![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2016
|
Yani 3 işlem yapacağım :-) Mevsimi gelince de arada kalan boşluklara yonca ekeceğim sorun yaratır mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2013
|
Alıntı:
Dap gübresinde fosforun yanısıra azot da vardır. Evet, her iki gübre de köklere temas etmemelidir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha iyi araştırmanızın faydası olacaktır. Ben, içeriğinde azot da bulunduğundan dolayı hep DAP kullanmışımdır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen sezon hümik asiti 20 litre almıştım, her sulamada farklı farklı organik gübrelerde kullandığım için 3-4 sulamada bir dönüme 5 lt gelecek şekilde vermiştim. Bu sezon daha fazla vermeyi düşünüyorum. 60-80 litre ihtiyacım olabilir. 110 civarında ağacım var. Dikim çukurlarına 2 el arabası (toplamda çukurlara 2 traktör dolusu) keçi gübresi kullandım. Arazinin tümüne de sanırım 27 traktör keçi gübresi sermiştim. Ben biraz fazla kullandım, ama dikim çukuruna 3-4 kova, dönüme de yaklaşık 2 ton gübre yeterli olacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
Ben yonca ektim. Hem toprakta azot tutar hem de satarım diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
Bu analizi aldığınız yer neresi? Size gübre uygulaması için bir tavsiyede bulunmaları gerekirdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2016
|
İl özel idareden aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
Ben de önümüzdeki hafta vereceğim analize. 1 yaşındaki kapama ceviz bahçesi için gübre tavsiyesi de istiyorum diyeceğim. Sanırım, oradaki bitki besleme uzmanlarına sonuçları iletiyorlar ve onlarda bir gübreleme programı tavsiyesinde bulunuyorlar. http://www.agaclar.net/forum/attachm...13-12-2013.jpg Buradaki analiz raporunu inceleyin. Bakın, analiz sonuçlarının yanında, değerlendirmemiz için 5 tane gübre tavsiyesi ve uygulama şekli de var raporda. Hangisini seçersen onu kullan diyorlar. Sizin rapor biraz sade olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|