![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlaçlama için etken maddesi dimethoate olan insektisit kullanabilirsiniz. Siz yine kullanılacak ilaçları araştırıp, zirai ilaç bayilerine de sorun. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
Alıntı:
Böceklerin sayısı çok fazla değil ( Gözlemlediğim kadarıyla ağaç başı ortalama 2 adet ). Biraz daha gözlemleyip artış olduğu taktirde bahsettiğiniz etken maddeli ilaçları düşüneceğim. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
resimlerde gördüklerimiz larvalıktan çıkıp böcek olmuşlar bu halleri ile size zararları yeniden yumurta bırakmaları olur. önemli olan kök çevresinde larva olup olmadığı eğer var ise ivedi olarak ilaçlama yapmalısınız.. geçen yıl ben bir ilaç kullandım ama ismini şimdi hatırlamıyorum depodan bakar yazarım.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlacın ismini bekliyorum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
litrede 480 gr saf CHLORPYRİFOS ETHYL olan herhangi bir ilaç olur ben serfos 48 ec almıştım. 1400 fidanın dibine ilaç vermek zorunda kalınca üç tonluk tankerde hazırlayıp yaklaşık birer kova (20 lt) kadar diplerine vermiştim. sonuç başarılı.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() PYRİNEX 48 EC Hektaş'ın bir ürününü buldum onu kullanıcağım Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
etken madde aynıysa sorun yoktur.. evet yaklaşık 10 tanker yaptık, içine humik asitte koymuştum iki işi bir arada halletmiştim. sizede bol şanslar diliyorum.. traktör ve tanker olunca sadece hortum elinde dolaşacak eleman gerekli onuda yevmiyeci ile hallettik iki günde tüm bahçeyi hallettik en çok zamanı tanker dolarken kaybettik. insanın ihtiyacı olunca aklı başına geliyor şimdi kuyunun kollektörüne 50 mm vana takıp 50 mm boru ile tanker doldurma ağzı yaptım.. o zaman yoktu. dalgıçı açıyordum 1 inch hortuma basınç fazla geliyordu bir kısmını sisteme göndererek uzun sürede dolum yapabiliyorduk. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antraktoz, bordo bulamacı, ceviz hastalıkları |
|
|