![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
ben eylülün 13 ünde son sulamayı yaptım. inşşaallah kasım ortasına kadar birdaha don olmazsa, ağustosta su verilenle benim eylüle kadar su verdiklerimi kıyaslar sonucu görürüz... ekim ayının başlarında olan (-2 ve altı) donlardan, suyu ne zaman kesilirse kesilsin az veya çok etkilenmeden kurtulacak fidan olacağını sanmıyorum... ve hatta daha tam olgunlaşmamış gelecek yılın meyva gözlerinin bile etkilenmesi söz konusudur.. ( ben ne demiştim demek için henüz çok erken http://www.agaclar.net/forum/1206190-post4244.htm bunun için seneye mayısı beklemek gerekli) geçen yıl haziran sonu dikilen fidanların suyunu bende ağustosun ilk hafta sonu kesmiştim yeni dikilen henüz kök yapmamış fidanın suyunu erken kesince yaklaşık 280 adet kuruyan olarak bana döndü.. ve uyuma ( yapraklarını dökme) tarihide sitede kayıtlı http://www.agaclar.net/forum/1050599-post2.htm sene ne zaman dökecekler bakalım göreceğiz.. seneye bu denen olabilir. daha erken suyu kesebilirim. kökler iyi kötü oluşmuş olacak. arda yeni dikilen olursa onları bir şekilde bağımsız sulayarak, diğerlerinin suyunu erken kesip daha az sürgün boyu yapmalarını sağlaya bilirim. daha az sürgün boyunu başka yollarlada sağlamak mümkün değilmi ??? sulamayı erken kesmemizdeki amacımız daha olgun daha fazla odunlaşmış sürgünler elde edebilmek değilmi?? ağacı susuz bırakarak değilde besleme şeklini ve miktarlarını değiştirerek bu işi yapmak mümkün değilmi ?? Düzenleyen ncp1963 : 06-10-2013 saat 23:04 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Suyunu ağustos sonunda kesmek gerekir söylemi, tecrübelere dayanarak söylenen genel bir prensiptir ancak her bölgenin/bahçenin ayrı toprak yapısı vardır. Örneğin; Geçirgen bir toprak yapısında olan bir bahçede suyu erken keserseniz, eylülde havalarında yağışsız geçmesi durumunda ağaç susuz kalarak zarar görür. Killi bir toprak ise suyu erken kesmek gerekir, zira eylülde yağan yağışlarında etkisiyle sürgünlerin uzaması hızlanır ve bu yıl olduğu gibi ekim ayında gelecek donlara karşı ağaç tedbirini almamış olur. Düzenleyen ykaya194 : 06-10-2013 saat 21:42 |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
ekteki resimlerde ağustos ayında biga ile mucur arasındaki gece ısılarına bakarsanız ne dediğim daha iyi anlaşılır. üst resim biga alt resim kırşehir/mucur Aslında aynı ağacı konuşuyoruz ama herkes kendi iklim ve toprak şartlarını baz aldığı için bazı şeylerde çatışıyoruz. sizinde dediğiniz gibi toprak şartları ve iklim şartları uygulamaları değiştiriyor. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Evet doğrudur, sulamanın ne zaman kesileceğine karar vermeden önce, toprak yapısına ilaveten iklim şartlarınıda dikkate almak gerekir. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2009
|
Tabikide Ağustos ortası ile eylül başı arasında özellikle iklimi sert olan yerlerde sulama kesilmeli ve dokuların sertleştirilmesine ( pişkinleşme) çalışılmalıdır. Bu bilgi aynı şekilde Kaliforniya üniversitesinin yayınlarında da var. Ancak suyu kesem zamanı bölgeden bölgeye vede tarladan tarlaya değişebilir. Burada (yeni dikilmiş fidanlar hariç) Mevsime ve bölgeye bağlı olarak Agustos 15 ile Eylül 15 arası demek sanırım daha doğru. Birde Agustos 15 te fidan neden dikersiniz ki dikin Ekim de daha iyi olur. Birşey daha paylaşayım yine Kaliforniya Üniversitesinin yayınında derki suyu kestin ve büyüme durduysa ve eğer yağmurda yağmadıysa Ekim ayında bir su daha ver ki bitki yeterli nişasta depolaması yapabilsin. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-10-2013
|
en uygun dikım zamanı ekim ayı mıdır kasım ayına geç kalmış olurmuyum. birde aşılı fidanların ederi nedir kaman **** fernor cinsi. Bir kaç yeri aradım arada 2 katı fark olanlar var. Ucuza kaçıp kandırılmak **** kazıklanmak istemiyorum fiyatlarla ilgili bilgileri olan yazarsa sevinirim satıcılarda özel mesajla ulaşablirler. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|