agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-12-2013, 18:21   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ermana Mesajı Göster
kırmızılar chandler sarı olanlar dölleyiciler.
Tozlayıcıları neden kenara dikmiyorsunuz.Diyelim dişi çiçek açma döneminde rüzgar aynı istikametten esti önündeki cevizler nasıl tozlanacak ve bahçen dikdörgen biçiminde ince uzun kenarda tozlayıcı daha iyi olurdu.Tozlanmama riski olmazdı.Sen tozlayıcıları ortaya dikmişsin.Zor olmayan bir iş 10 tane tozlayıcıyı aynı istikamette kenara al zaten yeni diktin benim fikrim kolay gelsin.

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2013, 08:03   #2
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Tozlayıcıları neden kenara dikmiyorsunuz.Diyelim dişi çiçek açma döneminde rüzgar aynı istikametten esti önündeki cevizler nasıl tozlanacak ve bahçen dikdörgen biçiminde ince uzun kenarda tozlayıcı daha iyi olurdu.Tozlanmama riski olmazdı.Sen tozlayıcıları ortaya dikmişsin.Zor olmayan bir iş 10 tane tozlayıcıyı aynı istikamette kenara al zaten yeni diktin benim fikrim kolay gelsin.
kusura bakmayın ne anlatmak istediğinizi pek anlayamadım. ince uzun kenar dediğiniz neresi? sizin nasıl bir dikim şekli tavsiye ettiğinizi anlayamadım çizim ile gösterirseniz anlaşabiliriz sanırım.

ermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2013, 09:03   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
kusura bakmayın ne anlatmak istediğinizi pek anlayamadım. ince uzun kenar dediğiniz neresi? sizin nasıl bir dikim şekli tavsiye ettiğinizi anlayamadım çizim ile gösterirseniz anlaşabiliriz sanırım.
merhaba

herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim.

ömür beyin demek istediği yörenizin tozlaşma mevsimindeki hakim rüzgar yönünü bilerek. tozlayıcı çeşitleri tarlanızın rüzgarın estiği yönüne dikmeniz.

tozlayıcılar rüzgarın tarlanıza ilk girdiği yerde olacakki tozları alıp diğer fidanlarınıza ulaştırsın.

misal bizim buralarda hakim rüzgar kuzey doğudan eser tozlayıcılarımı bir sıra kuzey doğu tarafına dikip sonra her yedi sıradan sonra aynı işlemi uyguladım

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2013, 10:58   #4
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
merhaba

herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim.

ömür beyin demek istediği yörenizin tozlaşma mevsimindeki hakim rüzgar yönünü bilerek. tozlayıcı çeşitleri tarlanızın rüzgarın estiği yönüne dikmeniz.

tozlayıcılar rüzgarın tarlanıza ilk girdiği yerde olacakki tozları alıp diğer fidanlarınıza ulaştırsın.

misal bizim buralarda hakim rüzgar kuzey doğudan eser tozlayıcılarımı bir sıra kuzey doğu tarafına dikip sonra her yedi sıradan sonra aynı işlemi uyguladım
bizim hakim rüzgarlar kuzey,kuzey doğu,kuzey batı, ancak o dozlama döneminde güneyden eserse. sonuçta hakim rüzgarlar çokta hakim değil bahçenin olduğu yerde güneydende esiyor. bu yüzden ben hafif kuzeye doğru ancak bahçenin ortasına ektim. tamamen kuzey sınıra ekseydim ve rüzgarlar güneyden esecek olsaydı o hafta tek bir ağacı dahi dozlayamıyacaktım.

Eski 24-12-2013, 21:54   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Necip arkadaş cevabı yazmış sağolsun.Ben bilgisayarda çizim yapamıyorum resimde paylaşamıyorum anca yazı ile anlatmaya çalışıyorum. Bir sırada 26 cevizin var tarla sınırı tarafı, tozlayıcıları o tarafa dik.Diger taraf 7-8 ağaç tahminimce 40-50 metre ceviz polenleri o mesfaya gider.Sen ortalara dikmişssin demek istediğim rüzgar tek yönden eserse bir sıra 26 ağaçta problem olur demek istedim.Yinede anlaşmazlığa düştünse tel ile görüşelim.05358166354.kolay gelsin.

Eski 25-12-2013, 08:06   #6
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Alıntı:
Necip arkadaş cevabı yazmış sağolsun.Ben bilgisayarda çizim yapamıyorum resimde paylaşamıyorum anca yazı ile anlatmaya çalışıyorum. Bir sırada 26 cevizin var tarla sınırı tarafı, tozlayıcıları o tarafa dik.Diger taraf 7-8 ağaç tahminimce 40-50 metre ceviz polenleri o mesfaya gider.Sen ortalara dikmişssin demek istediğim rüzgar tek yönden eserse bir sıra 26 ağaçta problem olur demek istedim.Yinede anlaşmazlığa düştünse tel ile görüşelim.05358166354.kolay gelsin.
işte bende onu diyorum eğer rüzgar tek yönden ve güney yönünden yani dozlayıcıları diktiğimiz sıranın arkasından eserse bir tek ağacı dahi dozlayamayız.

Eski 25-12-2013, 21:01   #7
Ağaç Dostu

Alıntı:
işte bende onu diyorum eğer rüzgar tek yönden ve güney yönünden yani dozlayıcıları diktiğimiz sıranın arkasından eserse bir tek ağacı dahi dozlayamayız.
Ağaçların A=26 B=8 C=26 D=7 Diyelim dikim şekli öyle görülüyor. A kenarına ve C kenarına dikersen hangi rüzgar eserse tozlama olur. Tozlayıcıları ortaya dikmişsin komşunun tarla tarafına çek sorun olmaz.Tek yöne değil A ve C tarafına dik.Biraz zor anlattım aslında çizim yapabilsem kolayda yapamıyorum. Kolay gelsin bahaçende sağlıklı ve mutlu yarınlar dilerim.

Eski 24-12-2013, 15:27   #8
Ağaçsever

cemilahmet's Avatar

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
sn ermana
çizimler için çok teşekkür ederim.bol ceviz yemeler nasip olur inşallah.

cemilahmet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2013, 15:39   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Kış manzaraları...

21 Aralık itibari ile Bordo bulamacını da attım. Mart'a kadar vakit nasıl geçecek bilmiyorum...

Eklenen Resimler

juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2013, 17:02   #10
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
21 Aralık itibari ile Bordo bulamacını da attım. Mart'a kadar vakit nasıl geçecek bilmiyorum...
Sayın juglandales,Mart ayına kadar bahçede yapılacak ufak tefek işler mutlaka bulunur,ancak soğuk etkili olduğu için bu işleri yapmak imkansız. Mesela bu sabah bahçeye gidip dolaşmak istedim, ancak o kadar soğuktu ki,yarı yoldan geri döndüm

Sanırım,yazın çalıştığımız o en zor ve yorucu günleri bile özleyeceğiz bu gidişle

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2013, 00:18   #11
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Sayın juglandales,Mart ayına kadar bahçede yapılacak ufak tefek işler mutlaka bulunur,
Bulunmaz mı, kar yağdığında mangal yakması çok keyifli oluyor hele biraz sessiz ve sakin bir yerse keyfine doyum olmaz.

Hep çalışmaya bakmayın biraz da yaptıklarınızın keyfini yaşayın derim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2013, 22:12   #12
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster

Tünel çökmeden ışığa ulaşabilirsem ne ala,,o zaman birlikte yakarız söz
Ne çökmesi, bak burada ışık görülmüş, pırıl pırıl ışıldıyor ışıklar,

http://www.agaclar.net/forum/1231437-post4502.htm

Sen yinede kapalı sisli karlı havalarda mangalı yak ki ışık devam etsin, (üzerine atacak bir şeyler bulunur) otur şöyle bir bak bir seyreyle aldığın keyfi hiç bir şeyle değişmezsin.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2013, 22:21   #13
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Ne çökmesi, bak burada ışık görülmüş, pırıl pırıl ışıldıyor ışıklar,

http://www.agaclar.net/forum/1231437-post4502.htm

Sen yinede kapalı sisli karlı havalarda mangalı yak ki ışık devam etsin, (üzerine atacak bir şeyler bulunur) otur şöyle bir bak bir seyreyle aldığın keyfi hiç bir şeyle değişmezsin.
Teşekkür ederim,bana moral verdiniz.. Yarın şu mangalı bir yakayım,Rodop dağlarına ve Yunanistan'a doğru bir manzara eşliğinde

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2013, 20:34   #14
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
Bahçeyi tertemiz yapmışsın,Bordo bulamacınıda atmışsın çok güzel olmuş.Ağaçlarını güzel taçlandırmıssın fotoğraflarda güzel görülüyor.Şimdi kışın ne yapacaksın çok basit Tekirdağından üzüm suyu mangal karda güzel olur.

Eski 29-12-2013, 10:29   #15
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-05-2009
Sayın ermana bence tozlayıcı yerleşiminiz 10 numara olmuş. Tozlayıcı çeşit konusuna gelince Murat Bey ve size eşit Franquette ve Fernette gönderim. Ben sadece Franquette göndersem de yeterdi diye düşünüyorum ancak burada çok fazla dölleyici konusu konuşulduğu için garanti olsun diye yaptım. Yarın öbür gün dedikodumu yapmasınlar dedim . Seneye isteyen olursa Cisco da gönderebilirim.

Bu ara forumda yazamıyorum malum işler yoğun ...

chandler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2013, 12:06   #16
Ağaç Dostu

ermana's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chandler Mesajı Göster
Sayın ermana bence tozlayıcı yerleşiminiz 10 numara olmuş. Tozlayıcı çeşit konusuna gelince Murat Bey ve size eşit Franquette ve Fernette gönderim. Ben sadece Franquette göndersem de yeterdi diye düşünüyorum ancak burada çok fazla dölleyici konusu konuşulduğu için garanti olsun diye yaptım. Yarın öbür gün dedikodumu yapmasınlar dedim . Seneye isteyen olursa Cisco da gönderebilirim.

Bu ara forumda yazamıyorum malum işler yoğun ...
ilginiz alakanız için teşekkür ederim okan bey. seneye kısmet olursa 2 tanede araya cisco sıkıştırmak istiyorum.

Eski 30-01-2014, 10:54   #17
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Alıntı:
Bahçeyi tertemiz yapmışsın,Bordo bulamacınıda atmışsın çok güzel olmuş.Ağaçlarını güzel taçlandırmıssın fotoğraflarda güzel görülüyor.Şimdi kışın ne yapacaksın çok basit Tekirdağından üzüm suyu mangal karda güzel olur.
Olur olmasına da dostlarla daha güzel olur. Yolu düşen herkezi beklerim.....

juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026