![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#36 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2014
|
merhaba Dün kızım ile yaptığımız bahçe gezimiz. bahçemizde chandler fernette ve fernor ve 10 yıllık yerli cevizimiz var. toplam 105 kadar 2. yılını bitirecekler.Geçen yılki yavaş gelişime nazaran bu yıl geyet memnunum.bahçemizde mısır vardı mısır kaldırılıp sürüldü. bu yıl kuruyanların yerine diktiğim 10 fidanın 7-8 tanesi tutmadı sebebide kum yolu(çay yanığı)ndan dolayı önümüzdeki sene tutmayanların yerini değiştirip dikmeyi ve sulama konusuna önem vermeyi düşünüyorum.. sonbaharda dap gübresi atıldı uyanmaya yakın yeniden dap gübresi atıldı (250gr) uyandıklarında kompoze atıldı dipleri çapalandı 130-150 cm e kadar olan sürgünler temizlendi ot ile mücadele edildi ot ile mücadelede yetersiz oldu. tırtıl ve oluşabilecek gövde kurdu için ilaçlama yapıldı. bu yıl gecen yıla göre chandlerler daha erken uyandılar yerli çeşitlere göre geç. buranın havasına adapte olmaya başladıklarını düşünüyorum. Diğer bahçemde mevcut olan 115 kadar fidanımda fire yoktu 2. yılına çalışmaya başlayan fidanlarımdan 1 tanesi cansız bir şekilde yeşillendi ve kurudu.bu bahçemdede aynı şekilde bakımını yaptım ekstra olarak düzenli sulama ve gövde kurdu olabileceğini düşündüğüm fidanlara exsra dozu yüksek ilaç attım. oradaki damlama sistemini toplamak için aparat yaptım fakat toplamaya fırsat bulamıyorum en kısa zamanda toplayıp süreceğim. Önümüzdeki 2 ay içinde damlamayı toplamayı, dap gübresi, sürme işlemi ve bordo bulamacı atmayı düşünüyorum. Yan bahçeye geçen yıl ekip tutmayan arkadaşıma 6 dönüm 120 fidan diktik. fidanları Sn: Nail (lilium) abinin arkadaşından Bandırma Yeniceden aldık. Nail abi ile de görüşme ve tanışma fırsatımız oldu.Yardımları için teşekkürler. Damalama sistemini kurduk yan taraf oldugu için aynı kuyudan yapıyoruz.Sisteme ilave olarak filtre ve bar saatide eklemiş olduk. sistem sıkıntısız çalışıyor. 1 tane fire verdı mısır biçilirken 5 tane kadarda ezilmiş kurtulurlarmı bilemiyoruz. cevizlerin haricinde yogun dönemden geçtiğim için pek fotograf koyma ve sitede vakit geçiremedim kış geldi İnşallah dinlenmeye başlarız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|