![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2007
|
İsmail Bey selamlar! Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Bu bilgiler benim açımdan daha aydınlatıcı oldu. İnşallah ilerleyen yıllarda 24 dönümlük başka bir araziye de ceviz dikme planımız var. Yukarıda ismini zikrettiğiniz çeşitleri dikkate alacağım. Ceviz konusunda yürütülen projeler ve gelişmelerden haberdar ederseniz çok mutlu olurum. Ne demişler; Her zaman işi ehline sormakta ve doğru yapmakta fayda var. Çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar dilerim. Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2006
|
Genel bilgiler vermemdeki gaye sizi doğru düşünceye sevketmektir. Daha sonra doğru tercihler yapmaya işin uzmanlarını arama gayretine ve en iyi çeşitleri bulma yoluna gireceksiniz. Hatta girdiniz bile. İsmail bey'in bahsettiği çeşitlerin temin edilme durumlarını araştırarak çalışmalarınıza devam edin derim ben. Tabi başka çeşit alternatiflerinizin de olduğunu hatırlatmak isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2007
|
Ceviz Fidanlarinin Kurumasi
2002 yılında karma ceviz bahçesi kurdum.350 adet ceviz fidanı diktim,mart ayında diktiğim fidanlar 40cm sürgün yaptıktan sonra temmuz sonu ağustos başında kurumaya başladı.Bu şekilde Fidanların %50 si kurudu.2003/2004/2005/2006 martlarında diktiğim fidanlarda aynı olaya maruz kaldı.Kurumakta olan fidanları söktüğümde kök gelişimini yapamadığını gördüm. 2007 martında havalar kurak olduğundan dikim yapmadım.Tarlam 260m rakımda kuzey yöneyli bir tarla Poyraza açık.Sulamayı tankerle yapıyorum.Bu günlerde sonbahar dikimi yapmak istiyorum.Şu anda120 adet noksanım var.Sonbaharda dikilen fidanlar kışın kök geliştirirmi.İZMİR/BERGAMA/KINIK/Karatekeli Köyü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2006
|
Alıntı:
Bölgenizde sonbahar dikimi en uygun olur. Dikimde toprak yapısına bağlı olarak çukurların uygun açılması gerekir. TOprak geçirgen ise 60*60 cm ebatında açmanız, toprak eğer ağır killi ise en az 80x80 cm ebatında açınız. Dikim sırasında 1 gübre 2 toprak 1 dere kumu karıştırarak karcını hazırlayarak dikim yapın. Dikimden sonra rüzgar esen yönden muhakkak fidanların dibine herek(kazık) bağlayın ve can suyu verin geniş bilgi almak istiyorsanız beni arayın Tel : 0 505 5450077 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2010
|
merhaba arkadaşlar
tokatta 750 rakımlı bir tarlada ceviz yetiştiriyorum, netten gördüğüm kadarıyla amerikan cevizleri hep bursa, denizli taraflarında yapılıyor, bende tokatta bu cevizlerden yetiştirmek istiyorum, ama yerinde yetişen cevizleride görmek istiyorum, tokata yakın gidip ağaçları görebileceğim, fidanını satın alabileceğim bir yer var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
Merhaba, bu siteye ilk mesajım olacak. mudanya arkasında nilüfer çayı ovasında 8 dönüm yerim var. ceviz dikmeyi düşünüyorum (özellikle kaman düşünüyorum, meyvesinin nispeten iriliği sebebiyle). ancak arazi toprağı normalde derin ve verimli olmakla beraber geçirgenliğini bilemiyorum. nilüfer çayı ile 3-5m kadar kot farkı var ancak 500-600m mesafe var . ceviz yetiştiriciliği için uygun olabilirmi, yorumlarınız varmıdır? iyi günler herkese |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
bakımsız ceviz
KOCAELİ-kandırada 50 adet şebin ve bilecik cevzim var şu anda 6 yıllık fidanlar yeri güzel 1 yaşlarında ilçlama hattası yaptım tekrar canlandılar ama boy yapmıyorlar kalın gövde oluşumu olmuyor cılız büyüme ne yapmam gerekiyor canlanmaları için teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kandıralı, öyle bir sormuşsunuz ki, bilmek için müneccim olmak gerekiyor. Sizler ne yaptınızı, ne ilacı atıpta yanlış yaptığınızı, hiç gübreleme yaptınızmı, toprak analizleriniz var mı? bir yazarsanız, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
sn lilium toprak analizim yok cevizlere yıkanmamış ilaç pompası ile ilaç attım içinde buğday ilaçlama kalıntıları varmı allahtan bir sonra ki gün yağmur yagdı yoksa hepsi felç olacaktı ekerken hayvan gübresi verdim 2 yıl sonra tekrar verdim ara ara mevsiminde toprak gübresi ve üre veriyorum kireç atmayı düşünüyorum nedersinizbudamaları bu yıl yapıldı birde ağaç kabuklarında mantara benzeyen sarı renkte kabarmalar var tavsiyeniz ilginize teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Kireç atmayı niye düşünüyorsunuz, toprakta kireç noksanlığı mı var? toprak analizini yaptırmadan bunları bilemezsiniz, belkide kireç fazlalığı vardır. Ağaçlardaki kabuk kabarmalarını fotoğraflıyabilirseniz iyi olur. Buğday ilaçları çok etkili ilaçlardır, tulumbada az ilaç kalıntısı kaldığı için ve ceviz odunsu bir bitki olduğu için fazla etkilememiş olabilir, gelişim göstermemeleri ondanda olabilir, kurumadıysalar ikinci yıl gelişim gösterirler. Fenni gübre olarak şubatta azotlu gübre veriniz, ağaçların yaşını bilmediğim için şu kadar verin diye tavsiye edemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|