökhan1907 09-08-2013 11:35

sayın orkide01...bizde ankara elmadağ-kırıkkale yahşihan arasında 9 dekar bir yer aldık ve ceviz yetiştirmeyi düşünüyoruz.. bizdeki rakım 830 m. etrafı ağaçlarla çevrili düz bir tarla...Toprak analizi için örnek aldık...arazinin kıyısında 25-30 yıllık çeşidini bilmediğimiz bir ceviz ağacı da mevcut...Çeşit olarak Fernor düşünüyoruz, eğer ikinci bir tür eklemek istersek bu Kaman-1 olabilir mi? **** sizin öneriniz ne olabilir?
Ankara'da bahçeniz var mı? telefonunuzu yazmışsınız belki telefonda da görüşebiliriz **** bahçeniz ankaradaysa yerinde de görmek isteriz...

cemilahmet 01-09-2013 14:00

sayın ceviz sever kardeşim
elinize kolunuza sağlık derler bizim köyde.süper bir emek ve süper bir karşılık almışsınız. sizi tebrik ediyorum. olağanüstü özverili çalışma yapmışsınız.ben ve yeğenim beraberce bu yılbaşında bir derin kuyu açtırdık 125 mt lik.şimdi bu su ile damlama sulama yapmayı planlıyoruz.saatte 14 ton su çokıyor. yeğenimin 30 dekar arazisi ve benim de 7 dekar arazimiz var.bizim rakım 1050 mt konyanın ereğli ilçesi zengen köyünde arazimiz. .yeğenim chadler dikmek istiyor ben ise fernor tozlayı da fernette dikmek gibi bir düşüncem var.ne dersiniz.dikim aralığını da her ikimiz de 8x4 olarak düşünmekteyiz.yalnız yeğenim fidanları ceviz tohumlarından elde etmek istiyor.çok geç ve zaman kaybı olabileceğini yazmışsınız.bunu biraz daha açabilirmisiniz.ne demek istediniz. aşı v.s. işlemlerinden dolayı mı yoksa aşıladıktan sonrada bu fidanların gelişimi daha geç ve yavaş mı oluyor.cevap verirseniz çok memnun olurum.saygılar sunarım. 05335212232

orkide01 02-09-2013 08:33

sayın gökhan 1907
işlerimin yoğunluğu nedeniyle zaman zaman evden ayrı kalmamdan dolayı mesajları güncel olarak takip edememekteyim,bu nedenden dolayı mesajınızı yeni fark ettim benim bahçem ankarada değil niğde merkez 1400 rakımdadır.Ankarada ikamet ettiğimden dolayı bu bölgede bulunan chandler ceviz bahçelerindeki yapmış olduğum incelemelerde hiç bir sıkıntıya rastlamadım,bu bahçelerin bir kısmı benim gözetimim altında yetişmektedir daha detaylı bilgi almak için telefondan arayabilirsiniz.Saygılarımla.

cemilahmet 02-09-2013 09:43

sevgili hemşerim vede kardeşim
bu sabahleyin beni öylesine mutlu ettiniz ki sanki dünyayı yeniden keşfettim.size çok çok ama çok fazla teşekkür ediyorum.saygılar sunuyorum.

karaçepiş 13-09-2013 17:17

metin abi bolbol ürün alırsınız inşallah

xaloads 15-09-2013 14:34

mardinde 10 dönüm arazim var. chnenler karar vermiştim son zamanda altay cevizi diye bişi duydum. kararsızım bu konuda fikir sahibi olan arkadaşların düşüncelerine ihtiyacım var saygılar

swiper 18-09-2013 00:26

hocam öncelikle bahçeniz hayırlı uğurlu olsun.ben bilecik yenipazarda on dönüm yer aldım hafif meyilli 750-800 rakımda toprak değerlerini bilmiyorum ama orda ceviz bahçesi olanlara sorduğumda chandler olur diyorlar.fidanları nereden temin ettiniz.kaça aldınız.kısmetse kasım subat arası dikim yapmak istiyorum ancak aldığımız yerde en son tahıl ekiliydi toprağa herhangi bir işlem yapmamız gerekiyormu.dikim aralığı ne tavsiye edersiniz.birde forumda duydum ataman çiftliği varış ceviz fidanı satan onlar nasıldır acaba açık kök chandler fidanı satıyorlar fiyat hakkında bilgi istedim mail attım bakalım ne kadar diyecekler.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

swiper 18-09-2013 21:13

bursa inegölde arda fidancılıktan chandler fidanı alan varsa tecrübe ve tavsiyelerini paylaşabilirmi acaba.

yolgezer2001 18-09-2013 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi swiper (Mesaj 1200411)
hocam öncelikle bahçeniz hayırlı uğurlu olsun.ben bilecik yenipazarda on dönüm yer aldım hafif meyilli 750-800 rakımda toprak değerlerini bilmiyorum ama orda ceviz bahçesi olanlara sorduğumda chandler olur diyorlar.fidanları nereden temin ettiniz.kaça aldınız.kısmetse kasım subat arası dikim yapmak istiyorum ancak aldığımız yerde en son tahıl ekiliydi toprağa herhangi bir işlem yapmamız gerekiyormu.dikim aralığı ne tavsiye edersiniz.birde forumda duydum ataman çiftliği varış ceviz fidanı satan onlar nasıldır acaba açık kök chandler fidanı satıyorlar fiyat hakkında bilgi istedim mail attım bakalım ne kadar diyecekler.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yapman gerekenler
1. toprak numunesi tahlili (taban suyu seviyesi tespiti, )
2. derin patlatma - dipkazan **** dozer nipeli ile sürüm
3. fidan yerlerinin tebiti (forumda cevizle alakalı her başlıkta bu konuda bilgi ve deneyim mevcut)
4. Fidan temini (sözleşmeli ve sertifikalı olduktan sonra a **** b satıcısı o kadar farketmez (en isim yapmış firmaların ayşeyi fatma diye sattıgına canlı şait oldum))
tabi bunlardan önemlisi su durumunun araştırılması.

Bana sorarsan bu sitede cevizle alakalı tüm konuları oku bu senin en fazla 1 gününe alır ancak acele ile yaptığın yanlışın telafisi en az 1 yıl sürer
saygılar...

swiper 19-09-2013 11:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yolgezer2001 (Mesaj 1200711)
Yapman gerekenler
1. toprak numunesi tahlili (taban suyu seviyesi tespiti, )
2. derin patlatma - dipkazan **** dozer nipeli ile sürüm
3. fidan yerlerinin tebiti (forumda cevizle alakalı her başlıkta bu konuda bilgi ve deneyim mevcut)
4. Fidan temini (sözleşmeli ve sertifikalı olduktan sonra a **** b satıcısı o kadar farketmez (en isim yapmış firmaların ayşeyi fatma diye sattıgına canlı şait oldum))
tabi bunlardan önemlisi su durumunun araştırılması.

Bana sorarsan bu sitede cevizle alakalı tüm konuları oku bu senin en fazla 1 gününe alır ancak acele ile yaptığın yanlışın telafisi en az 1 yıl sürer
saygılar...

ilginiz için teşekkürler :)

gökhan1907 19-09-2013 21:35

Sayın orkide01 ben de çok geç gördüm cevabınızı teşekkür ederim.Telefonunuz varsa aramak isterim sizi. hala hangi türü dikeceğiz diye kıvranıp duruyoruz da :)

hdoğan 20-10-2013 22:59

Sayın Dere1974, 2013 itibari (sanırım 5.yaşında) chandler cevizlerinizden ortalama kaç kg kuru kabuklu ceviz aldınız (1 ağaçtan ortalama) Selamlar

dere1974 21-10-2013 08:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan (Mesaj 1209867)
Sayın Dere1974, 2013 itibari (sanırım 5.yaşında) chandler cevizlerinizden ortalama kaç kg kuru kabuklu ceviz aldınız (1 ağaçtan ortalama) Selamlar

5. sezonunu yaşayan ağaçlarımdan bu yıl ağaç başına 3 kg kuru kabuklu ceviz aldım.

beyzaçiçek27 31-10-2013 13:48

Öncelikle herkese selamlar ben bu forumun yeni üyesiyim Gaziantep ten takip ediyorum, paylaşılan bilgileri çok iyi niyetli ve faydalı buluyorum. Sayın dere1974 deneyimlerinizi bizlerle paylaştığınız için size ayrıca teşekkür ederim.Sizce 5. sezonunda 3 kg kuru kabuklu ceviz tahminlerinizle örtüşüyor mu. Yani herşey program dahilinde ilerliyor mu bir de bahçenizin yeni resimlerini de görmek isteriz. Saygılarımla

hdoğan 31-10-2013 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dere1974 (Mesaj 1209920)
5. sezonunu yaşayan ağaçlarımdan bu yıl ağaç başına 3 kg kuru kabuklu ceviz aldım.

Sayın Dere1974 forumda bir çok kişi chandlerde iç büzüşmesinden bahsediyor. Sizin cevizlerde büzüşme varmı, varsa yaklaşık yüzde oran verebilirmisiniz. Teşekkürler

ilkercak 01-11-2013 00:05

sayın arkadaşlar benim yaklaşık 30 ceviz ağacım var ama hepsi çeşit bir cins değil yaşları 10 yıllık zamanında büyükler bulduğu fidanı dikmiş pek bir verim yok ağaçlarda o yüzden çevremde de hiç chandler ağacı olan kimsede yok ben bu verimi düşük ağaçları değiştimek isityorum onun içinde chandler kalem lazım acaba bu konuda yardım edebilecek biri varmı aşı kalemi temini hakkında teşekkürler

dere1974 01-11-2013 12:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi beyzaçiçek27 (Mesaj 1213232)
Öncelikle herkese selamlar ben bu forumun yeni üyesiyim Gaziantep ten takip ediyorum, paylaşılan bilgileri çok iyi niyetli ve faydalı buluyorum. Sayın dere1974 deneyimlerinizi bizlerle paylaştığınız için size ayrıca teşekkür ederim.Sizce 5. sezonunda 3 kg kuru kabuklu ceviz tahminlerinizle örtüşüyor mu. Yani herşey program dahilinde ilerliyor mu bir de bahçenizin yeni resimlerini de görmek isteriz. Saygılarımla

5. yılımda 3 kg kuru kabuklu ceviz benim bahçem için biraz tahminlerimin üzerinde. Sebebiyse; Fidanları satın alıp diktiğim 2008 kasım ayında fidancım tozlayıcı olarak Hartley çeşidinin yeterli olacağına beni ikna ederek (herhalde elinde franquette veya fernette yoktu) tozlayıcı sırasına hartley diktirdi. Aradan 1 yıl geçtikten sonra hartleylerin arasına franquette diktim. Franquette' ler ancak bu yıl o da çok az olmak üzere polen saçımına başladılar. Ben bu yıl da cevizlerin çoğu tozlanmadığı için dökülür diye düşünerek iç kurdu ilaçlaması yapmadım. İç kurdu bulaşan cevizler yerlere erkenden döküldü. İhmalcilik yaparak kaolen atmadım bu da bir miktar güneş yanıklığına sebep oldu.

dere1974 01-11-2013 12:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hdoğan (Mesaj 1213399)
Sayın Dere1974 forumda bir çok kişi chandlerde iç büzüşmesinden bahsediyor. Sizin cevizlerde büzüşme varmı, varsa yaklaşık yüzde oran verebilirmisiniz. Teşekkürler

Geçen yıl başka işlerimin yoğunluğundan sulama yapamamıştım ve iç büzüşmesi vardı. Bu yıl hemen her hafta suladım ama kaolen atmadım.İç büzüşmesi %1 bile yoktur. Etrafımdan satın alan arkadaşlar da beğenilerini ifade ediyorlar.

gökhan07 02-11-2013 21:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi orkide01 (Mesaj 1195368)
sayın gökhan 1907
işlerimin yoğunluğu nedeniyle zaman zaman evden ayrı kalmamdan dolayı mesajları güncel olarak takip edememekteyim,bu nedenden dolayı mesajınızı yeni fark ettim benim bahçem ankarada değil niğde merkez 1400 rakımdadır.Ankarada ikamet ettiğimden dolayı bu bölgede bulunan chandler ceviz bahçelerindeki yapmış olduğum incelemelerde hiç bir sıkıntıya rastlamadım,bu bahçelerin bir kısmı benim gözetimim altında yetişmektedir daha detaylı bilgi almak için telefondan arayabilirsiniz.Saygılarımla.

Sayın orkide01,
Niğde merkez de kurduğunuz bahçeniz de chandler cinsi cevizler mi mevcut?
Saygılarımla.

tonbul19 07-11-2013 12:53

dere1974 bende sizin gibi bu yıl cevize merak saldım ben çorumda yaşıyorum çorumun oğuzlar77 cevizi var ancak bende sizin gibi chandler ve onun tozlayıcılarını dikmek istiyorum toprağı tahlile verdim 10 güne çıkacak inşallah sizin gibi güzel bahçem olur

yolgezer2001 08-11-2013 13:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tonbul19 (Mesaj 1215866)
dere1974 bende sizin gibi bu yıl cevize merak saldım ben çorumda yaşıyorum çorumun oğuzlar77 cevizi var ancak bende sizin gibi chandler ve onun tozlayıcılarını dikmek istiyorum toprağı tahlile verdim 10 güne çıkacak inşallah sizin gibi güzel bahçem olur

şimdide hayırlı olsun...

AYDIN67 19-11-2013 19:23

merhaba dere1974. bizim 6500 m2 tarlamız var.1 dönüme kaç chandler dikilir ve 1 dönümden 2 sene sonra ne kadar ortalam ceviz alınır. teşekkürler

dere1974 20-11-2013 10:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AYDIN67 (Mesaj 1220572)
merhaba dere1974. bizim 6500 m2 tarlamız var.1 dönüme kaç chandler dikilir ve 1 dönümden 2 sene sonra ne kadar ortalam ceviz alınır. teşekkürler

1 dönüme (1000 metrekare) 7x7 aralıkla dikerseniz 20 adet civarı chandler dikebilirsiniz. 2 sene sonunda ceviz alamazsınız. Pek meyve tutumu olmaz, oluşan meyveleri de fidanın gelişebilmesi için koparıp atmanız doğru olur.

tonbul19 21-11-2013 12:41

toprak tahlilimi aldım aşağıdadır. en yüksek sıcaklık 42,6 en düşük ise 27 dereceyi görmüş. ayrıca en geç ve en erken don tarihleri ise 20 nisan - 15 ekim arazimin kotu 810 m
hangi çeşiti önerirsiniz ve sırta dikim nasıl olmaktadır.
% işba = 66,22 Hafif tınlı
pH = 7,89 Hafif Alkali
% Toplam Tuz = 0,03 Tuzsuz
Kireç = 12,46 Orta Kireçli
Organik Madde = 2,4 Orta
Fosfor = 2,75 Çok az
Potasyum = 68,84 Yeterli

susurluk0972 31-12-2013 17:08

selamlar dere1974. size birkaç sorum olacaktı.1 dönüm kadar alana chandler ceviz dikicez. yerde daha öncesinde inekler otluyordu dolayısıyla tepikti. ben buraya enine boyuna derin patlatma çektim 2gün sonra 7li ile 40 45 cm kadar tekrar karıştırdım.bir hafta 10 gün sonra patlatma ve 7 lilerle tekrar karıştırdım ve 6x8 olarak 35 40 cm çukur kazmayı düşünüyorum.tarla kara toprak yer kemreliydi ama tekrardan kemre getirdim başka ne yapmayı önerirsiniz şimdiden teşekkürler ...yer susurluk ümiteli köyünde

dere1974 01-01-2014 15:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi susurluk0972 (Mesaj 1237511)
selamlar dere1974. size birkaç sorum olacaktı.1 dönüm kadar alana chandler ceviz dikicez. yerde daha öncesinde inekler otluyordu dolayısıyla tepikti. ben buraya enine boyuna derin patlatma çektim 2gün sonra 7li ile 40 45 cm kadar tekrar karıştırdım.bir hafta 10 gün sonra patlatma ve 7 lilerle tekrar karıştırdım ve 6x8 olarak 35 40 cm çukur kazmayı düşünüyorum.tarla kara toprak yer kemreliydi ama tekrardan kemre getirdim başka ne yapmayı önerirsiniz şimdiden teşekkürler ...yer susurluk ümiteli köyünde

Sayın susurluk0972 çukurları çok derin ve geniş açınız, çukurun ilk 20 santimetresinden sonra çıkan toprağı tarlaya saçın kullanmayın. Çukuru tarlanın üst bölgesinden temiz toprakla yeniden doldurun. Fidanların dikimden sonra etrafında su toplanmayacak şekilde dikim yüksekliğini ayarlayın. Çukurun en dibine fidanı dikmeden önce bir su bardağı 20+20+20 kompoze gübre saçmak çok faydalı olur. Selam ve saygılarımla.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025