![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
sayın AGOZCE tavsiyeniz için teşekkür ederim,pikan cevizini hemen araştıracağım..çeşit konusunda karar vermek en zor iş olsa gerek,ne varki ileride geri dönüşü olmayan hatalara düşmemek çok önemli..bu yüzden sizin önerileriniz bizim için çok değerlidir..bu arada ekim yapılıcak bölge orman arazisidir ve 49 yıllık verilmiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Alıntı:
Normal aşısız ceviz çöğürlerine pikan cevizi aşılanabilir mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yine de bir uzmana sormak gerek. Pikan cevizi diğer türlere göre çok hızlı büyür ve meyve verir. Belki sıcak iklim etkisi.Erkek-dişi ayırımı vardır. Çöğürleriniz için aşı -cinsi- arıyorsanız biraz bekleyin. Bizim bahçede -bir tane- ceviz ağacı var. Şimdiye kadar gördüğüm en büyük ve en lezzetli ceviz. Müthiş bir tür. Abartısız yumurtadan daha büyük.Cinsini bilmiyorum .Fotograf makinam bozuk. Fotosunu çekip uzmanına soracağım. Ne olduğunu öğrenince burada yazarım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Teşekkür ederim cevabınız için. Bende zaten 2 adet pikan cevizi fidanı var. 3 tane daha cevizim var elimde. Onları da çimlendireceğim. Çok kolay çimleniyor bu arada. Ben kalorifer peteğinin üstünde çimlendirdim. Acaba kaç seneden sonra meyveye yatar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan çimlenenler 4-5 yıl sonra meyve veriyor. Ama aşılı fidan bulursanız 2.yılda veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|