![]() |
|
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Merhabalar, Tabiiki de özel olarak kimseyi hedeflemedim. Zaten daha önce dile getirildi, bu başlık 81 sayfaya ulaştı, bunlar temize çekilse mi acaba diye.. Yine de bu başlık altında kolaya kaçarak sorusunu cuppadanak sormuş arkadaşlarımız var mı? Var tabi.. Zaten bazı arkadaşlar sorularını sorarken baştan özür dileyip "daha önce sorulup, cevap verilmiş olabilir, kaçırdıysam özür dilerim" diye başlıyorlar ki bu nazik insanlara kızmak ne mümkün.. Benim üzüntüm şundan kaynaklıdır: Internette pek çok kaynak var (yalan, doğru). Yaşar Akça hocamızın kitabı var, Tarım Bakanlığı'nın yayınları var, bu forumda pek çok bilgi var, ama araştırmadan direk bu foruma üye olup soruyu yöneltmek bence haksızlık oluyor. Kendimi bu forumda tanıtabildiğimi umuyorum, benim sıkıntım kolaycılarla ve kolay yoldan para kazanacağını düşünen arkadaşlarla ilgili. Halbuki cevizin doğası kolay değil. Sabrediyorsunuz, bakıyorsunuz, para harcıyorsunuz, boşlamıyorsunuz, ceviziniz büyürken deyim yerindeyse siz de büyüyorsunuz (ya da yaşlanıyorsunuz diyelim). Ancak internette öyle bir hava var ki, "ucuza bir arazi bulurum, fidanı dikerim, senede 2-3 defa uğrar bir iki bakım yaparım yaptırırım, 10 sene sonra da paracıkları sayarım" diye bir sürü insan (hatta arkadaşım) oldu. Bu forumda amacımız bilgilenmek, bilgilendirmek, elimizde avucumuzda ne varsa paylaşmak. Mesela Sn. Lilium üşenmiyor o kadar işinin arasında rüzgarın ortasında budama videosu çekip paylaşıyor. Maddi beklentisi var mı? Yok.. Başlığı biraz organize edip, güzel bir yapıya dönüştürürsek bilgi ihtiyacında olan yeni forumdaşlar hızlı bir şekilde bilgiye ulaşır, hayallerindeki ceviz bahçelerine en kısa sürede en doğru şekilde kavuşurlar diyorum. Hepsi budur. Selamlar, saygılar Ç. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|