agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-04-2016, 09:28   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-11-2013
Bu bahar havaların sıcak geçmesi sonucu bahçemdeki ağaçlar geçen senelere göre erkenden uyandı ve çoğu meyve verdi.4 yaşındaki meyve ağaçlarımdan vişne kiraz erik kayısıdan ağaç başı ortalama 15-20 kilo meyve almayı umuyorduk. 22 nisan gecesi ankarada yaşanan don olayında meyvelerin hepsi dondu yaprakların hepsi yandı.
Ceviz bahçemde 2 yaşındaki cevizlerin iyi gelişenlerinin tepelerini 3 hafta kadar önce vurmuştum. Geçen haftada yandan çıkan boyunlu gözleri kesmiştim. Az gelişenlerin tomurcukları da bazıları uyanmış bazıları da uyanmaya yakındı. Cevizilerimi göremedim İnşallah zarar görmemişlerdir.
Bir fırtına, bir dolu, bir kıvılcım, bir don olayı insanın tüm malını mülkünü götürebiliyor. İnsanoğlu aciz kalıyor.Bize düşen önlemimizi alıp Yaradana sığınmak.başka sığınacak yerimiz yok.Herkese selamlar.

Cevizciankara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2016, 12:02   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-06-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cevizciankara Mesajı Göster
Bu bahar havaların sıcak geçmesi sonucu bahçemdeki ağaçlar geçen senelere göre erkenden uyandı ve çoğu meyve verdi.4 yaşındaki meyve ağaçlarımdan vişne kiraz erik kayısıdan ağaç başı ortalama 15-20 kilo meyve almayı umuyorduk. 22 nisan gecesi ankarada yaşanan don olayında meyvelerin hepsi dondu yaprakların hepsi yandı.
Ceviz bahçemde 2 yaşındaki cevizlerin iyi gelişenlerinin tepelerini 3 hafta kadar önce vurmuştum. Geçen haftada yandan çıkan boyunlu gözleri kesmiştim. Az gelişenlerin tomurcukları da bazıları uyanmış bazıları da uyanmaya yakındı. Cevizilerimi göremedim İnşallah zarar görmemişlerdir.
Bir fırtına, bir dolu, bir kıvılcım, bir don olayı insanın tüm malını mülkünü götürebiliyor. İnsanoğlu aciz kalıyor.Bize düşen önlemimizi alıp Yaradana sığınmak.başka sığınacak yerimiz yok.Herkese selamlar.
Sayın Cevizciankara,

Maalesef televizyonlarda pazarladıkları gibi kolay değilmiş bu iş. Tecrübe etmeden öğrenilmiyor, bende her yıl donlardan dolayı çok sıkıntı yaşıyorum. 4 yıl oldu bu işe gireli ama maalesef ağaçlarım istediğim büyümenin çok gerisindeler.

permakültür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2016, 12:47   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-05-2015
Alıntı:
cinsleri neydi geçen yıl uyanma ve bu yıl uyanma tarihlerini söyleyebilirmisiniz.

nacidulus. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2016, 09:21   #4
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nacidulus. Mesajı Göster
cinsleri neydi geçen yıl uyanma ve bu yıl uyanma tarihlerini söyleyebilirmisiniz.
cinsleri doğru ise 450 fernor 50 fernette 50 adette chandler çeşidi var.
yanlış hatırlamıyor isem geçen yıl mayıs 10 undan sonra uyanmalar yeni yeni başlamıştı. Chandler fernora göre 1 hafta gibi erken uyandı.
bu sene nisan 10 u gibi chandler lerin çoğu ve fernorların bir kısmı uyanmaya başlamıştı.

Eski 30-04-2016, 22:30   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-03-2015
Alıntı:
yanlış hatırlamıyor isem geçen yıl mayıs 10 undan sonra uyanmalar yeni yeni başlamıştı. Chandler fernora göre 1 hafta gibi erken uyandı.
bu sene nisan 10 u gibi chandler lerin çoğu ve fernorların bir kısmı uyanmaya başlamıştı.
Sevgili arkadaşlar. Bu yıl geçen yıla göre bahar daha sıcak ve kurak geçtiğinden tüm bölgelerde tüm ağaçlar 2-3 hafta erken açtı. Benimde geçen yıl 28 nisanda açan chandler fidanlarım bu yıl 12 nisanda açtılar. İşte buradaki tek problem geç donlara yakalanmak. Çok şükür bizim buralarda geç don olmadı. Şuan 1'rer mt sürek oldu 2 yaşındaki fidanlarımızda.Allah herkesin emeklerini karşılıksız bırakmasın, bırakmazda ***.

Ercan kızıl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2016, 20:05   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2016
Alıntı:
Sn cevizciankara
cinsleri doğru ise 450 fernor 50 fernette 50 adette chandler çeşidi var
Fernor ve Fernettenin uyanma tarihlerinin 2-3 gün arayla aynı zamanda olduğunu biliyoruz.Dolayısıyla fernettenin fernoru tozlaması minimum olacaktır.Ronde veya meylannaise olursa mükemmel olur diye düşünüyorum.Chandlerde problem olmaz.Fernette 50 adet fazla bir kısmını rondeye çeşit değiştirebilirsin.Bilmiyorum daha önce bilginizin olup olmadığını .Bu mesajı yeni gördüm paylaşmak istedim.Başarılar dilerim kollay gelsin

coskunsarıkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2016, 11:23   #7
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi coskunsarıkaya Mesajı Göster
Sn cevizciankara
cinsleri doğru ise 450 fernor 50 fernette 50 adette chandler çeşidi var
Fernor ve Fernettenin uyanma tarihlerinin 2-3 gün arayla aynı zamanda olduğunu biliyoruz.Dolayısıyla fernettenin fernoru tozlaması minimum olacaktır.Ronde veya meylannaise olursa mükemmel olur diye düşünüyorum.Chandlerde problem olmaz.Fernette 50 adet fazla bir kısmını rondeye çeşit değiştirebilirsin.Bilmiyorum daha önce bilginizin olup olmadığını .Bu mesajı yeni gördüm paylaşmak istedim.Başarılar dilerim kollay gelsin
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim;
Biz dikim yapınca rondeyi bilmiyorduk.Sonradan öğrendik geçen sene tutmayanların yerine bir miktar ronde ekmeyi düşündüm ,bir kaç kişiye sordum ,ellerinde yoktu. Bende sizin dediğiniz gibi ileride bir kısmını rondeye aşılatmayı düşünüyorum.Teşekkür ederim.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025