![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-05-2015
|
cevizin büyümesini engelleme veya taşıma
Merhaba, sizlere ceviz ağacıyla ilgili farklı bir soru soracağım. konu üretim, verim değil. süs amacıyla dikilmiş ceviz ağacıyla ne yapılacağı babam bahçemizin ortasına 3 sene önce süs niyetine minik bir ceviz fidanı dikmiş. İleride büyür gölge olur, salıncak asılır vs. diye niyetlenmiş Gel gör ki bahçe büyük olmadığı için o ceviz büyüyecek bütün bahçeyi kaplayacak. Vakit iyice geç olmadan cevizi ya taşımayı ya da büyümesini engelleyecek şekilde budayabilir miyiz diye danışmak istedim. 1) fotoğraflardaki cevizin türü yapraklarından vs. anlaşılabilir mi? 2) cevizi köküyle birlikte söküp başka yere götürsek yaşar mı? ağacın yaşamayacağı bir çözümü istemiyorum 3) cevizin aşırı büyümemesi için tepesini kessem işe yarar mı? böyle kesersem bu sefer yana doğru mu büyür? 4) ağacın gövdesinin aşırı kalınlaşmaması için bir çözüm var mıdır? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2016
|
Aynı sorun bende var ve bizim bahçedeki ceviz selvi gibi 30metre, 10 yaşında. 2 metreden kesip bodur cins ile aşılama yapmayı düşünüyorum Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-07-2010
|
Alıntı:
Bodur ceviz diye birşey yoktur bu sahtekar bazı fidancıların uydurmasıdır;ben ziraat teknikeriyim size de doğru kaynaklardan araştırma yapmanızı tavsiye ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
agaclar.net
|
Bonsai bölümünden yardım alabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|