![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Degerli ceviz dostları ceviz fidanı alırken 1 mt-2 mt likte fidan alsanız diktiğiniz fidanları bahar ayında mutlaka 3-4 goz üzerinden kesin fidanlar uyanıp surgune başladıgında en iyi sürgunu birakıp diger sürgunleri koparın bahçenizde ve fidan yeni bir ortama geldiği için bulundugu ekolojıye uyan bir fidan olmaya başlar,egerki bu kesimi yapmassak kokler yaralı oldugu için tepeye kadar su gonderemediği için yukarıdan kuruma yaptığı gibi birde ertesi yıl ki sürgünler sonbaharda odunlaşamayacagı için ozellikle soguk bolgelerde donmalar meydana gelebilir.Tuplü fidanlarda tepe kesimine gerek olmaz,Birde buradaki arkadaşlar bura fidan pazarlama yeri olmadıgını unutup tlf numaraları verilip fidan pazarlanmasa daha iyi olur bura bilği paylaşım formu diye düşünüyorım saygılarımla |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2012
|
merhaba arkadaşlar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
2 yıl önce fidanlarımı dikmeden önceki toprak analizimi ekledim. bu verilere bakarak yapmam gereken gübreleme konusunda sizlerin görüş ve önerilerinizi bekliyorum. diktiğim fidanlar 2. yılını doldurdular. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-11-2013
|
atatürk orman çiftliğinde tahlil yaptırırsan gübreleme önerisinide yapıyorlar. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
toprak analizimin önerilen bitki besin maddeleri bölümündeki kısmı anlamadım. örneğin azotlu gübreler kısmında A.Nitrat %33,A.sülfat %21, Üre %46yazıyor. Fosforlu gübreler kısmında TSP %42,%44, D.A.P %18-%46, potasyumlu gübreler kısmında P.SÜLFAT %52, P.NİTRAT%13-46 YUKARIDA YAZAN DEĞERLERE GÖRE KULLANMAM GEREKEN GÜBRELER KONUSUNDA LÜTFEN YARDIMCI OLUN. FİDANLARIM 3 YILLIK. TEŞEKKÜRLER |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
bunlar kullanmam gereken gübreler.o kısmı anladım.peki yüzdelik değerler yazılmış bunların anlamı nedir .... |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
tam olarak analiz raporunu tarayarak burada paylaşırsanız daha fazla yardımcı olabiliriz belki. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
İyi akşamlar Arif hocam sana özel mesaj gönderemiyorum mesaj kutun dolumu acaba. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-11-2013
|
türkiyede satılan yabancı cinslerin hiçbirinin de sertifaka olmadığı söyleniyor.ne derece doğrudur |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
burası form sitesi bilgi paylaşım ortamı ara beni deyip telefon numarası paylaşan siteler başka yerlerde. bilgin,tecrüben,düşüncen varsa paylaş alt alta defalarca hiçbir yazıyı okumadan ( yazılanları okusa bana sana nereden fidan alman gerektiğini arada söyleyeyim demezdi) ara beni ara beni 900 hatlara döndü bu olay. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
forumdaki arkadaşlar merhaba. benim cinsini bilmediğim yetişkin bir ceviz ağacım var. çok hızlı büyüdü ve devasa büyük yaprakları var. cevizleri oldukça büyük ve ince kabuklu. cevizlerin fotoğraflarını ekledim. sorunum şu cevizlerin içi genelde boş çıkıyor meyve içini doldurmuyor. evin önünde sürekli sulanıyor. ancak etrafında birçok ağaç ve bitki var. aşılı olup olmadığını bilmiyorum. yaşlı bir komşumuz 12 yıl önce akşam üstü bize bir fidan vermişti. yağmur yağıyor ve heryer çamurdu. bende evin önünde üç adım yürüyüp fidan bozulmasın diye 20 santim toprağa gömdüm. sonra köye gidemedik. bizim ceviz yürümüş gitmiş. kıyamadım orda kaldı. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
bir kaç fotoğraf daha ekledim |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
ağacın fotoğrafı varmı diye ararken farklı fotoğrafları göndermişim. ceviz ağacı ilk fotoğrafta solda kısmen gözüken üç ağaçtan ortadaki |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
15 gün önce aşırı derecede yağmur yağdığı için,toprağı da önüne katıp götürmüş. Zaten fotoğraflarda da görülmekte. Yaprak dökümünü tamamlasınlar diye beklediğim için,bordo bulamacını henüz atmadım. Ancak,bugün soğuk ve kar yağışı başladı,umarım çok geç kalmadan atabilirim. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Bu konu ile ilgili paylaşımlarım vardı (hangi başlıkta olduğunu şimdi hatırlamıyorun). |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
benim bahçeninde bir kısmı meyilli. o kısım için, rotavatörle işledikten sonra kazayağı ile derine inmeden 10 cm kadar derinden meyile ters sürüm yapıyorum yaklaşık her30-35 cmde bir meyile ters şekilde kanalcıklar oluşuyor buda yüzesel akışı engelliyor. |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Seneye daha derin çizgiler atmayı ve toprak işlemeyi erken yapıp,bahçeyi kışa girerken otlu bırakmayı deniycem. Ki otlar toprağı tutsun.Eğimli arazi olduğu için,bahçeyi çok temiz ve otsuz tutmanın da zararı oluyormuş demek ki. Bu da bana ders olsun ![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Örnek. Resimde ağaç diplerine ot öldürücü atılmış gibi.Çapalamak daha iyidir. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Resim, Kocaeli'de bir ceviz çiftliği bahçesine ait. Benim bahçemdekiler 2 yaşında ve araları 8*6 m. Ağaç altlarını çapalıyorum, bahçenin bir bölümüne (fidan aralarına) kendim ve dostlar için sebze ekiyorum ve boş kalan bölgelerde fidan aralarındaki otları biçip yeşil gübre olarak değerlendiriyorum. |
||
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
nasıl memleket burası trible süper fosfat bulamıyoruz. gözünü sevdiğim ülkesinde ilçe tarımı arıyorum trible süper fosfat ne diyor,tarım krediyi arıyorum yok bulamazsın diyor, zirai bayileri arıyorum çoğu ne olduğunu bile bilmiyor. klasik hemen 20.20.0 verelim diyorlar herkezde tek bir gübre var ezberede herkez onu kullanıyor sonra avrupadan saman ithal ediyoruz daha çok şeyi ithal ederiz biz. vah benim memleketimin haline ![]() |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2009
|
Alıntı:
Şu adrese bir bakar mısınız belki vardır. TSP diye de anılıyor olabilir mi? Gbre Fabrikalar T.A.. |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı: