![]() |
|
|
|
|
|
#1 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İşte ilk yılın fıdanı böyle olmalı, üç dört göz üzerinden vurulan fidan ve verdiği sürgün. Düzgün bir gövde ve düzgün bir ana yandal oluşturmanız daha kolay ve zaman kaybettirmeyecektir. Bu sürgün yeterli boya gelmisse 120-150 gibi tepe vurmasıyla yan dal oluşumuna teşvik edilmeli, bazısında aynı sezonda yandal uluşumları olabilir olsa bile mart budamaların da lider vurulmalı ki, yandallar güçlü çalışsın. Alıntı:
herbisitler ti pahalı almışsın, herbisit kullanmanı çok tavsiye etmem, toprak için en zararlısı diyebilirim, bazı koşullarda kullanmadan da mücadele çok zor oluyor, o nedenle Kullanırken toprağa değdirmemeye çalışmak otun özüne yeşil genç aksamına temas etmesi yeterli olur, herbisitle ot mücadelesi yapılmak şart olmuşsa bir defa iyi yapılmalı ve takip edilmeli ve akabinde görüldüğü anda ilaç sadece bitkinin yeşil aksamına atılmalı, gelişi güzel tüm arazi ilaçlanmamalı, her yıl her yıl atmaktan kaçınılmalı. |
||
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Alıntı:
Ayrık otu ilacını aynen yazdığınız gibi sadece otun üzerine, toprağa gelmeyecek şekilde yapmaya çalıştım.Bundan sonrada gördükçe kafasına kafasına sıkacağım ) |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar Merhabalar... Sezon ortasında karşılaştırma yapmak için aşağıdaki fotoğrafı yükledim.İkiside aynı fidan sadece aralarında bir ay var. 1.60 cm olan fidan şimdi üstteki fotoğraf 2.40 cm oldu. Bazı kaynaklar gelişimleri iyi olan sürgünlerin 2.50 - 3 metre uzayabildiğini yazmakta ve bu sürgünlerin bir sonraki yıl gözler uyanmadan önce 2-2.20 metreden kesilmeli diyor. Gelişimleri iyi olan bu durumdaki fidanları sezon bitmeden (şimdi) 2 - 2.20 cm'den tepe kesimini yapsam gelecek yıl bırakacağım 4-5 yan sürgünlerin daha erken gelişmesini teşvik etmiş olur muyum ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
-Ayrık otum bahçede çok olduğundan bazı herbisit ürünleri de kullandığımı itiraf ediyorum... ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Alıntı:
ayrıkla mücadelede ne kullanıyorsunuz, başarı oranınız nedir?? benimde biraz başım dertte bu otla nasıl uyguluyorsunuz? kolaylıklar diliyorum.. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu tip herbisitler dönüm usulü ayarlanıyormuş mesela 1 dönüm yere 100 ml. kullanmamızı söyledi satıcı ancak ne kadar su konacağını söylemedi.Bende göz kararı uyguladım 2 hafta sonra kontrol ettim hiç birşey olmamış sonra uygulayan bi abim söyledi 16 litrelik sırt pompasına 1 çay bardağı koy öyle dene dedi ve şu anda uçları sararmaya başladı 1 haftaya sapsarı olurlar.İlacın ismine bakmadım ama bahçede çalışan arkadaşa sorarım buraya yazarım ismini litre fiyatı 20 tl idi. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
fidanlarınız gayet iyi görünüyorlar neticeleri görünce bizlerde sizin adınıza mutlu oluyoruz tebrik ederim |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Kompost uygulaması yok mu? Onu da yazmak lazım ![]() Fidanların gelişimi çok güzel. Eline sağlık Ama şu ilaçlardan biraz daha elini çeksen ne güzel olacak ![]() Selamlar Ç. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
O zaman kompost ile ilgili uygulamamızı kompost bölümünde anlatmaya çalışayım deşifre olacağız ama neyse... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sonuçlarını görmeden kaynağı yazmayız olur biter Sn. Aviator34 ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
Bu haftasonu sıcaklıkların mevsim normallerinin üstünde geçmesi bekleniyor. Cevizlere güneş kremi (KAOLİN) sürmenin vakti geldi sanırım ... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçti bile Sn. juglandales, ben de kaçırdım bu sene.. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
Ben geç kalındığını düşünmüyorum ki öyle olsa bile şimdi uygulamak çok faydalı olacaktır. Daha önce uygulama yapılsaydı şayet geçen haftaki yoğun yağmurlardan sonra hepsi yıkanmış olacaktı. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Degerli ceviz dostları biz kırşehir kaman da cevizlere belediye destekli kaolin uygulaması yaptık,15 gün oldu ilk kaolini attığımız,sonuç cevizlerde güneş yanıklığı şuana kadar yok,cevizlerde yaprak biti kalmadı,ozellikle 3-4 yıllık fidanlarda su kaybı azaldı,cevizlerin içindeki domateslere kullandık domateste güneş yanıklıgı olmadı,ceviz bahçemdeki ğül fidanları aşırı sıcakyan domurcuk olup sıcaktan yanıyorlardı şimdi ise güller çok güzel açtı,Asmalarda ozellikle bizim kamanda izmir üzümü çabuk küfleniyordu kaolin kullanılan asmalarda küf oluşmadı,seramdaki tüplü fidanlara kullandım su kaybı azaldı 5 günde su verdiğim fidanlara 10 günde su vermem yetiyor,kaolin kullanmadıgım aynı bahçede ki cevizilerde özellikle güney cephelerde güneş yanıgı oldu,kaolin kullandıgım agaçların güney taraflarında guneş yanıgı oluşmadı biz ceviz üreticileri kooparatifi olarak kaman belediyesinin de desteğini alıp kg 4 tl den kaolıin ilacını kendi imkanları ıle ilaçlayacaklara kaolin veriyoruz imkanı olmayan çiftçilerimizede holderi olan traktörler kiraldık kaolin püskürtmesi yaptıracak çiftçilere belediye höporlerinden ilan yaptırıp adreslerine gidip kaolin püskürtmesi yaptırıyoruz,lkaolin bir ilaç degildir içeriği kil oldugunu sorup yan etkisinin de olmadıgı için kullandırıyoruz.Ceviz agacı olan degerli ceviz dostlarınada tavsiye ediyorum |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Degerli dostum kaolin ağaçlarımızı güneşten koruması için uygulanan bir madde eger havalar sıcak gidiyorsa şimdide atılabilir.Meterolojik verilere göre 28-temmuzdan sonrada mevsim normallerinin üzerinde seyredecekmiş biz devam ediyoruz kaolin kullanmaya |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-10-2010
|
Alıntı:
Hangi kaolini kullandınız bilmiyorum ama KAOKİL in kg fiyatı adresinize teslim 2 TL civarındadır. Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-07-2013
|
çeşit seçimi
arkadaşlar aydın merkezde 6 dönüm bir bahçem var var. merkez rakım 70. bahçemde 35 tane zeytin ağacı var. ben bunları kaldırıp yerine ceviz dikmek istiyorum. yaklaşık 180 civarı fidan sığıyor. bahçemde sulama imkanım var. hangi türü seçmeliyim. chandlerin sıcağa dayanıklı bir tür olduğunu söylediler. bunun haricinde aydın orman işletme fidanlığında PİKAN cevizi diye bir türü öğrendim. Pikan tamamen sıcağa dayanıklı diye bilgi edindim. fakat pikan cevizini tutturmak pek kolay değil diye fidancılardan bilgi aldım. Chandler cevizi dikersek güneş yakması olur mu. sıcaklık temmuz ağustos aylarında 40-43 dereceye çıktığı oluyor. soğuklama ihtiyacı karşılanıyor. temmuz ağustostaki sıcaklığın zararı ne olur. verim alabilirmiyiz. babamın evin bahçesine diktiği bir ceviz vardı. sıcaktan dolayı içinin siyahlaştığını söylemişlerdi. cevizi kaldırdılar. bilgi verirseniz sevinirim. bu arada yeni konu açmayı beceremedim cevap olarak yazdım... |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-07-2011
|
Merhaba arkadaşlar bahçe hazırlıklarım devam etmekte.Bahçemi bahçemdeki kuru ağaçları kepçe ile devirdik.Daha sonra syn:Lilium ve cemal 61 yardımlarıyla Çift patlatma çektim.Ekleye bilirsem fotoğraflarıda eklemek istiyorum.Yaptığım çalışmaları buradan sizlerle paylaşağım |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2013
|
Sayın forum üyesi arkadaşlar. Ben de forumda tecrübe, bilgilerini paylaşan arkadaşlarımızın önerileri, ceviz alanında bigilerini esirgemeyen akademisyenlerimizin yönlendirmeleri ve bu alanda yazılmış olan birkaç kitabı okuyarak,batı karadenizde 400 rakımda onbeş dekar alanda ceviz bahçemi oluşturdum.Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum .Forumda sorulan soruların dışında kafama takılan bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.Meşakkatli bir toprak hazırlığı sonucunda açık kök fidanlarımızı dikerken mikaroze mantarlardan ve kök hastalığı koruyucusundan faydalandık(öneriler doğrultusunda) . Kasım 2012 de diktiğim fidanlarımın gelişiminde herhangi bir anormallik yok.Sorun şimdi başlayacak diye düşünüyorum, çünkü toprah Ph sının 8 inüzerinde olduğunu yeni öğrendim,düşürücü olarak genel görüş kükürt kullanılması yönünde.Fakat,kükürtün mantar öldürücü özelliği, bizim ağaçları dikerken kullandığımız yararlı mantarları da öldürür diye bir fikre kapılıp, damla sulamayla verebileceğim sıvı kükürtü şimdilik askıya aldım bu alanda bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlarımızın paylaşmasını rica ediyorum. Ph düşürücü olarak gübrelemede amonyum sülfat kullanımının uzun vadede etkisi olduğunu yazan arkadaşlarımız oldu,fakat amonyum sülfat damlamada tıkayıcı özelliğinden dolayı kullanılamıyor.Amonyum nitratın uzun vadede böyle bir özelliğinin var olup olmadıgını öğrenemedim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-01-2007
|
topraktaki yüksek ph'ı damla sulama ile verilecek gübrelerle nötre yaklaştırmak pek olası görünmüyor. sürüm öncesinde toz kükürtü toprak yüzeyine atmak daha uygun. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
Tarladaydım
Herkeze merhaba; Hafta sonu tarladaydım.bütün cevizlerin dibini çapaladım.Ardından hepsinin diplerini açtım.ertesi gün sulamalarını yaptım.sonra,sulanan cevizin dibinin yaşının kaçmaması için üstünü toprakla örttüm.Ayrıca 2 tulumba ilaç (böcek ilacı,yaprak gübresi,bitki gelişim düzenleyici) attım.Bir de cevizler de gereksiz dallarını aldım.Ekte cevizlerin son hali var.İnşallah daha iyi olacaklar... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Kamil beY,fidanlarınız güzel görünüyor.Bahçenizin eğimli olması,su birikmesi zararına sebebiyet vermez.Bu da ayrıca iyi bir durum diyebiliriz. Ayrık otundan çok çekmiş ve yeni yeni bahçelerini kurtarmaya başlamış biri olarak,bu duruma bir an önce çözüm bulmanızı tavsiye ederim. Zaten iki seçenek var,ya ayrık fidanları büyütmez,kurutur..ya da biz ayrığı kuruturuz.. Kolaylıklar. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ben biz ayrığı nasıl kurutruz kısmını alayım o bizim ağaçlarımızı kurutmadan. ne kullanıyorsunuz? nasıl kullanıyorsunuz ? sonuç başarılımı? |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
Fidan diplerinde ot kesinlikle barındırmıyorum.Ama dipler dışını çapalayarak otu temizlemek imkansız.Traktörle sürmekte geçici bir çözüm.ayrık otunun çaresi ilaç olarak görünüyor.Başka türlü bir çözüm zor gözüküyor. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
Ayrığı yüksek bir dalın üzerine koymuşlar 40 gün sonra yere düşmüş toprakla buluşup az kalsın kuruyacaktım demiş |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-07-2010
|
8 dönümlük bir arazim var.8*6 metre aralığında chandler fidanı dikmeyi düşünüyorum.Şuan arazide buğday ekili.Yarın biçilecek ve sürdürüp tırmıklatacağım.Sonra toprak analizi ve profili ölçümü yaptırıcam.Analiz sonuçlarında çok ekstrem bir durum olmazsa toprağa gereken gübre ve mineral takviyesi yapıcam.Eylül gibi de derin patlatma yaptırıp tüplü olarak fidanlarımı dikmeyi düşünüyorum. Ölçüm ve dikim için fidanları temin edeceğim şirketle anlaştım.Fidanlar ölçüm çukur açımı ve dikim hepsi beraber bir anlaşma yaptım. Arazinin rakımı 390.Bursa Yenişehir Aydoğdu Köyü Soğucak mevkiinde.20 tonluk su tankı aldım.Arazi düz çok hafif bir eğim var.Su tankından damlama sistemi çekmeyi planlıyorum. Sizlerden önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
#29 | |||||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
aralık fena değil ama toprağınız kuvetli bir topraksa birazdaha açın en azından 8X7 yapın kuvetli toprakta fidan çok hızlı gelişecek bursada düşük rakımdasınız fidanların gelişim süresi daha uzun olacağı için (vejatasyon) kısa sürede büyüyecekler Alıntı:
![]() Alıntı:
tüplü dikimde eylül biraz sıkıntılı zaman gibi, dikimde su vermek zorunda kalacaksınız bahsedilen tarihte fidanlar henüz uyumamış olacağından sıkıntılı olabilir bence kasımda fidanlar uyuduktan sonra dikim yapın, eminim bursadan bir fidancı ile anlaşmışınızdır uyuma zamanı ve iklim sorununuz olmaz zaten. sözleşmenize dikkat edin herşey açık ve net yazsın aman oda yazılırmı demeyin. çukurları en az 150X150X150 olacak şekilde açtırın Alıntı:
![]() Alıntı:
son bir not: toprak analizinizi kendiniz yaptırın fidancı toprak kötüysede dikim yaptırır size analize toprak verirken ne dikeceğinizi mutlaka söyleyin ve gübreleme programı talebinizi iletin Düzenleyen ncp1963 : 05-07-2013 saat 10:49 |
|||||
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2013
|
kamil bey ayrık otu azot tutar diye duydum buda ağaca faydası var mı **** yonca ama konu hakkında detaylı araştırma yapın derim ben yeniyim ![]() Ve bence ayrık otunun düşmanı doğada vardır ilaç kullanmadan araştır derim. Haddim olmayarak. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|