![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
Taze , süt ceviz erken hasat edilen cevizimidir? Taze cevizi toplayıp kuruttuktan sonra normal kuru ceviz olmuyormu? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
ceviz kabuğunu ikiye ayırdığınızda içerdeki meyvanın arasındaki (ceviz içini birbirinden ayıran parçanın)rengi kahverengine yaklaşmıssa olgunlaşmış demektir hala açık renkse toplamayın bekleyin (cevizin dört parçasının arasındaki) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok emin değilim ama sanki dediğiniz kısım ben toplarken beyazdı. Yeşil kabukta hiç çatlama belirtisi yoktu fakat bıçakla iki çizik atıp kolay bi biçimde ayırabiliyordum hatta video görüntüsü aldım bunuda paylaşacağım |
|
|
|
|
|
#4 | |||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
|||
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Dozlayıcı olarak franguetta kullandım. Bahçe 9x9 ve 250 chandler'a karşılık 30 adet dozlayıcı var. Fakat dozlayıcılarda hiç meyve oluşmadı. Bu durumda dozlayıcı problemi var diyebilirmiyiz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Böyle bir cevap bekliyordum. Tahminimde yanılmamışım, emin olmak için sormuştum. ![]() Budamanın verim üzerinde tabi ki, etkileri var fakat dozlama verimde daha önemli, Franguette chandlerin dozlayıcısı olarak tescil edilmiştir bu bir gerçek, franguette büyük bir taç yaptığı konusunda bilgilerde var fakat franguette'nin geç erkek çiçek açar gibi bilgiler ya gizlenmekte ya da buna az değinilmekte. Franguette yedi yaşından önce erkek çiçek göstermiyor, sizin bahçenizde budama yanlışlığından ziyade dozlanma sorunu var, erkek çiçek olmayınca dişi çiçeklerde dozlanamıyor ve dolayısıyla meyva da az oluyor. O nedenle çok defalar bu konuyu dile getirmeye çalışmışımdır, ve chandlere dozlayıcı olarak fernetteyi önermişimdir, (asıl dozlayıcısı cisko'dur) Fernette hem daha küçük bir taç yapısı hem çiçekte kalma süresi daha uzun hem erken çiçeğe yatma özelliği ile dozlayıcı olarak fernette tercih edilmelidir. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen juglandales : 23-10-2012 saat 12:14 |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
tozlayıcı olarak fernette dikmelimiyim?
Selam Arkadaşlar; 330 ağaçlık bahçemi 15 ekimde diktim ve 310 chandler + 20 franquette kullandım. Franquette ağacı olan arkadaşlar en erken erkek çicek oluşumunu kaç yaşında gördüklerini belirtibilirlermi? Sayın lilliumun aşağıdaki yorumu kafamı karıştırdı. Erken ürün alabilmek için 5 kadar fernette dikmelimiyim sizce? Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
bu bölümün kahverengileşmesi cevizin hasada hazır olduğu anlamına gelir. yeşil kabuk vs gibi görseller cinse ve hava durumuna göre değişkenlik gösterir. Düzenleyen ncp1963 : 23-10-2012 saat 08:26 |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|