26-11-2012, 22:46
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-05-2008
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi derdin
Sayın safranlı ceviz yetiştiriciliği deryasında şu ana kadar sadece bir damla bulmuşken onuda elimden alıyorsunuz.Ceviz tohumdan yetişir tezinize beni ikna etmeniz mümkün değil çünkü benin aradığım dayanıklı ve güçlü ceviz ağacı değil öyle olsa haklı olabilirsiniz,amaben verimli bir ceviz ağacı istiyorum o nedenlede fidan vede yabancı cinskonusunda kararlıyım.uyarılarınıza teşekkür ederim,sağolun.
|
Sayın derdin, sayın safranlının tezine inanır ya da inanmazsınız o sizin bileceğiniz bir iş, ama anlattığını biraz yanlış anlamışsın gibi hissettim, safranlının dediği tohumdan ekki, kök zedelenmesi olmasın, daha sonra istediğin verimli çeşide çevirebilirsin.
Sayın safranlının bu görüşüne kısmen katılırım kısmende katılmam, katıldığım taraf evet tohumdan ekildiğinde fidan sökülmüyor kök sistemi bozulup (kesilip vs) olmuyor, katılmadığım taraf ise, fidancıların tohumdan ekip aşıladığı ve daha sonra sökülen kesilen köklerin yer değiştirdiğinde ya da tüplü fidanların dip kök yapamayacağı tohumdan olduğu gibi olmayacağı aynı kökü yapmayacağı deyimine katılmıyorum.
Burdan yola çıkarak bir şey sormak istiyorum , bazen ağaç diplerinde hafif köklü picler olur zaman zaman ihtiyacımıza göre bunlardan koparır ve ekeriz ve tutarlar, sorum şu bu kopardığımız piçler dip kök yapmıyorlar mı ? ki, söküm esnasında (ya da tüplü fidanın) kesilen kökleri dip kök yapmasın.
|
|
|