agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni5569Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-09-2013, 14:10   #10
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-05-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 72
ceviz budama şekli

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
Beni de yakından ilgilendiriyor.


Sayın Formullaone ve diğer arkadaşlar yeterince süremiz olduğuna inanıyorum (mart budaması) Bu konu ile ilgili daha fazla bilgi bulmamız gerekiyor.

Benim kafama takılan tek lider sürgün olarak iyi gelişen bir fidanın ilk katını 6-7 dal ile mi oluşturacağız ? ve ikinci katı da aynı sezonda mı büyüteceğiz ?
Sayın aviator34
Budamayla ilgili bahsettiğiniz görüntüleri bende izledim.Ben yıllarca budamacılık yaptım kendi tecrübelerimden çıkardığım sonuca göre budamadaki esas amaç dalları seyrelterek ağacın homojen bir şekilde güneşlenmesi , hava sirkilasyonunun sağlanması iri ve kaliteli bir ürün elde etmektir.Cevizdeki durumda aynıdır.Kat oluşturmaktaki amaç dalların birbirini gölgelemeden lider dal etrafında oluşturulmasıdır,eğerki siz o yıl iyi bir bakımla lider dalı 3 metre ve üzeri yapabildiyseniz gelecek yıl yapacagınız bir tepe kesimiyle lider dal üzerinde oluşacak yandallardan 7-8 adet bırakarak bir yılda iki kat sayısına ulaşarak daha avantajlı bir konuma gelmiş olacaksınız.Ama bu dalları bırakır iken aralıklarını iyi ayarlamanız ağacın sağlıklı bir şekilde gelişmesine katkıda bulunacaktır.Saygılarımla.

orkide01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025