agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-05-2015, 02:31   #11
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agacarkadas Mesajı Göster
merhaba, sayın ermana uyarınız için teşekkür ederim.
Şöyle ki;
fotoğrafları fidanların alttan gelen sürgünlerini kesmeden önce çekmiştim.
100-120 cm'den alttan çıkan sürgünleri kestim. mevcut fotoğraflardaki sık görülen dallar 100-120 cm üstteki bu yıl süren sürgünleri de nail beyin forumda yazdıklarından esinlenerek bilerek kesmedim ağacın kök gelişimine katkısı olur diye düşündüm alt dalları aldıktan sonraki fotoğrafları da ekledim.
Sayın agacarkadas, sizin fidanlarınız ana yandal tercihi yapılacak durumda değil.
Örneğin: şu fıdan

Name:  IMAG0229.jpg
Views: 1829
Size:  59.1 KB

Yeterli bir boya gelmemiş Ya da ektiğinizde bir metrelerden kesim yapmışsınız ve boyunlu göz değilde düğme gözler uyanarak biraz açılı dal oluşturmuş (düğme gözden lider bir gövde yapmanız zor olur) buradaki tercihiniz daha altta boyunlu bir göz üzerinden kesip lider hazırlamak olmalıydı. Ve altta şimdilik bir kaç yardımcı dal bırakarak bu yıl taç yapısı yükseltilerek gelecek yıl tepe kesimi yapılarak yan dallanmasına teşvik etmek olmalıydı.

Name:  IMAG0282.jpg
Views: 1780
Size:  59.7 KB

Bu yükseklikte bir tepe kesimi hiç önermiyoruz. ama bu yükseklikte bir tepe kesimi içinde fidanın gelişimi formu ve bırakılan dal sayısı güzel, bu yıl gelişecek lider uzayacak seneyede alttan bir kaç dal daha alıp tacı biraz daha yukarıya çekip ana yan dalları tercihi yaparsın, üzerinde meyva varsa bunları kopar.

Name:  IMAG0232.jpg
Views: 1828
Size:  68.6 KB

Alttan Ne kadar dal çıkartıldığını göremiyorum ama bu kadar da gövde çıplak bırakılmamalı,
Anlatmak istediğim şu, nasıl bir taç yapınız ne yükseklikte olmasını istemeniz sizin elinizde ve bu isteğe göre taç oluşturmak 1 metrelerden ya da daha yüksekten taç oluşturacaksanız tepe kesimlerinizi 1.50 ve daha yukarılardan yapmanız gerekir,( Fidanınız bu boylarda değilse bu boylara gelmesini bekleyin Ya da boylanmasına teşvik edin sonra tepe kesimi yapınız.) yok ben daha alçak bir taç yapısı istiyorum derseniz 1.20 lerdende tepe kesimi yapabilirsiniz ama böyle bir durumda da 70-80 cm lerden de ana yandallarınızı oluşturacak dalcıklar olması gerekir, ya da yeşil aksam olması gerekirki, fidan gelişimi kök çalışması daha iyi olsun.

Sonuç olarak bu hatalı bir budama, olmuş artık ve yapılacak fazla bir şey yok tek yapılacak bu gövdeyi güneş yanıklığından korumak Kireç ya da su bazlı plastik boyayla gövdeyi boyayıp korumak ve bundan sonra uzayacak lideri korumak (hereklemek)

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025