agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-05-2015, 19:01   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musculus Mesajı Göster
Yeni ceviz ekecek arkadaşlara nacizane önerim:
6 yıldır ceviz ağaçları ile uğraşmaktayım.Her sene ilaçlama,koyun-keçi gübreleme, çapalama,sulama vb işlerle oldukça yoruluyosunuz. Bu 6 yılda şu ana kadar yaptığım masrafın 10 da birini bile alamadım. Ya kırağı ya dolu zararı ya da tozlanma sorunu oluyor. Cevizler olsa bile yeşil kabuğundan zamanında ayrılmassa içi kararıp pazar değeri düşüyor. Cevizleri kurutması ayrı bir dert. Sorunları daha da sayabilirim. Neticede ( tamamen kendi görüşümdür) bu 6 senenin bana kazandırdığı tecrübe tarlanızı kesinlikle ceviz için heba etmeyin. Başka şekillerde değerlendirin. Emeğinize,zamanınıza,paranıza yazık etmeyin. Meyvesi olmasada gölgesi olsun yeter derseniz ona saygı duyarım. Karar yine de sizin...
Bende bahçeme 4 sene önce tüplü olarak 5 adet ceviz diktim. Çeşidi nedir bilmem.4. yıllarını doldurdular.boyu 2 metre çapı 10 cm civarında oldu ağaçta hiç meyve yok. baktım bu ağaçlar 4 sene daha geçse meyve vermeyecek, 1 ay önce 1 metreden kestim bugünde fernor aşıladım. İnşallah daha iyi olur. tv reklamlarında çıktığı gibi şimdi ek seneye meyvesini topla olmuyor.4 yılda 30 kg 5 yılda 50 kg meyve verirmiş.Sitede varmı böyle meyve alan.En az 4 sene gözden çıkarmak lazım diye düşünüyorum.sitedeki usta arkadaşların yazılarından anladığımda bu kanıda.40 ölçüp bir biçmek lazım. diye düşünüyorum.Saygılar.

Cevizciankara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025