![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-07-2012
|
Sevgili Lilium, vakit ayırıp sorularımı cevapladığın için çok teşekkür ederim. senin için de bir sakıncası yoksa ileri de de tecrübelerinden istifade etmek isterim. bu forumun müdavimi olacağım bundan sonra inşallah ![]() söylediklerinde çok haklısın. benim söylemek istediğim kapama ceviz bahçesinin a dan z ye kurulumu nasıl olur, hangi safhalardan geçilir gibi spesifik bir konu açılsa idi. tabi ki özel sorunlara özel cevaplar verilmesi çok faydalı oluyor. sadece karar verilip ekime kadar geçen süreyi ima etmek istemiştim. tabi ki sayın hocalarımızın kitaplarında çok detaylı bilgiler mevcut onlardan da istifade edeceğiz inşallah. ayrıca gönen erdek tarafına çok uzak değil. bir gün sakıncası yoksa bahçeni de ziyaret etmek isterim doğrusu ![]() saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
Aynen dediğinizi yapacağım lilium.İlk resimdeki sağlıklı görünen cevizde üç adet sürgün var.bunların ikisinin tepesini alıp,büyümesini durdurmak istiyorum.Bir tane lider dal kalsın istiyorum.yaz ortasında bunu yapmak sakıncalımıdır,Yapmak istediğm şey doğru bir uygulama mı? Düzenleyen kamil keskin : 29-07-2012 saat 11:44 Neden: Eksik soru |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Resimlerden dinçlik, ne derece gelişim gösterdiklerini kestiremiyorum. Şöyle cevap vereyim. Dinç giden iyi gelişim gösteren bir fidana şimdi kesim önermem, nedeniyse, fidan iyi bir kök sistemi kurmuş ve yeşil aksamda iyi çalışıyor, iyi gelişen fidanı şimdi keserseniz hem kök çalışmasını durdurursunuz hem bırakacağınız dal daha dinç gelişir kışa da pişkinleşmeden girer kış soğuklarına dayanamaz körpe yerlerde donmalar görülür. Bu tür iyi gelişim gösteren fidanların çıkarılacak dallarını baharda çıkarırsınız. Sakıncası yok dediklerim. Zayıf gelişen gelişim gösterenleri kesebilirsin, keseceğiniz dala harcayacağı besini enerjiyi bıraktığınız dala harcayarak daha iyi gelişim gösterecektir. Orta derecelerde gelişen fidanlarınıza dediğiniz tepe kesimini yapabilirsiniz. Tepesi kesilmeyen fidan liderliği alıp daha iyi gelişecektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama asıl önemli olan sizin toprak yapınızı, bölgenizi, ikliminizi, tanıyarak bakım programı uygulamak, Bazı toprak 10 günde su, iki gün sonra çapa ister bazısıysa ayda bir su bir hafta sonra çapa ister. (vs) daha bir çok farklılıklar var. Ayda bir su isteyen araziye on günde bir sula (Ya da ayda bir sula) deyip genelleştirirsek bunun hiç kimseye bir faydası olmaz. Bunu safhalar halinde nasıl anlatabiliriz ki. Çok karışık olur gibime geliyor. Forumda çok güzel bilgiler ince nüanslar var, bunları çok iyi okuyup anlamak gerekir, bence forumda yazılanlar kitaplardan daha aydınlatıcı, tabi doğru olanı yanlışı ayırmakta size kalıyor. Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
Toprağın dikime hazırlanması için gerekli hazırlık hakkında
![]() Merhaba Lillium Hocam ve diğer arkadaşlar; Ekteki toprak analizi sonuçlarını dün aldım. Son proje planıma göre bahçemi şu şekilde hazırlayacağım, tavsiye ve önerileriniz bekliyorum. (Antalyada 800 m rakımlı 16 dönüm arazi üzerine 500 adet (8X4) chandler dikmeyi planlıyorum. Arize yıllarca sadece buğday yetiştirilmiş) 1)Eylülde yağacak ilk yağmurlar sonrasında tavını almış araziyi enine ve boyuna patlatma ile sürdüreceğim. (arazi diktörtgen ve düz) 2)arazide dikim yapılacak yerlerde, toprağı kepçe ile karıştıracağım 3)En geç birhafta sonra el ile açağım çukurlara tüplü olarak cevizleri dikeceğim ve tarım odasının verdiği bilgi ışında 100 gr potasyum sülfat ve 100 gr triple süper fosfat ile toprağı karıştırarak kökü kapatacağım. Hayvan gübresi (büyük baş,keçi veya kanatlı hayvan) kullanıp kullanmamanın gereklili olup olmadığına karar veremedim henüz. 4) İlk can suyunu tanklarla taşıdığım su ile vereceğim 5)Mart 2013 de sondaj kazdırıp, damlama sulama sistemini kuracağım Her fidan üreticisinden farklı cevap aldığımdan tam olarak karar veremedim, bazı üreticiler kasımı beklememi ve tüpsüz fidan dikmemin daha yararlı olacağını söylüyor. Torbalı/Torbasız dikim konusundaki görüşlerinizide paylaşabilirmisiniz.Chandler fidan seçiminde nelere dikkat etmem gerektiğini belirtebilirmisiniz.Güvenilir fidan üreticisine nasıl ulaşabilirim? Önerilerinizi heycanla bekliyorum. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Sn. Lilium yine çok güzel yazmışsınız.. Mütevazi bir iki notumu ekliyorum.. Alıntı:
![]() Elbette namusuyla yapanı vardır. Para kazanmak, ticaret günah da değil. Ama para kazanacağım diye insanların 3 kuruş birikmişine göz dikenleri affedemiyorum. Alıntı:
Alıntı:
![]() |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
Merak etmeyin bu sitede gönüllü bilgi veren kimsenin bu tip amaçlara sahip olduğunu düşünmüyorum. Hele sizin asla.. Size bir teklifim var.. Bunu hiç bir fidancının kabul edeceğini düşünmüyorum. Şu videoda anlatıldığı gibi 3 parmak - 4 parmak kalınlığında güçlü fidanlar yetiştirin. Hatta aynı bu videoda yaptığı gibi tohumların hangi ağaçtan geldiğinin bilgisini de saklayalım ki, hangi ağacın en güçlü anacı oluşturduğunu zaman içerisinde belirleyelim. Fidanları da 1. senede değil, 2. senede satın, butik çalışın, 15 TL'ye vereceğiniz fidanı 25-30 TL'ye verin, eminim ki gözle görülür kalite size sadık müşteri kitlesi olarak gelir. 1000'lerce fidan satmanıza da gerek yok. Her sene 400, taş çatlasa 800 fidan satın, ama hepsi mutlu fidan olsun.. ![]() Gönül rahatlığı ile tavsiye edeceğimiz "butik fidancımız" olur ![]() ![]() Selamlar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-07-2012
|
Çok teşekkürler. İnşallah nasip olur tanışmış oluruz. Şu an için öncelikle orman müdürlüğünün arazi tahsisini bekliyorum. Acaba forumda orman müdürlüğünden arazi tahsisi alan var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|