![]() |
Bu bahçe nerede kurulu ?
|
Alıntı:
|
bellisi nereden aldınız?
sayın ermana bellisi nereden aldınız
uygulama zamanı ve mıktarı nasıl? Alıntı:
|
Alıntı:
|
DERE1974 ALLAHTAN acil şifalar diliyorum ,temennim şu anda sağlık ve sıhhattesinizdir.
|
Bahçenizin şu anki durumu nedir acaba? Ve bu yıl kaç kg verim aldınız? Umarım bahçenizde mutlu bir ömür geçirirsiniz :)
|
Alıntı:
|
Emirdağ bademli köyünde 15 dönüm yere ceviz dusunuyoruz neler yapmaliyiz yardımcı olurmusunuz
|
Alıntı:
|
Yesil kabuk ayrildiktan sonraki halimi 800 kg ?
harakiri |
Mrh Afyon Emirdağ bademli köyünde 15 dönüm yere ceviz bahçesi kurmak istiyorum rakım 900 m ne yapmalıyım nerden baslamaliyim hangi tur ceviz türü olmalı yardımlarınızı bekliyorum
|
[QUOTE=htoztokat;1418390]Yesil kabuk ayrildiktan sonraki halimi 800 kg ?
evet |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ceviziniz bereketli olsun.bizim gibi agaclari daha verime yatmamis yetistiricilere umut verdiniz. Bunca umutsuz moral bozucu forum uyelerinin oldugu bi ortamda :) peki tavsiyeliriniz varmi iyi bir ceviz uretimi icin neler yapilmali. Ben ozellikle sulama ve gubrelemeyi nasil yaptiginizi merak ediyorum ? harakiri |
Rakamlar çok güzel.7x7 ye dikildiyse 50 ceviz 3 dekar(dönüm) yere ekilmiş demektir. 3 dekar dan 16000 tl çok güzel bir rakam.Ceviz ekmeli artık bu rakamları gördükten sonra herkes.Hepinize hayırlı cumalar...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Hem asıl işiniz,hemde tedaviniz için gerekli zaman ayırmanızın dışında bahçe bakımı ile ilgilenmek kolay olmamıştır. Siz'i kutlarım. Hernekadar toprak analizi sonucuna göre gübreleme yapılması daha doğru olsada iyi bir verim aldığınıza göre doğru gübreleme ve ilaçlama yapmış olmalısınız. Ağaç başı verdiğniz gübre miktarı ve zamanı ile ilaçlama konusundaki çalışmalarınızı paylaşırsanız memnun oluruz. |
Sayin hocalarim bende sitenize yeni uye oldum elazig da harput mevkinde rakim 1360 iklimi karasal hangi ceviz cesidini ekecegimi karar veremedim chandler mi fernor mu diye **** 50 chandler 50 tane fernor ne yapmaliyim sicaklik kisin -15 den asagi dusmuyor ne yapmaliyim yardim ederseniz cok sevinirim birde saglam fidanci varsa paylasirmisiniz selamlar
|
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacak. Chandler ceviz bahçesi olarak en yuksek rakimda nerde gördünüz? Eğer gordiyseniz verimi nasilsin ? Saygilarimla
|
Herkese merhabalar.Bende yeni ilgilenen biri olarak oncelikle dere1974 kardesimize Rabbimden acil sifalar diliyorum.Yozgatta10 dönüm gibi bir araziye düşünüyorum. Rakım yüksek ve sert kış var.Allah izin verirse Sizin tecrubelerinizden yararlanmak istiyorum.Tahmini olarak tel örgü, fidan dikim damlama v.s ne kadara mal olur.Tesekkurler.
|
Alıntı:
dikim çukurlarının açılması ve işaretlenmesi (8*6) (214 tane) 800 tl tuttu. Fidanları sipariş ettim. 3.500 tl Fidanların dikimi için bir firma ile anlaştım. 1000 tl. Damlama sistemi daha kurmadım ama tahmini 3-4bin tl tutar. Bir de sondaj yaptıracağım. 60metrre civarı. 6 bin tl de buna veririm. Umarım bir fikir verir size. |
Teşekkür ederim.fidan tanesine fernol için 18 tl fiyat verdiler.açıkkoklü.bakalim detaylı sekilde arastiriyorum.ara ara fikirlerinize basvurmam gerekecek simdiden Teşekkürler
|
10 dönüm için proje yaptırıp maliyeti yarıdan aşağıya düşürebilirsiniz
|
Bilgi icin tesekkurler.Projelendirince hibe olarak geri dönüyor galiba. Birkaç kisiye danistim ama tam bilgi alamadım.
|
il özel idaresi veya tarım bakanlığı destekli olarak projelendiriliyor, faturalandırdığınız giderler karşı tarafa ödeniyor veya fidanı çok cüzi bir para ile kendileri temin ediyor
|
ama projeyi hazırlatmak gerekiyor sanırım
Alıntı:
|
Tarım Müdürlüklerinde örnek projeler var, siz istenen belgeleri hazırlayıp Nevşehir için ocak ayı gibi teslim ediyorsunuz. Piyasa da en ucuz açık kök ceviz fidanı 15,00 TL, hatırladığım kadarı ile geçen yıl tarım müdürlüğü 1,80 TL 'ye getirmişti.
|
tarım müdürlüğünün sattıkları aşılımı peki?
Alıntı:
|
Alıntı:
harakiri |
Bugun orman isletmeye gittim bilgi alayım diye bugün git yarin gel dediler.
|
sayın alpi; orman işletme kendi ormanını kendin yap projesi kapsamında hibe ve destek veriyor, mevzuatı çok ağır, ağaçları devletin meyvesi senin oluyor, kendi tarlana dikim yapacaksan tarım müdürlüğüne müracaat yap
|
sayın yusufcsr, tarım müdürlüklerinin sattıkları aşılı ve sertifikalı, önemli olan getirdikleri çeşit bölgenize uygun mu, dikkat etmeniz gereken bu
|
Şuan arastirmadayım.malum kış buralar.bir iki yer ozel arazi var.Insallah onumuzdeki sonbahar gibi olur muhtemelen.
|
Maşallah bahceniz cok guzel.
Bizde 2010 yilinda 15 donum tarlamiza 8x8 araliklarla chandler cinsi 252 fidan diktik. Ardindan 2011 yilinda 5 donum tarlamiza baklava dizilisi 110 fidan diktik. 5 sene icerisinde 1 sene tarlalarimiza bi takim sebeplerden dolayi bakamadik. Yani 5 degilde 4 sene oldu diye dusunuyoruz. :) Bu sene agaclarin cicekleri cok guzeldi umudumuzda yuksekti ancak dolu yagdigi icin urunun cogunu doktu bu nedenle iyi bir verim alamadik. Kismet olursa onumuzdeki sene cok iyi bir verim bekliyoruz. |
s.a. arkadaşlar chandler ceviz için trakya bölgesi arazi uygunmudur sizce ?
edirne ,kırklareli ,tekirdağ ve ilçeleri . henüz arazi araştırmasındayım ve her yerin avantajı ve dezavantajları var farklı farklı . trakya biraz daha avantajlı gibi sanki .. ama chandler ceviz için uygun olurmu bunu bilmiyorum .sizlerin önerilerinizi ve tavsiyelerinizi almak isterim olumlu olumsuz ... |
İyi akşamlar arkadaşlar Balıkesir havranda bu ceviz türü yetişirmi ? Rakım 50 m .
|
Emirdagda ve cevresinde ceviz eken varmı ?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025