agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-05-2013, 00:43   #1
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi goksal Mesajı Göster
Alıntı:
Sayın lilum siz ceviz fidanının nasıl yetiştiğini bilmiyorken ben ceviz fidanı yetiştiriyorsun(dum olacaktı herhalde.
Pardon üstadım, Kutlarım sizi.

Sizden sonra öğrenen sizden fazla öğrenemez diye bir kural mı var?

Alıntı:
Kasım ayında ekilen ceviz tohum larının çoğu yağmur lardan dolayı çürüyor
Derin ekersen çürür, Bunu da senden sonra öğrenenden öğrenmiş ol hocam..

Diğer teferruatları da anlatma mı istermisin? Şubatta martta ekilince ne nasıl olur, yok ben çok oluyorum ama, siz biliyorsunuz üstada biz mi öğreteceğiz.

Alıntı:
aşı kalemi ise benim kendi anaçlarım var
Anaçlarınız varda benden ondan bundan göz dal niye göz istiyorsunuz?
http://www.agaclar.net/forum/943688-post115.htm
http://www.agaclar.net/forum/1094549-post79.htm

Alıntı:
ben kimseye aşı kalemi satma derdinde de değilim aşı konusunda ücretli olarak aşı yapan biri değilim ben yardım amaçlı bir mesaj atmıştım
Yardım mı?
Aaa pardon ben yanlış anlamışım, o halde size bir teklif.
Evet benim de böyle bir yardıma ihtiyacım var, 8000 göz aşısı yapılacak ağustosta buyrun yardım edin.

Alıntı:
ama sizin içiniz kötü olduğu için kötü bir yorum yapmış sınız
Evet gerçekten kötü hemde çok kötü. İçim çıfıt çarşısı..

Alıntı:
benim bu sitede fidan satma gibi bir derdim yok
http://www.agaclar.net/forum/1107717-post3219.htm
http://www.agaclar.net/forum/1088534-post195.htm
http://www.agaclar.net/forum/1071433-post265.htm

İki mesajınızdan biri ben fidan üreticisiyim tel:xxxxx beni arayın.
Sanırım Bedava veriyorsunuz ki satmak gibi bir derdiniz yok.

İçim ne kadar kötü hep kötü düşünüyorum...

Alıntı:
biz ceviz tohum larımızı Şubat Mart aylarında Ekim yapıyoruz
Sizin ne zaman ektiğiniz kimseyi ilgilendirmiyor...

Bilinmesi gereken ne zaman ekildiği...
...

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2013, 23:28   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-04-2010
Sayın LİLİUM , her şey ancak bu kadar net anlatılabilir.

orion1988 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2013, 11:53   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-08-2012
Merhabalar ceviz dostları maalesef bana chandler diye yerli ceviz satmışlar bunların dinleri imanları para verdiğin parayamı yanarsın harcadığın onca emeğemi yanarsın yakında o fidancının ismini burada ilan edeceğim sitelerine bakınca güya çok büyük fidancılar ne büyüğü be en büyük sahtekarlar

fındıkçı74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2013, 12:01   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fındıkçı74 Mesajı Göster
Merhabalar ceviz dostları maalesef bana chandler diye yerli ceviz satmışlar bunların dinleri imanları para verdiğin parayamı yanarsın harcadığın onca emeğemi yanarsın yakında o fidancının ismini burada ilan edeceğim sitelerine bakınca güya çok büyük fidancılar ne büyüğü be en büyük sahtekarlar
bu konudan eminseniz durmayın yazın.... yazınki birbaşkasının canınıda yakamasınlar.

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2013, 18:21   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
bu konudan eminseniz durmayın yazın.... yazınki birbaşkasının canınıda yakamasınlar.
sayın ncp1963 fidanlar şuan 3 yaşındalar bakımları düzenli yapılıyor mart 25 te uyanıyorlar bu sene bu sene Bursa Özyeşil fidancılıktan almış olduğum chandler fidanlarım onlardan 25 gün sonra uyandılar aradaki fark bu özyeşil fidan dan almış olduklarım kesinlikle ismine doğru bandırmalı fidancıyı tam emin olduktan sonra ilan edeceğim saygılar

Eski 11-05-2013, 15:22   #6
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fındıkçı74 Mesajı Göster
sitelerine bakınca güya çok büyük fidancılar ne büyüğü be en büyük sahtekarlar
Sayın fındıkçı, geçmiş olsun.

Fidanların yerli olduklarından eminsen hiç durma açıkla. Büyük fidancı dediğimiz türkiyede bir tanesi bursada muharrem yavaştır, biri selami bayrak, diğeri denizlide ekiz fidancılık ekiz fidancılığın sanırım chandler üretimi yok, en azından ben öyle biliyorum.

Büyük fidancı dediğin bunlardan biriyse bunların böyle bir şey yapacakları aklımın ucundan dahi geçmez, yapmışsalar da bu kadar mı bozulduk diye beni çok üzer.

Diğerleri büyük fidancı değillerdir çoğu aile işletmesi ve bu gibi aile işletmelerinde olan yanlış fidan gönderimlerini sıkça duyar oldum, (Bilhassa bandırma sahil yenicede bir kaç kişi tüm sahil yenice köyüne leke getiriyor, bunlar toplaşıp denetimli bir şey oluşturamazsalar tüm köy ağır darbe almaları kaçınılmazdır, tabi bu arada da vuran vurduğuyla kalır) bu duyumlarımdan da bende güven bırakmadı ve benim fidan üretmeye başlamamda sırf bu nedendendir,
Bazı arkadaşlar fidancı ismi soruyor, inanın bu gibi bir şeyle suçlanmayayım diye isim veremiyorum,
O nedenledir ki, en güveneceğin şey kendi üretimindir deyip kendim üç beş üretmeye başladım sertifika veremesem de ne verdiğimden eminim en azından allahın huzurunda ya da vijdani olarak rahat olacağım.

Bunları açıklamamız gerekiyor, benim de geçmişte böyle bir aldatılmışlığım vardır hadi bizim ki istisnadır dedik şimdiye kadar sustuk ama görüyor ve gelen bilgiler doğrultusunda sadece ben kazazade değilim, Dükkanı yeni yerime taşıdığım için evrakları şu an bulamıyorum bulduğumda bende açıklayacağım, yeter artık ya nedir bu rezalet...

Eski 11-05-2013, 16:01   #7
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Konular üst üste gelmeye başlayınca sayın altay cevizin'den şu mesajlarıma cevap alamadım.

Alıntı:
Önce şu 25 kiloda anlaşalım, ona göre konuşalım, biz 25 kilo dendiğinde yeşil kabuksuz kurumuş ceviz değeridir 25 kilo,

Bunda hemfikirmiyiz,

Yoksa yeşil kabuğuyla 25 kilodanmı bahsediyorsunuz, şayet buysa söylediğiniz, bunda bir aldatmaca var.
Alıntı:
Bir yazınızda bir yaşındaki cevizin kökleri iki metre derinliğe ulaşıyor demişsiniz, ve sökülürken de köke zarar verilmemesi ekerken de olduğu gibi ekilmesi gerekir gibi bir yazınızı okumuştum.

Şimdi.

sizler bu fidanları sökerken kökler zarar görmesin diye 2 metre toprağı açıyormusunuz?
Bazı şeyleri netleştirelim ki, boşuna çene çalmayalım,

Sayın erdemin mesajında sütyemez hocanın söyledikleri de var ne diyorsunuz.

Cevap alalım ki, kimin neyi ne için düşündüğü belirginleşsin.

Eski 11-05-2013, 18:07   #8
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 07-05-2013
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Konular üst üste gelmeye başlayınca sayın altay cevizin'den şu mesajlarıma cevap alamadım.

Bazı şeyleri netleştirelim ki, boşuna çene çalmayalım,

Sayın erdemin mesajında sütyemez hocanın söyledikleri de var ne diyorsunuz.

Cevap alalım ki, kimin neyi ne için düşündüğü belirginleşsin.

Merhaba ben burada kilo ile alakalı ne yazsam siz ikna olmayacak görünüyorsunuz fidanlığın adresini veriyorum sivrihisar badat köyü buyrun gelin üzerindeki meyveleri sayın kaç kilo geleceğine siz karar verin umuyorumki siz bu işin uzmanısınız meyve sayısından kilosunu çıkaracaksınız

-Biz fidanların boyu 15 cm kökü 30 cm iken söküyoruz dolayısıyla iki metrelik çukur açmıyoruz

Sütyemez hocamızın söylediklerine saygı duyarım ben prof değilim

Burada isim vermeyeceğim 2012 - 2016 orman bakanlığı ceviz eylem planı sayfa 11 homogamy yapılı cevizden bahsediliyor kimin arşivinden alındığına bakın
saygılar

altay ceviz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2013, 01:54   #9
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi altay ceviz Mesajı Göster
Merhaba ben burada kilo ile alakalı ne yazsam siz ikna olmayacak görünüyorsunuz
Bakın kızmaya başladınız, baştada dediğim gibi kızmadan sakin sakin konuşalım konuştuklarımızdan da hem siz hem türkiye kazansın dedim, Şu 4 cü yıl 25 kilograma cevap veremiyorsunuz şu 25 kilogramda bir anlaşalım daha 8 ci 9 zuncu 20 yaşında ne vereceğini de konuşacağız. Bir şey yazıyor ve sitenize koyuyorsanız bunun cevabını vermek gerekir diye düşünüyorum.
Bakınız burada ne diyor 4 cü yıl 25 kg. bende soruyorum bu 25 kilogram yeşil kabuklu mu? yoksa bizim bildiğimiz yeşil kabuksuz kurumuş ceviz kilogramı olarak 25 kilomu?

Sizin 25 kilogramınız hangisi? önce bir cevap verin, ikna olup olamayacağımızı sonra konuşalım.

Alıntı:
fidanlığın adresini veriyorum sivrihisar badat köyü buyrun gelin üzerindeki meyveleri sayın kaç kilo geleceğine siz karar verin umuyorumki siz bu işin uzmanısınız meyve sayısından kilosunu çıkaracaksınız
Gerçekten akıllı adamsın, bize deliler gibi ceviz saydıracaksın ama 25 kilogramın yeşil kabuklumu değilmi soruma cevap vermiyeceksin.

Haa merak etmeyin onları sayan delilerin var olduğunu da unutmayın.

Alıntı:
biz kanunsuz hiç bir iş yapmıyoruz
devletimize vergimizi veriyoruz fidan üretici belgemiz var kayıt sertifikamız var
Fidan üreticisi belgeniz olması vergi vermeniz söylemlerinizinle ne ilgisi var? hiç bir ilgisi yok. O başka bir şey.
Bakınız ne diyorsunuz.

Alıntı:
ÜRETİM BAHÇELERİMİZİ DİLEDİĞİNİZ ZAMAN CEVİZ FİDANLARIMIZI VE YETİŞKİN 3-4-5-6 yaşındaki AĞAÇLARIMIZI GÖREBİLİRSİNİZ.
Evet bizde onu soruyoruz, hadi üç yaşındakileri bırak 4-5-6 yaşındaki ağaçları görelim, verimlerini görelim neden göremiyoruz? Onları görmekte noter izinli mi?

Nedenini ben söyleyeyim mi, bırakın altı yaşını sizin türkiye de beş yaşında ağacınız bile yok, siz bu milleti koyun ya da sağmal inek mi zannediyorsunuz.
25 tl den fidan satacaksınız 3 yıl vuracaksın vurgunu ondan sonra ara bul mehmet ağa.

Hadi kardeşim başka kapıya.

Eski 11-05-2013, 18:09   #10
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Sayın fındıkçı, geçmiş olsun.

Fidanların yerli olduklarından eminsen hiç durma açıkla. Büyük fidancı dediğimiz türkiyede bir tanesi bursada muharrem yavaştır, biri selami bayrak, diğeri denizlide ekiz fidancılık ekiz fidancılığın sanırım chandler üretimi yok, en azından ben öyle biliyorum.

Büyük fidancı dediğin bunlardan biriyse bunların böyle bir şey yapacakları aklımın ucundan dahi geçmez, yapmışsalar da bu kadar mı bozulduk diye beni çok üzer.

Diğerleri büyük fidancı değillerdir çoğu aile işletmesi ve bu gibi aile işletmelerinde olan yanlış fidan gönderimlerini sıkça duyar oldum, (Bilhassa bandırma sahil yenicede bir kaç kişi tüm sahil yenice köyüne leke getiriyor, bunlar toplaşıp denetimli bir şey oluşturamazsalar tüm köy ağır darbe almaları kaçınılmazdır, tabi bu arada da vuran vurduğuyla kalır) bu duyumlarımdan da bende güven bırakmadı ve benim fidan üretmeye başlamamda sırf bu nedendendir,
Bazı arkadaşlar fidancı ismi soruyor, inanın bu gibi bir şeyle suçlanmayayım diye isim veremiyorum,
O nedenledir ki, en güveneceğin şey kendi üretimindir deyip kendim üç beş üretmeye başladım sertifika veremesem de ne verdiğimden eminim en azından allahın huzurunda ya da vijdani olarak rahat olacağım.

Bunları açıklamamız gerekiyor, benim de geçmişte böyle bir aldatılmışlığım vardır hadi bizim ki istisnadır dedik şimdiye kadar sustuk ama görüyor ve gelen bilgiler doğrultusunda sadece ben kazazade değilim, Dükkanı yeni yerime taşıdığım için evrakları şu an bulamıyorum bulduğumda bende açıklayacağım, yeter artık ya nedir bu rezalet...
sayın lillium bana yanlış fidan gönderen fidancı yukarıda sözünü ettiğin fidancılar değil yukarıda ismi geçen köyden bir fidancı bana chandler fidanı diye gödrdikleri fidanlar şuan 3 yaşındalar mart 25 i geldimi uyanıyorlar bizim yabani cevizler bile onlardan sonra uyanıyor firmaya telefon açtım erkenci chandler diyorlar ya ALLAH aşkına biri söylesin erkenci chandler veya farklı chandler cevizi varmı varsa bizde bilelim herkes bilsin

Eski 12-05-2013, 18:11   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-11-2011
ustteki fotograflar bana genetigiyle oynanmis bitkiler gibi geldi ?
umarim oyle degildir
Cernobil civarindan bol miktarda ucuz cevizinde ulkemize bir sekilde sokuldugunu ve cok rekabetci fiyatlarla pazarlandigini biliyoruz.

nogaifatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2013, 19:17   #12
ism
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-02-2013
Sayın ceviz dostları.Altay cevizi hakkında soru işaretini ilk yazanlardan birisi olarak,eleştirel yaklaşımın doğru sonuca çabuk ulaştıracağına inananlardanım.İrdeleme dozlarının ılımlı olması,cevap vericiyi daha bir hızlandırdğını düşünürüm.
Olaya bir de optimist açıdan bakıldığında,varlığı kabul edilen türün ülke ekonomisine **** bireysel bütçelere katkısı hesaplandığında bazı arkadaşlarımızın da rakamsal veri notları gibi sonuçlar bayağı hayret verici.
Yeni türleri teşvik etmenin daha verimli ve paylaşımcı sonuçlar doğuracağını düşünüyorum.

ism Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2013, 22:24   #13
Ağaçsever

Altay cevizi ni takdirle izlemekteyim. Çok heyecan verici bilgiler ve videolar var. Umarım cevizin eylül ayı hasat dönemindede bol verim alınır. Videolarda gördüğümüz kadarıyla oldukça yüksek verimli. Tüm ceviz çeşitlerini çöpe atacak gibi duruyor. Altay ceviz fidanı fiyatı pahalı olsa gerek. Tek eksisi yuzde 45-50 lik yağ oranı. Baklavalarda rahatlıkla kullanılabilir ama. Sanırım 2-3 tl ye 1 kg. ceviz alabileceğiz. İyi ki çinliler el atmamış bu altay cevizine.

Helot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2013, 23:34   #14
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Helot Mesajı Göster
Alıntı:
Altay cevizi ni takdirle izlemekteyim. Çok heyecan verici bilgiler ve videolar var.
Evet bizde heyecanlandık ama cevap alamıyoruz.

Alıntı:
Umarım cevizin eylül ayı hasat dönemindede bol verim alınır.
Bu videoları göreceğimizi sanmıyorum, görseydik 5-6 yaşındaki ağaçları ve verimlilik videolarını görürdük.

(Küçükleri görmek noter tastiki istemiyorsa Büyükleri görmek noter iznimi istiyor)

Bir gerçek var ama, yalan da var.

Alıntı:
Videolarda gördüğümüz kadarıyla oldukça yüksek verimli. Tüm ceviz çeşitlerini çöpe atacak gibi duruyor.
Siz siz olun elinizdekileri çöpe atmayın ne olur ne olmaz.

Alıntı:
Altay ceviz fidanı fiyatı pahalı olsa gerek. Tek eksisi yuzde 45-50 lik yağ oranı. Baklavalarda rahatlıkla kullanılabilir ama.
Yağ oranı bu kadar düşükse saman gibi bir şeydir o zaman.

Alıntı:
İyi ki çinliler el atmamış bu altay cevizine.
Çinliler akıllıdır öyle her şeye el atmazlar.
...

Eski 15-05-2013, 00:53   #15
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2010
Bunlar da benim bahçemdeki sorunlar :)

Arkadaşlar ben de benim fidanlardaki bir kaç sorundan bahsetmek istiyorum.

Name:  Fotoğraf-0196 (2).jpg
Views: 1999
Size:  72.0 KB

Ocak ayı içerisinde 450 adet chanler 25 adet de franquette ve fernette dikmiştim. Fidanlar 21 nisandan itibaren uyanmaya başladı ve hala yeni yeni uyanan fidanlar var. Fidanların 60-80 cmden tepe budaması yapılmıştı ancak fidanların çoğu tepesini vurduğumuz boyunlu fidanların 10 15 cm aşağısından uyandı. Yüzde 20 30luk kısmı da alttan 20 30 cmden itibaren uyandı üst taraflar kurumuş gibi görünüyor. Üstten uyanmayan fidanlar genelde ince, zayıf, ve gözleri küçük olan fidanlar. Gözleri iri, göze hoş gelen fidanlarda ise gözlerin tamamına yakını patlamış. Üstten uyanan fidanlarda ise tepeden aşağıya doğru 2 3 göz uyandı diğerleri uyanmadı.

Sizce bu neden kaynaklanmıştır fidanlarla alakalı mı , don mu vurmuş yoksa dikim hatası mı ?

Ve fidanlar yüzde 90 boyunlu gözlerden sürmüş, göz budaması yapmak için geç mi kaldım ?

hasan_ka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2013, 18:55   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasan_ka Mesajı Göster
Arkadaşlar ben de benim fidanlardaki bir kaç sorundan bahsetmek istiyorum.

Eklenti 404535
Üstten uyanan fidanlarda ise tepeden aşağıya doğru 2 3 göz uyandı diğerleri uyanmadı.

Sizce bu neden kaynaklanmıştır fidanlarla alakalı mı , don mu vurmuş yoksa dikim hatası mı ?
Gözlerin tamamı uyanmamış olabilir.

Don da belki düşünülebilir ama ben ilk sene fidanın özellikle kökleri yeteri kadar gelişmemişse iyi bir büyüme tepkisi ve dallanma oluşturamadığını düşünüyorum.

Erdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2013, 20:43   #17
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdem Mesajı Göster
Gözlerin tamamı uyanmamış olabilir.

Don da belki düşünülebilir ama ben ilk sene fidanın özellikle kökleri yeteri kadar gelişmemişse iyi bir büyüme tepkisi ve dallanma oluşturamadığını düşünüyorum.
Benim fidan konusunda dikerken de şüphelerim vardı o yüzden emin olamadım. Birçok fidanın gözleri ve kökleri iyi gelişmemişti, bazı fidanların havuç kısmında da gövdeye kadar yarılmalar vardı. Fidanları geri götürmemek için dikimi yaptık belki bu sebeplerden kökler gövdeyi besleyemedi. Şuan bahçede tozlayıcı oranı ise 450 chandler için 15 franquette 10 adet fernette. Kuruyan chandler olursa yerlerine franquette diksem olur mu sizce yoksa bu kadar tozlayıcı yeterli mi?

Eski 15-05-2013, 01:07   #18
Ağaç Dostu

Bazı fidanlarda ise yaprakların uçlarında don vurmuş **** bakteriyel yanık olmuş gibi durumlar var. Resimde pek belli olmuyor ama yaprakların en uçları siyah ve kurumuş gibi görünüyor.
Name:  Fotoğraf-0230.jpg
Views: 1389
Size:  62.1 KB

Bazı fidanların üstünde de resimdeki canlılar var turuncu olan kene gibi bir yaratık Yapraklara ve gövdeye yapışmış gibi sanki, asılınca gövdesi geliyor kafası kalıyor. Araştırdım ben koşnile benzettim ama emin de değilim

Name:  Fotoğraf-0233.jpg
Views: 1378
Size:  68.2 KB
Name:  Fotoğraf-0234.jpg
Views: 1449
Size:  48.2 KB

1 fidanın üstünde de siyah toplu iğne başından küçük, bal peteği şeklinde yan yana yumurtalar gördüm. Yumurta renginden hangi zararlının yumurtası olduğu belli olur mu acaba ?

Eski 15-05-2013, 01:25   #19
Ağaç Dostu

Bu da farklı bir böcek.

Name:  Fotoğraf-0223.jpg
Views: 1772
Size:  72.1 KB

Birkaç tane de siyah, küçük ama tüyleri uzun tırtıla,ağıya benzeyen canlılar gördüm. 3 5 böcek için ilaç atmama gerek var mı ? Şimdilik gördüğümü imha ediyorum ilaç kullanmak da istemiyorum. Şimdiye kadar hiçbir ilaç kullanmadım sadece plastik boya ile fidanları boyadım. Sizce ilaçlama yapmam gerekiyor mu ?

Gübre konusuna gelirsek dikimden sonra gübre vermedim. Toprak analiz sonuçlarında dikimden önce azotlu gübre atmamı önerdiler, ancak fidancım azotu ilkbaharda atmamaı söyledi. Ben de azot atmak yerine fidanların etrafına fiğ-arpa ekmiştim. 5 6 gündür fiğleri çapalıyorum ayrıca azot gübresi vermeme gerek var mı yoksa fiğleri çapalamam yeterli mi ?

Çok fazla soru sordum kusura bakmayın araştırdım çoğu soruma cevap bulamadım (unutkanlık da hat safhada ) affınıza sığınır, şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.

Eski 16-05-2013, 19:19   #20
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-02-2011
Alıntı:
Bu da farklı bir böcek.

Eklenti 404543

Birkaç tane de siyah, küçük ama tüyleri uzun tırtıla,ağıya benzeyen canlılar gördüm. 3 5 böcek için ilaç atmama gerek var mı ?
Hayır. Gördüğünüz böceklerin bir kısmı yararlı böcek olabilir.

Doğal dengeyi mümkün olduğunca bozmamakta fayda var.

Alıntı:
Bu da farklı bir böcek.
Gübre konusuna gelirsek dikimden sonra gübre vermedim. Toprak analiz sonuçlarında dikimden önce azotlu gübre atmamı önerdiler
Toprak analizini eğer MARİM gibi güvenilir bir araştırma kuruluşundan aldıysanız rahatça uygulayabilirsiniz. Ama herhangi bir yerden yaptırdıysanız analiz sonuçları hatalı olabiliyor.

Alıntı:
Ben de azot atmak yerine fidanların etrafına fiğ-arpa ekmiştim. 5 6 gündür fiğleri çapalıyorum
Bence iyi düşünmüşsünüz. Fiğleri biçip ağacın taç bölgesine malçlama yapabilirsiniz. Ya da kök bölgesine gömebilirsiniz. Hatta ekin sapıyla da malçlama yapılabilir.

Burada dikkat edilmesi gereken, fidanın kök bölgesinin bir karış kadar açıkta kalması.

Erdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2013, 20:48   #21
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdem Mesajı Göster
Hayır. Gördüğünüz böceklerin bir kısmı yararlı böcek olabilir.

Doğal dengeyi mümkün olduğunca bozmamakta fayda var.

Toprak analizini eğer MARİM gibi güvenilir bir araştırma kuruluşundan aldıysanız rahatça uygulayabilirsiniz. Ama herhangi bir yerden yaptırdıysanız analiz sonuçları hatalı olabiliyor.

Bence iyi düşünmüşsünüz. Fiğleri biçip ağacın taç bölgesine malçlama yapabilirsiniz. Ya da kök bölgesine gömebilirsiniz. Hatta ekin sapıyla da malçlama yapılabilir.

Burada dikkat edilmesi gereken, fidanın kök bölgesinin bir karış kadar açıkta kalması.
Temkinli olmamda fayda varmış yaptığım araştırmalar sonucu o böceklerin çoğunun uğur böceği larvası ve pupası olduğunu öğrendim Fakat o kadar uğur böceğine rağmen ağaçlarda basra denilen yaprak bitleri ve yapışkanımsı sıvı oluşmaya başladı. Gidişata göre bir ilaçlama şart olacak gibi.

Çapaladığım fiğleri toprağa karıştırmak zor oluyor ben de sizin dediğiniz gibi malçlama yapıyorum. ! karış mesafeyi de belirttiğiniz şekilde açık bırakıyorum. Az biraz bilgimizle de doğru yapıyormuşuz demek ki

Eski 15-05-2013, 01:43   #22
Ağaç Dostu

Hep sorunlardan bahsedecek değiliz ya biraz da güzel resimler ekleyelim

Erken uyanan chandler fidanlarının sürgün uçlarında ilk yıldan dişi çiçekleri görmek insanın yorgunluğunu alıyor. Çoğu fidanda bu şekilde ikişer tane dişi çiçek var.
Name:  Fotoğraf-0229.jpg
Views: 1477
Size:  35.3 KB

Bir fidanda da erkek çiçek çıkmış chandlerde ilk yıl erkek çiçek oluşması beni şaşırttı
Name:  Fotoğraf-0235.jpg
Views: 3172
Size:  49.7 KB

Bu da bahçenin en erkenci cevizi şebin fidanım. Dikerken kısa diye tepe budaması yapma demişlerdi ben de tepesini vurmamıştım bu şekilde uyandı. Umarım ilerleyen günlerde lider dal da sürer. O da şubat ortasında dikildiğine ve kalıbına bakmayıp 2 tane dişi çiçek açmış
Name:  Fotoğraf-0221.jpg
Views: 1393
Size:  71.7 KB

Herkesin bahçesinden sevindirici haberler alırız umarım. Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah.

Eski 17-05-2013, 10:20   #23
Ağaç Dostu

jinekolog1959's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2013
Sayın juglandea
Sırta dikim sistemi her ne kadar ağır killi, drenajı bozuk ve meyilsiz arazilerde uygun bir dikim şekliyse de, sizinki gibi kurulu bir bahçede hafriyatla bu dönüşümü gerçekleştirmek aşırı maliyetli olacaktır. Sıra aralarınız dokuzar metre. Ağaçlara köklerin zedelenmemesi için 1 metre mesafe bırakarak sıra arasındaki 7 metrelik şeridi 40 cm derinliğinde kazısanız oluşacak hafriyat miktarı : (metrekare cinsinden arazi büyüklüğünüz) x (7/9) x (0.4) metreküp olacaktır ve bununla başa çıkamazsınız. Ayrıca bu yöntemin derde deva olup olmayacağı da meçhul, bu yüzden macera aramamakta fayda var.
Benim naçizane önerim arazinin sorunlu yerlerinde kepçe ile 3 metrelik çukurlar açtırıp, profil kesitlerini bir uzmana inceletin. Hangi seviyede taban suyu var, yağışlı mevsimde hangi yüksekliğe çıkıyor vb bilgileri edinin. Tarla drenajı bugün neredeyse ayrı bir bilim dalı olmuş. Drenaj sistemleri başlığıyla internette arama yaparsanız özellikle Dr.G.Duygu Semiz tarafından hazırlanmış çok aydınlatıcı çalışmalara ulaşabilirsiniz. Bu konuda ön bilgi sahibi olduktan sonra drenaj konusunda uzman bir firmadan veya bölgenizdeki Ziraat Fakültesi'nin ilgili uzmanlarından destek alarak uygun drenaj sisteminizi kurdurun.
Kil oranınıza gelince, bence aşılmayacak bir sorun değil. Gebze'de 1000 dönümlük Ataman ceviz çiftliği Kaliforniya'lı uzmanlarca kurulmuş ve arazideki kil oranı %54-60 arasında. Görüştüğüm ziraat mühendisi arkadaş hiçbir sorun yaşamadıklarını söyledi. Siz yeter ki drenajınızı halledin.
Sağlıcakla kalın. Saygılar.

jinekolog1959 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2013, 11:14   #24
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jinekolog1959 Mesajı Göster
Sayın juglandea
Sırta dikim sistemi her ne kadar ağır killi, drenajı bozuk ve meyilsiz arazilerde uygun bir dikim şekliyse de, sizinki gibi kurulu bir bahçede hafriyatla bu dönüşümü gerçekleştirmek aşırı maliyetli olacaktır. Sıra aralarınız dokuzar metre. Ağaçlara köklerin zedelenmemesi için 1 metre mesafe bırakarak sıra arasındaki 7 metrelik şeridi 40 cm derinliğinde kazısanız oluşacak hafriyat miktarı : (metrekare cinsinden arazi büyüklüğünüz) x (7/9) x (0.4) metreküp olacaktır ve bununla başa çıkamazsınız. Ayrıca bu yöntemin derde deva olup olmayacağı da meçhul, bu yüzden macera aramamakta fayda var.
Benim naçizane önerim arazinin sorunlu yerlerinde kepçe ile 3 metrelik çukurlar açtırıp, profil kesitlerini bir uzmana inceletin. Hangi seviyede taban suyu var, yağışlı mevsimde hangi yüksekliğe çıkıyor vb bilgileri edinin. Tarla drenajı bugün neredeyse ayrı bir bilim dalı olmuş. Drenaj sistemleri başlığıyla internette arama yaparsanız özellikle Dr.G.Duygu Semiz tarafından hazırlanmış çok aydınlatıcı çalışmalara ulaşabilirsiniz. Bu konuda ön bilgi sahibi olduktan sonra drenaj konusunda uzman bir firmadan veya bölgenizdeki Ziraat Fakültesi'nin ilgili uzmanlarından destek alarak uygun drenaj sisteminizi kurdurun.
Kil oranınıza gelince, bence aşılmayacak bir sorun değil. Gebze'de 1000 dönümlük Ataman ceviz çiftliği Kaliforniya'lı uzmanlarca kurulmuş ve arazideki kil oranı %54-60 arasında. Görüştüğüm ziraat mühendisi arkadaş hiçbir sorun yaşamadıklarını söyledi. Siz yeter ki drenajınızı halledin.
Sağlıcakla kalın. Saygılar.
Hasta olacak adamın ayağına Doktor gelirmiş.!!!
Sayın Jinekolog ilginiz için teşekkür ederim. Üç gündür inanın gözüme uyku girmiyor, Ataman ceviz çiftliğinden bahsetmeniz beni çok rahatlattı. Mevcut bahçeden sırta dikim sistemi yaratmaya çalışmak dediğiniz gibi inanılmaz pahallıya çıkıyor.
İnternette Drenaj > drenaj borusu > drenaj levhası > Akıllı drenaj adresindeki sistem ilgimi çekti,bahçenin krokisini yolladım teklif bekliyorum. Bakabilirseniz sizin görüşünüzü de merak ediyorum. Saygılar.

juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2013, 07:43   #25
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
Bakınız burada ne diyor 4 cü yıl 25 kg. bende soruyorum bu 25 kilogram yeşil kabuklu mu? yoksa bizim bildiğimiz yeşil kabuksuz kurumuş ceviz kilogramı olarak 25 kilomu ?

Sayın lilium'un sorduğu soruyu bende merak ediyorum.4 kez sormuş cevap verin şu soruya da bilelim.
1 kabuklu ceviz 14 gram gelirken yeşil kabuklu olarak tartılması 28-30 gram oluyor bu da 4 yaşında 25 kilo değilde 12.5 kg ceviz yapar.

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2013, 23:08   #26
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster

Sayın lilium'un sorduğu soruyu bende merak ediyorum.4 kez sormuş cevap verin şu soruya da bilelim.
1 kabuklu ceviz 14 gram gelirken yeşil kabuklu olarak tartılması 28-30 gram oluyor bu da 4 yaşında 25 kilo değilde 12.5 kg ceviz yapar.
Sayın aviator34, Daha çok soracak sorularım varda Sorduklarıma cevap alamadım ki, diğer sorularıma geçeyim.

Yeşil kabuklu ceviz ile kurumuş ceviz arasında 1/3 fark olur, yarı yarıya da değildir.

Eski 13-05-2013, 07:53   #27
Ağaçsever

Diyelim ki 4 yaşında kabuklu kurumuş 12 kg. veriyor. Hangi diğer çeşitler bu rakama ulaşabiliyor. 4 yaşında 3-4 kg. alan iyi diyor.

Helot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2013, 10:31   #28
Ağaç Dostu

vaybe 4 yaşında 25 kilo 5 6 7 yaşlarında 70 80 kilo nerede alınmış kim denetlemiş bu rakamları biri resmi belgelerle açklasın hangi rakımda hangi iklimde alınmış bu ürün .

Eski 13-05-2013, 10:33   #29
Ağaç Dostu

eğer bu rakamlar gerçekse kimse cevize yatırım yapmasın 5 6 sene sonra 1 ağaçtan 100 kilo ceviz alınınca dünyanın en ucuz gıdası ceviz olacak tabi bu rakamlar gerçekse

Eski 13-05-2013, 10:36   #30
Ağaç Dostu

Amerikalılar çinliler uyuyorlarmı yahu onlar nasıl olurda bu cevizi keşfedememişler hayret

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025