![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2011
|
Chandleri sizlere şöyle anlatsam sanırım daha iyi anlarsınız. Deneme yanılma yöntemini denemek istedim, hani derler ya ceviz kalemden tutmaz diye, bahçeyi budama yapmıştım budadığım dallardan deneme amaçlı olarak toprağa kalemler soktum, bu kalemler aldığı nemle ve kabuk çanlılığıyla gözler uyandı ve uyanan gözlerde ceviz meyvası gösterdi, ne yazık ki, köklenme olmadı ve kurudu. Demek istediğim chandler mutlaka meyvasını gösterir.[/QUOTE] Lilium Teşekkürler, aşılamaktan başka çare gözükmüyor. Usta bir aşıcı bulup aşılatacağım artık. bu ceviz fidanları için ne tür aşı yapılıyor ? Aşı zamanı nedir ? Yardımlarınız için teşekkürler, |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2010
|
Sn Lilium, Resimler için teşekkürler. Tabi beni hemen bir merak sardı. Cevaplarsanız sevinirim. Ayrıca maşallah. Resimdeki. 1-Ceviz ağaçlarının türü nedir ? 2-Dikim aralığı nedir ? 3-Resimden anladığım yüksek gerilim hattı var. Bunun altına ağaç dikemezsiniz diyen oldmu ? Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Alıntı:
Yedinci yılında bilecik çeşidi ceviz ağacından ağaç ortalaması ne kadar verim alındı..sayın lilium... |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet ilk kurduğum bahçe goble sistemi, kendi bahçemde de bazı ağaçlar goble sistemi, insan kendinin olunca kıyıp tam uygulamaları yapamıyor aslında kıyıp tam uygulamaları yapmak gerekir, kapama bahçelerde lider doruk dallı sistem tercih edilmelidir diyorum. Yeni ektiğiniz fidanlara bu yıl budama yapmak istemez, ufak tefek alınması gereken dal, budak, varsa alınabilir, ilk yıl alınmasa da olur çok önem arz etmez. Gelecek yıl gelişimleri de göz önüne alınarak gerekenlere tepe vurulması gerekenlere boya gitmesi şeklinde uygulama yapılabilir. |
|
|
|
![]() |
|
|