![]() |
|
![]() |
#8 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2020
|
Alıntı:
Elektrikli çit harici bir çok şeyde denedim en garanti çözüm bölgede yaşıyorsanız ve iri bir kangalınız varsa da hiç sorununuz kalmıyor ![]() Hiç birini yapamayacaksanız benim yaptığım hatayı yapmazsanız biraz daha şansınız olur. Fidelerimi aldığımda ilk 2-3 sene neredeyse hiç yaban saldırısı olmadı bu arada ağaçlar büyüyor ve ben şekil budamasını ,görselini çok sevdiğim için yere yakın olarak taçlandırıyorum ve 4. sene ağaçlar bayağa büyümüş ve çok fazla meyve vermişti,meyveleri yemeye kıyamıyorum ve olgunlaşmalarına rağmen az az topluyorumSonunda bir gün fazla miktarda olgun meyve ve yere yakın taç yüzünden yaban domuzları ağaçların çoğunu yere indirdi... dalları, gövdeleri ve kökleri tahrip ettiler .Bu yüzden meyveleri ağaçta bekletmemek, doruk dallı budama gibi yüksek taç oluşturmanız kısmi çözüm olacaktır. Covid 19 yüzünden hafta sonları köyümüze avcılar gelmiyor,çevrede insan faaliyetleri azaldı ve yaban domuzları eskisinden çok daha cesur davranıyor.Çevrede hiç görmediğim kadar çok ayak izi ve toprak sürülmeleri görüyorum . |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|