![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
Merhaba arkadaşlar; Hafta sonu 300 adet Chandler ve 20 adet franquette diktik. Öncellikle onlarca dönümde yüzlerce hatta binlerce ceviz ağacıyla uğraşan herkesi tebrik ediyorum. İşin içine girince gerçekten zor olduğunu gördüm. Benim için herşey yeni başlıyor. (yoğunluktan telefonu şarz edip, resim bile çekemedim. Gelecek hafta resim paylaşmayı planlıyorum) Dikim yaptığım bölgede bazı yıllar don olabiliyormuş. (Antalya burdur arasında 800 m rakımlı bir bölgede dikim yaptım. Hernekadar karın çok nadir yağdığı, kışın çok sert geçmediği bir bölge olsada, dikim alanı düz ve biraz çukurda kalıyor) 1) Chandler fidanın dona dayanıklığı nasıldır. Nezaman yaprak döküp, nezaman yaprak açar. 2)Dona karşı ilk yıl için fidancımın tavsiyesi. Kasım ayında yapraklarını dökütüğünde tüm gövdenin beyaz plastik boya(1/3 oranında su karıştırarak) ile boyanması oldu. Ayrıca bir tarafı jelatinli olan kasap kağıtlarını külah yaparak kafalarına geçirebileceğimi belirtti. Bu konuda ek bir önerisi olan varmıdır? Deneyimleriniz nelerdir? 3) Bazı fidanlardaki göz aşısının üst kısmında aşı dalı ile anaç fidan arasında boşluk var. Bu boşluğun bir zararı olurmu. Tarlaya gelen ziraat müh. bu boşluklara aşı macunu sürmemi önerdi. Fidancım ise aşı macunun aşılı dal ile anaç arasındaki iletişimi kesebileceğini, isteniyorsa sadece aşı bantı ile bu bölgelerin sarılabileceğini belirtti. Bu konuda bilgisi ve deneyimi olan varmıdır? 4) son soru tozlayıcı oranı ile. Fidancım 5% yeterli olduğunu belirtti. Tarlama gelen ziraat mühendisi ise en az 10% olması gerektiğini belirtti, bu konudaki düşünceleriniz nelerdir? Çok teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
|
|