29-06-2015, 16:28
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi newturk
Merhaba ben ekim ayında 12 dönüm chandler ceviz fidanı diktim. Karacabey Bursa hafif meyilli ve verimli toprağa.
2 sorunum var. Birincisi; Fidanlarda şekil budaması yapıldı mayıs ayında ondan sonra 30 kadar fidanda gelişim çok yavaşladı. Diğer fidanlarda problem yok. Genelde gözlemlediğim sürgünlerde bir kararma koyu gri renk ve kuruyor. Sonra yenisi çıkıyor bu sürgün aynı sorunla karşılaşmayıp büyüyor. Fakat zaman kaybı oluşuyor ve beni endişelendiriyor. Ama yaklaşık 1 aydır hareket görmeyen bir 30 kadar fidan var. Toplam 330 fidan dikimi gerçekleşti. Nedir acaba problem.
İkinci problem: bir fidanda fotoğraflarda görüldüğü gibi komple kuruma oldu. Diğer fidanlarda böyle bir durum görmedim. Fakat kuruma belirtisi yaklaşık bir ay önce belirdi. Hiç leke vs. gözlemlemedim. Özellikle bu fidanda susuzluk problemi mi vardı bilmiyorum. Ama kurudu. Halbuki ben fidanları mayıs başından beri haftada bir kez damla sulama ile suluyorum. Hiç bir ilaçlama yapmadım Sadece amonyum sülfat gübresi attım. Bu fidana dokunduğumda fidanın kolay hareket ettiğini farkettim biraz zorlama ile yerinden çıktı. Kökleri siyah ve hiç gelişmemiş gibiydi. Halbuki bu fidan 60cm sürgün verdi. Nasıl böyle bir şey olabilir. Çok mu suladım acaba.
Bana yardımcı olur musunuz. Şimdiden teşekkürler.
|
bu yıl zaten aşırı yağışlar oldu birde siz suyu fazla kaçırdıysanız ayrıca diktiğiniz fidanlarda kök sorunuda olabilir.
|
|
|