agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni340Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-04-2016, 22:29   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 01-04-2016
Merhaba, karışık cinslerden oluşmuş 9 senelik bir ceviz tarlası mı yoksa sıfırdan kurulacak bir tarlayı mı tercih etmeliyim?
Tüm ağaçlar gerekirse chandler a aşılanabilir mi ve bir chandler doğmuş ağacın verimine ulaşabilir mi?

Selamlar

yilmazms Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2016, 11:42   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-08-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yilmazms Mesajı Göster
Merhaba, karışık cinslerden oluşmuş 9 senelik bir ceviz tarlası mı yoksa sıfırdan kurulacak bir tarlayı mı tercih etmeliyim?
Tüm ağaçlar gerekirse chandler a aşılanabilir mi ve bir chandler doğmuş ağacın verimine ulaşabilir mi?

Selamlar
9 senelik cevizleri gayet güzel bir şekilde aşılatabilirsiniz. Kısa sürede eski formlarını bulacaklardır.

Dursunbeyli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2016, 07:11   #3
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dursunbeyli Mesajı Göster
9 senelik cevizleri gayet güzel bir şekilde aşılatabilirsiniz. Kısa sürede eski formlarını bulacaklardır.
Tesekkur ederim. Peki agac yasinin asiya etkisi var mi? Ornegin agaclar 30 yasinda olsa da asi yapilir mi ve etkisi ayni olur mu?

Eski 22-04-2016, 09:01   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-08-2014
Alıntı:
Tesekkur ederim. Peki agac yasinin asiya etkisi var mi? Ornegin agaclar 30 yasinda olsa da asi yapilir mi ve etkisi ayni olur mu?
Ağaç yaşının aşının tutma noktasında olumlu veya olumsuz etkisinin olduğunu ben de bilmiyorum. Yalnız yaşlı ağaçların kollarına çok güzel aşı yapılabilir.

Dursunbeyli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2016, 02:23   #5
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Tabi ki yapılır, Etkisi derken onu anlayamadım ne gibi bir etki

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2016, 22:42   #6
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Tabi ki yapılır, Etkisi derken onu anlayamadım ne gibi bir etki
Soyle dusundum, yasli ise agac asi tutma sansi azalabilir ve tuttuktan sonra genc agaca gore daha yavas gelisebilir

Eski 25-04-2016, 22:45   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2016
Merhaba arkadaşlar
Foruma yeni üye oldum.Uzun zamandır takip ediyorum.Çok güzel bilgiler ediniyoruz sizlerin sayesinde.Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
Çal Belevi köyünde 54 yaşında 2 adet ceviz ağacım var.Yıllardır ilkbahar geç donlarından hiç meyve alamıyoruz.Rakım 1063.Buyıl 20 şubatta 1,2dal nefes dalı bırakarak dallarını kestim.1 martta dalların çoğunluğu 20 -25 cm çapında olduğu için yarma aşı yapamadım.Kabuk kalınlığı 1,5-2 cm olduğu için kabuk altı aşı yapmayıda düşünmedim.Farklı metod kullanarak oyma aşı yaptım(V) gibi.Bu hafta sonu aşıları kontrol ettim hepsi canlı idi.Bu zamana kadar ağaçlarda hiç ağlama olmadı.Ayrıca 6-7 yaşlarında 2 ağaç daha aynı gün kestim yarma aşı yaptım biri biraz sıcak bölgede olduğu için sürmüş diğeride kalemler canlı.Mayıs başlarında uyanacağını tahmin ediyordum galiba öyle olacak.Bu arada aşılar Chandler,Fernor ve Ronde de montiqnac. benimde ilk ceviz aşım.Daha önce çeşitli aşı çalışmalarım olmuştu.İlerleyen zamanda durumları sizinle olumlu olumsuz paylaşırım.Sayın arkadaşlar bu arada pc kullanmayı beceremiyorum,teknoloji özürlüyüm bu mesajı 1 saatte yazabildim.
Hepinize iyi çalışmalar,selamlar

Düzenleyen coskunsarıkaya : 26-05-2016 saat 19:43
coskunsarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ceviz aşısı, chandler

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025