![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-11-2013
|
hayırlı olsun
öncelikle bahçeniz hayırlı olsun, ot mücadelesi bence fidan gelişimi açısından en önemli husus önceki sayfalarda bamın bahçesindeki fidan diplerinde kabak ekilmişti, bu kabaklar fidanı %50 den fazla duraksadı, aynı bahçeye gittiğinizde bunların hangisinin dibie kabak diklmiştir diye kime sorarsanız sorun size tek tahminde cavabı verecektir. Ot mücadelesi için kesinlikle ilaç kullanma taraftarı değilim, ara ara tarak ve kaz ayağı ile yüzeysel çalışma yapınca otlar çoğalmadan mücadele edilebiliyor. Fidanların boyalarına gelince, tavan boyası ile boyadım, güneş ışınları zaten taze olan fidan gövdesini yakıyor, nasıl anlatayım morumsu renge bürüyor, boya yapınca bu morluk fidanlarda olmuyor, tabi fidan boylandıkca yaprağın güneş ışınlarını kesmediği kısımlara tekrarlanmalı bence, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
bayram ziyareti 2016 dikim fidanlar
Öncelikle herkesin bayramını kutlarım, Bayram tatili için baramın birinci günü öğleden sonra köye gittim, ailemle bayramlaşmayı yaptıktan sonra ceviz bahçesine gidelimmi diye babama teklifte bulundum, yarın sabah gideriz geç oldu dedi, tamam dedim, babam biraz sonra akşam yaklaşmasına rağmen hadi gidelim ozaman dedi, atladık arabaya 10 dk sonra bahçedeydik, beni büyük bir süpriz bekliyordu, ağaçlar en son 18 haziranda gördüğüme göre büyük bir gelişim gerçekleştirmişler, sürgünler uzayınca fidanlar bahçede biz varız demeye başlamış, çok mutlu oldum, bazı fidanlar tepe vurması yaptığım yerden sonra 140 cm kadar boylanmışlar, ortalama boy atımı 100-120 cm arası, tozlayıcıların fidanlaraı daha zayıftı onlarda 60 cm den fazla boy atan yoktu. Bahçede fidan çukuarlarını açarken çıkan taş / kaya ları ağustos ayı içerisinde su kuyusu açarken hepsini uygun bir yere taşıyacağız. Bayramın 3. günü de 2014 ve 2015 dikimli fidanlara bakmaya gideceğiz. tekrar herkese iyi bayramlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2016
|
Sayınözcantekin; Öncelikle bayramınızı kutlar,bahçenizin hayırlı uğurlu bereketi daim,kazancınız yerinde olur İNŞALLAH. fidanlarınızın bana göre MAŞALLAH'ı var.Gayet sağlıklı görünüyorlar.Martta tepe vurması yapılıp yan dal alınabilecek.Yalnız bazı fidanlar eğik durumda lider dikey geliştikce eğri fidan formunda olacak gibi.Biraz daha uzun herek kullanılarak düzeltmeniz sizin yararınıza olur düşüncesindeyim,Kolay gelsin, saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Coskun Bey teşekkür ederim bende bayramınızı kutlarım, evet tespitleriniz doğru bende size katılıyorum, herekleri değiştirmeyi planlıyoruz muhtemelen ağustos başı gibi müsait olacağım, birkaç tane fidanı hereğinde tekrar söküp bağlamıştım ama 50 kadar fidanda eğik büyüme olabilir önlem almam gerekecek Tekrar tavsiyeniz için teşekkür ederim. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
2014ve 2015 ocak dikimli ceviz ağaçları
Sabah erkenden 2,5 ve 1,5 yaşındaki ağaçların bulunduğu tarlaya gittik, yaprak renkleri gayet iyi, çok miktarda çift sürgün var bayram bayram yarım saat kadar biraz yaz budaması yaptık daha yapılacak var, biraz diplerinde ot birikmiş, haftaya gidebilirsem diplerindeki otları çapalayacağız aynı zamanda yağmur yağmazsa humik asitli sulama yapacağız, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|