![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-01-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Dut meyve vermediği için kesilecekse aşı yaptırın. Dut çok kolay aşı tutar. Şimdiden kesilirse yaz sonuna kadar göz aşıya gelecek sürgünler oluşturabilir. Aşıdan iki sene sonra meyve yemeye başlarsınız. Cevizin yeri değiştirilebilir, duta yazık olur. Zaten orası ceviz için sıkışık bir ortam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-01-2010
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
sn.lilium zaten sizin ceviz konusundaki marifetlerinizi bilmeyen yok. Yine cevizleriniz muhteşem olmuşlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İş türkiyenin ihtiyacı olan plan ve programı hazırlayabilmek marifet asıl orda. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-09-2014
|
Fide olarak mı diktiniz yoksa kabuklu olarak mı
Fide olarak mı diktiniz yoksa kabuklu olarak mı kabuklu dikim için hangi ay ve kabuğu çatlatarak mı gömdünüz kaç santim topraga gömmeliyim Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Profesyonel ceviz yetiştiricileri cevizi önce kum yastıklarında çimlendirirler sonra toprağa ekerler, bu ayrı ilgi alaka takip zaman ister, Direk toprağa ekmek arasında çok bir fark yok kasım ayında ekin üstüne beş santim toprak gelecek şekilde kapatın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-08-2016
|
Cevizler hızla büyüyerek 25 ile 40 m kadar boylanır ve bir ağaç 300 m2’lik bir alanı kaplayabilir. Ceviz fidanı genellikle yayvan taç şekline sahiptir. Kazık köklü olup kılcal köklerde oldukça fazladır. Kökler 5 m derinliğe kadar inebilir. Gövdede dallanma genellikle topraktan 2 m yükseklikte başlamaktadır. Gövdenin çevresi 6 m kadar genişleyebilir. Gençlik yıllarında düzgün gümüşi renkli olan gövdede ileri yaşlarda koyulaşarak çatlaklar meydana gelir. Sürgünler, tüysüz parlak zeytin yeşilidir. Uzunca bir sap üzerinde dizilmiş yaklaşık 13 kadar değişik sayılardan yaprakçıklardan oluşur. Yapraklar geniş elips şeklinde tam kenarlıdır. Uçları sivri boyları 6 ile 12 cm arasında değişmektedir. Rengi parlak yeşil olup dallar üzerinde helezonik şekilde yerleşmiştir. Ceviz fidanı kış aylarında soğuklama gereksinimleri karşılamak için soğuk ilkbahar ve yaz aylarında sıcaklığı karşılamak için sıcaklık istemektedir. 400 dereceden yüksek sıcaklıklarda yeşil yaprağında yanmalara ve cevizde büzüşmelere neden olmaktadır. Alıntı: Ceviz fidanı yetiştiriciliği hakkında herşey |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-09-2016
|
ceviz çimlendirme
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-09-2016
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
Açıkçası iki ağaçtan birini seçecek olsam ben de cevizi seçerdim. Meyvesini falan geçtim, gölgesinde uyumak bile yeter. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() CEVİZ | Şifalı Otlar - Bitkiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |