![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2012
|
Değerli Hemşerim ykaya194 Ben bu iki ırkı epey araştırmıştım. Arada farklar var tabi ki onu inkar edemeyiz. Ancak bu farklar inanın alıcı için o kadar da önemli değil. İnce kabuk,beyaz iç ve ve meyve sağlam oldukduktan sonra kimse bu pedro mu chadler mı diye sormuyor. Bu yıl bir kaç Howard fidanım vardı.Onlarda bir iki meyve gösterdi. Gerçekten çok beğendim bu ırkıda. Ayrıca yerli çeşitlerden Kaman1 ve Şebin ırklarına da değinmeden geçemiyeceğim. Gerek iç kalitesi gerek lezzet olarak bu iki ırk bence Pedro ve Chadler dan daha kaliteli. Bu arada 20 kg ürün veren ağaclardaki meyve boyutları biraz küçük 35 36mm civarlarındaydı. Ancak bu her ağaçta ve ırkta olabilecek bir durum. Bu yüzden gübrelemede daha özenli davranmak durumundayım. Bu arada 6 7 kg civarı yaş ürün aldığım ağaçlardaki meyve boyutları 47 mm ve kurutulduktan sonra da tane ağırlığı 14 g olarak gözlenenlerde oldu. Bu arada muhalefet olmak istemem ama forumda 10 yaşında bir pedro resmi vardı 100 kg ürün vermiş resmi bulunuyordu. Yanlışım varsa lütfen düzeltiniz ama bu yaşta bu kadar meyve veren bir Chadler ırkı resmi ne gördüm ne de duydum. Şayet ben görmemişsem **** duymamışsam cahilliğime verin lütfen. Tozlayıcı istememesi de ayrı bir avantaj. Yani benim için her yol Pedro ya çıkıyor. Bu sadece bana mı öyle geliyor diyorum ama bir kaç bahçe sahibi daha aynı kanıya varmış. Tabi sonucunda bunlar benim gözlemlerim.Tavsiye niteliği taşımaz. Forum içerisinde üzülerek bir çok kişinin istediği verimi alamadığını okuyorum. Bu yazılarıda yazmamın ve paylaşmanın sebebi budur. Olabilecek ve ulaşılabilecek rakamlardır. Yeterki siz gerekli mücadeleyi yapın.Gereken özeni gösterin. Mevlam kimsenin emeklerini karşılıksız bırakmasın. Hasadınız bol ve bereketli olsun. Selamlar. Düzenleyen vosvos17 : 17-10-2017 saat 08:22 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Pedro ve chandler aynı familyadan sayılır, ortak özellikleri yanında birbiri arasında meyve ağırlığı, verim, hastalığa dayanıklılık ve ağacın ömrü gibi avantaj ve dezavantajları olabilir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2016
|
Sayın vosvos 17 e ykaya; Pedro chandlerin annesi babası uc 56-224 dolayısıyle chandler e benzemesi çok normal. Pedro gerçekten çok verimli bir çeşit ancak;hastalıklara dayanıklılığı,standart kalibre yapmadığı,chandlerden önce uyanması ve sürekli budama isteğinden dolayı dez avantaj. Bugün chandlerle bahçe kurmak daha avantajlı en azından Pedrodan daha geç uyanıyor, hastalıklara daha dayanıklı standart kalibre meyva yapıyor (32-36) dünya standartları.kolaylıklar diliyorum iyi akşamlar |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2012
|
Alıntı:
Tek tek ölçmedim ama 35mm altındada ürüne rastlamadım. Burada kendi adıma bilinçli bir gübreleme yapmamanın hatasınında olabileceğini düşünüyorum. Bu yılki toprak tahlillerine göre gübreleme yapacağım. Seneye nasipse tekrar gözlemlerimizi paylaşırız. Ancak iki cins arasında öyle abartıldığı gibi de bir fark yok. Ayrıca bizim bölgemiz için pedronun 10 gün erken uyanması da bir dezavantaj değil. Hatta bir avantaj bana göre.Daha erken hasat gibi avantajı da oluyor. Yine de bu konuyu tartışmaya sürüklemenin bejim için anlamı yok. Ne diyelim Allah herkesin kalbine gönlüne göre versin. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
![]() Sayın vosvos17, paylaşımlarımız tarışma değil tam tersi bilgi paylaşımıdır. Tecrübe ve bilgi paylaşarak eksiğimiz varsa öğrenmiş oluyoruz. Örneğin; fotoğrafta görüldüğü gibi bu yıl aldığım ürünün kalibre aralığı 39-46 ve adet ağırlığı ise 12,4-13,6 arası. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|