![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Sedat bey chetntler çeşidi benim kaman daki bahçemde var 7 yıl oldu ama içimde endişede var.Çünkü denizlide geçen yıl 6 yaşın da doktor sadık beyin bahçesinde don yakmış,soyediği çanak içi gibi bir yer imiş benim bahçem biraz yamaç arazi.belki de onun etkisi olabilir arazın dera yatagı dere içi degil se dikmeni tavsiye ederim.F |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
sizin bahçenizdeki cinsler, yaşları ve verimleri hakkındaki görüşlerinizi alabilirmiyiz..?? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Benim bahçemde en verimli çeşit kaman1-chentler,pedro.birde bizim kendi cevizim yayla.Şimdi kendime yeni bahçe kuruyorum orayada aynı çeşitleri dikeceğim hiç endişem yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
Arif bey iyi günler, topladığınız cevizleri nasıl kurutuyorsunuz, bize bilgi verebilr misiniz bu konuda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Degerli ceviz dostum,Bizler kaman da cevizleri yeni çatlama yaparken iyice çatlamadan hasat yapıyoruz.Hasat olan cevizleri soyma makinası ile soyulan cevizleri kum eleginden yapılmış etrafı tahta ile çevrilerek çerçeveli olarak ve dört köşesine ve buyuklugune gore ortalarındanda 60-70 cm ayakta durması için yükseltılecek şekilde soyulan cevizler bu eleklerin üzerine dokulür.Burada 3-4 saat beklettikten sonra golge olan agaç altı veya hava sürkülasyonu olan yerlere zemine pamuklu ortü sereriz elek üzerindeki cevizleri buraya boşaltırız günde 2 defa karıştırırız.Buralarda 5 kuruduktan sonra cevizlerifile türü veya bez torbalara koruz.Bizdeki cevizler böyle kurutulur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Degerli ceviz dostları ben ağaçlar net 2006 üye oldum ama hiç yazmamıştım geriye donuk yazılara baktım kendimi ceviz dostlarına faydalı olacağım için yazma geregi duydum.Çünkü bazı bilgiler ezbere konuşulup paylaşılıyor.Ben ceviz konusunda yaşamadığım olay kalmadı.Cevizin tohumdan ekilmesini aşı yapılmasını,aşısız çögürden kurulan bahçelerdeki insanların nasıl pişman olduklarını.cevizi hemen dikip para kazanması hayali ile yıkılan insanları,ceviz dikipte yetiştirmenin zorluklarının hepsini yaşamış birisi olarak ceviz dikeceklere şunu tavsiye ederim .Önce ceviz dikipte kafalarını duvarlara tosluyanlarla görüşmelerini,Sertifikalı ceviz fidanı alıpta ismine dogru çıkmayan ceviz fidanı dikenlerin ne kadar pişman olduklarını gördükten sonra bulaşıcı bir hastalık olan ceviz dostlarına yardımcı olabilirsem diye, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|