agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni5569Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-08-2012, 15:32   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-08-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 24
Merhabalar,

Toprağı ve suyu ceviz ağacı yetiştirmek için uygun çıkan bir kaç arazide
Toprakların Rakımı 650 metre ile 850 metre arasında dır.
Civardaki doğada kendiliğinden yetişen ceviz ağaçları bazı yıllar 20 ekimden sonra, bazı yıllar ise kasım başından itiberen, kasım ortasına doğru sonbahar yaprak dökümlerini yapıyorlar. Ağaçlar genelde dere yataklarında aşırı yoğunlaşmış olarak kendiliğinden yetişmiş durumdalar. Bu ceviz ağaçlarının kesinlikle yerli çeşit olduklarını biliyoruz. ama bunlar yabani olduklarından çeşitleri söz konusu olmuyor galiba anladığım kadarıyla.

şimdi ben bu yörede çit dikim sistemi ile 1-2 yaşında tüplü ceviz fidanlarından ceviz ağacı yetiştirmek istiyorum. gönlümden geçen dikim sistemi 7X5 olanıdır. toplam ağırlık hasılatı bakımından verimi bol ve hersene aynı verimi verebilen bir çeşit dikeyim istiyorum. iyi su ve doğal beslenmiş yanık sığır gübresi temini bakımından sıkıntımız olmaz.diğer kimyasal gerekli gübre çeşitlerinide gereği gibi kullanırım.

Bölgemde ceviz bahçesi kuran hiç yok. Bende hangi çeşidi seçeceğime henüz karar veremedim.

Karar vermemde yardımcı olabilirmisiniz? Sorularınız olursa cevaplayabilirim. Yeterki çeşit konusunda en doğru neticeye varalım.

Birde şunu henüz öğrenemedim.

ayrı ayrı bir kaç fidancı düşünün hepsi resmi sertifikalı ve aynı fiziksel özelliklerdeki, aynı cins tüplü aşılı ceviz fidanı satışı yapıyorlar. fiyatlarıda aynı. fidanları dikmeden önce işaretlemezseniz firmalarına göre ayırt etmeniz imkansız.

peki hangi fidancının ceviz fidanı bizim için en iyisidir, bunu nasıl bilebiliriz?

Mehmet Tugcular Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025