![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Örneğin: şu fıdan ![]() Yeterli bir boya gelmemiş Ya da ektiğinizde bir metrelerden kesim yapmışsınız ve boyunlu göz değilde düğme gözler uyanarak biraz açılı dal oluşturmuş (düğme gözden lider bir gövde yapmanız zor olur) buradaki tercihiniz daha altta boyunlu bir göz üzerinden kesip lider hazırlamak olmalıydı. Ve altta şimdilik bir kaç yardımcı dal bırakarak bu yıl taç yapısı yükseltilerek gelecek yıl tepe kesimi yapılarak yan dallanmasına teşvik etmek olmalıydı. ![]() Bu yükseklikte bir tepe kesimi hiç önermiyoruz. ama bu yükseklikte bir tepe kesimi içinde fidanın gelişimi formu ve bırakılan dal sayısı güzel, bu yıl gelişecek lider uzayacak seneyede alttan bir kaç dal daha alıp tacı biraz daha yukarıya çekip ana yan dalları tercihi yaparsın, üzerinde meyva varsa bunları kopar. ![]() Alttan Ne kadar dal çıkartıldığını göremiyorum ama bu kadar da gövde çıplak bırakılmamalı, Anlatmak istediğim şu, nasıl bir taç yapınız ne yükseklikte olmasını istemeniz sizin elinizde ve bu isteğe göre taç oluşturmak 1 metrelerden ya da daha yüksekten taç oluşturacaksanız tepe kesimlerinizi 1.50 ve daha yukarılardan yapmanız gerekir,( Fidanınız bu boylarda değilse bu boylara gelmesini bekleyin Ya da boylanmasına teşvik edin sonra tepe kesimi yapınız.) yok ben daha alçak bir taç yapısı istiyorum derseniz 1.20 lerdende tepe kesimi yapabilirsiniz ama böyle bir durumda da 70-80 cm lerden de ana yandallarınızı oluşturacak dalcıklar olması gerekir, ya da yeşil aksam olması gerekirki, fidan gelişimi kök çalışması daha iyi olsun. Sonuç olarak bu hatalı bir budama, olmuş artık ve yapılacak fazla bir şey yok tek yapılacak bu gövdeyi güneş yanıklığından korumak Kireç ya da su bazlı plastik boyayla gövdeyi boyayıp korumak ve bundan sonra uzayacak lideri korumak (hereklemek) |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|